PDA

Prikaži potpunu verziju : [VB6]Kako se konektovati klijentom na server?

dzeno
11.8.2008, 20:55
Pišem polako neki program koji bi klijentima omogućio da pregledavaju baze podataka koje se nalaze na serveru. Problem je nastao kod konektovanja klijenta na server! Znači napravio sam da klijent upiše IP Adresu i port (koji bi kasnije bili default od servera kad ga postavim) i sad on treba da se konektuje, a ja ne mogu nikako da provalim kakav kod da postavim da bi to program uradio. Molim ako neko zna odgovor neka ga napiše!
Unaprijed Hvala!

Geomaster
14.8.2008, 0:35
Pa ne razumem, gde upisuješ IP i port? Jer u Winsock kontrolu ili....

A inače, sa Winsockom samo napišeš Winsock1.Connect(ip adresa, port) i trebalo bi da radi.

dzeno
14.8.2008, 10:02
Kada sam pisao prvi post nisam znao da ima winsock kontrola. Skontao sam kako ona radi i uspio povezati server sa klijentom. Hvala na odgovoru i da li slučajno znaš kako da napravim ovo:
Da kad u klijentu upišem u textbox npr. 2 da mi on preko servera na klijent pošalje databasu br. 2.
Znam da ima neke veze sa winsock1.getdata ali baš ne kontam to prebacivanje podataka sa servera na klijent kad klijent zatraži podatke?!

Geomaster
14.8.2008, 19:26
Nažalost mogu ti samo reći kako se transferuju podaci sa servera na klijent i obratno. Oko baza podataka sam ćeš morati da se snađeš :)

Ovo otkucaš na početak koda:Public bSent As Boolean

Private Sub Winsock1_SendComplete()
bSent = True
End Sub

Sub SendString(s As String)
bSent = False

Winsock1.SendData s

Do While Not bSent = True
DoEvents
Loop

End Sub

Private Sub Winsock1_DataArrival(ByVal bytesTotal As Long)
Dim Data As String

Winsock1.GetData Data

'sve što napišeš u produžetku će se izvršiti kad god podaci stignu sa kompjutera
'na koji si konektovan. Podaci se nalaze u varijabli Data.

End SubU delu koda ispod commenta pa sve do End Sub, trebaćeš da obradiš podatke koji su pristigli jer se taj deo koda izvršava čim druga strana pošalje podatke. Podaci koji su stigli su u varijabli Data.
U bilo kom delu tvog koda možeš pozvati 'SendString nešto' i ono što si napisao umesto 'nešto' će biti poslato. Kod koji sam ti dao koristi i u klijentu i u serveru.

Nadam se da sam pomogao :ciao:

dzeno
15.8.2008, 12:16
Puno hvala :n_klanja:to mi je trebalo sad ću se odma bacit na posao da to odradim.:icon_stud