pozdrav ljudi .. Reko da vidim ovde sa vama sta mislite dali moze da se stavi UPS na TV mislim logicno je da moze.. ali nigde to nisam video :P pa reko da pitam vas
kupio sam skoro Plazma TV 54'' i sad on radi lepo ali nekad primecujem da mi se slika nesto igra. i ja izmerim struju kad ono 249 volti i varira izmdju 240 i 249 verovatno je zbog blizine trafostanice. ee sad neznam dali bi mogao da kupim neki UPS da to stabilizujem.
I koji da kupim?? netreba mi neki od 100 200 eura jbg. tu samo TV nek radi na njega... ostalo DVD i to direkno na struju radi ko zmaj :)
I koji da kupim?? netreba mi neki od 100 200 eura jbg. tu samo TV nek radi na njega... ostalo DVD i to direkno na struju radi ko zmaj :)Prvo pogledaj snagu uređaja u vatima, pa potraži UPS, recimo, 1,7 puta jači (u voltamperima, VA).
Drugo, tebi bi u principu pre trebao korektor napona nego UPS. Probaj da nađeš to (Voltage Corrector, Voltage Regulator), a ako ne nađeš, traži UPS koji ima to ugrađeno.
Ti nemaš problema sa čestim nestajanjem struje da bi ti trebao UPS kao takav, već ti više treba nešto što reguliše napon ako je previsok (i prenizak). Nekad davno mogli su se kupiti stabilizatori napona, glomazni i teški uređaji na principu LC rezonantnih kola. Kasnije (ali i dalje prilično davno), počeli su da se pojavljuju korektori napona koji rade na principu autotransformatora i nizu releja. Naponski korektor kakav sam ti ranije pomenuo radi na istom principu, ali je usavršen i mnogo manji, pa zato može biti poseban uređaj ili ugrađen u UPS.
E sad, koji konkretno model da uzmeš, to ne bih znao da ti kažem jer nemam iskustva. Mislim da UPS-ovi koji u nazivu imaju "Back UPS" treba da imaju ugrađeno to što tebi treba, ali ne drži me za reč. Mislim da nećeš naći to što ti treba u najjeftinijim UPS-ovima, već bar iz neke donje srednje klase.
Valjao bi ti i starinski TV stabilizator, ako takvu antiku uspeš da nađeš, i sve pod pretpostavkom da snaga odgovara.
Nadam se da će ti ovo nešto pomoći, i da će se javiti neko ko je upućeniji u stanje na tržištu.
@A M G
Ne, Surge Protector mu ne bi pomogao i nemoj pogrešno da ga savetuješ. Surge Protector štiti od naponskih udara zbog groma i slično, a ne od konstantno previsokog napona.
pa video sam neke jeftine aparate ... koji stabilizuju nap .. nema ju bateriju ali mi i netreba :P ( da sagleadm seriiju kad nestane struje a najz zanimljiviji deo )
oko 2000 din ima ... probacu sa tim
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.