Prikaži potpunu verziju : Prolink "Da ili Ne"
Night Hawk
3.3.2006, 18:23
Zanima me kakva je ova firma sto se tice kvaliteta grafickih kartica. Da li je kao Asus ili Gigabyte ( ja ih najvise cenim ;) ) ?
Posto burazer za neki dan kupuje komp dvoumi se izmedju ove 2 kartice:
Prolink PV 6200 128/64 AGP8x za 70 evra
ili
Microstar RX9600 XT za 95 evra ?
Ostali delovi konfiguracije su Celeron 2.4 ; Ploca Asus ; HDD 80Gb ; 512 MB Kingston ; DVD Roma Asus ; Monitor Adi 17'
Ovaj komp bez graficke kosta oko 440 jevreja ( burazer ima oko 530 )
Svakako 9600 iz vise razloga koji su bili izeklamovani u drugim postovima. Pretrazi malo forume pisano je o ovome.
9600XT је јача, ал' не свиђа ми се баш какву конфу узима, AMD у играма има боље перформансе од Intel-а, такође иде на AGP варијанту што значи мању могућност каснијег upgrade.
Mr. Garrison
4.3.2006, 2:31
obe kartice su bogalji! prva je krsina ziva i ima obogaljenu magistralu, dok je kod druge osakacen klok memorije. radi na 500 ili na 550Mhz umesto na 600...sta god da uzmes bacio si pare, ali ako ti je utehu za te pare ni ne mozes da uzmes nista posteno..ako bih birao izmedju dva zla izabrao bih manje, a to je ATI.
Ipak ce izeti Amd Sempron 2800+ , plocu Gigabyte GA-K8VT800 i graficku
Microstar RX9600XT. Jbg za pare od 520 evra ne postoji bolja konfiguracija. Barem ja ne mogu da mu nadjem. Poz
Mr. Garrison
4.3.2006, 4:23
postoji. treba uzeti bilo koju nforce4-4x plocu. ona povlaci i PCI-E graficku. a za 105e imas X1300pro koji je mnogo brzi od downclockovanog 9600XT ;) sve u svemu, za malo vise para mnogo bolje u svakom pogledu.
ovakve prvoklasne savete mozes samo od mene da dobijes :)
edit: evo ti ploce, ako volis Gigabyte: GA-K8NE, kosta oko 80e
Night Hawk
4.3.2006, 20:16
Ljudi :D gotovo je :D Burazer je danas kupio komp za 550 evra
a evo i sve sta je kupio ( na moju preporuku ;) )
Kuciste : Midi ATX KME CX-3157 White
Maticna Ploca : Gigabyte GA-K8U 754
Procesor : AMD Sempron 2800+ box S754 64 bit
Memorija : DDR400 512MB Kingston ValueRam
Graficka Karta : Gigabyte R96XT 9600XT 128/128 TV+DVI
Hard Disk : 80GB Maxtor DM Plus 9 SATA
Flopy Disk : 3.5'' 1,44 MB Alps
DVD Rom : Plextor PX-116A
Modem : Conexant 56K HSF V.92
Tastatura : KME KB-3701 White-Blue
Mis : KME MO-A133 Optical Blue-White
Zvicnici : KME Auditek SP-1600 Biege
Monitor : 17'' ADI 775CA Flat White
Kako vam se cini ?
Kako vam se cini ?
Искрено говорећи ништа спектакуларно јер неки људи сад већ продају сличне конфе, можда је за исте паре могло нешто боље, ал' сад нема назад.
Први следећи upgrade још 512MB RAM-а и јача графичка.
Kako vam se cini ?
Pa ima par stvari koje nisu bas...
1.Umesto Maxtora bolje da je uzeo WD ili neki drugi hard
2.Sta ce mu Plextor?Pioneer ili NEC bi zavrsili pos'o
3.Umesto ADI-ja bolje da je uzeo neki Samsung
Ostalo je OK
Mr. Garrison
4.3.2006, 23:30
******* si burazera za plocu, graficku, rezac i monitor (jadan brat pored tebe). nije strasno :D
Ostalo je OK
1.Разлике између различитих произвођача су веома мале, а код нискобуџетних конфи се на таквим стварима мора исцедити сваки евро због перформанси.
2.Зависи по којој цени га је добио, у сваком случају DVD-RW би био далеко паметнија куповина.
3.Слажем се.
Night Hawk
4.3.2006, 23:31
Ostalo je OK
Znam,Znam,Znam ....... jbg ........ samo mu se u "toj" firmi poklopilo da moze da uzme kredit koji njemu odgovara ....... a nema svaka firma sve komponente svih proizvodjaca ;)
P.S. Momci ponasate se kao da ne znate sta cete sa parama .... nazalost nemaju ih svi ljudi u Srbiji ( bar njih 99% ) ;)
Za te pare je NEMOGUCE naci nesto bolje
Mr. Garrison
4.3.2006, 23:35
nisam siguran koliko mu se isplati kredit, ako mora da uzme ADI monitor i AGP konfiguraciju. sta je, tu je.
nisam siguran koliko mu se isplati kredit, ako mora da uzme ADI monitor i AGP konfiguraciju. sta je, tu je.
Кад неко нема тренутно довољно пара, а жели нешто да купи шта му друго преостаје него кредит, шта мислиш зашто и како су у последње време код нас банке процветале.
Mr. Garrison
5.3.2006, 2:14
samo sam hteo da kazem da ja ne bih uzeo kredit po cenu da kupim krs komponente. osim procesora i memorije, sve ostalo je tuga. zao mi je, ali je tako. :( :(
btw. kad vec pominjes banke, mogao je covek da uzme potrosacki kredit kod neke banke i da kupi komponentu po komponentu u razlicitim firmama, i prodje mnogo, mnogo bolje.
nemojte da mislite da nekom solim pamet (mozda tako zvucim), samo mi je zao kad neko sa ogranicenim budzetom kupi krs (zao mi je :(), umesto da gleda da svaki cent iskoristi na sto bolji nacin...
E sad pa da sklapa komp jedno 6 meseci. Ma daj uzeo je komp i sta mu fali. Igrace se dobre dve do tri godine a onda ce mozda skupiti pare za nesto bolje. Konfiguracije nije totalni krs vec je u srednjem stalezu nasih primanja. Vise se isplati uzeti neku ovakvu konfiguraciju nego da uzmes azdaju i dzabe bacis pare.
Сад већ доста скрећемо с теме тако да молим и остале који учествују у дискусији да НЕ наставе о кредитима, исплативости куповине и сличном.
Од сад па надаље све поруке у овој теми које се не баве њоме биће обрисане.
Znam,Znam,Znam ....... jbg ........ samo mu se u "toj" firmi poklopilo da moze da uzme kredit koji njemu odgovara ....... a nema svaka firma sve komponente svih proizvodjaca ;)
P.S. Momci ponasate se kao da ne znate sta cete sa parama .... nazalost nemaju ih svi ljudi u Srbiji ( bar njih 99% ) ;)
Za te pare je NEMOGUCE naci nesto bolje
Vidi,ne ponasaju se ljudi kao da su puni para vec samo hoce da ti ukazu na neke nelogicnosti u toj burazerovoj mashini.
1.Kazes da su pare problem (a kome nisu?) a u konfiguraciji imas Plextor?!Svi znamo da je osetno skuplji od drugih firmi (od kojih su neke mozda cak i kvalitetnije ali necemo sad o tome).Ne verujem da je ta firma imala samo Plextor-a?!
2.Za sasvim malo vise para mogao je da uzme neki bolji monitor (posto je ovaj po meni samo dno)
A i da me ne shvatis pogresno,da ja imam takvu konfiguraciju kao sto je tvoj burazer uzeo,dubio bih na glavi od srece!!! :opanachke :opanachke :opanachke
Night Hawk
7.3.2006, 19:37
1.Kazes da su pare problem (a kome nisu?) a u konfiguraciji imas Plextor?!Svi znamo da je osetno skuplji od drugih firmi (od kojih su neke mozda cak i kvalitetnije ali necemo sad o tome).Ne verujem da je ta firma imala samo Plextor-a?!
Plextor je kostao oko 3000 dinara a pored njega su tog dana imali samo Asus i Lg koji su bili oko 2000 dinara ..... taj dan smo kupili sve i zavrsili pricu :D
Jos jedno pitanje imam jer mozda nisam dovoljno upucen : Po cemu je ADI775CA Flat ( 1600*1200 ) losiji od ostalih 17'' monitora ?
P.S. U svakom slucaju hvala
Plextor je kostao oko 3000 dinara a pored njega su tog dana imali samo Asus i Lg koji su bili oko 2000 dinara ..... taj dan smo kupili sve i zavrsili pricu :D
Jos jedno pitanje imam jer mozda nisam dovoljno upucen : Po cemu je ADI775CA Flat ( 1600*1200 ) losiji od ostalih 17'' monitora ?
Pogledaj ime firme.
Pogledaj ime firme.
Ime firme ne mora da znaci nista jer neke stvari ne izgledaju kao sto jesu. Ali sam o ovim monitorima cuo sve najgore. Naj vazniji je vek trajanja tj kad ce slika da pocne da se muti i ostalo. Nema pravila ali moguce je da ovaj monitor izdrzi 5 godina sa dobrom i kvalitetnom slikom.
P.S. U svakom slucaju hvala
Pa kao sto su ti vec rekli problem je u njegovom trajanju.Mnogo pre Samsunga,Philipsa,LG-a i ostalih pocece da se javljaju problemi sa slikom,kontaktima,mozda cak i elektronskim elementima...Znaci ovo nije pravilo ali kod ove marke izuzeci su retki :paranoia:
Inace ja koristim Philips 104B iz '97 i dan-danas nemam nikakvih problema...:cool:
Inace ja koristim Philips 104B iz '97Ja imam 105E iz '99 i slika je i dalje ostra i stabilna cak i na 60hz
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.