PDA

Prikaži potpunu verziju : Resident Evil

Strane : 1 [2] 3

ninon
27.2.2007, 22:08
Groznu grafiku i osvetljenje cu jos i da progutam, ali KATASTROFA kontrole nikako, najvise ono sto moram da pomeram nisan pistolja dugmicima, PATCH ZA MOUSE DA MI NEKO OSTAVI HITNO JER SAM HTEO DA POLOMIM MONITOR TASTATUROM!:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2:

Molim vas...:( ubija me keyboard... onaj link u ovoj temi ne radi

Totalno te razumijem, evo i ja je igram vec 3-4 dana, i nervira me zestoko sto mis nemoze da se koristi , grafika ne da je uzasna nego uuuuuuuuuuuuuuuuuuu

nikola87
27.2.2007, 23:30
A zasto jednostavno ne nabavis joyped??? Mnooogo je jednostavnije igrati sa njim ( veruj mi ja znam;) )

ma jeste jednostavnije pomocu dzojpeda ali kakva je to igra za kompjuter u kojoj se nisani pomocu dzojpeda:boodala: :boodala: mislim stvarno......koje sra...Ko proguta(odnosno odigra) ovu igru ovakvu kakva jeste mogu odmah da kazem za njega da je zaludjenk za igre(kao moj ortak koji za igru kaze da je glupa ali ju je ipak presao:boodala: :boodala:)

polarnimeda
28.2.2007, 1:11
ma jeste jednostavnije pomocu dzojpeda ali kakva je to igra za kompjuter u kojoj se nisani pomocu dzojpeda:boodala: :boodala: mislim stvarno......koje sra...Ko proguta(odnosno odigra) ovu igru ovakvu kakva jeste mogu odmah da kazem za njega da je zaludjenk za igre(kao moj ortak koji za igru kaze da je glupa ali ju je ipak presao:boodala: :boodala:)

jbg pa igra je za sony 2! da su je prebacili na komp i omogucili nisanjenje sa misom- bila bi prelaka! samo bi protrcao kroz igru i izrokao sve zombije. jednostavno nismo navikli na takve igre i ****li su grafiku- jbg slab utisak... ali ako se malo zaboravimo i opustimo verovatno bi videli u toj igri sve ono sto konzulasi vide kada je ocene najvisim mogucim ocenama... uostalom neko je vec rekao na ovom forumu da je igra ODLICNA! ja sam je samo probao i resio da sacekam jos malo, da vidim da li ce izaci novo resenje/verzija sa boljom grafikom....

polarnimeda
28.2.2007, 1:12
a ovo za gamepad..... jbg- tako ti je kako ti je. ako imas gamepad kupi igru. ako nemas kupi i jedno i drugo, ili nemoj nista.... bezveze, ali sa tim se moramo pomiriti... nije ni meni bilo drago da puknem 2000 na logitech dual analog....

Roronoa Zoro
28.2.2007, 1:40
Jedino što mi smeta i vidna razlika između PC i PS2 verzije što je PC previše osvetljena tako da mračni delovi igre (pogotovo deo koje se igra sa Ešli). Oni tuneli su u ps2 verziji totlano mračni da i bat lampa jedva pomaže dok je ovde ko u po bela dana.

Master Neo
28.2.2007, 2:23
Jbt, kolika igra, nikad kraja, taman sam se ponadao da kad izlazim iz sela da je kraj, kad ono cvrc, tek negde polovina, pa onda zamak pa ovo pa ono, nikad kraja... Javljam kad predjem...;)

polarnimeda
28.2.2007, 5:10
@ZDMskyline
pretpostavljam da potamljavanje igre ne vredi (bas zbog unistenog osvetljenja igre)?....
@Master Neo
Bolje bre javi KAKVA je igra nego kolika je. Ne moras je bas do kraja zavrsiti za neki utisak ;)

glitch
28.2.2007, 5:17
A ne, ne: covek je temeljan i jedino ukupna slika cini pravi utisak... Pokusava da nam ide na zivce ;)

LunaticRS
28.2.2007, 6:48
a ja vec presao i pokvario igru sa nepotpunimazijskim dozivljajem!

Kakav je to "nepotpunimazijski dozivljaj"?

draske73
28.2.2007, 8:39
Totalno te razumijem, evo i ja je igram vec 3-4 dana, i nervira me zestoko sto mis nemoze da se koristi , grafika ne da je uzasna nego uuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Potrudi se nadji Mouse Aim i ne teba ti gamepad:ciao:

tiberije
28.2.2007, 9:23
Uzimajuci u obzir grafiku sa Nintenda za koji je ova igra originalno i napravljena (a koja je bolja bar 40% u odnosu na PS2 grafiku), i pogledati ovaj PC port i jos igrati ga, predstavlja vrhunac mazohizma. Gotovo da ne mogu da se setim normalnog porta sa Nintenda i PS 2 na PC, dok opet s druge strane Xbox portovi su stvarni fantasticni (Splinter Cell, Prince of Persia...). Tako da iako se jednog dana odlucim da kupim konzolu to ce biti sigurno Microsoftovo cedo a ne jedan od ovih Japanaca koji misle da je dovoljno namiriti Japansko i USA trziste a ostale ko sljivi.Bruka und Sramota

Aksic Srdjan
28.2.2007, 13:08
Potrudi se nadji Mouse Aim i ne teba ti gamepad:ciao:

Ja sam nabavio Mouse, i mogu reći da je negde na granici neupotrebljivosti, zato sto je mnogo lose uradjen, jok, ono nije igra za PC... da se čoveku smuči dok igra... odviše što sam fan igre i žanra inače što bi ona došla na moj komp... joj :mad:

Da sam ja hteo da igram joypad-om, sada bih mi ispod tv-a bio xbox 360 ili PS3... nego mislim da je FPS nemoguce da se igra joypadom (dobro, naravno da moze, ali ja ne mogu jer je mouse mnogo realniji osecaj i dozivljaj.

Zato, ako neko ima cheats/varanja/šifre (za pc verziju) da još uživam u igri ako može...
...inače mi je ovako neigriva :(

Ja imam port sa Xboxa :)

Ocelot
28.2.2007, 15:34
RE4, post sa XBoxa? Ti si nešto pobrkao. RE ne postoji na XBox.

polarnimeda
28.2.2007, 16:09
Kakav je to "nepotpunimazijski dozivljaj"?
nepotpuni-azijski dozivljaj (ti si dodao ovo m izmedju ;) )

Aksic Srdjan
28.2.2007, 17:28
RE4, post sa XBoxa? Ti si nešto pobrkao. RE ne postoji ta XBox.

Ok, mozda, joypad koje konzole ima obelezena dugma borjevima i slovima (1,2,3,A,B) jer mi to kaze dapritikam dok igram?

Ajde bre postujte šifre/varanja, nestrpljiv sam!!

Ocelot
28.2.2007, 17:52
Da si umesto tog "zapoveđivanja" pokušao sam da ih potražiš, došao bi do zaključka da postoji nekoliko šifara od kojih samo jedna ne zahteva izmenu reg. fajla i sve su za RE2.

I jesam li spomenuo da je bolje ne igrati igru nego koristiti šifre?

polarnimeda
28.2.2007, 20:41
Da si umesto tog "zapoveđivanja" pokušao sam da ih potražiš, došao bi do zaključka da postoji nekoliko šifara od kojih samo jedna ne zahteva izmenu reg. fajla i sve su za RE2.

I jesam li spomenuo da je bolje ne igrati igru nego koristiti šifre?
slazem se sa ovim... sifre su za zezanje kada vec predjes igru!
a igra je predvidjena za gamepad i ako ne mozes tako da je igras, bolje i nemoj. grafika jeste ocaj ali ako je sve ostalo super, prezivecemo ;)

Aksic Srdjan
28.2.2007, 23:11
Ha! Uspeo sam da se prilagodim i naviknem kontrolama :), tako da sada uživam u rezanju polu-zombija (jer umeju da pričaju,a oni u Re 3 nisu mogli :)).

polarnimeda
28.2.2007, 23:52
Ha! Uspeo sam da se prilagodim i naviknem kontrolama :), tako da sada uživam u rezanju polu-zombija (jer umeju da pričaju,a oni u Re 3 nisu mogli :)).
Eto vidis ;)

Ne$A
1.3.2007, 18:32
Ja ovaj R4 igram sa nekim Trust Predator joypedom koji sam plati 400din. i to da mogu igrati FIFU u dvoje. Kabl joypeda je dosta dugacak tako da mogu da se dosta odaljim od kompa, zavalim, pijem sok i ubijam zombije:D

dexxter
1.3.2007, 21:03
Igra je odlicna. Mislim prica nije bas nesto, ali najbolje je sto mogu da se odaljim jedno 2m od kompa, zavalim se u stolicu nasred sobe i ubijam zombije:dzavo:
Da li neko zna sta nije u u redu sa onim filmicima? Mojim drugovima i meni se oni prekidaju na neki nacin.....da bolje objasnim- kada docem do odredjene prostorije/mesta gde krene neki film, u kom je grafika mnogo bolja, a i prati ambijent u kom se ja nalazim, posle jedno 3 sec. taj pogled iz filma mi se prebaci u pogled iz igre (ko je shvatio znace sta mislim). I on tako nastavi da prebacuje kadrove itd. samo sto nema likova tamo de treba da budu.
I zasto mi se igra zove biohazard 4???? Ja cuo da je to neka japanska verzija.
Ocigledno je da postoje dve "verzije" igre kod nas...
Mene je taj problem toliko nervirao da sam odustao od daljeg igranja.

ivan79
2.3.2007, 14:18
re 4 biohazard je izasao vec odavno ali u piratskom izdanju naravno..... igram ga super je, samo su toliko zas...li komande da sam morao da kupim gamepad.... i ovaj put nisu u pitanju zombiji nego jos gora sorta zvana os ganados....

Ne$A
2.3.2007, 19:26
E da, ko su ti os gandosi??? trebao sam da ih sretnem negde na nekom putu, ali ja sam otisao nekim dr. putem...

punkosaur
2.3.2007, 21:31
Presao sam igru i preterana je, jbg grafika za danasnje standarde nije nesto posebno, ali igra odise RE smekom do poslednjeg zombija.Ovi koji se zale nek kupe gamepad.Igranje ne samo RE vec i mnogih drugih igara je mnogo zabavnije i opustenije kad ne moras da se grcis pred monitorom nego se lepo zavalis i ubijas ili sta vec.

ninon
2.3.2007, 21:53
Presao sam igru i preterana je, jbg grafika za danasnje standarde nije nesto posebno, ali igra odise RE smekom do poslednjeg zombija.Ovi koji se zale nek kupe gamepad.Igranje ne samo RE vec i mnogih drugih igara je mnogo zabavnije i opustenije kad ne moras da se grcis pred monitorom nego se lepo zavalis i ubijas ili sta vec.

Totalno si upravu za ove gamepad-OVE, evo ja se na primer o jadu zabavih ispred kompjutrera i to plus neudobna stolica,MORACU KUPITI NEMA MI DRUGE, MUCIM SE SA RE4 KORISTECI SAMO TASTATURU

Aksic Srdjan
2.3.2007, 23:04
Totalno si upravu za ove gamepad-OVE, evo ja se na primer o jadu zabavih ispred kompjutrera i to plus neudobna stolica,MORACU KUPITI NEMA MI DRUGE, MUCIM SE SA RE4 KORISTECI SAMO TASTATURU

Nemoj da se nerviras tastaturom, evo ti skini MouseAim Patch: http://myweb.polyu.edu.hk/~06896726d/blog/?page_id=23 kada ga skineš (nije težak, samo nekoliko kilobajta :)) raspakuj ga u folder sa igrom i oda pokreni loaer i pretisni load game, radi! :)

Mnogo lakše se igra mišem...

polarnimeda
3.3.2007, 6:45
Nemoj da se nerviras tastaturom, evo ti skini MouseAim Patch: http://myweb.polyu.edu.hk/~06896726d/blog/?page_id=23 kada ga skineš (nije težak, samo nekoliko kilobajta :)) raspakuj ga u folder sa igrom i oda pokreni loaer i pretisni load game, radi! :)

Mnogo lakše se igra mišem...
Pa to sa misem je verovatno najvece moguce varanje u igri. Ko da nisu mogli samo da naprave ovi koji su radili igru podrsku za misa da su hteli... Ali da su to uradili- zombiji bi morali biti i brzi, i moralo bi ih biti vise.... osecam da ako igras sa misem ni jedan ne moze ni da te zakaci u toku igre...

Aksic Srdjan
3.3.2007, 9:08
Pa to sa misem je verovatno najvece moguce varanje u igri. Ko da nisu mogli samo da naprave ovi koji su radili igru podrsku za misa da su hteli... Ali da su to uradili- zombiji bi morali biti i brzi, i moralo bi ih biti vise.... osecam da ako igras sa misem ni jedan ne moze ni da te zakaci u toku igre...

MOLIM???? ŠTA???:mad: Ne može da me zakači, ma daj bre, taj miš je čini igrivom na PCju (bez dzoistika) samo tastaturom je NEigriva.

I zakaći te i te kako, i odvali te :kreza:

Ne$A
3.3.2007, 13:43
MOLIM???? ŠTA???:mad: Ne može da me zakači, ma daj bre, taj miš je čini igrivom na PCju (bez dzoistika) samo tastaturom je NEigriva.

I zakaći te i te kako, i odvali te :kreza:

E, to je tvoj problem sto te odvali. Sa misem je 100x lakse ali igra je napravljena da se igra sa gamepadom. Ko hoce da igra sa misem, neka izvoli, ali onda sam sebi kvari dozivljaj.

Zna li neko sta dobijes u onom target practice od prodavca kada osvojis nagradu??? mozda lovu ili nesto dr.??

culer
3.3.2007, 17:47
probo sam sa ovim patchom i 50 puta je lakse :D

polarnimeda
3.3.2007, 18:24
probo sam sa ovim patchom i 50 puta je lakse :D
Zato i kazem da je to najvece varanje :) Kvarenje igre.... Bezveze.

Master Neo
3.3.2007, 18:26
Mene je negde u zamku smorila igra da sam na kraju ukljucio patch i za 3h dovrsio igru...

culer
3.3.2007, 20:34
jel neko probao da igra RE 4 a da ima karticu ATI radeon 9250 128 mb ddr i jel imao problema.posto meni izbaci da mi je VPU recover resetovao podesavanja za graficku a kad se vratim u igru sve je crno i nema zvuka ..jel ima neki patch koji ispravlja ovaj bag ili mi nema leka...

tosheen
3.3.2007, 22:41
jel neko probao da igra RE 4 a da ima karticu ATI radeon 9250 128 mb ddr i jel imao problema.posto meni izbaci da mi je VPU recover resetovao podesavanja za graficku a kad se vratim u igru sve je crno i nema zvuka ..jel ima neki patch koji ispravlja ovaj bag ili mi nema leka...

Meni se isto to dogodilo sa tom grafickom i mislim da nema leka, jednostavno ne moz pa da ga j****. treba ti graficka koja potpuno podrzava 9.0c directx a ova nasa samo 8.1 nazalost.

culer
3.3.2007, 22:45
Meni se isto to dogodilo sa tom grafickom i mislim da nema leka, jednostavno ne moz pa da ga j****. treba ti graficka koja potpuno podrzava 9.0c directx a ova nasa samo 8.1 nazalost.
znaci nema nade ,sem toga ovo je neka beta verzija puna bagova tako da ko zna ::D:D mada cim nema S.M. 2.0 nema igranja bar u minimunu

culer
4.3.2007, 16:12
jel moze neko da okaci neki save nebitno koji nivo da probam odatle (mada sumnjam)?????????:n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:

Roronoa Zoro
4.3.2007, 16:58
Probaj.

culer
4.3.2007, 17:23
Probaj.

hvala .probacu:D:n_klanja:

Goran_NISH
6.3.2007, 17:08
Da li je neko video ili nabavio bas zvanicnu verziju Resident Evila 4,da nije Biohazard? Mislim da se pojavila i da ima ispravke u grafici i drugim problemima koje ima Biohazard.

culer
6.3.2007, 22:08
Probaj.

hvala puno ,al nemoze, sta da se radi .kod ortaka sve oce bas sve a ima overklokovan model moje kartice samo sa vise memorije (ne gine mi overklok):D:D

ivan79
6.3.2007, 22:08
mogu da vam kazem da sam sinoc zavrsio resident evil 4 tj biohazard4 ako mislimo na isto...
igra je extra, samo su toliko zas**li sa komandama da sam morao da kupim gamepad sad mi zao i smoren sam ko pas jer je stvarno ludilo kako su je bolesni japanci odradili....

Raven
6.3.2007, 23:20

Varanje samo zato sto je pristupacnije. Jesi li igrao sa tastaturom?!!! Ja mogu reci da se igra treba igrati naglavacke, onda je tekska i onda ne varas!!!
Grafika je uzasna ali ima onaj smek R.E. Mada je mnogo prosta sto se tice zagonetki.

polarnimeda
7.3.2007, 5:35
mislis da nije lakse igrati sa misem? ako tako mislis- dobro. ali ako jeste lakse igrati sa misem- to je onda varanje.
jel moze u igri nekako da se ide unazad dok nisanis?!

culer
7.3.2007, 21:27
mislis da nije lakse igrati sa misem? ako tako mislis- dobro. ali ako jeste lakse igrati sa misem- to je onda varanje.
jel moze u igri nekako da se ide unazad dok nisanis?!

Pravila su tu da bi se krsila (posebno ako su vezana za igre) tako da se potpuno slazem sa polarnimmedom:D:Dprobao sam, i sa misem treba manje vremena sigurnije se igra i bolji je osecaj :n_klanja:

Leeroy Jenkins
7.3.2007, 21:59
Svaka cast onome ko predje onu strvinu koja iscupa drvo pa te udara sa njim na tastaturi. Igrao sa sa gamepadom pa mi se desavalo da me uhvati i olupa o zemlju. Ko misli da su ovo lose kontrole neka proba Metal Gear Solid 2.

Master Neo
7.3.2007, 22:17
Svaka cast onome ko predje onu strvinu koja iscupa drvo pa te udara sa njim na tastaturi. Igrao sa sa gamepadom pa mi se desavalo da me uhvati i olupa o zemlju. Ko misli da su ovo lose kontrole neka proba Metal Gear Solid 2.

Lako je, fora je da mu dodjes iza ledja i da ga gadjas u insekta, a kad klekne, skocis na njega i iskasapis ga nozem

Densetsu
7.3.2007, 23:34
Lako je, fora je da mu dodjes iza ledja i da ga gadjas u insekta, a kad klekne, skocis na njega i iskasapis ga nozem
A vuk kojeg si mozda spasao(negde na pocetku igre imas opciju da spases ili da ostavis vuka da umre)ce ti biti od velike pomoci.
Hvatace paznju tom ogromnom debilu dok ga ti rokas.

Master Neo
7.3.2007, 23:50
Sada nakon predjene igre, licno mislim da je igra skroz ok. Prica, detalji, zaplet... Ok, grafika i kontrole losa strana, ali RE ima svoj shmek i skroz je ok igra.

Densetsu
8.3.2007, 0:06
Sada nakon predjene igre, licno mislim da je igra skroz ok. Prica, detalji, zaplet... Ok, grafika i kontrole losa strana, ali RE ima svoj shmek i skroz je ok igra.
Kontrole su ustvari mnogo bolje nego u predjasnjim delovima :dedica:
Grafika je u stvari jedna od najlepsih PS2/GC igara ali posto su likovi koji su portovali igru glupi ko ku....ac nema dodatnih lighting efekata,texture su low-res...

nikola87
8.3.2007, 0:15

moj ortak ga je ptresao na tastaturi i to tako sto ceka da uzme neko kamenje pa onda pobegne 30m od njega i onda na tastaturi nisani u njega.....strasno.

Nebojsa1
8.3.2007, 23:48
Slika govori vise od 1000 reci :kreza:

http://www.youtube.com/watch?v=CKpRD9LUaXk

polarnimeda
9.3.2007, 1:29
iii... jel mozes dok nisanis da ides unazad?

nikola87
9.3.2007, 10:16
iii... jel mozes dok nisanis da ides unazad?

ne moze da se hoda dok se nisani.

ivan79
9.3.2007, 16:37
da to je i meni jedna od vecih mana igrice sto dok trci "samo trci" a ne kao u silent hillu sto mozes i da bezis i da polivas po gadovima...

polarnimeda
10.3.2007, 0:13
da to je i meni jedna od vecih mana igrice sto dok trci "samo trci" a ne kao u silent hillu sto mozes i da bezis i da polivas po gadovima...
e jbt... i to bas kada su u pitanju zombiji, bas kada je najlogicnije da bas to radis... to je zbog glupih PS2 kontrola...:n-cc2:

Ocelot
10.3.2007, 4:49
A jesi li pomislio da je to tako zato što možda developeri nisu to ubacili? Stvarno me ponekad ljudi začude svojim plitkim razmišljanjem... :rolleyes:

polarnimeda
10.3.2007, 5:48
A jesi li pomislio da je to tako zato što možda developeri nisu to ubacili? Stvarno me ponekad ljudi začude svojim plitkim razmišljanjem... :rolleyes:
i mene isto jaaaako zacude plitkoumna razmisljanja.... developeri nisu mogli da ga ubace (kretanje unazad dok nisanis) bas zbog ogranicenih kontrola (zbog kojih na yebenom PS2, izmedjuostalog, ni pucacine ne blistaju PC sjajem)! A da se puno bakcu oko porta- podrazumeva se- zabole ih (Onda bi morali jos mnogo toga da manjaju da bi igra ostala dovoljno teska).

Ne$A
10.3.2007, 13:35
Koliko se ja secam, nisu ubacili pucanje i hodanje jer nisu zeleli. Isto tako su namestili da se teze okreces oko sebe i tako uvek budes u strahu:Freddy:

nikola87
10.3.2007, 14:48
Koliko se ja secam, nisu ubacili pucanje i hodanje jer nisu zeleli. Isto tako su namestili da se teze okreces oko sebe i tako uvek budes u strahu:Freddy:

a zar ne bi bilo bolje da su napravili da se normalno okreces i da mozes da pucas dok hodas a da su zombiji(ili sta god bili) malo vise pametniji i brzi?

polarnimeda
10.3.2007, 19:17
nije zgodno sa gamepadom u isto vreme upravljati nisanom i kretanjem.

Ocelot
10.3.2007, 19:47
Možda tebi nije zgodno, ali mnogim drugima jeste. Nije problem u nikakvoj ograničenosti, već u tome što su oni tako želeli da bude. Nije ti ovo SNES pa da je nemoguće uraditi tako nešto.

polarnimeda
10.3.2007, 20:37
ok, ali ja i dalje verujem da oni nisu hteli to da ubace bas zato sto mnogima to nije zgodno sa ps2 gamepadom, cak i ako mnogima jeste.

Ocelot
10.3.2007, 21:13
Ne razumem šta tu nije zgodno. Pogledaj samo FPS naslove za konzole. Jedna palica se koristi za kretanje, a druga za nišanjenje. To je oduvek tako bilo.

polarnimeda
10.3.2007, 23:02
pokusavao sam da igram fps na konozli, i nije to to... nisam jedini kome je to tako, i verujem da je to razlog zasto kretanje uz nisanjenje nije ubaceno... neki razlog postoji, a ovo je moje vidjenje istog...... sta drugo moze da bude razlog. nisu sigurno zaboravili- nista nije slucajno.

Ocelot
10.3.2007, 23:23
Neki razlog ima, ali ne možeš da kažeš da je zato što je nemoguće da se izvede na konzoli.

Densetsu
11.3.2007, 0:08
Možda tebi nije zgodno, ali mnogim drugima jeste. Nije problem u nikakvoj ograničenosti, već u tome što su oni tako želeli da bude. Nije ti ovo SNES pa da je nemoguće uraditi tako nešto.
Te kontrole datiraju od originalnog RE-a(PS1),i ja nemam nikakav problem sa njima jer oni dodaju efektu strave i uzasa.
Imam resenje za tvoj problem.
Ako ti se kontrole ne svidjaju i toliko ti znace,onda nemoj da igras igru.

Ocelot
11.3.2007, 0:10
Kontrole su oduvek bile zakon u svakom RE izdanju.

Densetsu
11.3.2007, 0:27
Kontrole su oduvek bile zakon u svakom RE izdanju.
Ah,slucajno sam citiriao tvoj post umesto post od polarnogmede.
Izvini.

polarnimeda
11.3.2007, 0:59
Eh ljudi, vas BAS mrzi da polako procitate post pre odgovora!
JA SVE VREME branim igru i sve vreme sam za to da se nabavi gamepad i igra odigra onako kako je predvidjano kada je pravljena- jer sve ostalo je skrnavljenje! A igra je super!
NIJEDNOM nisam rekao da je nemoguce da se izvede kretanje i nisanjenje u isto vreme, ali vi jednostavno morate da nastavite sa prepiranjem umesto da priznate da nesto sto sam rekao niste razumeli na pravi nacin!
Rekao sam da smatram da bi RE4 i uoste PS2 igre slicne vrste bile previse komplikovane kada bi to napravili (iako ima dosta ljudi kojima to mozda i odgovara). I JA smatram da kretanja i istovremenog nisanjenja nema upravo zbog toga! Ako neko smatra drugacije, neka kaze zasto. Sve sto developeri rade, rade sa razlogom.
A postavio sam pitanje, inace, misleci da su mozda ovo ipek izveli, ako ne za PS verziju, onda za portovanu PC verziju- unapred pretpostavljajuci odgovor! Igrao sam igru, ali se nisam zamlacivao puno pokusavanjem da izvedem ovo sto sam vas pitao!

Ocelot
11.3.2007, 4:16
e jbt... i to bas kada su u pitanju zombiji, bas kada je najlogicnije da bas to radis... to je zbog glupih PS2 kontrola...:n-cc2:

i mene isto jaaaako zacude plitkoumna razmisljanja.... developeri nisu mogli da ga ubace (kretanje unazad dok nisanis) bas zbog ogranicenih kontrola (zbog kojih na yebenom PS2, izmedjuostalog, ni pucacine ne blistaju PC sjajem)! A da se puno bakcu oko porta- podrazumeva se- zabole ih (Onda bi morali jos mnogo toga da manjaju da bi igra ostala dovoljno teska).

Evo pa sam pročitaj šta si napisao. Ni zadnja tvoj poruka je nije baš najjasnija. I ja i Densetsu smo te razumeli isto. Da li je problem do nas ili ti ne znaš šta hoćeš da kažeš, ne znam.

polarnimeda
11.3.2007, 5:42
nebitno. ako prva poruka i nije bila jasna (tj dvosmislena), sledece su je, verujem konacno pojasnile.
Znam da je tehnicki moguce izvesti kretanje i nisanjenje istovremeno, ali mislim da to nije prakticno za svih 100% gaming populacije, i da ga bas zato i nema. da ne davimo vise sa ovim :rolleyes:
Igra je odlicna (ono malo sto sam igrao) i preporucujem je svima, bez obzira na slabu grafiku. Ali naravno bez mouse aim-a. Jel ima novosti o us verziji?

muki85
12.3.2007, 16:39
Samo zelim da kazem da svi koji su dali malu ocenu RE/BIOHAZARD-u ne trebaju da je pjuju jer je to ipak samo port za PC ne treba plakati zato sto nisu stavili mouse aim i naravno losu grafiku jer svi su videli screenove Crysisa i sada im je sve smesno... Ua bre gameplay je bruka a i sama prica a onima kojim je bitnija grafika od price i gameplaya onda trebaju da pljuju i baldurs gate, planescape torment final fantasy 7 i takve kultne igre.... Grafika nije bitna vec da li vas igra drzi prikovanim za monitor a da vam ne dosadi vec posle pola sata igranja... Kupite joypad i uzivajte ja sam je presao 2 puta i na professional mod-u... Poz svima gamerima koji dele isto misljenje....A pogotovu me nerviraju ovi koji kazu da ne moze da se nisani i hoda u isto vreme a pogotovu za strafe - pa pobogu da li je neko igrao prosle delove RE-a? Kako mene setjanje sluzi:dedica: ni u jednom delu to nije bilo omoguceno... Aj poz za fanove serijala

Densetsu
12.3.2007, 16:56
naravno losu grafiku jer svi su videli screenove Crysisa i sada im je sve smesno...

Grafika nije smesna,stavise bolja je od vecina igara.
Jedino sto je smesno je to sto izgleda 10x gore od PS2 i GC verzije,a kad smo vec kod Crysis-a,njega u punom svetlu ces jedino na trejlerima videti(cisto sumnjam da imas masinu koja moze da pokrece Crysis na maximalnim settingsima).

final fantasy 6 i takve kultne igre....
Ispravio sam gresku.

Grafika nije bitna vec da li vas igra drzi prikovanim za monitor a da vam ne dosadi vec posle pola sata igranja...
Tacno.
Vecina takozvanih "gejmera" se vise lozi na grafiku nego na gameplay sto je stvarno zalosno,mada moram da priznam da sam uz izlazak Xbox 360 i PS3 i ja pomalo postao graphic whore :a_bleh:

Kupite joypad i uzivajte ja sam je presao 2 puta i na professional mod-u...
Ali...ali...ali...nema para :(

Ne$A
12.3.2007, 21:59
Grafika nije bitna vec da li vas igra drzi prikovanim za monitor a da vam ne dosadi vec posle pola sata igranja...

Ziva istina. Evo ja sada uzeo da prelazim Another World. Svi kazu da je igra s+h1t zbog grafike, ali evo ja je polako prelazim:opanachke

Ali...ali...ali...nema para :(

Radi i zaradi, kao ja:opanachke . Evo citav vikend sam strebao da bi dobio 5 iz fizike,hemije itd. i na kraju sam od dede dobio 200din. Mislim, to je biznis:dedica:

Nebojsa1
12.3.2007, 22:24
Ma grafika mi toliko i ne smeta ali je problem sto je igra bar 80% po noci i kad pogledas ovaj video,pa skoro da se ne razlikuje dan i noc,i onda nije to taj utisak.
http://www.youtube.com/watch?v=CKpRD9LUaXk

muki85
12.3.2007, 22:50
Jos jedna stvar - ne zelim da pljujem SK na sopstvenom forumu ali lik koji je ocenio igru u gorepomenutom casopisu naveo je da kod odredjenih likova mozete kupiti nova oruzija, upgadeovati stara kao i ?????KUPITI MUNICIJU???????:tapsh: Pa kako je uspeo da kupi municiju.... Heheh strasno....

Gadoguz
13.3.2007, 10:07
Igru sam nabavio juce, mislim da je extra samo nedostaje mis, ali ja je
igram sa GamePadom i tako da........Super:D

:ciao:

Goran_NISH
13.3.2007, 16:08
Izasla je evropska verzija,znaci nije Biohazard nego bas Resident Evil 4!Danas treba da je nabavim,drug mi je reko da su komande ostale iste kao u Biohazardu.Za grafiku neznam,cim probam danas javljam!!!

Goran_NISH
15.3.2007, 14:32
Ovako,kontrole su ostale ne promenjene,dakle nema misa tako da se preporucuje gamepad,grafika takodje ostala ne promenjena,najgora je na PC-u u odnosu na sve platforme za koje je izasla.Jedina promena koju sam uocio je naslov koji je Resident Evil 4 umesto Biohazarda.:boodala: :paranoia: ,i mozda malo optimizovaniji,igram ga sa FX5200 i 512 RAM i radi sasvim pristojno.

polarnimeda
15.3.2007, 19:06
Ovako,kontrole su ostale ne promenjene,dakle nema misa tako da se preporucuje gamepad,grafika takodje ostala ne promenjena,najgora je na PC-u u odnosu na sve platforme za koje je izasla.Jedina promena koju sam uocio je naslov koji je Resident Evil 4 umesto Biohazarda.:boodala: :paranoia: ,i mozda malo optimizovaniji,igram ga sa FX5200 i 512 RAM i radi sasvim pristojno.
tja... bezveze...

chris
31.3.2007, 20:54
Igrao sam na PC-u, PS2 i GameCube-u i ubedljivo je najbolji na GC...

Densetsu
31.3.2007, 23:14
Igrao sam na PC-u, PS2 i GameCube-u i ubedljivo je najbolji na GC...

Ali na GC-u name widescreen podrske :(

dexxter
27.4.2007, 8:47
za sve koji imaju problema sa animacijama u igri!
problem sam resio tko sto sam ubacio noviji drajver (ATI Cat 7.2) i Codec pack K-Lite 3.**Full. Ne znam zbog cega tacno,ali sad igra radi kako treba. SP je ocigledno nebitan, posto ja i dalje imam SP1.
Sad mi je zao sto sam dogurao 3 chaptera bez price...

Roronoa Zoro
3.5.2007, 11:33
Pojavio se nedavno patch za evropsku verziju Resident Evil-a, pa da li je neko probao i da li ima nekakvih poboljšanja. Inače patch imate na ganespot-u. http://www.gamespot.com/pc/adventure/residentevil4/download_6169207.html - mora da se registrujete da bi skinuli (reg je dž).

marko_f
3.5.2007, 17:41
Pomozite!!!!:alealeee:
dosao sam u onom zamku do neke prostorije sa zvoncetom. kada zazvonim pojavi se neka slika (pile, hleb, pice na njoj). Sta dalje da radim? Ona vrata pored imaju resetke. Kako da ih otvorim?:n-cc2:

Pomozite!!!!!:ciao:

Ocelot
3.5.2007, 17:42
Pucaj u čašu (ili flašu) koja se nalazi na slici.

Stojadin
3.5.2007, 18:01
Biohazard moze da se igra i sa misem samo treba skinuti patch za njega.:D
Ali nema nista bez analognog gamepada i to sonijevog.

chris
5.5.2007, 16:53
Nego ljudi, nasao sam Novele Resident Evil od 1. do 6. od S.D.Perry-a. Posto nema kod nas da se kupi ni jedna novela kontaktirajte me putem PM da vam posaljem pdf.

Drugo, da nema neko slucajno grb Raccoon City Police- onaj sto nosui Leon u RE2 na ramenu(ili onaj na ledjima, koliko se secam), hocu da ortaku odstampam na majci napred R.P.D. S.T.A.R.S. a na levoj ruci(ili ledjima) ovaj grb... On je zestoki RE fan....

Pozzz:ciao:

marko_f
7.5.2007, 17:55
Ovaj Biohazard 4 je zakon!!:tapsh:

Da ne zna neko sifre!!!:icon_stud

Jednina mana je ta da su neki delovi jako teski za prelazenje!!:n-cc2:

Pozzzzz:alealeee:

AllEyesOnMe
7.5.2007, 21:48
Pojavio se nedavno patch za evropsku verziju Resident Evil-a, pa da li je neko probao i da li ima nekakvih poboljšanja. Inače patch imate na ganespot-u. http://www.gamespot.com/pc/adventure/residentevil4/download_6169207.html - mora da se registrujete da bi skinuli (reg je dž).
skinuo sam al ne moze... installation destination is not found

Ocelot
7.5.2007, 21:54
Probaj da ga iskopiraš prvo u direktorijum gde si instalirao igru.

Roronoa Zoro
7.5.2007, 23:35
Probaj da ga iskopiraš prvo u direktorijum gde si instalirao igru.

Neće ni tako. BTW našao sam i patch koji Biohazard menja u Resident Evil (Asian to Europe patch) i o5 neće (nstallation destination is not found).

chris
10.5.2007, 10:23
Nego, kratki opisi novela:
Resident Evil: The Umbrella Conspiracy

Raccoon City: a remote mountain community suddenly besieged by a rash of grisly murders encroaching upon it from the surrounding forest. Bizarre reports start to spread, describing attacks from vicious creatures,some human... some not. Victims are apparently Eaten.

At the epicenter of these deaths is a dark, secluded mansion belonging to the mysterious Umbrella Corporation. For years Umbrella has labored within the mansion, unwatched, ostensibly conducting benign genetic research.

Resident Evil: Caliban Cove

In the aftermath of their ordeal through the Umbrella Corporation's genetic research facility, the surviving members of the Special Tactics and Rescue Squad (S.T.A.R.S.) attempt to warn the world about the conspiracy to create terrifying biological weapons. But the conspiracy is far from dead, as the S.T.A.R.S. learn when they are declared outlaws by the very people who trained them. Forced to go underground, the S.T.A.R.S. resolve to battle the conspiracy on their own, determined to seek out and stop Umbrella's experiments wherever they may be.

Resident Evil: City of the Dead

Claire and Leon have one chance to save themselves: get to RPD headquarters and find some means of escape. But others have sought refuge in teh precinct as well, and not all of them are on teh same side...

For on this night, Raccoon City has become a necropolis. In a secret lab far beneath its once-bustling streets, a botched attempt by the Umbrella Corporation to retrieve a devastating mutagenic weapon has resulted in a horrifying viral outbreak, transforming every man, woman, and child in the city into one of the living dead. And all of them are hungry.

Resident Evil: Underworld

Umbrella has secrets. Beneath the deserts of the American Southwest, one of the company's most elaborate facilities is about to go online. Somewhere inside may also be the key to stopping Umbrella once and for all...if Leon Kennedy, Claire Redfield, Rebecca Chambers, and their friends can get past a strike team of corrupt S.T.A.R.S., and survive the genetically engineered horrors awaiting them below the sun-scorched Earth.

Resident Evil: Nemesis

Zombies. Mutant animals. Bioengineered weapons and surgically enhanced monsters. Secret labs and widespread conspiracies. It seemed impossible, but Kill Valentine and her teammates among the S.T.A.R.S. had seen it all firsthand when the Umbrella Corporation turned Raccoon City into a staging ground for the most insidious genetic experiments ever conceived. After all she's been through, Valentine is ready to leave that remote mountain community forever.

Fino, a?:alealeee:

P.S. Svi koji su mi trazili novele proverite mailove i PM!:icon_stud

residentEvil
12.5.2007, 0:32
ej jel ko zna kako preci zapeo sam kod nekih vrata i tu nesto okrecem neznam sta da radim

Ocelot
12.5.2007, 3:07
Hajde ti to malo bolje objasni.

Roronoa Zoro
12.5.2007, 3:12
Ako je u putanju ona kugla onda je prvo zarotiraj na gore, pa onda na levo i otvoriće se vrata.

residentEvil
15.5.2007, 10:39
mozel pomoc kod onog dijela u zamku kada padnem u onu rupu a cura je i dalje gore kod onog malog covijeka .padnem dole snimim sve i popnem se gore .kad povucem onu rucku za struju pa me napadne onaj neki stvor . znal ko kako ga mogu ubiti ili sta vec uraditi

Ocelot
15.5.2007, 14:23
Jel to beše Salazarova "desna ruka"? Ako je on, gledaj da ga dovučeš do onih kanistera i pukni u njih. Tako ćeš ga zalediti, usporiti i postaće ranjiviji. Možeš i samo da bežiš od njega i posle 4 minuta će se vrata otvoriti.

residentEvil
16.5.2007, 22:28
ej jel moze pomoc kod onoga malog covijeka kad ga trebam ubiti jel imal kakav nacin laksi da se ubije osim da pucam u njega mozel se odma ubiti bazokom ili vtako nesto please!!!!!

Ocelot
16.5.2007, 22:38
Bazukom ga ubijaš jednim pogotkom, ali to nije zanimljivo. :)

chris
22.5.2007, 10:31
Vidim da ce RE5 izaci za xbox360 i ps3 (i mozda za Wii) pa me interesuje da li ce izaci za PC?

Densetsu
22.5.2007, 11:36
(i mozda za Wii)

:rofl: :rofl: :rofl:

pa me interesuje da li ce izaci za PC?

Vrlo moguce.Zasad nema nikakvih vesti o tome ali Capcom-ova nova politika je izdavanje multiplatform igara.Ne bih se zacudio kada bi kao i u slucaju Lost Planet-a videli port za PC jedno 6 meseci kasnije.

nikos
26.5.2007, 3:02
Jel uspeo neko da instalira patch ?
probao sam i da ga iskopiram u instalacioni dir. i nece. (destinatiom not found)

nemogu nikako da nadjem instalacioni DVD pa da probam reinstal pa preko nekr....g EXE fajla mozda tako prihvati .....

na slikama posle patcha teksture deluju nekako manje mutno .

jel uspeo neko uopste ?

NjegovaWisost
1.6.2007, 2:11
Juče sam ga nabavio. razočarenje za mene, residen evil 3 nemesis kao i svaki prije njega su bolji od ovog jadovana. Ovo je više pucačina nego survival horor sa zagonetkama kao predhodni djelovi. A kako me nervira što mi ne može pun ekran, nego je sasječen...
Srećom pa imam džojped

KiB0rG3000xII
11.8.2007, 11:50
ako se neko muci sa kontrolama za ovu igru kontrole su sledece
Ctrl-1,cancel,trcanje
Enter-3,napad
levi shift-5,noz
desni shift-6,ciljanje
f-ashley
m-mapa
i-inventar

KiB0rG3000xII
11.8.2007, 11:52
Pomozite!!!!:alealeee:
dosao sam u onom zamku do neke prostorije sa zvoncetom. kada zazvonim pojavi se neka slika (pile, hleb, pice na njoj). Sta dalje da radim? Ona vrata pored imaju resetke. Kako da ih otvorim?:n-cc2:

Pomozite!!!!!:ciao:
nadji sliku sa flashom i pucaj u flashu otvorice se vrata ali pazi na kavez

ktulu
11.8.2007, 12:12
Ja sam skoro presao Residen Evil 4 (tj. ja imam onu NETSHOW azijsku verziju Biohazard 4), sjajna igra, vuce me da igram jos :). Otkljucao sam sve likove u "The Mercenaries" mada mi je mnogo za****no da pravin +65000 poena sa svim likovima na svim nivoima da bih dobio minigun :P.
Nego, jos nisam nabavio "Asian to European" patch i oficijelni patch, tako da ne mogu da kazem kako to tacno ide, a nasao sam info ovde:
http://www.rlslog.net/biohazard-4-dvd-netshow/

86-ti komentar. Ali naisao sam i na ovo:
http://dlh.net/cgi-bin/dlp.cgi?lang=eng&sys=pc&file=re4_asia110_tg_hongkong.zip&ref=ps

U pitanju je Asian 1.1.0 patch, ali ne znam da li oficijelno takav patch uopste postoji jer je ovo jedino mesto na kome sam ga nasao. Ne mogu da probam posto imam dialup i skidanje fajla od 70+ MB mi ne pada na pamet.
Sto se tice Asian to European patch-a, koliko kapiram, to su samo fajlovi sa evropske verzije igre, i treba njima overwrite-ovati stare azijske fajlove. Takodje treba menjati u Windows Registry (regedit) sva mesta gde se pominje biohazard 4 i putanja do igre (european patch ne moze da se instalira jer ne nalazi direktorijum CAPCOM/RESIDENT EVIL 4/ jer je kod nas CAPCOM/BIOHAZARD 4/ :P).

Pvt.Leka
12.8.2007, 16:51
Ljudi zna li neko kako da resim problem sa filmovima u ovoj igrim mislim to sto se prekidaju. btw imam ati radeon 9600 sa drajverima koje sam skinuo danas ali i dalje se filmovi prekidaju. please help

ddule
22.8.2007, 16:37
Dali postoi sifre za ovu igru. igraosam sva tri dela ali ovaj je izvaredan ali sam zaglavio pa me zanima dali postoji bilo koja sifra. :alealeee:

WhenDarknessFalls
23.8.2007, 9:52
Eeeee... ima malo vise od 3 dela tu :) Nema sifri (koliko ja znam) ali ima trainera.
Vidi sta ima na http://www.cheathappens.com

i naravno http://en.wikipedia.org/wiki/Resident_Evil_(series) :to_care:

Stamenkovic Stefan
25.8.2007, 8:17
Ljudi instalirao sam ovu igru kada sam pokrenuo pokrenuo sam kampanju ali kad je pocelo sve oko mene je bilo crno samo se video onaj radar gde pise za municiju inace imam graficku 64 mb da li treba da se skine neki pach odgovarajte ljudi ako znate.

Ne$A
25.8.2007, 11:08
Ljudi instalirao sam ovu igru kada sam pokrenuo pokrenuo sam kampanju ali kad je pocelo sve oko mene je bilo crno samo se video onaj radar gde pise za municiju inace imam graficku 64 mb da li treba da se skine neki pach odgovarajte ljudi ako znate.

Ajde daj jos neke informacije o tvojoj masini...

LoneWolf
25.8.2007, 12:28

Sta si instalirao?
Resident Evil 4 sa 64 MB grafickom?:eek::boodala:
Cudi me da si je uopste pokrenuo ako je tako.

ForceWare
25.8.2007, 12:40
Ako pričaš o RE4 tvoja grafička je nedovoljna za pokretanje.

Minimun requirements

System Requirements: Operating System: Windows® 2000/XP (only)
CPU: 1GHz Pentium® III or AMD Athlon™ (or better)
RAM: 256MB
Video Card: 128MB DirectX® 9.0c-compliant AGP or PCI Express graphics card (256 or higher for High Graphics Detail support) (see supported list˛)
Sound Card: DirectX 9.0c compliant (or better)
DirectX Version: DirectX 9.0c or higher (included on disc)
CD-ROM: 12x or faster CD-ROM
Hard Drive Space: 1.2 GB minimum
Peripherals Supported: Gamepad
˛ Supported Video Cards at Time of Release NVIDIA® GeForce™ FX/6/7 families ATI® Radeon® 9200-9800/X families.

LoneWolf
25.8.2007, 13:41
Ako pričaš o RE4 tvoja grafička je nedovoljna za pokretanje.

Minimun requirements

System Requirements: Operating System: Windows® 2000/XP (only)
CPU: 1GHz Pentium® III or AMD Athlon™ (or better)
RAM: 256MB
Video Card: 128MB DirectX® 9.0c-compliant AGP or PCI Express graphics card (256 or higher for High Graphics Detail support) (see supported list˛)
Sound Card: DirectX 9.0c compliant (or better)
DirectX Version: DirectX 9.0c or higher (included on disc)
CD-ROM: 12x or faster CD-ROM
Hard Drive Space: 1.2 GB minimum
Peripherals Supported: Gamepad
˛ Supported Video Cards at Time of Release NVIDIA® GeForce™ FX/6/7 families ATI® Radeon® 9200-9800/X families.

Pa i ja gledam jbt sta lik poce pricati,Resident 4 sa 64 MB VRAM?:eek::rolleyes:
Force,nisi napis'o za shadere,jer graficke kartice koje ne podrzavaju shadere 2.0 nema teorije da pokrenu igru (ne moze da igra sa BILO KOJOM karticom od 128 MB,nego samo sa PixelShader 2.0 compliant karticama) :dedica:

Crusader88
12.9.2007, 16:31
ljudi konacno sam nacao patch 1.10 za BIOHAZARD

http://files.filefront.com/Patch_11_PATCHASIANtoerar/;7275965;/fileinfo.html

LunaticRS
22.9.2007, 12:27
Ja nabavim Biohazard 4 i instaliram kad ono belay nema zvuka.Zato onda nabavim RE 4 i sve je u dure.Grafika jeste na konzoli mnogo bolja, al' poslije samo pola sata zaboravish za to jer te igra ponese od samog pochetka.
Shto reci nego klasika...Japanac napravi genijalnu igru koju ujeb... sa nekim glupim detaljima.
U jeb... koliko je dugachka igra!Ja sam preshao RE 1, RE 2, RE 3, RE Code Veronica, RE Dead Aim, RE Outbreak i samo josh RE Outbreak 2 i mogu reci da je ovaj 4. dio najduzi RE koji postoji.E'o vec je 21 aktivni sat u toku shto znachi da ukupno preko 30 sati i stigao sam do 5. chaptera!

Igra je genijalna!

Densetsu
22.9.2007, 12:34
Ako vam je kompjuter previse slab za RE4 onda vam ostaje samo jedna opcija.

RE4 MOBILE EDITION!

http://www.watch.impress.co.jp/game/docs/20070919/ctgs.htm

http://www.watch.impress.co.jp/game/docs/20070919/ctgs16.jpghttp://www.watch.impress.co.jp/game/docs/20070919/ctgs17.jpghttp://www.watch.impress.co.jp/game/docs/20070919/ctgs18.jpg

Sol-Badguy
22.9.2007, 13:50
Isplativije da upgraduješ komp, nego da kupiš mob. Te igre će verovatno biti japan only, kao i većina takvih izdanja.

LunaticRS
24.9.2007, 10:52
Ma grafika je ionako mnogo osakacena na pc verziji tako da mob verziju ne treba ni pomishljati nabaviti!

Chapter 5-2 ponestaje mi municije...:)

polarnimeda
24.9.2007, 18:43
mozda igra za mob moze da se igra na pc-u!? :)

Srlandand
24.9.2007, 21:15
Koliko je dobra grafika na PC-u, cudi me sto ne leti na 16mb grafickoj.

WhenDarknessFalls
24.9.2007, 21:59
Sta se zalite sad svi na grafiku, patchujte igru i uzivajte u shejderima... :confused:

Crusader88
24.9.2007, 23:48
Sta se zalite sad svi na grafiku, patchujte igru i uzivajte u shejderima... :confused:

u pravu si igra je extra sa patchom, kao na ps2
samo me nerviraju osakacene animirane sekvence :n-cc2:

LunaticRS
26.9.2007, 21:03
E vidish nisam znao za taj patch.Kako osakacene demo sekvence?Bez patcha sekvence nisu osakacene...?

Igra ima nevidjeno mnogo gluposti koji nemaju veze sa serijalom.Kao da su "malo" kopirali Dino Crisis 2...

Je li iko igrao sa Adom?Kolika je duzina kad se sa njom igra?

WhenDarknessFalls
26.9.2007, 21:22
FMV sekvence, tj cut-scene...Osakacene u smislu da su losijeg kvaliteta nego na konzolama, a i debelo im fali Antialiasing... Bonus igru sa Adom mozes da predjes za ~2h.
Inace, ja sam ogroman fan RE serijala, i slazem se sa tobom. Prica mi je totalno nebulozna, ovo mi vise lici na neki spin-off.
Evo par fotki, sa patchovanom igrom.
http://img71.imageshack.us/my.php?image=rsdever3zl4.jpg
http://img71.imageshack.us/my.php?image=rsdeveren2.jpg
http://img443.imageshack.us/my.php?image=rsdever6bo0.jpg
http://img443.imageshack.us/my.php?image=rsdever5ec3.jpg

:qliranje:

edit: Srecan mi 200. post :D

WhenDarknessFalls
26.9.2007, 23:28
S obzirom kolko smo cekali Re4, ovo nece na PC pre 2012. :(
Btw, Resident Evil: The Umbrella Chronicles izlazi za nekih mesec dana za Wii http://en.wikipedia.org/wiki/Resident_Evil:_The_Umbrella_Chronicles

LunaticRS
28.9.2007, 12:46
Tako to Nintendo povremeno otkupi ekskluzivitet na neku RE igru kao sto su uradili sa RE Zero koji je samo za Nintendo izashao.Prava shteta jer u RE Zero radnja se deshava u onom kompleksu istom kao u 1. dijelu samo sto vodish nekog chlana S.TA.R.S. tima koji su u 1. dijelu pobijeni...

Mislim da nema veceg fana serijala od mene!:)

Par postova iznad pise koje sve RE igre sam presao!:)

WhenDarknessFalls
28.9.2007, 21:55
Pa bas da nema veceg... :dzavo:
Ja sam presao Re 1/2/3/4 i Gun survivor. Resident evil 2 (koji inace smatram najboljom igrom ikada) sam presao najmanje 15ak puta. Najverovatnije cu da uzmem PS2 u naredno vreme, posto je sad bas pojeftinio, da konacno odigram Code Veronica, Outbreak 1/2 i i Dead Aim.

U RE:Zero, kontrolises Rebbecu Chambers, ona bolnicarka iz RE keca, i zatvorenika Billy Coena. Kolko znam, mislim da ne moze da se vode neki drugi clanovi STARS tima. Mada mozda gresim, ipak nisam igrao...

Inace, kakav je Outbreak kada se igra single player? Koliko je dug?

LunaticRS
29.9.2007, 19:05
Je li mislis na RE Gun Survivor koji ima 2 dijela i koji je izdao Eidos jer ako mislish na ovo reci cu ti da ja te promasaje ne rachunam u RE serijal i zbog toga shto ih nije izdao (my favorite) Capcom nego Eidos i zbog toga shto su teshko smece i nisam htio da ih igram!

Shto se tiche Outbreak-a svaki ima po 5 chaptera koji su mnogo teshki i solidno dugi i po gameplay-u odskachu od standradnih Re igara.Prvo birash 1 od 7 chini mi se likova od kojih svaki ima neku specijalnu osobinu.Tako doktor moze da miksa trave, vodoinstalater moze da kombinuje neke predmete i da tako pravi oruzje, mala japanka ima dupli backpack, neka riba moze da obija brave...Fazon je u tome shto poslije odabira karaktera nailazite na jos 2 saputnika o kojima morate da brinete i kojima dajete odredjena naredjenja kao shto su help me, stay here...E sad problem je u tome shto ste svi vi zarazeni.Za odrednjeno vrijeme kad status virusa u vasoj krvi dostigne 100% ide game over.Zato morate da zavrshite chapter prije toga.Kad god iskoristite neki heal virus se privremeno zaustavlja ili usporava.Veoma teshka igra jer na vatreno oruzje zaboravite.Osnovno oruzje bice vam metle, dzogeri, letve, saksije, shipke, nozevi...

Za igru preko neta znam samo da ukoliko budete ugrizeni ili ako vam virus dostigne 100% postajte zombi i samim tim cilj vam postaje suprotan.

Da li je neko gledao RE extinction?E'o ja ga imam na divx i snimak je mnogo losh, al' to ne bi bilo problem da film valja.Ovaj 3. dio je chini mi se dosad najgori...

Shto se tiche Dead Aim-a mana mu je shto sam ga iz prve preshao za 1-30h!

Poz od Chris Redfield-a ;)!

WhenDarknessFalls
3.10.2007, 11:54
U j***te pa Outbreak ladno moze da bude jedna od najboljih ako ne i najbolja igara u serijalu... Ma Gun Survivore ni ja ne racunam, al opet se vazhe.
I jos jednom ne kontam kapkom. Mogli su da izdvoje godinu dana rada, da portuju Outbreak na PC. Zamisli to da se igra u LANu? Al jbg..
Sto se tice Dead Aima, ima solidnu pricu, isto solidan gejmplej... Mislim da nisu trebali da ubace samo kameru iz prvog lica, znaci da bude kompletno trece lice, al ok ... :ciao:

LunaticRS
4.10.2007, 12:43
Ne znam za lan, al' znam da nema nikakve priche tako da ne moze biti najbolja igra u serijalu, al' isto tako gameplay i atmosfera su :paranoia:!

Vidjeces ako budes igrao 1. dio, 3 chapter kad te bude proganjao lich...Mama:paranoia:

Znachi ne mozes ga ubiti oruzjem.Dok to skontas ostanesh kratak za dosta zivaca.Ma polomio sam jedno 3 shtake, 2 metle i ispucao okvir iz pumpe i utoke u njega, a on nishta.

Ovaj, ja ne znam je li ima Outbreak 1. i 2. portovani za pc!Volio bih o5 da ih odigram!

WhenDarknessFalls
4.10.2007, 20:03
Outbreak 1 i 2 nisu portovani ni na sta. Znaci ekskluziva za PS2.
:( :mad:

Helingen
10.2.2008, 22:23
Da li neko moze da kaze o cemu se radi u igri? Da li se nastavlja prica iz prethodna 3 dela (Raccoon city itd.)?

misko9
11.2.2008, 0:12
Ljudi ima li neko Resident Evil 5 koji je izasao 2008g.Ja ga nemam ali cu ga brzo nabaviti:dedica:.Voleo bi da ima puno sraha jer sam ja takav tip igrica F.E.A.R. mi se dopala ali ne prilicno oceni bih je 3:rolleyes: upravo igram Bioshok i Crysis. Pozdrav od misketa.:ciao::ciao::ciao::ciao:

WhenDarknessFalls
11.2.2008, 0:38
Ne, neces je nabaviti uskoro. Resident Evil 5 nije izasao, a ako izadje do kraja sledece godine bice dobro.
FEAR nije horor.

@Helingen na koji deo igre tacno mislis? Reci pa cu ti objasniti ukratko o cemu se radi.

Braveheart
11.2.2008, 0:53
Citajuci vase postove imam zelju da ponovo odigram igru ,sto cu najverovatnije uraditi uskoro...
A i sebi sam odavno obecao da cu odigrati prethodne delove ,pa opet
nisam:(.Moracu drugu na nedelju dana da maknem ps2 ,pa da lepo u miru i tisini odigram prethodne delove:dzavo: hehe

Borowatz
12.2.2008, 1:19
Ljudi, može li mala pomoć?
Kada pokrenem instalaciju, posle par sekundi meni izbaci grešku i prekine instalaciju. Ovo mi se dešava na oba kompa.
Evo screenshota:
17977

Iilija64
12.2.2008, 1:20
Ljudi, može li mala pomoć?
Kada pokrenem instalaciju, posle par sekundi meni izbaci grešku i prekine instalaciju. Ovo mi se dešava na oba kompa.

NA žalost dvd ti je oštećen. Sumljam da ima spasa.

Borowatz
12.2.2008, 1:23
pre bih rekao da ga drug nije narezao kako treba :confused:, jer je disk star 7 dana.
Nema veze. Hvala

polarnimeda
12.2.2008, 2:29
sigurno je do diska! ;) tesko da na 2 kompa imas istu gresku.
btw, ja sam jedno vreme rezao stvari koje mi trebaju sa pokvarenim ram-om (tada nisam znao da je on kriv za brljavljenje) i sada iste mogu samo da zavrljacim kroz prozor.
i da- vec sam o ovome pisao pa i prilozio dokaz u vidu screenshotova... ako ikako mozes, patchuj igru na verziju 1.10... ona podize grafiku toliko da ukupna ocena igre skace sa 7/10 na 9/10 (po meni).

Borowatz
12.2.2008, 5:27
To sam i hteo da uradim. Ali kad odem ponovo kući moraću da je snimim na ext hdd.
Nego to za ram, nisam ni znao da je moguće. :paranoia:

Svaša je moglo da bude, ali sumnjam nu onaj njegov šugavi program za rezanje... Nikada do sada za njega čuo nisam (ne mogu ni da se setim kako se zove).
Mada je ne bih ni igrao sada (ispiti), ali me udarila nostalgija pa sam uzeo da igram rayman raving rabbids.:D
Nego da ne idem u off više, hvala.

Knaki
26.4.2009, 13:41
Resident evil 5 je *****e,ok grfika i sve ostalo al mi se cini da vise postaje klasicna pucacina nego ono sto rezisent evil predstavlja

Shonkas
27.4.2009, 20:47
Aj ko nadje gde smesta SAVE fajlove u Resident Evil 4 na Visti - ima javnu zahvalnicu ....i pet "bambija" !!

WhenDarknessFalls
29.4.2009, 2:25
Aj ko nadje gde smesta SAVE fajlove u Resident Evil 4 na Visti - ima javnu zahvalnicu ....i pet "bambija" !!

Trebalo bi da bude isto kao i na XPu, u folderu gde je igra instalirana, cini mi se da se fajl zove savegame.dat, tako nesto. :)

Mocko
3.5.2009, 0:29
Capcom zvanicno potvrdio izlazak 5-ice za PC do kraja godine :tapsh:

donator99
6.5.2009, 12:49
Stigao mi je 5. deo danas, pa su napisati utiske nesto kasnije, kada je budem probao.

donator99
6.5.2009, 22:23
Ok, presao sam prvih par chaptera.

Cisto ODMAH da napomenem, od svih Resident Evila, igrao sam samo 4. deo i to samo nekih 30ak minuta.

Pocecu od price.
Dakle, Chris Redfield stize u Afriku kako bi sprecio neku preprodaju bioloskog oruzja i tu srece Shevu. Onda ih naravno susrecu zombiji i krece cela prica. Cutscene su fantasticno uradjene i njihov kvalitet je na zaista visokom nivou i oni su, otprilike, glavni medijum za objasnjavanje price. Tokom ucitavanja cete citati istoriju Resident Evil serijala, od 60ih godina proslog veka do danasnjih dana.

Gameplay je, ako se dobro secam RE4, otprilike isti, sa malom izmenom vezanom za inventar, jer sada se igra nece pauzirati, vec se equip radi u realnom vremenu.
Igra na medium nije preteska. Dostupni su jos i veteran, a kasnije i pro modovi.

Oruzja ima dosta. Zasad imam pistolj, SMG i shotgun. Svako oruzje je moguce upgradovati, a za upgrade su dostupni jacina oruzja, vreme potrebno za zamenu sarzera, sansa za critical i broj metaka u okviru (pa tako ja u SMG-u imam 100 metaka u jednom sarzeru >_>). Za upgrade se trosi zlato, koje se koristi i za kupovinu predmeta.

Grafika je apsolutno fantasticna. Po meni, ovo je najlepsa dostupna multiplatform igra na konzolama. Zvuk je isto tako jako dobar.

Kolicina dostupnih stvari za otkljucavanje je izuzetno visoka. Nisam ni pregledao sve sto je dostupno, ali zaista ima MNOGO stvari za otkljucavanje.

AI je prilicno dobar i nemam zamerki na njega. Medjutim, procitao sam da je pro maltene nemoguce preci sa AI-em, vec da je potrebno igrati sa zivim partnerom. Igra podrzava i split screen igranje, ali u tom slucaju veliki deo ekrana ostaje neispunjen. Online integracija je fantasticna, pocev od leaderbordova (preko kojih ODMAH mozete pregldati PSN profil igraca koji je napravio zapazeni rezultat) sve do inviteova u vasu igru.

Bossovi su prilicno raznovrsni i mastovito dizajnirani.

Otprilike, ovo sto sam igrao je odlicno bilo. Videcu kako ce se prica odvijati dalje, ali zasad nemam nekih preteranih zamerki na igru.

Welltall
10.6.2009, 10:00
eeeeeeeee nostalgije..kad se samo setim kako sam igrao res evil keca...od kojeg sam imao nocne more....pa kasnije i dvojku i trojku i sve moguce i nemoguce delove na svim konzolama......!!! drago mi je shto je 4orka izashla za pc i shto se shushka isto i za 5icu....to su dragulji igrachke industrije i nikako ih ne treba zaobici.....sreca bi bila kompletna da na pc izadju i gran turismo i metal gear....eeeeeeeee:rolleyes:

acinic
26.6.2009, 5:08
Kad ce ovo izaci za PC ? Odgledao sam trejler za ovu 5 i bas mnogo dobro izgleda igra jbt :D

Budimir_Trajkovic
26.6.2009, 5:35
Kad ce ovo izaci za PC ? Odgledao sam trejler za ovu 5 i bas mnogo dobro izgleda igra jbt :D
http://www.gamespot.com/pc/action/residentevil5/index.html?tag=result;title;2
Gamespot kaže da jula izlazi. Znači vrlo uskoro...:alealeee:

draske73
16.7.2009, 19:21
Resident Evil 5 2D/3D PC Benchmarker
http://ve3d.ign.com/articles/news/49082/Resident-Evil-5-2D-3D-PC-Benchmarker-Screenshots-Released
http://www.nzone.com/object/nzone_re5_downloads.html

Psycho13
16.7.2009, 19:23
Resident Evil 5 2D/3D PC Benchmarker
http://ve3d.ign.com/articles/news/49082/Resident-Evil-5-2D-3D-PC-Benchmarker-Screenshots-Released
Sta od ovog da skinem,sta je stereo benchmaker?Koji je pravi bench za igru?

draske73
16.7.2009, 20:02
Sta od ovog da skinem,sta je stereo benchmaker?Koji je pravi bench za igru?

Samo skini pod tačkom 3. jer uz nove nvidia drivere se instalira između ostalog i NVIDIA Stereoscopic 3D Driver Service koji ide za fensi aktuelne 3D naočale.
Ako ih nemaš nećeš videti u 3D,ništa drugo.
I opet su zeznuli sa stani pa pucaj forom.

Isto ti je i Resident Evil 5 - 3D Stereo Benchmark .EXE ( 595 MB ) i 3.Download the 3D Stereoscopic Benchmark

GREŠKA,ZADNJIH DESETAK POSTOVA IZ OVE TEME TREBA OVDE:http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=822260#post822260

Psycho13
16.7.2009, 22:58
Uradih ja benchmaker i mogu samo reci da sam odusevljen ne samo kvalitetom igre vec i dobroj optimizaciji meni na ovoj konfi radi bez problema rez.12x10 sve na high,AA OFF i radi mi u proseku sjajnih 35 FPS-a.
Grafika u igri je za svu pohvalu,likovi izgledaju fotorealisticno,a na zgradama se vidi nedostatak AA.Akcije bukvalno na svakom milimetru teritorije,zvuk je dobar i sve deluje bolje nego na PS 3!
P.S Javljam nove rezultate sutra kad nabavim 4770...

Dacha84
28.9.2009, 22:31
E sad,izvinjavam se sto ovako pisem,skoro kupio krsinu (moj prvi komp =) ) pa nikako da se snadjem gde da upisem novu poruku.Kako bre da resim onaj problem sa 4 slike,u zamku?

nobody
30.9.2009, 12:29
Ok ljudi, hocu da skinem Resident evil sve delove za PC. Ali problem je sto svaki deo ima po nekoliko velicina. Kakve su razlike konkretno za 1.deo : jedan torent ima 611MB a drugi 743MB ?

WhenDarknessFalls
30.9.2009, 23:43
Zabranjena je piraterija na forumu, prvo.
Drugo, batali verzije za PC, maksimalna rezolucija im je 640x480, i to izgleda ocajno na 17", kamoli na vecim monitorima. Nabavi lepo verzije za playstation i igraj preko emulatora, izgleda milion puta bolje :) To je za 1/2/3, dok 4/5 imas za PC. Sem toga Code Veronicu mozes da odigras preko emulatora za ps2 posto je nema na PCu, dok REmake i Zero preko emulatora za nintendo gamecube (Dolphin). Dead aim i Outbreak delovi nisu vredni vremena :) To je to, valjda nisam nista zaboravio...

Sto se tice razlike u velicini istih delova, sve zavisi od jezika, softvera koji idu uz nju (adobe reader, directx itd). Nabavljaj koju hoces verziju, sve dok nije rip i dok ima engleski jezik :) Aj pa tako :)

Dacha84
1.10.2009, 18:02
A niko da mi odgovori =( Do tad sam imao bar neku pomoc,znao odprilike sta treba ovde neznam =( Chapter 3-2 problem sa one 4 slike u galeriji,pomozite =(

evil_geko
1.10.2009, 18:10
A niko da mi odgovori =( Do tad sam imao bar neku pomoc,znao odprilike sta treba ovde neznam =( Chapter 3-2 problem sa one 4 slike u galeriji,pomozite =(

Ja se ne sećam, odavno sam prelazio, ali imaš na youtube koliko hoćeš playthrough-a, evo vidi ovde...

http://www.youtube.com/watch?v=EjQAyzuEk3M

Roronoa Zoro
1.10.2009, 18:33
1,2,3,4 je kombinacija za slike

Dacha84
1.10.2009, 22:18
E hvala vam ljudi.Sad cu da probam sa tako jednostavnim resenjem =) Jbg ja krenuo po sistemi 1-1 pa ok pa 1-2 pa ok i sve tako...Rodjen da komplikujem izgleda =)

nexexcalibur
5.8.2014, 13:10
Resident Evil Is Getting an HD Remaster (http://kotaku.com/resident-evil-is-getting-an-hd-remaster-1616229484?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_source=Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow)

Ovde na forumu su prva dva dela god tier, tako da eto prilike za one koji su serijal zapoceli sa RE4 (kao npr ja) da odigraju ovo remek delo (preko 90 metacritic) :odoK:

nexexcalibur
5.8.2014, 16:23
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10177942_820830777937811_5176868439454040882_n.jpg ?oh=d3bf6d2e510090554b1f757ca1b3293b&oe=544084B7
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10525984_820830754604480_214486856308742754_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10325152_820830597937829_6379230561627795600_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10592926_820830617937827_1454896748763390172_n.jpg

Sa PS3, ostatak na Eurogameru (http://www.eurogamer.net/articles/2014-08-05-resident-evil-1-getting-remastered-re-release-on-pc-ps3-ps4-xbox-360-and-xbox-one), ima i poredjenja...

Aibo
5.8.2014, 17:22
Za sada nije najavljen za PC koliko vidim, mada znajuci Capcom u zadnje vreme verovatno će biti. Ja sam pre par meseci odigrao RE Remake sa Game Cube-a (a ovo je Remaster toga) i ekstra se zabavio, tako da bi mi ovo bilo već bilo mnogo. Ali kada bi odradili kvalitetan remake 2-ke, mog omiljenog nastavka, ne bih pitao koliko košta.

@Eurogamer preview

Screw you, "tenk kontrole" rade jednako dobro kao pre 18 god. :kreza: To što udarate u zidove je garant nešto do vas. :a_whistli

@nex

Taman si se uključio kada je potpuno napušten ovaj stari koncept, tako da ćeš sigurno imati iste probleme kao i ovi gore, ali ne daj se vredi muka.

dex3108
5.8.2014, 17:45
Potvrdjeno je za PC u press release-u.

Asmodeus
5.8.2014, 17:57
@Aibo:
Da, nikako mi nije jasno zasto im toliko smetaju kontrole, ja sam sasvim lako kontrolisao likove u RE igrama. :D

Aibo
5.8.2014, 17:57
^^ Ja uvek svima preporučujem krstić, kontrole su za njega pravljene i sa njim lepo rade, palica ume da bude zaebana.

Nice za PC. A ja se onomad patio sa emulatorom da izvučem 25 fps i da mi ne secka zvuk. :D

Roronoa Zoro
5.8.2014, 19:58
i na zvančnoj strani stoji PC/Steam i u snimku gde najavljuju igru. što se kontola tiče, meni su uve bile ok. i pre 15 godina, a vala i sad. sad verovatno ispituju tržište, pa možda dočekamo i Zero

vozdovcanin
8.8.2014, 23:18
Napokon pravi resident pa makar bio i remake,obrnuo sam sve delove ukljucujuci i remake za ps2 i zero za gc,i opet bih igrao remake samo da nije decija pucacina kao poslednjih par delova

Aibo
9.8.2014, 2:29
Nešto si pobrkao, nije Reamake za PS2, isto je kao i Zero bio na GC.

Љуша
10.8.2014, 11:57
Значи праве римејк од римејка :D :d

Aibo
10.8.2014, 13:48
U suštini. :) Ipak, prvu put je to stvarno bio remake grafički odrađen od nule, a čak su i nivoi i gameplay dobili osveženja. Ovog puta je reč o remasteru skaliranom i blago nakićenom za jači hardver i to je to. Ali sa obzirom da je original izašao pre 18 god a Remake samo na GC, nije ovo loša stvar. Da nisam igrao Remake skoro (sa uživanjem), prvi bih se radovao ovom.

NjegovaWisost
10.8.2014, 14:55
Resident Evil Is Getting an HD Remaster (http://kotaku.com/resident-evil-is-getting-an-hd-remaster-1616229484?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_source=Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow)

Ovde na forumu su prva dva dela god tier, tako da eto prilike za one koji su serijal zapoceli sa RE4 (kao npr ja) da odigraju ovo remek delo (preko 90 metacritic) :odoK:

Imaš sreće :) SAmo RE4 nema nikakve veze sa prethodnicima... Nova i drugačija igra.
Još Code Veronica da izađe i :to_care:

Marko Radonjic
10.8.2014, 20:43
Ne bi bilo loše da RE dobije reboot, i da redefiniše SH žanr (mnogo hoću). Mnogo su zapleli priču, a zadnje dve igre su je upropastile. Bar da napreve neku zaokruženu trilogiju, ili slično.

Aibo
10.8.2014, 20:54
Vala ako bi nekoj igri prijalo da krene iznova to je RE. Kakav crni survival horror kada su glavni proragonisti već iskusni terminatori svega što šepa, mili, gmiže i leti. Gde god dođu, zombiji odmah imaju napade panike. :kreza:

Љуша
10.8.2014, 21:43
Замислите Резидент Ивл са огромном мапом Ракун ситија, плус околина. Улице, гробље, музеј, болница, фабрике, школа, канализација, метро, околина са неком језивом шумом типа Алан Вејк.

Све врви од загонетки и зомбија, пси, вране а мало муниције. Што би то било моћно :D:d

Или да споје мапе из прва три дела у један :)

pentraksil
11.8.2014, 1:00
Замислите Резидент Ивл са огромном мапом Ракун ситија, плус околина. Улице, гробље, музеј, болница, фабрике, школа, канализација, метро, околина са неком језивом шумом типа Алан Вејк.

Све врви од загонетки и зомбија, пси, вране а мало муниције. Што би то било моћно :D:d

Или да споје мапе из прва три дела у један :)

Pa upravo si opisao nesto napredniju verziju Silent Hill 2 :D

sloba89
13.8.2014, 19:47
Mnogi ovaj Resident Evil rimejk iz 2002 koji je izašao samo za Game Cube smatraju za najbolju igru u serijalu tako da je super što će biti HD obradjen i što će izaći za PC i konzole.

vozdovcanin
14.8.2014, 19:44
Nešto si pobrkao, nije Reamake za PS2, isto je kao i Zero bio na GC.

Pa davno je to bilo kad sam igrao,da na emulatoru sam igrao zero i remake,ali svejedno poenta je jasna,da su upropastili serijal sa zadnjih 2 dela

Boondock Saint
16.8.2014, 13:23
nisam pratio razvoj ovog HD rimejka ali nadam se da ce da raskrste sa tenk kontrolama, to sam mrzeo kao klinac a mrzim i sada.

Aibo
16.8.2014, 14:14
Neće jer igra i dalje funkcioniše po principu statičnih kadrova. Iako malo tenkaste, te kontrole su jedine logične za prve RE delove jer su pozadine statične i ugao iz kog kamera gleda se menja sa svakim kadrom. U principu jedino tako si siguran da ćeš sve vreme trčati u istom pravcu bez obzira iz kog ugla će se postaviti kamera pri promeni kadra. Npr. modernizacija koju je ovaj sa IGN-a zagovarao, tj. da se lik kreće bukvalno u pravcu u kom ti pomeriš palicu bi izazvao totalnu histeriju na svakoj promeni kadra i kamere.

A ako misliš na samu tromost izvođenja akcija (podizanje oružija, pucanje, okretanje) i to je bila namerna odluka koja doprinosi težini, traži pažljivije kretanje i vrlo efektno povećava strah od "what's next". Ako se sve to izmeni igra postaje lakša, pa bi onda trebalo i dodati malo više protivnika, pa malo više municije... i onda sama srž igre prelazi iz survival horora u akciju, baš kao 5. i 6. deo.

U suštini, rekao bih da svi koji su imali značajan problem sa kontrolama nikada zaista nisu ni voleli originalni RE koji je po definiciji spor, atmosferičan i istraživački nastrojen.

Boondock Saint
16.8.2014, 16:43
Ne slazem se sa tim uopste, meni su tenk kontrole bile samo ogranicenje hardvera, i nesto sa cime je trebalo sto pre da se raskrsti, cim se preslo na jace konzole. Recimo voleo sam cetvorku jer je bila korak u pravom smeru ali mi je uzasno smetalo, sto ne mogu da se pomeram i pucam u isto vreme, mnoge igre su dokazale da mogu da budu sjajan survival horor a i da vestacki ne ogranicavaju kretanje lika. Ne zelim da ljudi mesaju nostalgiju sa ogranicenjima programera/hardvera tada.

Roronoa Zoro
16.8.2014, 16:53
više volim te tenk kontrole nego kao u RER i RE6

Asmodeus
16.8.2014, 17:40
Da se ukljucim u diskusiju, posto upravo igram Resident Evil 2 na PS3 (kupio sam sva tri dela na summer sale-u). Tenk kontrole mogu da predstavljaju problem igracima koji se prvi put susrecu sa njima. Cak su i meni predstavljale problem prvih pola sata, sat, dok se nisam navikao, jer sam poslednji put igrao igru sa tenk kontrolama pre 5-6 godina.
Kao sto rece Aibo, ove kontrole su koriscene zbog prirode scena/kadrova po kojima se krecu protagonisti: svaki sledeci uzrokuje promenu pravca. U slucaju koriscenja 360 stepeni kretanja preko palice, prelazak na novi ekran i promena pravca bi zahtevala od igraca da je vrati u prvobitno stanje i nagne je ka novom pravcu u kom zeli da ide, ili bi engine proracunavao poziciju palice sa prethodnog ekrana (ukoliko je igrac i dalje drzi) i u zavisnosti relativno od te pozicije menjao pravac, sto je previse komplikovano i zamorno za sve nas koji smo igrali stare RE igre. :)
Btw, prvi put igram dvojku sad, trojku sam presao nekoliko puta (inace RE3 je prva igra koju sam igrao na PS konzoli i koju sam uopste video nakog godina igranja na c64, tamo negde 1999. ili 2000.). Neverovatno napeta, atmosfericna, za danasnje standarde teska i igra koju bas briga da tetoshe igrace. Prosto ti bude zao kad vidis koliko je Capcom upropastio sjajnu formulu koju je stvorio RE, radi podilazenja sto siroj publici...

Ocelot
16.8.2014, 17:56
Šta li ćeš da kažeš za RE1, ako je ovaj težak. :D

Asmodeus
16.8.2014, 18:04
Šta li ćeš da kažeš za RE1, ako je ovaj težak. :D

Hocu da kazem teska za danasnje standarde, jer sam poceo opusteno i nahebao par puta, jer te danas igre vode za ruku i uglavnom tek na hard tezini "naidjes na tvrd orah", cast izuzecima poput Dark Souls-a i igrama koje su dosle posle njih a usvojile ideju da igre treba da budu teske. :)
Btw, koliko ja cujem Code Veronica je na potpuno drugoj razini tezine u odnosu na sve ostale delvoe, kako mi kaze prijatelj koji je presao sve delove. :)

Ocelot
16.8.2014, 18:06
Ja sam ga igrao na Dreamcastu i rekao bih da je u rangu RE2.

Asmodeus
16.8.2014, 18:11
Za prvi deo mi kaze da su teze zagonetke nego li u dvojci, da ima znacajno manje borbe, a za Veronicu da ima izuzetno teske bossove i pojedine susrete sa protivnicima. U svakom slucaju cu ih odigrati u jednom trenutku. :)

Schwabsteiger
21.8.2014, 4:09
...Neverovatno napeta, atmosfericna, za danasnje standarde teska i igra koju bas briga da tetoshe igrace. Prosto ti bude zao kad vidis koliko je Capcom upropastio sjajnu formulu koju je stvorio RE, radi podilazenja sto siroj publici...

Upravo ovo. Meni se takodje place kad vidim sta je Capcom uradio i sta radi danas od ovako sjajne fransize. Odavno tu nema vise nicega sto je krasilo stare RE-e.Meni licno je Veronica poslednja Resident Evil igra vredna pomena, neverovatan spoj tezine i zagonetki iz RE1 sa atmosferom i napetoscu iz RE2, slag na torti za sve RE fanove. Jasno mi je da ce me ispljuvati gomila ljudi kojima je RE4 odlican, ni ja ne tvrdim da je los vec samo da nakon odigranih RE1 (i Remake),2,3 i CV, RE4 jednostavno nema sta da trazi na mojoj listi kvalitetnih RE igara.
Sto se tenk kontrole tice, ume da pravi probleme novajlijama, ali takodje dodaje i taj survival element celoj atmosferi i tezini igre.Mada ofc, stvar ukusa, meni licno ne smetaju ni malo.

Za prvi deo mi kaze da su teze zagonetke nego li u dvojci, da ima znacajno manje borbe, a za Veronicu da ima izuzetno teske bossove i pojedine susrete sa protivnicima. U svakom slucaju cu ih odigrati u jednom trenutku.

Poslusaj prijatelja obavezno i uzimaj sto pre da ih igras :D Savetovao bih ti da uzmes RE1 pre CV, da bi ti prica bila jasnija u CV, jer je igra bukvalno u neku ruku spoj RE1 i RE2.

Aibo
21.8.2014, 8:30
Možda si samo zaboravio da pomeneš RE Zero, ali ako ga nisi odigrao nemoj da propustiš. Ja sam početkom godine prešao Remake i samo načeo Zero, i evo baš sad ga nastavljam, verujem da sam prešao preko pola igre - odličan je.

@Asmodeus
Ako si toliki puritanac da želiš da odigraš baš originalni RE svaka čast, u suprotnom takođe preporučujem Remake i Zero. Meni onaj originalni RE ima sentimetalnu vrednost ali nekom ko se prvi put sreće bih ipak radije preporučio Remake, mislim da se ne gubi praktično ništa a dobijaju se višestruka poboljšanja.

Asmodeus
21.8.2014, 11:23
Probacu ga pa cu videti da li ce me odbiti, posto sa dvojkom nisam imao nikakvih problema, tj nemam nikakvih problema, stavise uzivao sam svaki minut u igri :). Stigao sam do kraja sa Leonom, tek me ceka prelazak sa Claire.
Ako mi ne legne, sacekacu HD remaster remake-a pa cu da odigrati... CV sam takodje planirao da odigram a i taj zero cu pogledati.

Schwabsteiger
21.8.2014, 12:44
Možda si samo zaboravio da pomeneš RE Zero, ali ako ga nisi odigrao nemoj da propustiš. Ja sam početkom godine prešao Remake i samo načeo Zero, i evo baš sad ga nastavljam, verujem da sam prešao preko pola igre - odličan je.

K'o mrtav sam zaboravio na RE Zero :boodala: Zaista je odlicna igra i uz Remake stvarno "a must-play" Rezi. Nazalost sam i ja isto samo naceo igru, stigao do otprilike pola i tu stao ne znam ni sam zasto. Definitivno cu morati ponovo da krenem sa RE maratonom uskoro, pocinje da nedostaje :)

_ToMeK_
21.8.2014, 15:53
Pitanje: RE Zero je GameCube exclusive, je'l tako? Šta onda da radimo mi ubogi PC igrači?

pentraksil
21.8.2014, 16:23
Pitanje: RE Zero je GameCube exclusive, je'l tako? Šta onda da radimo mi ubogi PC igrači?

_73-cW5RVoE

Roronoa Zoro
21.8.2014, 17:38
ugovor je verovatno istekao pa sa remake-om ispituju puls

vozdovcanin
21.8.2014, 21:22
Odigras ga kao i ja sa emulatorom i vrlo je lepo radio bez seckanja :)

_ToMeK_
21.8.2014, 21:26
Heh... A dal' će to raditi na AMD Athlon X2 4200+, 3gb DDR2, HD Radeon 6570 1GB DDR3?

_ToMeK_
21.8.2014, 21:51
Zaboravi, ne treba odgovor, neće raditi...:mad:

vozdovcanin
23.8.2014, 17:13
Heh... A dal' će to raditi na AMD Athlon X2 4200+, 3gb DDR2, HD Radeon 6570 1GB DDR3?
Pravo da ti kazem ja sam ga igrao na starom kompu, amd x4 i 8 gb rama i ati 5850 i radilo je lepo,tako da probaj ne znam sta bih ti rekao :D

_ToMeK_
23.8.2014, 18:36
Probao... Propas'...:facepalm

Feferedon
11.10.2014, 18:59
lqUY_I4-qJw

pacsle
12.10.2014, 5:01
играо сам ја са тим делфин емулатором,фрејмови толико падају да је то за плакање..у суштини цела игра је радила као slow motion

3LANCER
12.10.2014, 13:51
probaj ponovo, nedavno je Dolphin imao ogroman boost u performansama ;)

Boondock Saint
12.10.2014, 14:59
kod mene sve obrnuto sto se tice dolphina :kreza: stare verzije su radile kao sat, a nove sporo do zla Boga..... I da ironija bude jos veca, Wii igre mi rade mnogo brze nego Gamecube.... pa ti vidi.... a nisam neki duduk za emulatore, pa da ne umem da namestim, emulacija mi je jedan od hobija ali Dolphin izgleda mrzi moj komp i to ti je...:)

pacsle
12.10.2014, 16:05
probaj ponovo, nedavno je dolphin imao ogroman boost u performansama ;)

ајде ако те не мрзи баци линк верзије за коју мислиш да ради.

Kidja
12.10.2014, 17:59
Cek ovaj "novi" deo sto rade remasterizovana verzija iz 2002 jel ce biti i za PC? ovaj na klpu ne spominje PC a vidim dole ispod klipa pise da ce biti i za PC.

ogisha
12.10.2014, 19:19
Cek ovaj "novi" deo sto rade remasterizovana verzija iz 2002 jel ce biti i za PC? ovaj na klpu ne spominje PC a vidim dole ispod klipa pise da ce biti i za PC.

http://store.steampowered.com/app/304240/

vozdovcanin
13.10.2014, 17:08
играо сам ја са тим делфин емулатором,фрејмови толико падају да је то за плакање..у суштини цела игра је радила као slow motion
Nije mi jasno svi se zale pad frejma a meni radio odlicno na starom kompu,ne znam u cemu je fora al igrao sam i zero i remake i sve zivo :D

pacsle
13.10.2014, 21:29
на новом компу нисам пробао,на старом је била катастрофа...
c2d e7500 2.9
hd 5770
6gb ddr3

mare037
4.12.2014, 21:55
Capcom objavio datum izlaska:

Resident Evil (http://www.ign.com/games/resident-evil-remake-hd/pc-20022675) HD will launch on January 20, 2015 and will be sold digitally for $19.99/£15.99. The game will be available for PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 and Xbox One.

Nikola16789
22.12.2014, 21:58
Jbt ja vise ne mogu da pohvatam koliko RE igara su izbacili, na kojim platformama, koje igre su rimejkovi a koje ne, i koje igre su bitne za pricu? Jbt izdali su igru za Game boy color?! WTF?

Ajd' da preformulisem, koje igre i kojim redom da igram na PCu (moze i emulirane)?

Ovaj novi remake sto izlazi na steamu, koji je to deo?

pacsle
22.12.2014, 22:13
то ти је први део,пре њега има још re0 (за гејм кјуб) иако мислим да је он изашао после првог дела,капираш :d

re4 те остала ********************************а што су г.овно као и филм не мораш ни да играш,немају везе са животом

одиграј обавезно двојку,тројку:немесис,код вероника
кеца можеш и оригинал и римејк

Nikola16789
22.12.2014, 22:26
Pa mozda bolje da sacekam remake da se ne maltretiram sa originalnom verzijom na win7. Mada tu ima i neki RE 1 Director's cut koji (prema Wiki clanku) menja pozicije itema, i lokalizacije su malo drugacije :facepalm. Koju verziju rimejkuju, original ili director's cut?

re0 valjda moze da se igra na dolphinu, a 2 i 3 su izasli za PC?

Trenutno igram Code Veronica X na PCSX2 emulatoru i igra radi i izgleda vrlo prihvatljivo. Postoji i neka verzija bez X, koja je razlika?

Nego, meni nisu jasni ovi naslovi:
Resident Evil Survivor
Resident Evil Gaiden
Resident Evil Survivor 2 Code: Veronica
Resident Evil: Dead Aim
Resident Evil Outbreak
Resident Evil Outbreak File #2

Jel moguce ista od ovoga odigrati na PC i jel uopste ima smisla igrati?

pacsle
22.12.2014, 23:37
ови наслови испод такође везе с везом немају...
ја на жалост нисам имао среће са емулаторима,15-ак фрејмова,slow motion,тотално не игриво.

Nikola16789
22.12.2014, 23:40
Heh, ja sa Code Veronica imam problem da poludi po nekad pa ode u 120fps, pa cela igra radi u 2x speed (Izgleda da neka kombinacija tastera to otkljuca). Inace drzi stabilnih 60fps sto me je iznenadilo jer ni ja ranije nisam imao srece sa emulatorima.

vozdovcanin
28.12.2014, 23:39
Pa mozda bolje da sacekam remake da se ne maltretiram sa originalnom verzijom na win7. Mada tu ima i neki RE 1 Director's cut koji (prema Wiki clanku) menja pozicije itema, i lokalizacije su malo drugacije :facepalm. Koju verziju rimejkuju, original ili director's cut?

re0 valjda moze da se igra na dolphinu, a 2 i 3 su izasli za PC?

Trenutno igram Code Veronica X na PCSX2 emulatoru i igra radi i izgleda vrlo prihvatljivo. Postoji i neka verzija bez X, koja je razlika?

Nego, meni nisu jasni ovi naslovi:
Resident Evil Survivor
Resident Evil Gaiden
Resident Evil Survivor 2 Code: Veronica
Resident Evil: Dead Aim
Resident Evil Outbreak
Resident Evil Outbreak File #2

Jel moguce ista od ovoga odigrati na PC i jel uopste ima smisla igrati?
Da ti odg na neka od pitanja :D,directors cut i obican vrlo su sitne razlike tipa u directors cut imas da igras na vecoj tezini i jos par nekih dodatnih puzzle fazona tj zagonetki i imas arrange mod koji pomera iteme okolo to ti je manje vise sve,za re 0 odigraj na emulatoru ja sam ga peglao lagano i sve je radilo kako treba.Razlika izmedju code veronica i x je sto je prvo izasao za sega dreamcast a posle za ps2 razlika skoro da nema osim par vise cut scena u x verziji,ove verzije sto si nabrojao su same za sebe ova prva je izasla za ps1 ostale vecina za ps2,ali ti savetujem da preskocis to,bar se meni nije svidelo a presao sam svaki re

Stenmark
11.1.2015, 15:58
Resident Evil HD Remaster – PC Requirements:MINIMUM:
Processor: Intel® Core™ 2 Duo 2.4 GHz, AMD Athlon™ X2 2.8 GHz, or better
Memory: 2 GB RAM
Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX260, ATI Radeon HD 6790, or better
Monitor Resolution: 1024×768 or higher
DirectX: Version 9.0c
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 20 GB available space
Sound Card: DirectSound compatible (must support DirectX 9.0c or higher)
Additional Notes:
Controller: Supports Keyboard +Mouse. Genuine Xbox 360 PC compatible controller or comparable XInput-based gamepad recommended.

RECOMMENDED:
Processor: Intel® Core™ 2 Quad 2.7 GHz, AMD Phenom™ II X4 3.0 GHz or better
Memory: 4 GB RAM
Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 560, ATI Radeon HD 6950, or better
Monitor Resolution: 1280×720 or higher
DirectX: Version 9.0c
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 20 GB available space
Sound Card: DirectSound compatible (must support DirectX 9.0c or higher)
Additional Notes:
Controller: Supports Keyboard +Mouse. Genuine Xbox 360 PC compatible controller or comparable XInput-based gamepad recommended.

Nikola16789
11.1.2015, 16:08
Lepo, mislim da cu da preorderujem, cena je ok.

Blaine
18.1.2015, 14:13
Ko je preorderovao sam GMG-a nek proveri nalog. Ključevi su stigli!
Pre-load je težak nešto manje od 17 GB.

Nikola16789
19.1.2015, 0:24
Ide preload :)

Zokifcrs
19.1.2015, 20:33
Je l igra neko vec ovo?

Nikola16789
19.1.2015, 20:36
Ne, sutra izlazi, ali koliko vidim vec se deli kod rusa.

Vlada11
20.1.2015, 17:00
Odrastao sam na ovom tipu igara,uh,kad bi RE2 i 3,ili Silent hill 1 ovako izbacili...Dino crisis 1 i 2,parasite eve 2...

pacsle
20.1.2015, 17:48
ауу брате остале делове RE,dino crisis i parasite eve...па где се тога и сети..био би срећан као мало дете

Vlada11
20.1.2015, 18:07
Za bolje igre ne znam.:)Zaboravih Alone in the dark the new nightmare i RE:Code Veronica.Samo taj tip igara bi igrao.Ostavio bih pes i Metal gear solid...lazem.

Nebojsa111
20.1.2015, 20:31
Bilo bi lepo odigrait ovo opet, doduse nikad je nisam presao, a igrao sam je tamo pre 15ak godina :D

maska
21.1.2015, 0:04
Bilo bi lepo odigrait ovo opet, doduse nikad je nisam presao, a igrao sam je tamo pre 15ak godina :D

Napustite temu!!!! :P

Skida se, sutra krece flesh back////:alealeee:

Љуша
21.1.2015, 0:36
Не препоручујем да играте на тастатури. Ово је за џојпад. Не сналазим се на тастатури. Кренем право, промени се камера, и кренем назад. Мало је цимање око wasd и кретања.

Ко је упоран савладаће. Текстуре у неким деловима изгледају муљаво урађено. Али опроштено им је. Графика овде није нешто чији би им био адут. То им и није циљ.

Vladimirus86
21.1.2015, 0:56
Meni je grafika super. Bas mi se svidja kako su redizajnirali Mansion. Jeste da su teksture na nekim mestima traljave ali se vrlo brzo na to zaboravi.
Ima dva tipa kretanja, klasicno i novo. Oba su prilicno nezgrapna za tastaturu, definitivno mi treba kontroler za pravo uzivanje.
Eh, izgleda da nema podrska za 16:10 rezoluciju. :P

Nikola16789
21.1.2015, 1:32
Не препоручујем да играте на тастатури. Ово је за џојпад. Не сналазим се на тастатури. Кренем право, промени се камера, и кренем назад. Мало је цимање око wasd и кретања.

Ко је упоран савладаће. Текстуре у неким деловима изгледају муљаво урађено. Али опроштено им је. Графика овде није нешто чији би им био адут. То им и није циљ.

Imas original i alternate kontrole za tastaturu, pa probaj sta ti vise odgovara. Sve RE igre sam igrao na tastaturi bez problema, samo je stvar navike :)

Cini mi se da ima 1680x1050 rezolucija (16:10)

Slazem se da su teksture malo mrljave, cak ni animacija usta nije bas lepa, titlovi nisu u sync sa glasom, Jill izgleda nakazno, ali sve to nije bitno. Atmosfera je fenomenalna. Surround zvuk je pun pogodak, iskocim iz stolice kad pocne da lupa iza mene.

pacsle
21.1.2015, 14:48
скида ми се игра на стиму,и мало мало стане и пише queued

vozdovcanin
21.1.2015, 18:09
Odrastao sam na ovom tipu igara,uh,kad bi RE2 i 3,ili Silent hill 1 ovako izbacili...Dino crisis 1 i 2,parasite eve 2...

Sve bih dao da tako bude :D,najjace igre ikad,odma me podsete na sate i sate igranja :),ko nije presao parasite eve 2 ne zna sta je teska igra :)

vozdovcanin
21.1.2015, 18:10
Za bolje igre ne znam.:)Zaboravih Alone in the dark the new nightmare i RE:Code Veronica.Samo taj tip igara bi igrao.Ostavio bih pes i Metal gear solid...lazem.
I bas tu igru sam skoro hteo da spomenem alone in the dark the new nightmare po meni jedna od najboljih igri tog zanra,uzivao sam dok sam je prelazio,i igrao bih je opet,moracu da iskopam svoj ps1 i da odigram ponovo

Kidja
21.1.2015, 20:06
Mislio sam da nece da sljaka dobro ali klizi ovaj RE HD :D

simke85
21.1.2015, 20:31
I bas tu igru sam skoro hteo da spomenem alone in the dark the new nightmare po meni jedna od najboljih igri tog zanra,uzivao sam dok sam je prelazio,i igrao bih je opet,moracu da iskopam svoj ps1 i da odigram ponovo

Mnogo je bolja PC verzija Alone in the Dark: The New Nightmare od PS1 verzije.

maremas
21.1.2015, 23:31
Meni je baš gotiva igrati na originalnim tenk kontrolama, pošto sam skoro igrao RE3: Nemesis preko ePSXe emulatora, tako da sam navikao.
Naravno igram na gejmpedu.

simke85
21.1.2015, 23:49
Ma i ja takve igre uvek igram na gamepadu. Mislio sam na to što PC verzija tog AitD ima mnogo bolju grafiku od PS1 verzije. PC verzija ima grafiku na nivou PS2 igara i mnogo veći framerate. Probaj i naravno ubodi joypad. :)

melek
22.1.2015, 0:42
Jeste bolja grafika,samo si zaboravio da napomenes da PC verzija ima muziku u MIDI formatu i zvuci ocajno sto poprilicno kvari dozivljaj,dok PSX i Dremacast imaju audio zvuk.

Sto se tice rimejka Resident Evila,prijatno me iznenadio.
Igra dosta bolje izgleda i zvuci nego na dolphinu :alealeee:
Vidim dosta ljudi se zali na slab frejmrejt,kod mene igra fluidno radi u full hd rezoluciji.Ako imate problema sa fps-om,stavite u opcijama variable fps.
Kao velikom fan-u starijih resident evil-a,drago mi je da se capcom polako vraca svojim korenima.
Cekamo revelation 2

simke85
22.1.2015, 2:42
Jeste bolja grafika,samo si zaboravio da napomenes da PC verzija ima muziku u MIDI formatu i zvuci ocajno sto poprilicno kvari dozivljaj,dok PSX i Dremacast imaju audio zvuk.

Zaboravio sam mada meni nije smetao zvuk u PC verziji, igra mi je i tamo zvučala jezivo. Ali ako je to veliki problem onda nek downloaduje nullDC i Dreamcast verziju, taman da može da odigra i fenomenalni Resident Evil Code: Veronica odmah posle Resident Evil 1, 2 i 3! :) Pa onda ovaj Remake sada i na PC-u pa Zero preko Dolphina ili na Wii ili Wii U, pa 4 preko Steama. Pa i 5 i 6, dobri su i oni samo drugačiji, pa Revalation 1, pa Revalation 2.

Eh, kako fenomenalan serijal! Hvala puno Capcomu na svim ovim vanserijskim igrama i prelepim trenutcima koje sam proveo uz sve ove igre!

vozdovcanin
23.1.2015, 22:46

U to vreme kada sam prvi put igrao na svom ps1 alone in the dark nisam ni imao pc :),tako da me ta igra ipak podseca na ps1 i prelepe igre koje su bile za njega

melek
24.1.2015, 4:20
Igra ima problema sa zvukom.
LDzLccGMyVU
Moderator mi je iz nekog razloga samo njemu poznatog izbrisao link i ako se ne radi o pirateriji.
Da bi ste sredili zvuk u igri guglajte "Resident Evil ReMaster Fixed background music"

zvjer
25.1.2015, 1:05
Je l mogu itemi da se dropuju iz invertorija? Ovo je sjajno da imas samo sest slotova za iteme, jedan pistolj, jedan sarzer, jedna biljcica, jedan kljuc, mastilo za save i vec si prepun. :D

Aibo
25.1.2015, 2:41
Mogu, i tamo gde ih dropuješ ostane da svetli tačka na mapi. Zato je sve novo za šta nema mesta bolje uzeti makar na sekund pa dropovati, da ne bude zaboravljeno.

zvjer
25.1.2015, 2:49
Kul, ja sam se vec predao i pomirio s tim da ili ne moze ili ima neka kutija gde se odlazu stvari, problem je naravno sto i dalje ne znam koja je komanda.

Aibo
25.1.2015, 3:06
Izvini, malo sam pobutao sa RE0 jer sam njega poslednjeg odigrao a ptererano liče. :o Ovde imaš Item box pa mora u njega, obično je negde kod pisaće mašine mada ne idu uvek nužno u paketu. On ima neograničeno mesta i svi itemi su ti dostupni sa bilo kog mesta gde nađeš Item box.

zvjer
25.1.2015, 23:53
Prvi put igram RE, sjajna igra. Doduse previse neizazovna kad naucis da vitlas nozem u nebo. :)

dacajak
29.1.2015, 0:36
Evo presao je i ja po prvi put. U doba kada je PS1 bio aktuelan, igrao sam do pola, ali je nikad nisam zavrsio, i sada mi je ovo ovako sa modernim teksturama bas lepo leglo.
Nije preteska, samo sam jedno poginuo negde na pocetku, dok se nisam malo privikao, posle toga je islo glatko. Zagonetke su bile zanimljive i ne preterano teske, ima dosta backtracking-a i zanimljivo je kako su mape povezane. Mislim da nisam nasao magnum, igra bi mi bila jos teza, dosta je pomogao kod bossa. Takodje, ko igra, obavezno uzmi assault shotgun.

http://www.dodaj.rs/t/3F/UP/Kduqbxr/re-hd.jpg (http://www.dodaj.rs/?3F/UP/Kduqbxr/re-hd.png)

PS. Mislim da sam zavrsio sa dobrim krajem, sve cure su prezivele. ;)

zvjer
29.1.2015, 2:48
Evo sat vremena sam se vrteo na prvom spratu i teska srca priznajem da sam se zaglavio. Sta propustam sam bog zna, ima samo tri neodradjene sobe i sve tri na prvom spratu. Ona sa biljnim pipcima, sa zardjalim bojlerom, i sa maskom lava. Kad nista iz invetorija nisam uspeo da iskoristim, poceo sam da setam od bojlera do prostorije s pipcima nadajuci se da su mozda povezani.. tamo vamo, tamo vamo, a dug je to put. Trenutno sam u pm smoren.

Roronoa Zoro
29.1.2015, 3:33
tu sa biljkama ubaciš onaj džak sa đubrivom i onda možeš da uzmeš masku, ako si do sada sakupio tri, ona je poslednja