PDA

Prikaži potpunu verziju : GeForce 280GTX GX2 zvanične glasine

mad_skillz
15.8.2008, 19:03
A statement made by NVIDIA CEO Jen-Hsun Huang during the firm's fiscal Q2 2009 earnings sparked rumours that the graphics firm might be working on a dual-GPU card with two GeForce GTX 280:

Hans Mosesmann -- Jen-Hsun, a couple of questions; the way NVIDIA introduced GPUs into the marketplace, a single GPU at the high-end and you cascade going forward into higher volume segments -- has that strategy changed in relation to what AMD has done here with their strategy?

Jen-Hsun Huang -- As, you might recall, we were actually the world’s first GX2 and I forget which chip we did it with -- was it 7900? I think it was 7900 we introduced the world’s first GX2.

We’ve got nothing against GX2s and recently, we just had another GX2 with the 9800 GX2. It has its advantages and disadvantages and so I don’t know that there’s any particular philosophical approach that we take here. We just have to look at the market and build the right product.

From a scalability perspective, single-chip is always better than two. I mean, if you take a look at the scalability of crossfire and you compare that to SLI, if you take your top 200 most popular games, SLI or GeForce GTX 280, the scalability across those 200 games is 100%. Every one of those 200 games are going to scale when you put a GTX on it. When you put SLI on it, those 200 games, the vast majority of them will scale, maybe 90% of them will scale. And with crossfire, a lot less will scale. And so when you use an X2 with crossfire, you are just going to see a lot less scalability. There are many games that don’t scale and there are some games that even get worse in scaling.

So you just have to take it case by case and -- but we think our approach is the right approach. The best approach is to do both. If we could offer a single chip solution at 399, it certainly doesn’t preclude us from building a two-chip solution at something higher. So I think that having the right price, right product at each price point and the best-performing product at each price point is the most important thing.

Izvor Guru3D:
http://www.guru3d.com/news/nvidia-slips-gtx-280-gx2-rumor/

mad_skillz
15.8.2008, 20:04
Ako ne biste spamovali, dakle samo smisleni komentari molim vas - moguce implementirane tehnologije, performanse, cena, znate drill.
Komentari na izjavu Jen-Hsun Huang o tome kako Crossfire i SLi loshe skaliraju itd.

dzonihsv
15.8.2008, 20:10
Ako jedna kosta 400-450E koliko li ce onda 2? (oko 700-800) Bice to jedno vrlo skupo uzivanje koje ce malo ljudi da poseduje. Nista novo, samo malo nabudzeno.

Nergal
15.8.2008, 21:04
From a scalability perspective, single-chip is always better than two. I mean, if you take a look at the scalability of crossfire and you compare that to SLI, if you take your top 200 most popular games, SLI or GeForce GTX 280, the scalability across those 200 games is 100%. Every one of those 200 games are going to scale when you put a GTX on it. When you put SLI on it, those 200 games, the vast majority of them will scale, maybe 90% of them will scale. And with crossfire, a lot less will scale. And so when you use an X2 with crossfire, you are just going to see a lot less scalability. There are many games that don’t scale and there are some games that even get worse in scaling.

So you just have to take it case by case and -- but we think our approach is the right approach. The best approach is to do both. If we could offer a single chip solution at 399, it certainly doesn’t preclude us from building a two-chip solution at something higher. So I think that having the right price, right product at each price point and the best-performing product at each price point is the most important thing.

Ovo je vrlo jeftin i neargumentovan napad na konkurenciju. Tačno je da jedan čip uvek bolje skalira od dualnih kartica ali kod ovih novih nedostaci su svedeni na minimum. A tvrdnja da SLI skalira u novim igrama u razmeri 90-100% a Crossfire mnogo manje ne stoji. Ako treba reći nešto o njihovom odnosu, u ovom trenutku je jedino istina da su izjednačeni. HD4870X2 je u velikoj većini igara i testova dosta brži od GTX280 a broj igara gde se drugi GPU ne vidi je mali, mada to uključuje i neke značajne naslove (Flight Simulator X). Ali to je uvek deo priče sa dualnim karticama i 9800GX2 ima slične probleme a u budućnosti drajveri možda i to poprave.

Nego se sve svodi na: GTX280 sada prodajemo sa gubicima i biće samo još gore ako mu više obaramo cenu. Mnogo je velik i mnogo se greje, pa ne možemo u ovom trenutku ni dualni GTX280 da izbacimo. Pa sad, 'ajde da vas ja ubedim da kupujete GTX280 po sadašnjoj ceni jer su dualne karte koje crveni prave skroz bezveze. Pjuf... :(

Jen-Hsun Huang -- As, you might recall, we were actually the world’s first GX2 and I forget which chip we did it with -- was it 7900? I think it was 7900 we introduced the world’s first GX2.

On se ne seća šta su radili i koje su kartice imali 2006? :confused: 7950GX2 nije bila prva dualna grafička, njih je 3Dfx pravio još krajem devedesetih.

dkdnt
16.8.2008, 2:18
da, a čak se i ja sećam prikaza u SKu te gigabajtove dual gpu kartice. za te 90ih sam bio mnogo mali.

ta izjava o tome koliko je korisnicima bolje da uzimaju karte sa jednim gpuom je samo deo opšteg rata proizvođača, a ja sam tvrdio i još uvek tvrdim da takav sukob može samo da donese nešto dobro krajnjim korisnicima. obaranje cena, nove tehnologije, lepše igre...

lijenština
16.8.2008, 10:21
Pa da se osvrnemo na izjavu CEO -a zelenih. Naravno da je resenje sa jednim cipom teorijski skalira u svim igrama za razliku od multi gpu resenja, ali se postavlja pitanje efikasnosti i troskova proizvodnje tog velikog gpu-a.
Koliko znam TSMC (kao proizvodjac cipova oba tabora ) naplacuje troskove proizvodnje prema povrsini cipa- sto znaci veci cip -veci trosak. Drugo veca povrsina pojedninacnog GPU-a znaci i vecu mogucnost pojave neispravnih cipova koji ne funkcionisu kako treba ili uopste (manji yield). Trece veci cip znaci i manji broj gpu-a dobijenih od jedne ploce u procesu proizvodnje- manji broj gpu-a ukupno na trzistu.
E sada i pored tih ogranicavajucih faktora za zelene bi se sve moglo opravdati da imaju najbrzi gpu, ali posto 4870 bio toliko blizu gtx 280, postalo je jasno da ce x2 kombinacija biti brza. E sada zato sto imate sva ova ogranicenja koja sam naveo ne mozete da odgovorite efikasno (citaj veliki gubici) na potez konkurencije dok ne pokusate da smanjite proizvodni proces. Zato se sada mora malo spinovati.;)

BTW zar nije i ATi napravio Rage Fury MAXX (http://active-hardware.com/english/reviews/video/rage-fury-maxx.htm) davno pre GX2?

Dusan Despotovic
27.8.2008, 18:23
Predstavljanje Radeon HD 4870 X2 dovelo je do toga da je nVidia izgubila vodeće mesto kada je reč o grafičkim performansama, ali nVidia se svim silama trudi da povrati izgubljenu titulu. Planompanije nVidia jeste da obezbedi video karticu najviših performansi na tržištu do kraja ove godine što će možda biti još jedno obezbeđivanje dual-GPU “GX2” kartice koja će biti predstavljena ove jeseni. nVidia nema puno vremena da predstavi proizvod koji će joj vratiti staru slavu. Jedno od rešenja bi bilo uparivanje dva 55nm GT2000(b) grafička procesora za GeForce GTX 260 GX2 koji ima 384 procesna jezgra i veću brzinu radnih taktova nego pojedinačni GPU GTX 260
http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=21328&catid=6

Danijel Rajkov
27.8.2008, 19:18
Pa da se osvrnemo na izjavu CEO -a zelenih. Naravno da je resenje sa jednim cipom teorijski skalira u svim igrama za razliku od multi gpu resenja, ali se postavlja pitanje efikasnosti i troskova proizvodnje tog velikog gpu-a.
Koliko znam TSMC (kao proizvodjac cipova oba tabora ) naplacuje troskove proizvodnje prema povrsini cipa- sto znaci veci cip -veci trosak. Drugo veca povrsina pojedninacnog GPU-a znaci i vecu mogucnost pojave neispravnih cipova koji ne funkcionisu kako treba ili uopste (manji yield). Trece veci cip znaci i manji broj gpu-a dobijenih od jedne ploce u procesu proizvodnje- manji broj gpu-a ukupno na trzistu.
E sada i pored tih ogranicavajucih faktora za zelene bi se sve moglo opravdati da imaju najbrzi gpu, ali posto 4870 bio toliko blizu gtx 280, postalo je jasno da ce x2 kombinacija biti brza. E sada zato sto imate sva ova ogranicenja koja sam naveo ne mozete da odgovorite efikasno (citaj veliki gubici) na potez konkurencije dok ne pokusate da smanjite proizvodni proces. Zato se sada mora malo spinovati.;)

BTW zar nije i ATi napravio Rage Fury MAXX (http://active-hardware.com/english/reviews/video/rage-fury-maxx.htm) davno pre GX2?

AMD ce prebaciti proizvodnju svih cipova(cpu i gpu) u svoje fabrike u Drezdenu(tj,zaobici ce TSMC).To ce biti jos jedna prednost za AMD.

nex999
27.8.2008, 19:25
^newsflash (http://www.fabtech.org/editor_s_blog/_a/amd_going_fabless/), AMD planira da rasproda fabrike, a konkretno za tu u Drezdenu su zainteresovani.....

...Rusi :D

Mr. Garrison
27.8.2008, 21:34
A tvrdnja da SLI skalira u novim igrama u razmeri 90-100% a Crossfire mnogo manje ne stoji.
lose si razumeo ono sto si podebljao. covek je rekao da ce u 90% od tih 200 igara u SLI konfama postojati skaliranje (nije nista rekao koliki ce boost biti), a da ce na CF masinama taj % (navodno) biti manji od 90%. dakle nije rec o procentu porasta pefromansi nego satro vise igara "vidi" SLI.

edit: ne moras da mi persiras, mad :p
edit2: fuck, propade mi fora, sada pise da sam ja editovao :(

Danijel Rajkov
27.8.2008, 22:43
A u stvari covek je samo pokusavao da nas ubedi da je single chip resenje bolje od dual chip,bilo da je x2,sli ili cf.
Iz onog news flash clanka mi vise deluje kao da amd trazi partnere(da im izda fabriku ili sl),a ne da ce da proda.
Pocinjemo debelo da skrecemo sa kursa,tj teme.