PDA

Prikaži potpunu verziju : Hacker...?

vuka13mv
2.3.2006, 15:59
Moze li mi neko reci kako da udjem u svet hakera? Neka knjiga ili CD ili savet gde da potrazim pomoc? Licna poruka ili mail vuka13mv@yahoo.com! Please help!

AxeZ
2.3.2006, 18:00
Haha....ajde, ipak necu biti zloban i cinican vec cu ti pomoci.

http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html

Procitaj ovaj gornji link.

bobi
2.3.2006, 18:40
A sta bi to tako pametno radio, kada bi bio haker?

Gluposti...:boodala:

AxeZ
2.3.2006, 18:44
A sta bi to tako pametno radio, kada bi bio haker?

Gluposti...:boodala:

Pa razne pametne stvari....hakeri ne rade glupe stvari...;)

The Finest Serbian Since '82
2.3.2006, 19:28
Moze li mi neko reci kako da udjem u svet hakera? Neka knjiga ili CD ili
Pa treba puno znanja, odnosno ucenja(komunikacije, protokoli, internet...), malo talenta, puno slobodnog vremena i najvaznije valjan razlog zasto to zelis. Ukoliko zelis samo da budes faca u drustvu, onda zaboravi... smorices se kad tad.
savet gde da potrazim pomoc?
kako bese...
a da... Padinska Skela broj... :D :D :D
mala sala:D

urke
2.3.2006, 19:48
Pa treba puno znanja, odnosno ucenja(komunikacije, protokoli, internet...)

Hmmm... mislim da nije pitao kako da postane cracker nego hacker? Za hackera je dovoljno da imaš dosta istraživačkog duha u sebi, a sve ostalo dođe samo po sebi (šta će ti poznavanje protokola ako hakuješ recimo GUI nekog programa?)

The Finest Serbian Since '82
2.3.2006, 20:04
Hmmm... mislim da nije pitao kako da postane cracker nego hacker? Za hackera je dovoljno da imaš dosta istraživačkog duha u sebi, a sve ostalo dođe samo po sebi (šta će ti poznavanje protokola ako hakuješ recimo GUI nekog programa?)
Koliko ja znam hakeri se zalazu za slobodan protok informacija, odnosno njihovo slobodno kruzenje. Oni traze sigurnosne propuste u npr. raznim internet sistemima(mrezama) i otkrivaju ih(za sta im trebaju gore pomenuta znanja-izmedjuostalog). Pogledaj samo sta je najpoznatiji hacker na svetu radio i zasta je uhvacen. U ostalom postoji vise vrsta hakera, ali pogledaj ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hacker_%28computer_security%29

holodoc
2.3.2006, 20:08
Kako će ova tema opet da navuče bedu.

Pa zar jedna tema ovog tipa već nije zaključana zbog "povećanja tenzije između korisnika".:dzavo:

BigBadVuk
2.3.2006, 22:11
Problem je što se kod nas izraz "haker" koristi za sve i svašta..pre neki dan sam u autobusus čuo 2 ćurke kako pričaju da "danas treba da joj dođe haker da nešto popravi na kompjuteru"....Hteo sam da se umešam ali sam uspeo da se smirim....:n-cc2:

Ako stavrno hoćemo o pravom smislu reči HACKER dakle sedi pa uči za početak protokole,mreže a ne bi bilo loše ni da malko podgreješ stolicu sa bazama i php-om..
Ako želiš da pređeš na "tamnu stranu" e onda ....:boxing:

NenadN
2.3.2006, 22:13
Problem je što se kod nas izraz "haker" koristi za sve i svašta..pre neki dan sam u autobusus čuo 2 ćurke kako pričaju da "danas treba da joj dođe haker da nešto popravi na kompjuteru"....Hteo sam da se umešam ali sam uspeo da se smirim....
Mogu samo da zamislim tu scenu. slatko sam se nasmejao sada podsetio si me na slican dogadjaj.

firefly
2.3.2006, 22:16
...Ako želiš da pređeš na "tamnu stranu" e onda ....:boxing:
Let the Force be with you!!!!

holodoc
2.3.2006, 23:42
Let the Force be with you!!!!

Znam da ću sad da ispadnem đubre ali original je "May the Force be with you":dzavo: :dzavo: :dzavo: :dzavo:

firefly
2.3.2006, 23:50
Znam da ću sad da ispadnem đubre ali original je "May the Force be with you":dzavo: :dzavo: :dzavo: :dzavo:
:tapsh:

Iris
3.3.2006, 19:31
OK, momci i djevojke, mislim da smo dovoljno caskali o ovoj temi i na drugom mestu na forumu, tako da...