Prikaži potpunu verziju : TV out problem
Imao sam ati graficku koja je imala composite tv out (ulaz za cinc) i takav mi je i ulaz na tv-u, i to je sve fino radilo povezano cinc-cinc kablom. E sada sam kupio nvidia graficku koja ima s video tv out ali sam uz nju dobio konektor iz s video u composite, i u principu trebalo bi da radi sa tim. Ali kada se povezu komp i tv, na tv-u je crno-bela slika. Probao sam da menjam one signale b/pal, g/pal… ali ni sa jednim nema boja. U cemu bi mogao da bude problem?
Kada sam uzeo nv karticu sa istim takvim konektorom zezao sam se tri dana sa raznim kablovima, prikljcima, skartovima, palovima i ostalim -ima, da bi na kraju u nv control panelu, pod Adjust television color settings podigao saturation sa nule i dobio boju. Tako da....proveri to. :D
Ma nece.... Nema sta nisam probao u nv control panelu...
Ima više stvari koje mogu da utiču na crno belu boju. U control panelu probaj sa nekim drugim tv sistemom (PAL B; PAL G... isprobaj sve, trebalo bi da bude PAL B ali ko zna...). Druga stvar je ako nije original adapter s-video na činč, tj. razlikuju se ATI-jevi od Nvidia adaptera, lično sam se uverio. Treća stvar može da bude do drajvera, ne mogu da se tačno setim ali ima nekih verzija (novijih) koje brljaju sa tv-out-om. I ono zadnje što meni pada na pamet, a i to sam "izgustirao", ne može svaki TV pravilno da prikaže signal sa s-videa sa kartice ako ide preko scart-a, stariji TV ne prikazuju boje. E da i šta se meni desilo, i ja sam imao crno belu sliku na toj kombinaciji s-video na scart na TV na AV kanalu. Ubih se da podesim i neće pa neće, međutim TV ima AV1, AV2 i AVS i samo na poslednjem kanalu (AVS) ima boju...
Moras da uradis kratki spoj izmedju dva signala na svideo izlazu a na drugu stranu das dalje signal kao composite.
U biti su ti 4 pina na svideo izlazu iz grafike dva ground i dva signala kojaq mozes da ukrstis. Tako efektivno dobijes composite out koji posle radi sa bojama.
http://pinouts.ru/Video/SVideo_pinout.shtml
Povezati treba 3 i 4.
Iako je to meni radilo, treba napomenuti da sve radis na svoju odgovornost:)
Ima više stvari koje mogu da utiču na crno belu boju. U control panelu probaj sa nekim drugim tv sistemom (PAL B; PAL G... isprobaj sve, trebalo bi da bude PAL B ali ko zna...).
...
Ubih se da podesim i neće pa neće, međutim TV ima AV1, AV2 i AVS i samo na poslednjem kanalu (AVS) ima boju...
Nema dileme - tačno se zna.
TV sistem treba da bude ili PAL-B ili PAL-G.
Sve ostalo ne valja.
Što se tiče tih AV ulaza, očigledno je da si koristio S-Video kabl i da tvoj TV ima povezan ulaz za tu vrstu signala samo na AVS ulazu, što je i logično prema imenu ulaza.
Kupio sam gotov s video-cinc kabl i radi!!! Izgleda da onaj kratki s video-cinc kabl koji je isao uz graficku nije bio dobar...
Hvala svima na odgovorima.
Taj kratki kabl trebalo bi da bude potpuno isti kao taj adapter koji si kupio.
Dakle, kratki kabl ne valja. Ili nije originalni uz tu karticu.
@VojaM Jeste Pal sistem treba da bude PAL B ili PAL G to je evropski standard za razliku od NTSC-a koji je američki standard ili SECAM koji je za Francusko područje. E upravo zbog tih drajvera koji brljave mi je radilo na jednoj mašini sa podešavanjima, ako se dobro sećam PAL M... Eto glavno da je proradilo.:)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.