PDA

Prikaži potpunu verziju : Test mašine u rubrici Test Drive

virtuoz pavle
23.8.2008, 13:16
Test drive po meni ima "problem".Na pocetku rubrike test drive su navedene specifikacije kompjutera koji su korisceni za testiranje hardwerskih komponenti(am i right?).Kad ste testirali HD3870X2 niste naveli koji ste kompjuter koristili za testiranje(a ne bih rekao da ste koristili ona 2, jer kako ste sami rekli, za HD3870X2 je potrebno jedno od boljih napajanja......)
Ma da skratim prichu.Samo stavite na kojem ste kompjuteru testirali odredjenu komponentu da se ne bih traumirao kad vidim kako HD3870 u rezoluciji 1680*1050 u Crysis-u postize 28fps, a 9600GT 23fps u istoj rezoluciji.(to je bilo u broju 7, kada ste testirali HD4850, verovatno ste koristili 2 razlicita kompa....(to se ja teshim).

Asmodeus
23.8.2008, 14:22
@Virtuoz_pavle:
Slazem se da bi trebalo da navedu ostatak masine koji se koristi za testiranje osnovnih komponenti (gpu, cpu, ddr,mobo), mada mislim da su navedene test masine koriscene pri testiranju periferija, optickih uredjaja itd, (dobro, mozda vade plocu iz kompa pa stave testiranu:D)
Ispravite me ako gresim:o
Crysis u zadnje vreme radi bolje na ATI-ju zbog optimizacije drajvera, tako da 3870 postize fps na nivou 8800GT kartica.
U ovomesecnom broju mi se nije svidelo sto su podesavanja u crysis-u podesena na high/veryhigh i mislim da bi trebalo testirati sve igre na maximalnim grafickim podesavanjima, bar kada su u pitanju kartice viseg i highend segmenta (ako vec placam kartu preko 200e hocu da znam mogu li igrati sve igre onako kako bog zapoveda :)).
Izvinjavam se na offtopic-ovanju:o.

todos
24.8.2008, 10:28
Sto se test masine tice, ona je izgleda samo reklamna poruka koja nema veze sa testovima. Mislim da je neko od odgovornih ranije to napomenuo. A stvarno svaka kartica treba da se testira na maximumu, i da se vidi o cemu se radi tu. Ako je kartica za monitor 24" onda treba da se testira kartica tipa 4870X2 isl. a ako je za manju diagonalu onda one kartice koje u tom delu pruzaju svoj maximum. time bi se videla prava vrednost testirane kartice. Naravno da je glupa kombinacija 9600GSO i 24", ili 4870X2 i 19".

oluja
25.8.2008, 9:52
... mada mislim da su navedene test masine koriscene pri testiranju periferija, optickih uredjaja itd, ...

Tacno tako.

nikola87
25.8.2008, 14:52
Tacno tako.

to sve vec znamo(mada smo i te informacije morali da cupamo od vas ali mogli bi ste i da napisete na kojim masinama se testiraju grafe). Povremeno ste raspolozeni pa nam na kasicicu kazete da vam je proc bio klokovan na 3.0 ili tako nesto ali mogli bi ste sve to za trunku detaljnije

todos
26.8.2008, 15:56
to sve vec znamo(mada smo i te informacije morali da cupamo od vas ali mogli bi ste i da napisete na kojim masinama se testiraju grafe). Povremeno ste raspolozeni pa nam na kasicicu kazete da vam je proc bio klokovan na 3.0 ili tako nesto ali mogli bi ste sve to za trunku detaljnije

Izgleda da ne mogu, jer mi deluju kao neka poluzatvorena organizacija.

yoshida
26.8.2008, 16:26
ma samo treba pogledati kako to rade na Tomshardweru, i sve je jasno.

za svaki test spisak komponenti, spisak softvera sa brojem revizije, samo što ne napišu šta su jeli i pili dok su testirali...

todos
26.8.2008, 16:30
ma samo treba pogledati kako to rade na Tomshardweru, i sve je jasno.

za svaki test spisak komponenti, spisak softvera sa brojem revizije, samo što ne napišu šta su jeli i pili dok su testirali...

Ne moze to da se poredi, to bi ti isto bilo kad bi poredio CNN i TV Avalu. Svestan sam toga, medjutim mogu malo da se potrude da opis dovedu u kakav-takav red.

yoshida
26.8.2008, 18:59
Ne moze to da se poredi, to bi ti isto bilo kad bi poredio CNN i TV Avalu. Svestan sam toga, medjutim mogu malo da se potrude da opis dovedu u kakav-takav red.

ma ok, svestan sam ja gde smo i šta smo. možda sam zvučao malo grubo, ali je to možda smer kojim treba ići.

U SK znanja ima, samo malo rada na detaljima i to je to.

Chivan
27.8.2008, 12:17
Predlog je sasvim na mestu, potrudićemo se da uvedemo to. Nadam se da u žurbi oko broja nećemo to prevideti. :o

frenkyshka
16.5.2009, 3:36
Predlog je sasvim na mestu, potrudićemo se da uvedemo to. Nadam se da u žurbi oko broja nećemo to prevideti. :o

Cisto onako u cosku, nesto kao uokviren deo.
Tacno je da bez toga oni grafikoni malo kome znace.