PDA

Prikaži potpunu verziju : Restart problem

Naked Thunder
5.3.2006, 0:20
Imam konfiguraciju

MSI 649 NEO-V S775 FSB800/PCI-E/SATA/RAID/5.1/Lan
Intel Celeron-4 2.53GHz (64bit) LGA BOX
Kingston - VR 512MB DDR PC400 CL3 (3-3-3)
FDD 1,44MB 3,5" NEC Silver
Pioneer DVDRW DVR110D
MSI NX6200TC-TD64E 64MB Turbo Cache PCI-E
Lucent 56K PCI Internal OEM
Codegen Midi Tower 4046-Silver 350W
A4 Tech KBS-6 ps/2 Anti-RSI YU
80GB S-ATA...

Kupljena je na dan nove godine a i dalje ne mogu da resim problem restarta! Prilikom instalacije Windows-a kad je bilo potrebno da se sam restartuje nije htelo, pokusam sa drugom verzijom Windows-a ponovo nece. Instaliram nekako sistem kada umesto "normalnog" restarta koristim dugme reset koje radi!! Bio kod lika koji mi je utrapio ovo cudo, on odnese samo plocu, posto sam na nju sumnjao, a oni vrate kazu ispravna!! Inace nece ni DVD-Rw da reze, nije do rezaca probao sam na drugom comp-u sve normalno!!

Pomozite ako mozete!!

Staronsky
6.3.2006, 19:53
Resetuj BIOS (sa vadjenjem baterije),i kada budes krenuo sa novom instalacijom Windowsa izvadi modem iz kompjutera kao i fdd! Znaci neka su samo osnovne komponente koje su ti potrebne za instalaciju! Ako ovo ne pomogne probaj da promenis slot u kojem ti se nalazi memorijski modul! Ako ni ovo ne pomogne uradi update BIOS-a (samo u slucaju da si dovoljno strucan za to-ako ne zovi nekoga ko zna ili ode ploca na djubriste:boodala: !!!)pa da vidimo sta kaze onda:dedica: ...I jos jedna stvar-proveri da li ti je stavljen 40-pinski ili 80-pinski IDE kabl(onaj sto iz ploce ide u DVD-RW)! Javi kako je proslo!:nov_guita

sahbaz
8.3.2006, 16:37
Pozdrav
Imam također problem sa restartovanjem racunara,konfiguracuja je sljedeca:
pentium 4 3ghz
maticna p4s800-mx se
ati radeon 9200 se
512 mb DDR 400
2 HDD od 40 i 80 gb

Sumnjam na grficku,posto se to pocelo desavati nakon sto sam je ubacio.
Zna se restartovati i kada nista neradim,kada igram igricu ili kada sam na netu.
Nevjerujem da je virus imam dobru zastitu.
Trebali nesto nastimati na grafickoj?
Hvala

Devil
15.3.2006, 16:49
Moj stric ima problema sa restartovanjem kompjutera.
To se desava nakon instaliranja npr. neke igrice ili programa.
Restartuje se tek kada krenem da ukljucim tu igricu, a desilo mi se i dok sam bio na net i skidao driver-e.
On mi kaze da sve radi normalno kada se komjuter iskljuci i tako ostavi 2-3 sata?
Pomagajte! :alealeee:
Konfiguracija:
-AMD Sempron 2500+
-mb :ASUS (nisam siguran koji model)
-GeForce MX4000
-256 Mb RAM
-HDD 80 GB

vladale
15.3.2006, 18:09
Resetuj BIOS (sa vadjenjem baterije),i kada budes krenuo sa novom instalacijom Windowsa izvadi modem iz kompjutera kao i fdd! Znaci neka su samo osnovne komponente koje su ti potrebne za instalaciju! Ako ovo ne pomogne probaj da promenis slot u kojem ti se nalazi memorijski modul! Ako ni ovo ne pomogne uradi update BIOS-a (samo u slucaju da si dovoljno strucan za to-ako ne zovi nekoga ko zna ili ode ploca na djubriste:boodala: !!!)pa da vidimo sta kaze onda:dedica: ...I jos jedna stvar-proveri da li ti je stavljen 40-pinski ili 80-pinski IDE kabl(onaj sto iz ploce ide u DVD-RW)! Javi kako je proslo!:nov_guita

Ovo jeste dobar predlog ali ne bih preporučio ovo zbog toga što je kompjuter još pod garancijom. Odnesi kompjuter još jedanput na servis i budi tu da bi video šta ti oni rade na kompjuteru. Platio si!