PDA

Prikaži potpunu verziju : ADSL u startup-u?

Che_
9.3.2006, 17:16
Kako da podesim da mi se ADSL konekcija automatski konektuje pri svakom startu windows-a. Pokusao sam tako sto sam u startup meniju ubacio ikonicu konekcije. Tako funkcionise ali ja hocu da se odmah konektuje a ne da mi izbaci konekciju pa ja da kliknem na dial. Mislim da ste me razumeli, ako niste... recite

korisnik
9.3.2006, 18:08
Ovisi o klijentu za PPPoE. Obicno ima nege pod properties konekcije.

Che_
9.3.2006, 18:56
moze malo detaljnije

korisnik
9.3.2006, 21:32
Pa tezko ti kazem, kad neznam kojeg klijenta imas. Dali je to taj ugradjeni u Winxp?

Ako je, onda recimo ovako:

1) In Control Panel open "Network Connections"
2) Right click on your broadband connection icon and select "Properties"
3) Uncheck "Prompt for name and password..."
4) Click "OK"
5) Open your "C:/Documents and settings" folder
6) Open the "All Users" folder
7) Open the "Start Menu" folder
8) Open the "Programs" folder
9) Go to your Programs Folder -> Startup
9) Copy a short-cut of your Broadband Connection, from the Network Connections folder in to the "Startup" folder

Che_
10.3.2006, 0:56
Funkcionise ali samo delimicno. Opet mi izbaci prozor konekcije gde ja treba da kliknem na dial ali ovoga puta samo bez username-a i password-a

korisnik
10.3.2006, 9:47
Sredi ovako u registry:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Internet Settings]
"EnableAutodial"=dword:0000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Ole]
"EnableRemoteConnect"="Y"

Johny Atos
11.3.2006, 2:06
Uradi ono shto ti je Korisnik preporuchio (ono prvo) samo kod koraka 3 unckeckuj i opciju prompt for phone number, a mozhesh i da uncheckujesh i display progress while connecting

Che_
11.3.2006, 18:33
Sve sam to uradio sem editovanja u registriju. Kad mi je bilo podešeno da mi ne traži user name i password a da pita za broj prilikom startovanja windows-a funkcionisalo je. Ali kada sam isključio i opciju za broj ništa se nije desilo. Znači ništa mi ne izbacuje kao da nije u startup-u. U čemu je problem?

Tiger
12.3.2006, 2:33
Skini ADSL Autoconnect i u njemu sve podesi.
Program je besplatan i relativno lak za podešavanje.

korisnik
12.3.2006, 13:50
Zasto ne editujes registar?