Prikaži potpunu verziju : Game Maker igre
Ovde cu da kacim neke igre koje sam radio davno, davno :dedica:, jos kao klinac sa 15 god. Sve su radjene u Game Maker-u (ver 5.0 i 6.1). Posto sam se posle 4 godine ponovo aktivirao i naterao da nesto odradim uskoro cu da uploadujem i neke nove igre koje izadju iz nase kuhinje, ZIP Studia :rofl:.
Super Rally: http://www.box.net/shared/5xi61llc6y
Eto link pa pogledajte i napisite neki komentar i ako nadjete neki bug obavezno recite u cemu je stvar.
Ovde cu da kacim neke igre koje sam radio davno, davno :dedica:, jos kao klinac sa 15 god. Sve su radjene u Game Maker-u (ver 5.0 i 6.1). Posto sam se posle 4 godine ponovo aktivirao i naterao da nesto odradim uskoro cu da uploadujem i neke nove igre koje izadju iz nase kuhinje, ZIP Studia :rofl:.
Super Rally: httpwww.turboupload.comfilesgetPKxmOWkUIosuper-rally.exe
Eto link pa pogledajte i napisite neki komentar i ako nadjete neki bug obavezno recite u cemu je stvar.
Ne radi link.Malo ga prepravi zato shto si ga loshe ukucao i ovde postoji opcija da se postavi link.:D
Prepravio sam link,sad radi tako da...NAVALITE!
Game Maker je veoma po meni tezak i los program za pravljenje igara - tako su se pokazali i Multimedia Fusion 2 i Game Factory.
Igrao sam: Igra je skoro ista kao i ona koja se dobija kada se instalira program.
Na engleskom je!!! (ne dopada mi se)
------------------------------------
Doradi neki bonus, nesto, neku igru ako se broj poena dostigne, naravno, ako imas volje. . .
Pa nije bas da je ista, isti je engine :). To sam pravio dva dana nakon sto sam nabavio GM i malo ceprkao po njemu i to je bilo 2003. Na 1,2 i 3 imate radio stanice, na 3000 poena pocinje da vas juri policija, na svakih 4000 ja mislim (davno je bilo) se prelazi iz na sledeci nivo. To su neki dodaci koji nigde ne pisu :D. Jednom sam poceo sam da pravim i dvojku, ali sam se negde zaglavio. Moracu to da pogledam pa da nastavim.
Pa vidi se da je isti engine, to ti je eto neki minus :D. Dobro, ovo je pionirski korak, i ja sam kao počeo malo da se zaluđujem s GM7 ali sve nešto drugo nađem da radim umesto da zagrejem stolicu i naučim GML k'o čovek.
Inače super je intro, the walking ascii man :D. Sama igra i nije neka igra jer ne daje jasan izazov, em je prilično laka em ne piše nigde o prelasku nivoa itd. Ja sam došao do drugog nivoa valjda, zabavno je nasamariti policajce, ali možda prvih par puta ;). Bilo bi fino kad bi pomeranjem gore-dole zapravo menjao brzinu kretanja i da unaprediš engine za kretanje u 360 stepeni, skrećeš naokolo itd.
Poznati su mi sprajtovi automobila, jesu li iz neke Neo-Geo igre?
E da, imaš bug u glavnom meniju, kada ideš na Score, čim uđeš u taj meni umesto da se samo vidi highscore daje ti da uneseš ime u prvi sledeći slobodan slot.
Policijski automobili u stopu prate igrača, pa tako i kad se slupaju u drugi automobil okreću se levo-desno kada se igrač okreće. Trebao bi da staviš nekakav event posle sudara da prestane da priam komande od igrača ili tako nešto.
Uzo si car racera, prepravio si ga i predstavio kao svog.
Secam se kako su mene ispljuvali zbog toga :dedica:
@Andross; Ma sta sam ja znao tada. Meni je bilo extra sto uopste nesto radim u GM.
@ktulu; Sve sto si naveo sam ubacio u dvojku, a bugove cu da popravim.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.