PDA

Prikaži potpunu verziju : TV out problem

s_90
2.10.2008, 23:54
Imao sam ati graficku koja je imala composite tv out (ulaz za cinc) i takav mi je i ulaz na tv-u, i to je sve fino radilo povezano cinc-cinc kablom. E sada sam kupio nvidia graficku koja ima s video tv out ali sam uz nju dobio konektor iz s video u composite, i u principu trebalo bi da radi sa tim. Ali kada se povezu komp i tv, na tv-u je crno-bela slika. Probao sam da menjam one signale b/pal, g/pal… ali ni sa jednim nema boja. U cemu bi mogao da bude problem?

Viper
3.10.2008, 1:44
Kada sam uzeo nv karticu sa istim takvim konektorom zezao sam se tri dana sa raznim kablovima, prikljcima, skartovima, palovima i ostalim -ima, da bi na kraju u nv control panelu, pod Adjust television color settings podigao saturation sa nule i dobio boju. Tako da....proveri to. :D

s_90
3.10.2008, 1:54
Ma nece.... Nema sta nisam probao u nv control panelu...

Maverick
3.10.2008, 8:03
Ima više stvari koje mogu da utiču na crno belu boju. U control panelu probaj sa nekim drugim tv sistemom (PAL B; PAL G... isprobaj sve, trebalo bi da bude PAL B ali ko zna...). Druga stvar je ako nije original adapter s-video na činč, tj. razlikuju se ATI-jevi od Nvidia adaptera, lično sam se uverio. Treća stvar može da bude do drajvera, ne mogu da se tačno setim ali ima nekih verzija (novijih) koje brljaju sa tv-out-om. I ono zadnje što meni pada na pamet, a i to sam "izgustirao", ne može svaki TV pravilno da prikaže signal sa s-videa sa kartice ako ide preko scart-a, stariji TV ne prikazuju boje. E da i šta se meni desilo, i ja sam imao crno belu sliku na toj kombinaciji s-video na scart na TV na AV kanalu. Ubih se da podesim i neće pa neće, međutim TV ima AV1, AV2 i AVS i samo na poslednjem kanalu (AVS) ima boju...

korisnik
3.10.2008, 9:54
Moras da uradis kratki spoj izmedju dva signala na svideo izlazu a na drugu stranu das dalje signal kao composite.

U biti su ti 4 pina na svideo izlazu iz grafike dva ground i dva signala kojaq mozes da ukrstis. Tako efektivno dobijes composite out koji posle radi sa bojama.

http://pinouts.ru/Video/SVideo_pinout.shtml

Povezati treba 3 i 4.

Iako je to meni radilo, treba napomenuti da sve radis na svoju odgovornost:)

VojaM
3.10.2008, 13:21
Ima više stvari koje mogu da utiču na crno belu boju. U control panelu probaj sa nekim drugim tv sistemom (PAL B; PAL G... isprobaj sve, trebalo bi da bude PAL B ali ko zna...).
...
Ubih se da podesim i neće pa neće, međutim TV ima AV1, AV2 i AVS i samo na poslednjem kanalu (AVS) ima boju...
Nema dileme - tačno se zna.
TV sistem treba da bude ili PAL-B ili PAL-G.
Sve ostalo ne valja.

Što se tiče tih AV ulaza, očigledno je da si koristio S-Video kabl i da tvoj TV ima povezan ulaz za tu vrstu signala samo na AVS ulazu, što je i logično prema imenu ulaza.

s_90
3.10.2008, 14:44
Kupio sam gotov s video-cinc kabl i radi!!! Izgleda da onaj kratki s video-cinc kabl koji je isao uz graficku nije bio dobar...
Hvala svima na odgovorima.

VojaM
3.10.2008, 18:09
Taj kratki kabl trebalo bi da bude potpuno isti kao taj adapter koji si kupio.
Dakle, kratki kabl ne valja. Ili nije originalni uz tu karticu.

Maverick
3.10.2008, 18:16
@VojaM Jeste Pal sistem treba da bude PAL B ili PAL G to je evropski standard za razliku od NTSC-a koji je američki standard ili SECAM koji je za Francusko područje. E upravo zbog tih drajvera koji brljave mi je radilo na jednoj mašini sa podešavanjima, ako se dobro sećam PAL M... Eto glavno da je proradilo.:)