PDA

Prikaži potpunu verziju : Deljenje konekcije! pomoc pls!!

GunNEr
21.9.2008, 16:08
e ovako nov sam na forumu pa tako da ne znam da li je bila ovakva tema vec...

imam 3 kompijutera i internet 1024/128... e sad na jednom kompu de je moja kewa svaki dan radi web kamera :icon_evil a na mom kompu ne mogu onda nista da radim :((treci komp se retko koristi)... e sad da li moze nekako da se podeli ta konekcija pa da dok njoj radi kamera da meni sve radi ok :confused: (naprimer: ako ocu cs da igram da mi ping bude normalan ili da mogu normalno da surfujem netom a ne da cekam 5 min. da mi otvara stranicu)

molio bih vas za pomoc :)

hvala unapred :)

nighthawk
21.9.2008, 16:33
Da si koristio pretragu za dva minuta bi mogao da nadjes da je resenje program pod nazivom netlimiter.

Partybreaker
21.9.2008, 16:36
Moras da imas takav ruter (koji podrzava deljenje konekcije npr. kevi 512/64, tebi 512/64)... U svakom slucaju probaj program koji se zove NetLimiter. Iz njega ces moci da ogranicis aplikacije da ne jedu konekciju.

GunNEr
21.9.2008, 16:36
imam ja net limiter a ne znam kako da ogranicim kameru :S
jel moze neko da objasni samo kako se to radi :confused:

Ivan452
21.9.2008, 20:41
pokrenes net limiter i izlistace ti sve procese.
Dole treba da ti bude obelezeno Online i Limits. Videces da se pored njih pojavi mali zeleni krug.
Tu imas izlistane sve aplikacije koje su ti startovane, i imas dve tabele, Download i Upload i u okviru svake imas Speed i Limit. U okviru Limit kliknes na broj iskocice ti novi mali prozor tu upises najvecu dozvoljenu brzinu, kliknes Enter, i onda cekiras polje pored tog broja. I to je to...
Ili jos bolje mozda. Posto ti neces moci da ogranicis kameri pristup. Nego programu koji koristi kameru. Pa ti lupi Limit na globalnom nivou.
Znaci prva stavka u NetLimiteru ti je kako ti se zove po kompu(ili useru - nisam siguran jer mi je to isto). I tu stavis ogranicenja i ona ce vaziti za sve programe.

GunNEr
21.9.2008, 22:49
hvalati na pomoci pokusacu to da uradim. :tapsh: :)

a imam samo josh 1 pitanje : da li se isplati da se uzme air live kartica (tako mi je nesto drug rekao) ? hvala unapred

bofi
22.9.2008, 10:11
Ne nikako. Uzmi na primer TP Link 551G ili 651G, kostaju malo vise a ne mogu da se porede.

emailnikola
22.9.2008, 13:23
Ali ne moras u net limiteru da kevi ogranicavas download posto imas dovoljan. Samo stavi upload na 5-6KB i to je to.