Prikaži potpunu verziju : Risen
Ugledam i okomim se :)
Da sumiramo, skupio sam diskove, pobio 4 tuceta lizardmena, trazio sam teleport kamenje, pretrazio sam celu mapu, nasao 12 od 14, a ta poslednja dva nema ni od korova... E, sad sumnjam na onaj deo mape gde sam nasao Eldrica, ali tamo ima gomile Ogreova i preraslih skorpiona pa me je izuzetno stra' da se zaputim tamo, jos uvek... Verovatno cu kod Mendoze da pregovaramo oko Harbour graada pa da polako otvaramo kapidzik ka nepoznatom :) Btw, naucio sam da rudarim i postao sam alhemicar :)
Au, jbt...koliko je sati... Mislim da sam 6 sati igrao bez stajanja... Uh, za to vreme uspeo sam da postanem kapetan, da povratim Harbour Town u Donove ruke, resim jos jedan sporedni kvest na koji sam i zaboravio, neki undead lords ili kako vec, odbranio sam volcano keep od najezde ljudi gustera i to sasvim slucajno, u potrazi za astalom za alhemiju otkrijem jos nekoliko dodatnih misija, ne bih ni provalio to... Naleteo sam i na neke delove za bastard sword, ali moram da razvijem kovanje, samo da levelujem jos jednom... Ostalo mi jos ono kamenje za teleportaciju, al' ne usudjujem se da krenem tamo, ima bar pet onih ogre zveri, probao jednom, ali dvojica odjednom me sastavila sa zemljom... Za danas je dosta Risena.
U cetvrtom sam poglavlju...situacija se bas zakomplikovala :) Sad skupljam Titan armor i konacno sam nasao 13 teleport, bio je tamo gde sam i sumnjao, konacno sam prosao i tuda i pokidao sve sto mrda, nema sta moj mac koji sam iskovao sopstvenim rukama urnise sve pred sobom :) Uradio sam pravu stvar kada sam razvio i kovanje i rudarenje, a alhemija je pun pogodak...sad mi je zao sto sam neke biljke nepromisljeno pojeo jos na pocetku, mislim da bih imao daleko vise materijala za napitke. Inace, kvalitet igre i dalje na nivou, zabavljam se kao i na pocetku i jedva cekam rasplet.
Bastard sword možeš da koristiš i jednom rukom ako unapredis sword fighting i onda da koristiš zajedno sa štitom.
Znam, mogu i dvorucne da drzim sa stitom :)
Samo bastard sword. Naradije igram ako ne izaberem maga upravo tako -bastard sword + štit.
Ha, ha, konacno sam nasao i poslednji kamen za teleportaciju. Kad sam izasao iz tih pecina, naletim na deo ostrva gde nisam uopste bio?! A mislio sam da sve detaljno obisao :) Iskoristio sam to da skupim jos koji poen. Sad sam naleteo na Paty pa idemo da skupimo poslednji deo za Titan armor.
Daj neke sumirane utiske :)
Gde da prebacim kontrole s PCa na gamepad? Prva igra da mi se nije ucitao automatski logitech, sto mi cudno jer vidim da je izasla i verzija za xbox.
Djordje Nedic
3.5.2014, 18:35
Gde da prebacim kontrole s PCa na gamepad? Prva igra da mi se nije ucitao automatski logitech, sto mi cudno jer vidim da je izasla i verzija za xbox.
A ta verzija je nesto najgore sto je napravljeno za xbox IKADA.
Probaj sa nekim programom za mapiranje game kontrolera
Eh, evo i mene sa utiscima :)
Igrom slucaja meni se dogodilo da nakon Gothica, odigram Risen i tako na neki nacin uporedim slavnog pretka sa svojim naslednikom.
Risen je zaista dobra igra, ne nudi nista epohalno novo, ali nudi kvalitet i jasan dokaz posvecenosti i truda onih koji su je pravili. Drzeci se principa kojim su pravili Gothic, PB je odigrao na sigurno, i evo nas opet u ulozi Bezimenog, preti nam najezda Titana, sudbina sveta je u nasim rukama itd. Sama prica je na neki nacin klise, ali je sasvim solidna, mada, mozda malo, nevesto razradjena i zavrsena sa jednim bezobraznim cliffhangerom. Likovi su zanimljivi, narocito vodje dva suprotstavljena klana, kao i jos nekolicina koji se pojavljuju u igri. Glasovna gluma je odlicna, ako izuzmemo glavnog protagonistu tj. Bezimenog, da nije tako ocajno uradjen zasluzili bi 10, ovako celu igru sam morao da slusam taj iritantno smarajuci glas.... Raduje me i to sto je igra zadrzala tu neku sivkastu crtu pravicnosti "lakoca kojom nekog mozes zaje.ati, jednaka je lakoci kojom ce neko tebe zaje.ati". To se vidi najbolje kada u situaciji gde mi je preko potrebna pomoc jer nam preti velika opasnost, covek kome sam svesrdno pomagao da povrati poljuljani ugled medju svojim ljudima, uticaj u gradu, zauzme mesto koje mu je oteto, na moje vapaje kaze "E, evo ti napitak za +5 str i nemoj da smaras, ne mogu ti pomoci." :)
Duzina igre, sta znam, meni je za Gothic trebalo 43h, a za Risen 41, odradio sam sve, pretabanao celo ostrvo (jos jedan plus za Risen, legendarno tabananje i totalna nepotrebnost mapa i markera), tako da je za mene Risen, kao RPG sasvim pristojne duzine, ali deluje krace zbog jako lose podele po poglavljima, jer sam prvo igrao 17 sati, drugo 14, trece i cetvrto za nekih desetak sati....a ne moze se reci da manjka kvestova, zato i ima tog utiska da se igra naprasno skracuje i stize do kraja, Gothic je imao 5-6 poglavlja ravnomerno podeljenih i nekako mi je bolje izgledalo. Borbe su sjajne, daleko bolje od onih u Gothicu, deluju agilnije i fluidnije, zaista su mi se dopale. E,sad zamerka moze ici na relativno malu raznovrsnost stvorenja npr. imamo varijacije hungry wolf, wolf, black wolf...moze to i bolje. Faranga je prelepo ostrvo, vuklo me je da zadjem u svaki kutak i pecinu/grobnicu/rusevinu, izuzetno izgleda, da ima romanticnih opcija u igri, sigurno bih Paty vodio da gledamo zalazak sunca :)
Dodao bih jos samo da ako se vec radi o piratima, mogla je cela igra da izgleda malo piratskije, kao Risen 2, koji sam krenuo, tu mislim na odecu, oruzja i jos poneki detalj, nekako mi igra izgleda kao Gothic sa svim onim oklopima, ogromnim macevima i samostrelima...
Da skratim, Risen je dobra igra, izuzetno zabavna i izazovna, daleko vise prijateljski nastrojena prema igracu od Gothica, jer ovde se, ipak, ne osecate tako bespomocno kao u Gothicu (mala zamerka za Risen :) ), satkana od kvalitetnih kvestova (nema ni ovde besmislenih zadataka, svaki je specifican za sebe), od mene preporuka svima, igra vredi.
Sad idem na Risen 2, a onda nadam se konacno i na taj famozni Gothic 2 :)
hehhe. dobar je Risen al ne moze da se mere sa GOthic 1 ili 2 ni po prici, ni po kvestovima, ni atmosferi...risen 2 nisam ni igrao..ne volim pirate...mada mislim da je risen 1 bolji od gothic 3 :to_care:
hehhe. dobar je Risen al ne moze da se mere sa GOthic 1 ili 2 ni po prici, ni po kvestovima, ni atmosferi...risen 2 nisam ni igrao..ne volim pirate...mada mislim da je risen 1 bolji od gothic 3 :to_care:
Gothic 3 nije loš, pogotovo zahvaljujući činjenici da je zakrpljen. Problem je što je rađen preambiciozno ako mene pitate.
Gospodo, imam kopiju Risen-a viska na poklon, ko je zainteresovan, nek' se javi.
Smatraj da je tvoj. Daj mail
Krenuo sam opet sa igrom ( posle 5 godina pauze :D ), ovaj put sa namerom da je predjem do kraja.
Znam da u drugom i trecem delu imate mogucnost da sa sobom vodite companiona/henchmena? Ovde ta opcija ne postoji?
Ne, ne postoji. Sam si na svome....
Edit: A sto si odustao, ako nije tajna? :)
Ne secam se iskreno. Igra mi se svidja i to poprilicno, za razliku od drugog i treceg dela koji su me smorili posle sat vremena :). Ali videcu i njih da zavrsim do kraja, svakako nemam sta da igram od RPG-ova vise dok ne izadje Pillars of Eternity.
Meni je igra super, obrnuo sam je ponovo počekom avgusta. Drugi deo sam preskočio, sad igram trojku i nije ni približno orginalu ili Gothic serijalu.
Muzika u glavnom meniju je ista kao iz glavnog menija Fallout 3 :D ?
https://www.youtube.com/watch?v=Z8vcVkZc26A
Od 0:20...
Mislim da nema DLCova ako misliš na prvi Risen.
Nema DLC-ova, inače igra košta jednu novčanicu sa Teslinim likom, tako nećeš morati da se brineš oko zakrpa...
Bese davno kada sam igrao Risen... Doslo leto, a ja slobodan uzeleo se "stare skole, pa bih samo da pitam jel trebaju neki oficijalni / neoficijalni pecevi za igru, tj dal ih ima i koji su?
I da, jel ima nekih DLC-ova?
Preporuka za unofficial patch 1.3 (bez njega neke questove nisam mogao zavrsiti)
http://www.worldofrisen.de/english/download_82.htm
Prva dva chaptera su odlično odradili, posle su zbrzali i malo upropastili stvari...
nameless1
23.6.2016, 14:51
i malo upropastili stvari...
Sto se mene tice, u potpunosti su usr**i igru.
Pa da, otprilike se sve posle toga svelo na klanje, i to je to. Kao da su izgubili ideju sta dalje sa pricom.
Problem je gomila lizardmena koji su prejaki (mnogo je bolji mage nego warrior). Ali sama radnja je korektna i ostrvo je veoma interesantno...
Problem je što više nema istraživačkih questova kao što su bili u gradu recimo, nego se sve svodi samo na krljanje sa protivnicima.
nameless1
23.6.2016, 18:49
A tek da ne pricamo o verovatno najgorem boss fajtu u istoriji video igara.
Da budemo iskreni sve pirana igre su imale bossove bez izazova. Gothic, Sleeper, jadno. Gothic 2, zmaj, ubio ga iz 2 udarca (246 snaga). Risen, titan bez energije, odokativno. Risen 2, Mara, iz 3 udarca. Risen 3, ni ne sjecam se ko je bio boss (toliko o igri)...
Mozda je to cijena da si na pocetku slabic, a na kraju polubog...
Nije u pitanju tezina, vec kako je sam fajt dizajniran. Skakuces na neke plocice koje iz nekog razloga svetle i propadaju, a titan (koji izgleda bedno) napada po nekom jednostavnom sablonu. Totalno amaterski odradjeno, a zavrsna spica je jos jedan samar igracima. Nakon svega toga (celog poslednjeg chaptera) osetio sam da sam uzaludno izgubio vreme na ovu igru, iako su prve dve trecine zaista dobre..
Nakon Risena, a pre toga Gothic-a 3, ogadio mi se PB; a prva dva Gothic-a sam obozavao.
Dobar je prvi Risen, uživaj. Mada je tačno da su prva dva chaptera bolja.
Uhhh :a_whistli Vasi postovi mi se ne svidjaju... Bacate losu sliku na PB... Zar su toliko losi???
Tek sam stigao u harbor town. Za sada mi je igra odlicna. Ali mi unistavate entuzijazam :D
Nije igra losa, nego je problem sto se sa prva dva chaptera koji su stvarno odlicni prelazi na ostatak igre, a da se pri tome vidno gubi kvalitet.
Pa Risen jeste losiji od ranijih PB radova, ali kec je ipak bolji od njegovih nastavaka, u svakom slucaju lepo zavrsi igru i sam donesi svoj sud. Mozda se tebi dopadne cela igra od prvog do zadnjeg chaptera.
Uhhh :a_whistli Vasi postovi mi se ne svidjaju... Bacate losu sliku na PB... Zar su toliko losi???
Tek sam stigao u harbor town. Za sada mi je igra odlicna. Ali mi unistavate entuzijazam :D
Samo da znaš da postoji i manastirski quest line, ako pre dolaska u grad naletiš na monahe u šumi i pustiš da te prebiju. Taman za drugi prolaz :)
Ne to, to je račvanje u samom gradu, pre toga postoji opcija da ideš u grad ili da ideš u manastir...
Meni se i akcioni deo igre svideo (mada, mozda bi imao drugacije misljenje da sad igram). A da je boss bedan, bedan je :D
Koliko mi je jos ostalo do kraja?
Igram na strani Dona Estebana, ocistio sam skoro sve questove u Harbor townu i dosao u onaj manastir kod inkvizitora da razgovaram s njim u vezi primirja sa Donom.
Ni izbliza nisi zavrsio igru. Lomatanja po podzemlju te tek cekaju...
White Ripper
7.7.2016, 13:52
Au, jedva cekam :aplauz:
Sleduje te najdosadniji dio igre...
White Ripper
7.7.2016, 14:28
Čini mi se da ima 5. Sve posle drugog nikad da se završi. :kreza:
U drugom poglavlju te ocekuje skupljanje diskova sirom ostrva....nego, ja se nesto pitam otkud toliko zaljenje u vezi kasnijih poglavlja?!
Generalno i nije toliko dosadno posle drugog poglavlja.
Trece traje taman koliko treba (tipa par sati) i jedino sto ti preostaje posle jeste cetvrto gde te ocekuje drndanje po svakakvim hramovima!
A i to brzo prodje. Peto poglavlje je toliko kratko, da ne znam sto se i racuna u poglavlje.......a boss je realno glup, ali to moze da se oprosti!
Pretpostavljam da vecini ljudi ovde ne prijaju kasnija poglavlja zato sto uporedjuju risen sa gothicom posto je tu pacing malo bolje uradjen!
I kako to da je istrazivanje hramova dosadno i zamorno a sklapanje totema na kraju gothica 1 nije???
I da, Dovakhkhkhine :kreza:....kad budes imao vremena, probaj jedanput igru sa mage-om! Nista bolje od deljenja vutre po manastiru! :D
Matches Malone
22.7.2016, 15:48
Nemam zivaca da zavrsim igru! :n-cc2: Samo po onim tamnicama trazim glupe delove armora. Jel ima jos mnogo nakon toga da se igra?
Ako si mogao Skyrim da igraš, možeš i Risen da završiš.
...ovo tamnicenje je stvarno dugo i ozbiljno smara.
Skyrim in nutshell. :D
Risen dosta stvari radi bolje od Skyrima
Ako bih mogao da znam, koje su to stvari?
Konačno završih Risen ~60 sati mi je bilo potrebno, stvarno dugačka igra. Mogu reći da je igra odlična, jedino bi voleo da sam duže igrao sa titan setom da pokažem ko je glavni baja na ostrvu :p
Skyrim ima sve, ali kada posmatramo njegove delove pojedinacno, nisu bas najbolji u svojoj klasi.
Ne da pojedini nisu najbolji u klasi, vec su veoma losi.
Sreca je pa se ti delovi kod Skyrima gledaju kao jedna celina i kao takvi funkcionisu jako dobro.
Ne funkcionisu dobro, ni blizu toga. Evo, mene je igra smorila kada sam shvatio da kvestovi i npc-evi jednostavno nisu interesantni; da je prica, kao i vecina sporednog sadrzaja, veoma genericka. Ima Skyrim svojih svetlih tacaka, ali kao celina i RPG meni nije zadovoljavajuc.
Evo, mene je igra smorila kada sam shvatio da kvestovi i npc-evi jednostavno nisu interesantni; da je prica, kao i vecina sporednog sadrzaja, veoma genericka. Ja zbog ovoga nikad nisam mogao da se ubacim u TES, dok sam prva dva Gothica i Risen presao s uzivanjem. Mislim, nemaju ni te igre posebno dobru pricu, ali su questovi, svet i, uopste, istrazivanje mnogo zanimljiviji. Khorinis pamtim kao jedan od najbolje osmisljenih gradova u RPG-ovima, koliko je, na primer, trazenje Thieves Guilda zanimljivo i zamrseno... Pa onda, kad ga nadjes, saznas koji su sve dobro poznati gradjani u njemu...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.