Prikaži potpunu verziju : Technotise - Edit i ja
Ovim topicom želim da vam skrenem pažnju na prvi srpski dugometražni crtani film za odrasle
„Technotise – Edit i ja”.
Film je autorsko delo poznatog strip crtača Alekse Gajića. Rađen je po njegovom stripu „Technotise” a glasove herojima pozajmili su naši poznati glumci: Petar Kralj, Jelisaveta Seka Sabljić, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac i Sanda Knežević. Premijera se očekuje krajem Oktobra.
U kontaktu sam sa autorom tako da ću vas na vreme obavestiti kada je tačno premijera a nadam se de će biti i ekskluzivnih skrinova pre premijere.
Slobodno ovu vest širite daje.
„Technotise - Edit i ja" Jurnjava po Beogradu 2074. godine
http://www.technotise.com/
http://www.youtube.com/watch?v=TRpeAErESyI
http://www.youtube.com/watch?v=q_okOW-B75Q&feature=related
Red Dragon
2.10.2008, 21:08
Moram da priznam da me je zainteresovalo.
Izgleda mi k'o da gledam srpski Appleseed (sto uopste nije mana).
Mozda i mi mozemo da uzvratimo udarac anime svetu.
Bar imamo nesto dobro sto obecava.
Meni se cini da ce ovo biti nesto sto treba videti u bioskopu, ali i na DVD izdanju.
:ciao:
Slazem se da je ovo nesto sto treba pogledati a siguran sam da bi bilo jos mnogo ovakvih i slicnih projekata samo da je para, jer znas i sam da imamo mnogo strucnih kadrova i ljudi sa idejama i voljom da rade i stvaraju ali sve ih koce pare. Nadam se da ce doci vreme kada ce nase igrice i filmovi da se stancaju u velikom broju i sa kvalitetom koji ce parirati celom svetu.
Nash Knight
2.10.2008, 21:48
Strip je odlican, ako crtac bude istog kvaliteta, extra!
Film smo najavili još pre dve godine (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=135823&highlight=technotise#post135823), kada je rad na njemu i započet...
Obzirom da se sa Aleksom i većinom autora koji su radili na ovom projektu znam i družim godinama, a videli smo se i pre par dana, na zatvaranju Salona stripa u Beogradu, svim članovima foruma ću svakako proslediti sve relevantne informacije kada za to bude potrebe... Tek je započeta faza montiranja a većina glasova i pratećih šumova će morati ponovo da se snima, tako da se ne očekuje se da će film prikazan pre sledeće godine, a najverovatnije ne pre februara meseca! Hold your horses :)
Hvala na obavestenju. Predvidjeno vreme izlaska sam video na par sajtova na kojima su citirali Aleksu, a njega sam planirao da pitam sutra za sveze vesti medjutim ti si ih sada objavila. :ciao:.
Za ovaj film sam saznao pre par nedelja iz teksta u nekim dnevnim novinama, tj. intervjua sa autorom stripa. Posto nisam imao priliku da vidim radove Alekse Gajica, da li bi neko od vas mogao da mi kaze nesto vise o samom filmu? Po onome sto sam procitao, trebalo bi da sadrzi neke primese cyber punk-a, ako sam u pravu.
Red Dragon
3.10.2008, 9:56
Slazem se da je ovo nesto sto treba pogledati a siguran sam da bi bilo jos mnogo ovakvih i slicnih projekata samo da je para, jer znas i sam da imamo mnogo strucnih kadrova i ljudi sa idejama i voljom da rade i stvaraju ali sve ih koce pare. Nadam se da ce doci vreme kada ce nase igrice i filmovi da se stancaju u velikom broju i sa kvalitetom koji ce parirati celom svetu.
Da znam, i bezveze mi je kad vidim kako talentovani animatori i pisci rade poslove za strance (znam po neke), i to samo jer ovde "nece niko da ulaze u takve projekte" (u stvari, nemaju para).
Ali svejedno, drzim palceve za dobar uspeh ovog projekta.:tapsh:
Ne bi trebalo da omane.
Po onome sto sam procitao, trebalo bi da sadrzi neke primese cyber punk-a, ako sam u pravu.
Film govori o Beogradu, 2074. godine i zasnovan je na diplomskom radu Alekse Gajića i scenariste Darka Grkinića, stripu Technotise (http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=51079&st=0&p=622548&#entry622548).
Ako ti je poznat rad ilustratora i strip crtača Enki Bilala, Gajićev sajber-pank ima dodirnih tačaka sa trilogijom Nikopol :)
Red Dragon
3.10.2008, 14:53
Film govori o Beogradu, 2074. godine i zasnovan je na diplomskom radu Alekse Gajića i scenariste Darka Grkinića, stripu Technotise (http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=51079&st=0&p=622548&#entry622548).
Ako ti je poznat rad ilustratora i stripcrtača Enki Bilala, Gajićev sajber-pank ima dodirnih tačaka sa trilogijom Nikopol :)
PA ENKI BILAL NARAVNO!:boodala:
Hvala Iris, ceo dan razbijam glavu, ne mogu da se setim pa to ti je. Na vrh mi bilo jezika.:D
Naravno, vesti, slike i trejelri nisu na odmet.
A stvarno je okupljena dobra glumacka postava.:ciao:
Naravno, vesti, slike i trejelri nisu na odmet.
Imaš i biće ih još na oficijelnom sajtu - http://www.technotise.com
Klikni na oči ;)
Kao sto Iris rece klikni na oci a ako kliknes na usta, usi i celo naleteces na jos zanimljivih stvari. Uzivaj.
Red Dragon
6.10.2008, 14:23
Evo, uzeo sam jos malo da cackam usi i oci (mislim na sajt:D)...i stvarno sam zadovoljan sa onim sto vidim/cujem.
Malo sam slusao soundtrack - main theme (Prototip) je pun pogodak, bolja nije mogla kao uvod za ovakav film, nije los Runnin', mada me je malo iznenadilo Stvar odluke.:D Ali dobro je, film prosto vapi za agresivnijom muzikom.
Ponovo sam odgledao trailer (ali sada malo pazljivije) - crtez je jako dobar, a animacija na vise nego zavidnom nivou (za nase uslove - fantasticna).
Po ono malo akcionih scena sto sam video (kao i animaciji), imaju osnova da, recimo, ubuduce prave i dobre akcione (akciono-borilacke) filmove (ne znam zasto, ali zaista mi se dopao udarac laktom prikazan u traileru).:tapsh:
Stvarno obecava a svi koji su videli sada jos nestrpljivije ocekuju premijeru
Saznala sam juče od autora filma da će premijera filma najverovatnije biti u februaru sledeće godine.
Datum još nije određen - pominju se 9. februar ili kraj tog meseca, kada će biti održan FEST.
Red Dragon
8.11.2008, 0:17
Saznala sam juče od autora filma da će premijera filma najverovatnije biti u februaru sledeće godine.
Datum još nije određen - pominju se 9. februar ili kraj tog meseca, kada će biti održan FEST.
Razlog vise da ga odgledam.
Sta bi ovaj forum bez naseg insajdera aka Iris?!:D
http://www.technotise.com/
Napokon je odredjen datum! :) Premijera je 14og aprila u Sava Centru. Na sajtu ima u novi trejler koji moze da se skine u HD rezoluciji.
Na žalost, izgleda da je uprava Sava centra je pomerila premijeru tek za septembar mesec, zbog dve premijere navodnih blockbuster domaćih filmova ovih dana... :(
Očekuje se da će i na ovogodišnjem EXIT-u Tehnotise biti prisutan u nekom obliku, ali se detalji još uvek ne znaju. Javiću kad budem saznala još novosti :)
Marko Belsak
20.3.2009, 12:58
Steta. :( Nisam ni znao da je "bioskopski zivot" filmova u Beogradu dugacak nekoliko meseci, pa da ne zele da prave jedni drugima konkurenciju. Niti sam znao da je Sava Centar toliko zauzet. :icon_scra
Nadam se da cemo do septembra barem imati bioskop sa iole kvalitetnom slikom (modernim digitalnim projektorom). Sta bi sa onim kafe bioskopom na mestu nekadasnjeg Jadrana? Secam se da je prikazivao dva animirana filma (domaca, cini mi se) kad je bio otvoren. Da li jos uvek radi kao bioskop? Nisam vidjao nikakve plakate ni najave projekcija poslednjih nekoliko meseci. (Ruku na srce, nista bolje nisam ni ocekivao od novog vlasnika koji je to odmah pretvorio u kafic(bioskop). )
Red Dragon
7.6.2009, 16:54
Da li je film imao premijeru sinoc na Cinemaniji, ili sam pomesao sa necim drugim?:)
Rekao bih da jeste, hvalio mi se jedan drugar da ga je gledao, pa ako ne laze...
Looking forward to see this!!! :D
Nije lagao, :):
http://www.b92.net/kultura/film/vise.php?yyyy=2009&mm=06&nav_id=364660
Bilo je govora da će film veliku promociju imati i tokom EXIT-a, ali po poslednjim informacijama, definitivno ostaje da će veliku bioskopsku premijeru imati tek u septembru...
Red Dragon
8.6.2009, 22:44
E, verovatno sam previse poranio sa ovim pitanjem, ali bice ovaj film i na DVD-u kad-tad? Mislim da bi ga vredelo imati u kolekciji.:)
Biće nego šta. Već su počeli sa reklamnim materijalom, evo videh danas moj kolega nosi majicu sa printom i to je dobio lično od Gajića. A kako mi reče, uskoro će početi da se prodaje po Mamutu i slično.
jel zna neko jel izaslo na DVD-u mozda?
Nije još ni u bioskopu prikazan a kamoli da je DVD izašao.
hm bedak... moj brat gledao u ns na nekom festivalu filmova il tako nesto, nisam ga razumeo, pre jedno 2 nedelje il jace, pa mi reko da valja, zato pitam reko da nije vec izaslo na dvd-u.
Било је приказано на Cinemacity или како се зове, али права премијера је у септембру ваљда.
q_okOW-B75Q
Evergreen94
2.7.2009, 20:24
Ne da je bilo govora da ce Technotise biti promovisan za vreme egzita,vec je ta ekipa napravila ceo blok reklama za egzit u nekom ocajnickom pokusaju da od lepog dogadjaja naprave spektakl.Veliki deo propagande za egzit su oni odradili,gledao sam neke reklame radjne po istom sistemu kao i film i moram priznati da izgleda vrlo fino,daleko od toga da ce biti inpresivno,ali deluje vrlo ok..Smeta mi strasno sto se isti oblik propogande vrteo i oko onoga domaceg horora(vise mu se ni imena ne secam,a gledao ga nazlost u bioskopu),tako da posto je to bio najveci promsaj ikada malo sam odbojan.
Premijera je u septembru,a i to je previse kasno,da budemo realni.Videcemo kako je to sve ispalo,ovi u yellow cabu ga ispljuvase,ali kako je recenziju pisala vrlo maloumna "novinarka"ja i dalje drzim fige spreman u isto vreme i da budem razocaran i da budem ocaran.
Film će biti prikazan na EXIT-u, konkretno 12. jula. Bioskopska premijera je trebala da bude u junu, ali je zbog odluke Sava Centra prebačena na septembar...
Povodom bioskopske premijere, najverovatnije ćete imati prilike da čitate ekskluzivan tekst o tome kako je pravljen film u septembarskom broju Sveta kompjutera :)
Red Dragon
3.7.2009, 20:47
Povodom bioskopske premijere, najverovatnije ćete imati prilike da čitate ekskluzivan tekst o tome kako je pravljen film u septembarskom broju Sveta kompjutera :)
Samo se nemojte iznenaditi ako ekskluziva stigne na ulice pre vaseg casopisa.:D
Inace, ko ide na Exit, stvarno bi trebao da iskoristi priliku i odgleda film.
Mi ostali cekamo septembar, kao i DVD izdanje (samo da ne lupe neku slog cenu).
Evergreen94
3.7.2009, 21:09
Samo se nemojte iznenaditi ako ekskluziva stigne na ulice pre vaseg casopisa.:D
Inace, ko ide na Exit, stvarno bi trebao da iskoristi priliku i odgleda film.
Mi ostali cekamo septembar, kao i DVD izdanje (samo da ne lupe neku slog cenu).
Nece valjda nije ovo svetski blockbuster.Valjde ce biti neka cena do 300 kniti,u tom cu slucaju kupiti reda radi da ispostujem domace stvaraoce
Red Dragon
3.7.2009, 21:22
Nece valjda nije ovo svetski blockbuster.Valjde ce biti neka cena do 300 kniti,u tom cu slucaju kupiti reda radi da ispostujem domace stvaraoce
Mislis 300 din za original DVD? Ako si na ovo mislio.... ne zavravaj se mali (ili, bolje da kaze matori gospodine ako zaista imas 84 godine :D). Sanse za ovo su bas, ali bas minimalne. Pogledaj u radnjama prosecnu cenu DVD filma (naravno, ne mislim na one za 99 dinara), pa ce ti biti jasno na sta mislim.
Inace, uz tvojih usta u Bozje usi!:) Voleo bih da gresim.
Evergreen94
3.7.2009, 22:07
Mislis 300 din za original DVD? Ako si na ovo mislio.... ne zavravaj se mali (ili, bolje da kaze matori gospodine ako zaista imas 84 godine :D). Sanse za ovo su bas, ali bas minimalne. Pogledaj u radnjama prosecnu cenu DVD filma (naravno, ne mislim na one za 99 dinara), pa ce ti biti jasno na sta mislim.
Inace, uz tvojih usta u Bozje usi!:) Voleo bih da gresim.
Ja imam 15,veliki sam filmofil,imam kolekciju od 40 originalnih filmova ali o filmu i kretanju cena kod nas znam zaista mnogo. Ali,kako je ovo domace ostvarenje i nije nesto sto bi ja u svojim najludjim snovima nazvao revolucionarnim,ne bi za film dao preko 250 kinti.Ako sam za modernija domaca ostvarenja kao sto su Munje,Sedam i po i Kada porastem bicu kengur dao po 250 kinti ili 300(ne secam se),prste mi seci ako ovo kupim po vecoj ceni.Ja inace nemam nameru da osporavam mozda vrlo dobar film,nisam,naravno gledao Technotise,ali da me film odusevi,tehnicki je nemoguce da bude i do kolena gore navedenim filmovima,nevazno kakav ukus imas.Prosto bi bilo bogohuljenje i nefer prema gore navedenim filmovima da kao poznavalac filma dam vise od 300 din za Technotise.Inace da ne bude da ne volim animirani film,obozavam,preko prijatelja sam narucio Heavy Metal sa Amazona,nism ziv bio dok ga nisam kupio.
Intereseje me i tudje misljenje na ovu temu,ne smeta mi ako mi iko protivureci dokle god je to vrlo kavalitetno obrazlozeno (ja mislim da sam i vise nego obrazlozio svoje misljenje).
Technotise, premijera 28. septembra u Sava Centru. Više u septembarskom broju SK-a ;)
Devilish Soldier
10.6.2010, 13:41
Producent Avatara snima holivudsku verziju srpskog animiranog filma Edit i ja.
info: 24 sata (http://www.24sata.rs/vodic.php?id=73647)
Sudeci po informaciji na IMDBu. :D
To nije nikakva informacija, jer sve sto je tamo moze biti menjano od strane registrovanih korisnika.
http://www.youtube.com/watch?v=TPu-PRHtCWE
Doduše, neke scene mi se čine poznate ...
Koliko vidim, ovo je samo fan made spot, Šta Bi Bilo - Kad Bi Bilo. Tip koji ga je radio je već napravio sličnu halabuku (http://popdose.com/popdose-interview-the-man-behind-green-lanterns-fan-made-power-ring/) i sa filmom Green Lantern... Ovom prilikom je samo našao filmove sa Milom Jovović, uzeo elemente koji mu trebaju i montirao ih. Montaža je sjajna, ali ništa više.
Za sada, kako bi kolege rekle, ovo je "novinarska patka".
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.