PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji DVD rezač?


Željko
4.9.2008, 17:34
Koji da uzmem?

Imao sam LG ali je crkao, ja ga lepo izvadim i odnesem u radnju gde sam uzeo ceo komp lik mi kaže da mi garancija ne važi više ni za jednu komponentu jer sam otvorio kućište... A kad sam kod njega kupio kuler od 1000 kinti nije pitao ko će da otvara kućište.. :)

dzonihsv
4.9.2008, 17:36
Lite-On. Cuo sam da se oni najmanje reklamiraju. A uz to su i prilicno pouzdani (kao i ostali na nasem trzistu :D).

PS: To za garanciju ne ide tako. Nego su oni sebe tako "zastitili" tj nesto muvali. Za svaku komponentu imas garanciju nebitno da li ti oni ili ti sam sklapao ;).

daniel83
4.9.2008, 18:29
na garanciji nepise da se deo nemoze zameniti ukoliko je kuciste otvarano...to je cista glupost...

deo se ne-zamenjije u slucaju da je utvrdjeno da je za ostecenje odgovorno lice koje ga je koristilo...

konkretno za rezace to znaci da njega nemozes zameniti ukoliko se u toku rada u njemu raspao disk i tako izazvao ostecenje rezaca...to je jedini slucaj kada nema zamene rezaca!!!!
Ti nikakvim otvaranjem kucista nebi ostetio laser rezaca jer je on unutar kutije rezaca..cak i da si ga o zamlju tresnuo...

Vrati se ponovo ti lepo tamo odakle si uzeo racunar i kazi im lepo da su duzni da ti zamene deo...ako imas garanciju daj im u ruke i nek pokazu gde pise da se nesme otvarati kuciste...jer svi uslovi kad se zamenjuju i kad se ne zamenjuju delovi moraju pisati na garantnom listu!!!...nema kasnijeg dodavanja usmenih uslova...jer ti je ta garancija nesto kao ugovor sta sme sta ne...ti si kupio pod tim uslovima ugovara deo ili racunar..i oni su duzni da ispostuju to..

Oni kad vide da se neko pojavi ko nema pojma o racunarima gledaju sto pre da ga *****u i otkace...

Ako nista drugo kazi im da ti je otac,brat...ili ko vec advokat i da imaju kopiju garancije...i da ces ih tuziti zbog nepostovanja ugovora-garancije...
Ako su ti i sistem digli kad si kupio racunar..ako nazoves inspekciju mogu im i radnju zatvoriti..jer je dizanje sistema zabranjeno ukoliko nisi odkupio od njih isti..sam sistem-Windows.

Sto se rezaca tice...Lite-On je dobar jedino ako nije kineski...Ako vec moras kineske uzimati a moras jer nema drugih, uzmi LG meni je trajao 5godina i sad sam uzeo drugi..
Imam dva rezaca Pioner i LG.....oba su isto stara....LG bolje cita ostecene diskove nego Pioner(uopste necita) takodje bolje izcitava RW diskove dok ih Pioner registruje kao prazne...dobre diskove citqaju oba kako treba...al iz gorenavedenog se vidi da LG ipak ima jaci laser...

Željko
4.9.2008, 20:22
Piše kao kućište može otvarati samo ovlašćeno lice ili lice sa dozvolom...

Da sam doneo procesor pa ajd' da sam mogao nešto da zaebem ali rezač...Nema veze.. :) Garantujem da mu niko iz mog odeljenja i šireg kruga prijatelje neće ući u radnju, verovatno mu oni ni ne znače puno ali jbg.. :)

Partybreaker
4.9.2008, 21:05
Sto se tice kupovine rezaca, da ne bih pisao ponovo, baci pogled na ovu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=33356&highlight=) temu.