PDA

Prikaži potpunu verziju : konekcija za net se sama podize

Alexandar
8.3.2006, 18:53
pri svakom ukljucenju racunara posle podizanja sistema na ekranu se podigne prozor za konekciju i trazi mi sifru, kada to iskljucim posle nekog kratkog odredjenog vremena dobijem informaciju da je trazena web strana offline i pita da li zelim online, nigde ne pise koja je to strana i koji program zeli tu konekciju. to je pocelo da se desava posle instalacije nekoliko sitnih demo igrica i programa za izradu web stranica. sve sam to deinstalirao ali opet isto.
u task manager-u sam nasao da mi je cim se podigne sistem aktivan adobe manager, deinstalirao sam i adobe reader jedini adobe program koji sam imao ali one je i dalje tu. u add remove program nista slicno navedenom imenu ne postoji.
koristim nod32, spybot search & destroy, registry checkup i ad aware se personal od zastita i redovno ih azuriram
ima li neko resenje za ovaj problemcic

holodoc
8.3.2006, 19:13
Ovo baš liči na to da si zapatio nekog "specijalca" na hardu. Najverovatnije je neki "sofisticirani" Dialer trojanac u pitanju. Probaj sa programom HijackThis jer je poznat po tome da "ume" da pronađe nešto što od gore navedenih programa "zanemari".

Alexandar
8.3.2006, 19:46
malo sam cackao i neke stvari skuzio i dosao do foldera startup i nasao ga tu ( au koliko veznika) , naravno odmah ga izbrisao ( adobe gamma loader.exe - ono sto sam nasao)
da li je to taj trojanac i da li sam dovoljno ucinio samo pukim brisanjem?????

NenadN
8.3.2006, 20:05
adobe gamma loader.exe nije trojanac vec deo Photoshopa ali nema veze ako si ga obrisao i onako nema preku potrebu.

Alexandar
8.3.2006, 20:23
otkud mi to kad na racunaru nikad nisam imao nista osim adobe radera, sasvim sigurno

Alexandar
8.3.2006, 20:32
imam jos jedan problem
ne mogu da udjem u internet options, stalno dobijam sledece upozorenje

This operatio has been cancelled due to restictions in effect on dis computer.
Please contact your system administrator.

NenadN
8.3.2006, 20:37
otkud mi to kad na racunaru nikad nisam imao nista osim adobe radera, sasvim sigurnoKad sam rekao Photoshop znam da on sigurno ali nisam siguran za ostale Adobe pakete a verovatno i oni to koriste. A mozda neki pametniji virus koristi kao kamuflazu.

imam jos jedan problem
ne mogu da udjem u internet options, stalno dobijam sledece upozorenje

Please contact your system administrator.E sad verovatno se nesto zeznulo u exploreru ili postoji jos virusa. To sto si obrisao konekcije ne znaci da ima jos virusa. Precesljaj to nekim AntiVirusom i AntiSpaywerom i ocisti temeljno i izkoreni do kraja. Ako ti se ni posle toga ne oporavi IE najbolje da insaliras FireFox ili Operu.

Alexandar
8.3.2006, 21:11
problem resen, mislim mogu da udjem u internet options i nema vise dosadne konekcije, bar za sada
hvala :)

Simke
9.3.2006, 2:22
Mogao bi da napišeš kako je problem rešen, što zbog ljudi koji su se trudili da ti pomognu, što zbog drugih korisnika sa sličnim problemom koji ovo budu kasnije čitali! ;)

Ovako je sve ostalo nedorečeno.

hacker_aca
9.3.2006, 13:51
Please contact your system administrator.

Ja mislim da je to zato što se nisi logovao kao administrator ili neko ko ima ovlašćenja za akciju koju si hteo da izvršiš.

Alexandar
9.3.2006, 21:08
Pa jes' vala Simke pravo kazes.
Pa pokrenu sam sve one gore vavedene programe i ocistio ga s' tim da sam Spybot prebacio na naprednije pretrazivanje i onda se sve resilo. Inace sam dobio i obavestenje od servisa sezampro da sam dobio nekoliko spam poruka.
Naravno pre skeniranja sa svim programima skinuo sam posledje definicije. Eto to je to.
Da li negde u podesavanjima modema postoji ogranicavanje protoka posto meni ne bitno preko kojeg se provajdera konektujem u sistem tray-u stoji 31.2Kbps a ko drugara (kuca uz kucu, iste tel linije ista centrala) taj podatak varira? A windows sam instalirao ja i njemu i meni.

Dimo
9.3.2006, 21:33
Da li negde u podesavanjima modema postoji ogranicavanje protoka posto meni ne bitno preko kojeg se provajdera konektujem u sistem tray-u stoji 31.2Kbps a ko drugara (kuca uz kucu, iste tel linije ista centrala) taj podatak varira? A windows sam instalirao ja i njemu i meni.
Control Panel-Phone and Modem Options-Modems-Properties-Modem-i vidi da li ti je Maximum Port Speed na 115200.Ako nije,namesti ga.Ako jeste,moguce je da imas PCM.I meni je veza strasno spora(37.2 Kbps).

Alexandar
10.3.2006, 1:12
podeseno je tako, ti parametri stoje ali secam se pre dok sam koristio ptt da mi je protok non stop varirao od 20-ak pa do 40 i nesto a sad nista, konstantno 31,2 i to je to. ali to je od kada sam ja preinstalirao OS, bar mislim tako. imam originalne drajvere od modema ali pri instalaciji istih desava se to da moram da ih ubacim preko device manager-a, opcije update driver. klasicnim putem nije islo, tj automatskim pokretanjem instalacije prilikom ubacivanja cd-a u cd-rom. a modem je intel 536ep