Prikaži potpunu verziju : DVD Rezac
vlad1982
12.11.2005, 11:21
Posto bih hteo da kupim DVD rezac interesuje me koji mi preporucujete posto se dvoumim izmedju BenQ DW1640 ili Nec ND 4550A
Reloader
12.11.2005, 11:44
Pioneer
Neces pogresiti ni sa jednim, mada ja bi licno uzeo BenQ
Nećeš pogrešiti ni sa jednim ako uz njega uzmeš i DVD-ROM, recimo Asus.
Ovako ima da ti rikne za godinu dana (pošto cenim da ćeš ga više koristiti za čitanje nego za rezanje).
Moja preporuka je Nec-ov ND 4550A, pre svega zbog transformcije double layer (DVD+R medij u DVD-ROM) što podrazumeva veću komptabilnost sa starijim ili bučnim DVD plejerima; DVD+/-RW medij je blizu brzini čitanja od 14x što znači da je jedan od najbržih trenutno na tržištu. Tu je i činjenica da se rezanjem na 8x na kvalitetnijim medijima ne gubi mnogo na samom kvalitetu.
Dakle jedan vrlo dobar i pouzdan rezač, uostalom kao i sva Nec-ova optika.
ja imam Nec 3250a, kojim sam prezadovoljan... ali, slazem se sa Voodoo-om (ja imam i LiteON combo, koji koristim kao plejer)
AstraLogos
12.11.2005, 16:34
Nećeš pogrešiti ni sa jednim ako uz njega uzmeš i DVD-ROM, recimo Asus.
Ovako ima da ti rikne za godinu dana (pošto cenim da ćeš ga više koristiti za čitanje nego za rezanje).
Ma u pravu si Voodu a moze i kombo uredjaj. Inace Asus je remarkirani Pioneer. A sta kazez da uzme Plextor? :rolleyes: ;)
ljudi jedno pitanje sa dvdrw od 60 setak evra ne moze da se reze vishe od deset dvd ija mesecno ili moze
AstraLogos
13.11.2005, 1:12
ljudi jedno pitanje sa dvdrw od 60 setak evra ne moze da se reze vishe od deset dvd ija mesecno ili moze
Gulivere odakl ti takva informacija. Ja imam sada vec vremesnog Pioneera 107D i stvarno ne znam koliko DVD R i DVD RW narezem ali mogu ti reci poprilicno. Upravo sam sada na DVD RW narezao CIV4 jer nesto zeza pa nece da se startuje. Inace dosta radim prebacivanje VHS kaseta na DVD a za tu svrhu koristim DVD RW pa ako je sve OK tek onda rezem na obicni DVD.
A tek komsiluku narezanih DVD filmova ne zna im se broj. :D
Pozdrav! :)
Shang Tsung
13.11.2005, 12:50
Takav rezach ne bih nikada kupio.
Srecom ne moram da brinem o tome, jer svaki DVD-RW je u stanju da nareze
bar 500-2000 diskova pre ispushtanja duse.
igor rus
13.11.2005, 13:29
Konkretno imam nec 3520.Kad sam ga kupio trebalo mu je oko 25 minuta da nareže običan DVD-R,užas,potom sam uradio update firmware sa zvaničnom novijom verzijom,i opet isto.
Posle sam skinuo neki 3rd part firmware i naravno izgubio pravo na garanciju ali sa tim firmwareom diskove koji su deklarisani na 4x obavezno reže bar na 8x ako ne i na 12x.
Da li je imao neko slična iskustva sa 3520A i kakva je situacija sa 3540????
Pozdrav svima!!
Imam 3520A, režem oko stotinak diskova mesečno, i radi ko zmaj (i sa starim i sa novim firmwerom). Igore, da nemaš možda VIA čipset na ploči? Čuo sam da ovaj model ne sarađuje najbolje sa istime (tj. VIA ne sarađuje sa njim :) )
igor rus
13.11.2005, 17:59
he he he
Pa sad jeste VIA K8T800PRO ali muke sam imao dok je bila INTEL platforma (865perl),sad radi baš kao zmaj,bez ikakvih problema(iako je VIA:).
Samo me je zanimalo da li je još neko patio ovakve muke ili je samo kod mene zalutao ovakav primerak!!:eek:
Trebalo je da ga reklamiraš na vreme...
Takav rezach ne bih nikada kupio.
Srecom ne moram da brinem o tome, jer svaki DVD-RW je u stanju da nareze
bar 500-2000 diskova pre ispushtanja duse.
zavisi sa koje strane gledash ako vec imash dobar comp a potreban ti je samo DVDRW onda nema potrebe za "stekanjem"novca medjutim ako kupujesh nov comp ti cesh sigurno gledati da uzmesh bolju graficku ili procesor a ne dvd rezac
btw mogo bi se zakleti da je neko na ovom forumu postovao da "ti" rezachi ne mogu da rezhu vishe od 10 diskova:)
Ja bih ti preporucio Asus DRW-1608P2.Fenomenalan je.Kosta negde oko 50 Evra.Reze i cita sve zivo.A i reze dvoslojni DVD od 8 GB.:cool:
Ja bih ti preporucio Asus DRW-1608P2.Fenomenalan je.Kosta negde oko 50 Evra.Reze i cita sve zivo.A i reze dvoslojni DVD od 8 GB.:cool:
word
imam ga i ja sa samsungovim DVD ROMom i cita sest puta bolje od samsunga,koliko me puta spasio pokrenuvsi stvari koje samsung nije mogao
Ninoslav
19.11.2005, 17:45
Ja imam 3510A, stariji je malo doduse, ali nikad nisam imao problema... nikad mi ni jedan disk nije pukao, sem ako radim on-the-fly a original je ostecen... imam neki bedni LiteOn DVD chitach... ako rikne, u ormaru imam LiteOn 52x i neki Asus obichan chitach...
Imam 3520A ... da nemaš možda VIA čipset na ploči? Čuo sam da ovaj model ne sarađuje najbolje sa istime (tj. VIA ne sarađuje sa njim :) )
ja imam NEC 3250A i VIA K8T800 (MSI K8T NEO-FSR) i sve radi super... mada, ne rezem bas tako puno diskova (20-30 mesecno)
1. Kloni se combo uredjaja k'o djavo od krsta
2. Kloni se LiteOn-a, LG-ja i slicnog djubreta ko djavo od krsta
3. Ako hoces kvalitet ---> Pioneer, ASUS, Plextor, pa i NEC
igor rus
20.11.2005, 12:09
ako hoces kvalitet ---> Pioneer, ASUS, Plextor, pa i NEC
Zar ne ide prvo plextor pa sve ostalo??:cool: :cool: :cool: :cool:
Ja bih pre rekao: Plextor, Nec, Pioneer, Asus....;)
Mislim da ti je Nec 4550 najbolje rešenje!
U ostalom pročitaj aktuelni broj SK-a tu je Bojan sve lepo rekao!!!
ja imam NEC 3250A i VIA K8T800 (MSI K8T NEO-FSR) i sve radi super... mada, ne rezem bas tako puno diskova (20-30 mesecno)
Citat:Gulivere odakl ti takva informacija. Ja imam sada vec vremesnog Pioneera 107D i stvarno ne znam koliko DVD R i DVD RW narezem ali mogu ti reci poprilicno. Upravo sam sada na DVD RW narezao CIV4 jer nesto zeza pa nece da se startuje. Inace dosta radim prebacivanje VHS kaseta na DVD a za tu svrhu koristim DVD RW pa ako je sve OK tek onda rezem na obicni DVD.
A tek komsiluku narezanih DVD filmova ne zna im se broj.
Pozdrav!
evo odakle pozz:)
Plextor je najbolji, samo treba paziti jer neke modele ima OEM.
Ja imam 716a i odličan je.
AstraLogos
23.11.2005, 14:44
1. Kloni se combo uredjaja k'o djavo od krsta
2. Kloni se LiteOn-a, LG-ja i slicnog djubreta ko djavo od krsta
3. Ako hoces kvalitet ---> Pioneer, ASUS, Plextor, pa i NEC
1. Plextor
2 Pioneer = Asus ili ista stvar samo drugo pakovanje.
3. LiteOn ako ga ima jer je celu proizvodnju otkupio DELL za svoje kompove.
4. NEC
A sta fali Combo uredjajima. Imam Sony CRX300E i sluzi me pouzdano vec godinu ipo dana. Topla preporuka za ovaj kombo. Ali zato Sony DVD citac DDU??? nije nizasta kao i LG koji su krshevi i jedva izguraju godinu dana da pristojno rade.
Kad se setim prvog LG 16x CD RW ( 200DM ) od pre 4 godine i danas prlji diskove kod klinaca kojima sam dao. Sada to nije onaj stari LG. :(
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.