PDA

Prikaži potpunu verziju : GTA 4 za PC!

Strane : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

sm.kolik
15.12.2008, 17:31
Aj probaj da napravis novi user account u control panel-u i odatle da je startujes . mozda upali nisam siguran :opanachke

ne vredi Milane opet isto, mada sam procitao da su Nemci prijavili ovu vrstu greske i da navodno patch 32mb ispravlja, skino instalirao ali isto. Nigde ne vidim na forumima da neko ima resenje........
hvala za javljanje

ivanza
15.12.2008, 17:33
Jel moze Gta da se igra ako neko nema net

posto Social Club trazi registraciju pa me sad interesuje dali moze bez neta nekako da se igra? Ako neko zna neka odgovori......:)

Meni radi Gta na High Detail imam konf:

GeForce 8800GT
Quadro4x 2,4=9,6:aplauz:
4GB Ram
A ovo za net interesuje me samo za jednog druga posto nema net a hteo bi da igra GTA

Moze i bez interneta da se igra. :D Kljucno je klikati na offline stvari koje igra ponudi. I kod rockstar social club i u igri u Windows live kreirati offline account. :D

Lucas
15.12.2008, 17:44
Moze i bez interneta da se igra. :D Kljucno je klikati na offline stvari koje igra ponudi. I kod rockstar social club i u igri u Windows live kreirati offline account. :D

Da ali ja sam napravio online acc i sad kad odem logout i krenem da napravim novi acc nema nigde nista offline,a u igricu nece da udje pise kao da moram imati acc.Ajde ako mozes da mi bolje objasnis :D

ukimafija
15.12.2008, 17:58
Meni radi Gta na High Detail imam konf:

GeForce 8800GT
Quadro4x 2,4=9,6:aplauz:
4GB Ram
A ovo za net interesuje me samo za jednog druga posto nema net a hteo bi da igra GTA
Prvo nemas Quadro nego Quad(tako me nervira taj seljacki izraz quadro:mad:), drugo, GHZ se ne mnoze, ne radi procesor na 9.6ghz nego jednostavno imas 4fizicka procesora- jezgra (2x2)tj. koje svako radi posebno ali su tako uskladjeni da dele posao...
I naravno da moze da se igra offline, ja sam tako i presao celu igru, instalira se Fedor "lekic" ~27kb, uopste se ne loguje na RG social club(skip login), napravi se offline onaj Live nalog kako se vec zove, i normalno pusta igra...

ivanza
15.12.2008, 18:33
Da ali ja sam napravio online acc i sad kad odem logout i krenem da napravim novi acc nema nigde nista offline,a u igricu nece da udje pise kao da moram imati acc.Ajde ako mozes da mi bolje objasnis :D

Ti biti ne zakacen na internet. :D Kada se upali RSC cepaj na login. Kada ne uspe da se zakaci na net ponudice opciju offline ili nesto slicno. Idi na to. Otvorice se ceo RSC gde kliknes na play. Kada uradis to ponudice neki mali prozor koji ces zanemariti i klikom na OK igra krece. :D

Za offline account da moze da sacuvava i bez kacenja na net prvo ucitas nivo igre pa onda idi na Esc da udjes u opcije igre. Idi na Game i tu imas nesto sto pise windows live. Kada to aktiviras iskoci ti neki prozor odozgo. Kada tu kreiras account trazi offline account i zavrsio si ceo posao. :D

Edit : Molim nove korisnije da ne koriste rec koja pocinje na kr...:D

pmiloica
15.12.2008, 18:51
Ajoj ljudi, pa ovo nije normalno, udjes u dzip i vozis da bi nasao neko manje, skuplje i brze auto a oko tebe se samo dzipovi pojavljuju..a kada na jedvite jade nadjes neku korvetu kojih do tada nigdje nije bilo, odjednom malo malo pa korveta, crvena, pa siva, pa zuta,...:n-cc2:

Milanche_GTA_fever
15.12.2008, 18:57
ne vredi Milane opet isto, mada sam procitao da su Nemci prijavili ovu vrstu greske i da navodno patch 32mb ispravlja, skino instalirao ali isto. Nigde ne vidim na forumima da neko ima resenje........
hvala za javljanje

Ja imam isti problem sa igrom Pure startujem krene crni ekran i odjednom izadje i ja sam sve probao ali opet nece, naravno radi se o piratu .
Sad mozda ako ti imas piratsku verziju Gta mozda je losa ili ti fali neki software.:icon_scra

ukimafija
15.12.2008, 19:17
Ja imam isti problem sa igrom Pure startujem krene crni ekran i odjednom izadje i ja sam sve probao ali opet nece, naravno radi se o piratu .
Sad mozda ako ti imas piratsku verziju Gta mozda je losa ili ti fali neki software.:icon_scra
Au bre koji se vi ......Pa necu da se izrazim, a decko objasnjava dva tri posta gore kako da pustite igru...Proverite obojica da li ste instalirali i NET Framework 3.5 pored SP3 za XP, ljudi to cesto zaborave.
Jel treba jos nesto da vam se nacrta?Ako treba a vi kazite...

miloshbg
15.12.2008, 19:28
Ajoj ljudi, pa ovo nije normalno, udjes u dzip i vozis da bi nasao neko manje, skuplje i brze auto a oko tebe se samo dzipovi pojavljuju..a kada na jedvite jade nadjes neku korvetu kojih do tada nigdje nije bilo, odjednom malo malo pa korveta, crvena, pa siva, pa zuta,...:n-cc2:

pa to je normalno za gta serijal....tako je oduvek bilo i bice....

sm.kolik
15.12.2008, 19:37
Au bre koji se vi ......Pa necu da se izrazim, a decko objasnjava dva tri posta gore kako da pustite igru...Proverite obojica da li ste instalirali i NET Framework 3.5 pored SP3 za XP, ljudi to cesto zaborave.
Jel treba jos nesto da vam se nacrta?Ako treba a vi kazite...

sve to imam, ali posle uvodnog skrina kada treba da pocne igra prvo zvuk pocne prekidati i iskoci na desktop, preorao sam sve forume i ovaj ali nista.

crazy_LG
15.12.2008, 19:42

Ovo je bilo i u San Andreasu i u prethodnim GTA serijalima, zbog čega sm se u San Andreasu mučio u onom skupljanju utomobila za Import-Export kad sm trebao da uzmem Mesu ili tako nešto:) Lično, ni ne smeta, daje malo izazova:D

White Ripper
15.12.2008, 20:00
Zna li ko ko je izvodjac one pjesme s vladivostok radija koji pjeva pjesmu na ruskom :Skazi mne mama
Skoljka stojit maja ziznj
Maja ziznj eta drama.....itd....itd.....
Molim ako neko zna da mi kaze:n_klanja::D

Ghost
15.12.2008, 20:10
Zna li ko ko je izvodjac one pjesme s vladivostok radija koji pjeva pjesmu na ruskom :Skazi mne mama
Skoljka stojit maja ziznj
Maja ziznj eta drama.....itd....itd.....
Molim ako neko zna da mi kaze:n_klanja::D

Пробај наћи овде

http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_IV_soundtrack

dzonihsv
15.12.2008, 20:15
Sredio sam nekako texture... Ovo je za one koji imaju problem sa texturama.

Ovako: Download & install Memturbo 4. (http://www.memturbo.com/)
- Put both sliders for automatic ram recovery on 50MB
- Uncheck the option "Don't auto-recover unless CPU usage is below 25 percent"
- Minimize the program and start GTA 4

I meni je sad sve ok. Nema nestajanja textura ;).

La.Prestige
15.12.2008, 20:18
Evo sad cu i ja da probam,ako mislis da ce uspeti. :)

ako slucajno uspe,imas pivo. :D;)

Ghost
15.12.2008, 20:18
Иначе питам се како ће GTA 4 Vice City i GTA 4 San Andreas да изгледају. Користиће исти инџин то је сигурно, али можемо рачунати да ће Вајс Сити да далеко више личи на Мајами, а Лос Сантос, Сан Фиеро и Лас Вентурас бити "копије" Лос Анџелеса, Сан Франциска и Лас Вегаса.

Мислим да сам им провалио фору. Ресетују ********************************јал и кренуо од Либертија, а онда иду до Сан Андреас и крену испочетка са новим наставком. Бар ја мислим да ће тако ићи. Можда грешим.

La.Prestige
15.12.2008, 20:22
A ja mislim da nece nista menati i praviti,da ce ostati ovakav kakav jeste,samo sto ce se pojaviti modovi za kola i drugo...;)

A jel si ti to negde procitao da ce biti nastavci kao i u III-ci?

Ghost
15.12.2008, 20:26
A ja mislim da nece nista menati i praviti,da ce ostati ovakav kakav jeste,samo sto ce se pojaviti modovi za kola i drugo...;)

A jel si ti to negde procitao da ce biti nastavci kao i u III-ci?

Претпостављам пошто ********************************јал почео од нуле и избрисао све догађаје и ликове из GTA 3, тако да је могуће да ће обрадити град Вајс Сити и државу Сан Андреас. Видећемо, али нешто ме вуче да ће овако бити.

La.Prestige
15.12.2008, 20:29
Pa mislim,daj boze.Jer je San Andreas mnogo bolji i realniji od obicne GTA III,tako da ce i buduci san Andreas biti bolji od ovog,logicno je. ;)

crazy_LG
15.12.2008, 20:35
Naravno, da će biti, ako iskoriste veće mogućnosto koje nudi SA i , naravno, bolje optimizuju:)

Milanche_GTA_fever
15.12.2008, 20:40
http://pc.ign.com/dor/objects/957839/mafia-2/videos/MafiaII_trailer_121508.html

Mafia II jedini konkurent ravan GTA 4 a mozda ce da bude i bolji ko zna .
Ja sam se najezio kad sam pogledao ovaj trailer :D

evanghelion
15.12.2008, 20:40
Prvo nemas Quadro nego Quad(tako me nervira taj seljacki izraz quadro:mad:), drugo, GHZ se ne mnoze, ne radi procesor na 9.6ghz nego jednostavno imas 4fizicka procesora- jezgra (2x2)tj. koje svako radi posebno ali su tako uskladjeni da dele posao...

Možda imam 4 quadro kartice:rofl:

Ne znam da li je neko provalio ali kad vam je telefon "izvučen" koliko god da se brzo zaletite ne izlećete kroz staklo.

I kad kradete automobile za Stivija, nije važno ako ga slupate ili izgubite, isti takav će biti na mestu gde se prethodni pokupili, možete i da ga parkirate ispred kuće.

Ispred kuće možete da stavite max 2 auta i jedan motor ostalo će nestati.

I ne znam da li je neko primetio ali se "horizontalne" ulice na Menhetnu imaju imena hemijskih elemnata ili jedinjenja.

I na kraju ladies and gentleman Katt Williams (http://www.youtube.com/watch?v=mRmFEpl74sI):to_care:

tommy gun
15.12.2008, 20:42
Probaj ovo. :icon_stud Kada sam imao isti problem resio sam na ovaj nacin. :D

1. Skinite riva tuner 2.21.

http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.21-download-163.html

2. Po pokretanju istog u glavni meni i tamo gde pise forceware Detected idite na Customize. Odaberite ono skroz desno sto lici kao na cetkicu sto cisti. To je Reset all driver`s settings to their default values.

2. Klikom na to otvara se mali prozor sa pitanjem Do you really want to reset all the driver`s settings to their default values. Naravno na yes.

3. Ponudice windows restart. Kliknite da restartuje win.

4. Nakon restarta igrica bi trebalo da radi.
A kako za ati kartice,jer se tamo gde je detektovan catalyst nema customize...

ivanza
15.12.2008, 21:09
A kako za ati kartice,jer se tamo gde je detektovan catalyst nema customize...

Ne moz za ati. :icon_stud Trik pali samo na nvidiju. :D Jedino sto mozes da uradis je da cekas novije catalyst drajvere ukoliko vec koristis verziju 8.12.

munited
15.12.2008, 21:14
Ne moz za ati. :icon_stud Trik pali samo na nvidiju. :D Jedino sto mozes da uradis je da cekas novije catalyst drajvere ukoliko vec koristis verziju 8.12.

Jel to onaj problem sa crnim texturama, ako jeste ja znam resenje za ATI

ivanza
15.12.2008, 21:15
http://pc.ign.com/dor/objects/957839/mafia-2/videos/MafiaII_trailer_121508.html

Mafia II jedini konkurent ravan GTA 4 a mozda ce da bude i bolji ko zna .
Ja sam se najezio kad sam pogledao ovaj trailer :D

:offtopic:Ako bih ti rekao da ce Mafia II biti samo directx10 igra i da ce raditi samo na Visti :eek: i da od XP-a nema nista, :mad: da li bi se jos malo vise najezio ? :paranoia: Procurele su neke zvanicne informacije na internetu o novom enginu igre i tu sam nasao ovu informaciju. :icon_stud

munited
15.12.2008, 21:34
Pa problem je mene mucio citav dan dok nisam ukapira u cemu je problem.
Rokno sam podesavanja u Catalyst Control Center na Default i to je upalilo.Onda sam isao od opcije do opcije i redom isprobavao dok nisam video do cega je bio problem .I na kraju sam nasao da je smetalo to sto sam CCC stavio Mipmap Detail Level na Performance(minimum).I sve dok se ne stavi na Quality(maximum) imao sam crne texture.Inace koristo sam 8.12.I tako je i dan danas,ja sam mislio ako ccc podesim na minimum GTA ce bolje raditi ali mosa,nece tako da radi i tu su mnogi gresili,ako upali javi:D

White Ripper
15.12.2008, 21:39
Normalno.Samo postavis "use aplication settings" i sve ima da sljaka.
Kome igra nece da se startuje sledeceg dana posle instalacije,a prije toga je radila,neka namjesti igru ponovo i setuje da se social club ne pali automatski po startovanju windows-a.Posto vecina ljudi ima narodnu verziju igre,a to znaci i startovanje preko SC launcher-a,ovo bi trebalo da upali.Slicno se desilo mom ortaku i ovo je upalilo.Stavio sam ovaj post eto da probaju i ovo ko ima problem ovakve prirode.

vali_063
15.12.2008, 21:44
Aj ljudi pomagajte, svi vi imate problema sa igrom "instaliranom", ja ne mogu ni da je instaliram. Javlja mi gresku "Catastrophic failure", ubi se trazeci po netu ...

NenadN
15.12.2008, 21:56
Aj ljudi pomagajte, svi vi imate problema sa igrom "instaliranom", ja ne mogu ni da je instaliram. Javlja mi gresku "Catastrophic failure", ubi se trazeci po netu ...
Ovakve greske se obicno javljaju kada nesto nije u redu sa samom instalacijom ili tvojim hardverom.

U prvom slucaju moraces ponovo da svlacis 13.8 GB :), a u drugom slucaju probaj da zamenis memoriju ili hardisk. Ocigledno da nesto od ove dve komponente kvari fajlove, ili HDD ne postize da upise podatke iz nekog slucaja pa se zaglupi.

White Ripper
15.12.2008, 22:03
@vali 063
Je li ti koristis Windows Vistu???

La.Prestige
15.12.2008, 22:10
Evo instalirao sam je ponovo+ dodao sam Dzonijev recept:D,i sad mi radi veoma lepo,znaci rezolucija 1920x1200 4xaa,sve na high,kakav samo prizor...;)

Milanche_GTA_fever
15.12.2008, 22:12
E jel moze uz ovaj patch da se igra na gamepadu ???? odg!!!!!

tommy gun
15.12.2008, 22:26
Ma meni nisu problem crne texture,to znam kako da resim,nego mi je problem sto iz daleka zgrade,ljudi,automobili trepere nekako,napisao to nekoliko strana iza...Imam najnovije drivere...

Sol-Badguy
15.12.2008, 22:38
Smorila me igra a tek sam na 25%.

Lucas
15.12.2008, 22:49
Ljudi jel igra neko na sifre ako uopste postoje

ukimafija
15.12.2008, 22:54
Ljudi jel igra neko na sifre ako uopste postoje

Evo ti sifre http://www.gamespot.com/pc/action/grandtheftauto4/hints.html?tag=tabs;cheats

Pritisnes dva puta gore, telefon se izdigne i otkucas ove brojke i zoves...
Ja sam dok sam igrao(dok nisam presao igru) koristio za Automobil-super GT i vreme...

bzuva
15.12.2008, 23:02
Hmmmm, grafichki mi je igra na uzhasnom nivou momentalno...
Shto se gameplaya tiche, potpuno sam zaljubljen!

bzuva
15.12.2008, 23:34
Strashno me nervira shto igra ne dozvoljava stavljanje vecjih settinga od onih koje kompjuter mozhe da izdrzhi normalnim frame rateom...

munited
15.12.2008, 23:45
kako ne dozvoljava kad mozes sve na maximum da stavis sa commandline.txt

tIMEbANDIt
16.12.2008, 0:03
E jel moze uz ovaj patch da se igra na gamepadu ???? odg!!!!!

To fix the controller issue caused by Rockstar’s total clusterf*ck that is their first patch release :Open regedit and go to

[HKEY_CURRENT_USER\System\CurrentControlSet\Control \MediaProperties\PrivateProperties\Joystick\OEM\VI D_0F30&PID_0112]
"OEMName"="Whatever Your Game Controller Is Called"
Change the name of your controller to “Logitech Rumblepad 2 USB”
Thats for Vista, in XP you go to : HKEY_LOCAL_MACHINE, open SYSTEM, open ControlSet001, then Control, media properties, private properties, joystick, OEM.
[HKEY_CURRENT_USER\System\CurrentControlSet\Control \MediaProperties\PrivateProperties\Joystick\OEM\VI D_0F30&PID_0112]
"OEMName"="Dual Analog Pad":ciao::ciao:

P.S.
Mozes i da koristis program koji se zove XPADDER ali sanse da poludis dok poteras dzojstik da radi kako treba su 1-1:paranoia::)

Milanche_GTA_fever
16.12.2008, 0:10
To fix the controller issue caused by Rockstar’s total clusterf*ck that is their first patch release :Open regedit and go to

"OEMName"="Whatever Your Game Controller Is Called"
Change the name of your controller to “Logitech Rumblepad 2 USB”
Thats for Vista, in XP you go to : HKEY_LOCAL_MACHINE, open SYSTEM, open ControlSet001, then Control, media properties, private properties, joystick, OEM.
"OEMName"="Dual Analog Pad":ciao::ciao:

P.S.
Mozes i da koristis program koji se zove XPADDER ali sanse da poludis dok poteras dzojstik da radi kako treba su 1-1:paranoia::)

Ispadne da cim sam instalirao patch dzojstik mi radi kako valja :) ali ipak hvala za odg :D

bzuva
16.12.2008, 0:24
kako ne dozvoljava kad mozes sve na maximum da stavis sa commandline.txt

Chekaj, kako to ide?

Milanche_GTA_fever
16.12.2008, 0:55
Chekaj, kako to ide?
Ide tako sto taj fajl kopiras tamo gde ti je igra instalirana :D

galebns
16.12.2008, 2:15
Hm evo sad sam i ja probao commandline.txt i dobio sam mogucnost textura na High... i radi :D Stvarno, teksture su bolje a nisam primetio da je FPS opao.
Evo i benchmark:

Statistics
Average FPS: 37.24
Duration: 37.22 sec
CPU Usage: 57%
System memory usage: 49%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 32
Detail Distance: 70

Hardware
Microsoft(R) Windows(R) XP Professional x64 Edition
Service Pack 2
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
Video Driver version: 180.42
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz

ki111er
16.12.2008, 2:22
Ima li zainteresovanih da prevedemo igricu na srpski,
american.gxt moze da se otvori sa notepadom i da ga editujemo. Ae zainteresovani neka se jave na PM, pa da odradimo to

Laki00
16.12.2008, 5:23
"i just talked with rockstar support guy he said that they will fix the memory leak within 7 to 14 days , another patch will be released."

rece neki lik,koliko je to tacno ne znam

galebns
16.12.2008, 8:55
Ima li zainteresovanih da prevedemo igricu na srpski,
american.gxt moze da se otvori sa notepadom i da ga editujemo. Ae zainteresovani neka se jave na PM, pa da odradimo to

Bas me zanima hoce li neko prevesti Little Jacob-a i njegovu ekipu :D

ki111er
16.12.2008, 11:19
VIdis o tome nisam ni razmisljao :tapsh:

fisfikus
16.12.2008, 18:03
VIdis o tome nisam ni razmisljao :tapsh:

Wassap ma brenden? :)

gangsta
16.12.2008, 19:15
Ima li neko da mi kaze sto ne mogu instalirati ove nove (8.12 ili 8.11) drivere za ati

<Rio_da>
16.12.2008, 19:33
Ima li neko da mi kaze sto ne mogu instalirati ove nove (8.12 ili 8.11) drivere za ati

Mozda zato sto imas Nvida graficku kartu...

...ajde sad stvarno:
1. ovo nije tema o poteskocama pri instaliranju drajvera
2. nisi naveo koju kartu imas
3. nisi napisao u cemu je problem, sta si radio pa nisi mogao da instaliras drajvere...

Sh@m@n
16.12.2008, 19:36
Moze li mi neko napisati proces instalacije sve po redu...

Bilo je to na nekoj strani u ovoj temi ali sada ne mogu da nadjem!!!

gangsta
16.12.2008, 19:59
Graficka je Ati radeon 2600 pro 512
i znaci pokrenem instalaciju i idem one korake po redu i prije nego pocne instalirati izbaci ovo : Setup did not find a driver campatible with your current hardware or operating system i to je sa ovim driverom 8-12_xp32_dd_ccc_wdm_enu_72271
A moj stari je 8.430.0.0 i koji god pokusam nece ????

Milanche_GTA_fever
16.12.2008, 20:06
Moze li mi neko napisati proces instalacije sve po redu...

Bilo je to na nekoj strani u ovoj temi ali sada ne mogu da nadjem!!!

E ovako da pocnemo :
Da bi ste instalirali igru morate da budete na internetu, a da bi ste je igrali morate da imate OS Windows XP (service pack 3 ) ili Vistu service pack 1

Kliknete dva puta na ikonicu Grand Theft Auto IV , pojavice se jedan crni prozor , a onda startovati Rockstar Games Social Club. Stavite Skip Login. U prozoru koji se sledeci pojavi kliknite desno na Games For Live i prema uputstvu koje tamo pise , Download-ujte fajl gfwkivesetupmin.exe (30.4 MB). Kada se Download-ovanje zavrsi , stavite Open i instalirajte taj program. Onda kliknite na Play i startujte igru. Kada se igra startuje pritisnite taster HOME na tastaturi i u gornjem redu stavite CREATE OFFLINE ACCOUNT. Posle toga startuje igru i uzivajte :D

Banko
16.12.2008, 20:08
ev i moj bech... ide lepo ovo i na slabijim mashinama.
(konfiguracija je iz profila)

Statistics
Average FPS: 29.92
Duration: 37.41 sec
CPU Usage: 87%
System memory usage: 92%
Video memory usage: 69%

Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 10
Detail Distance: 10

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600 GSO
Video Driver version: 180.84
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz

cope05
16.12.2008, 20:10

Statistics

Graphics Settings

Hardware
Service Pack 3

Bogami,oce ovo i na slabim masinama..........:eek:

worm4
16.12.2008, 20:18
Sad sam instalirao WinXP Pro x64, pa moram da čekam da apdejtuje, pokušao sam da instaliram gta4, ali mi izbaci ono ''your operating system is incompatible'':(
+Zaboravio sam da iskopiram save game-ove(ako je to moguće), pa moram sve ispočetka! :ciao:

ivanza
16.12.2008, 20:18
E ovako da pocnemo :
Da bi ste instalirali igru morate da budete na internetu, a da bi ste je igrali morate da imate OS Windows XP (service pack 3 ) ili Vistu service pack 1

Kliknete dva puta na ikonicu Grand Theft Auto IV , pojavice se jedan crni prozor , a onda startovati Rockstar Games Social Club. Stavite Skip Login. U prozoru koji se sledeci pojavi kliknite desno na Games For Live i prema uputstvu koje tamo pise , Download-ujte fajl gfwkivesetupmin.exe (30.4 MB). Kada se Download-ovanje zavrsi , stavite Open i instalirajte taj program. Onda kliknite na Play i startujte igru. Kada se igra startuje pritisnite taster HOME na tastaturi i u gornjem redu stavite CREATE OFFLINE ACCOUNT. Posle toga startuje igru i uzivajte :D

Nisi bas potpuno upravu. :icon_stud Ne mora se biti na internetu da bi se igra instalirala. :D Ako si zakacen na net onda igra trazi aktivaciju a vecina ovde nema serijski broj :D tako da...

Za GTA IV oficijelni patch postoje i drugi izvori. :D

Alek
16.12.2008, 20:27

Statistics

Graphics Settings

Hardware
Service Pack 3

Da li je moguce da malo boostujem fps? Imam 27 fps-a a setovanje je na medium/high/40/40.

Kofiguracija iz profila.
Instalirao sam i patch, setovao sam senke na 0, iskljucio snimanje videa...
Cini mi se da je ovo malo "malo" :(

Banko
16.12.2008, 20:31
Da li je moguce da malo boostujem fps? Imam 27 fps-a a setovanje je na medium/high/40/40.

Kofiguracija iz profila.
Instalirao sam i patch, setovao sam senke na 0, iskljucio snimanje videa...
Cini mi se da je ovo malo "malo" :(

ako mene pitas, ne znam, je.bga.
probaj da smanjis sa 40/40 na 20/20?

neka mudriji prozbore koju :dedica:

<Rio_da>
16.12.2008, 20:37
Graficka je Ati radeon 2600 pro 512
i znaci pokrenem instalaciju i idem one korake po redu i prije nego pocne instalirati izbaci ovo : Setup did not find a driver campatible with your current hardware or operating system i to je sa ovim driverom 8-12_xp32_dd_ccc_wdm_enu_72271
A moj stari je 8.430.0.0 i koji god pokusam nece ????

Mozda uporno skidas drajvere za pogresnu seriju grafickih kartica...

odes ovde:
http://ati.amd.com/support/driver.HTML

odaberi operativni sistem, Radeon i 2600 Series onda na GO i dobices stranicu sa drajverima za tvoju graficku...

_NEBOYSHA_
16.12.2008, 20:51
Sta treba da stisnem da bi slikao ekran u toku igre.Mislim na Screenshots

Greko Darstiva
16.12.2008, 20:52

Taster Print Screen.

gangsta
16.12.2008, 21:00
Pa odatle sam i skinuo driver i svedno mi se to pojavi

White Ripper
16.12.2008, 21:09
Ako hoces vise shotova instaliraj FRAPS.S njim mozes i da skidas shotove s igara na veliko,snimas tvoju igru koju mozes staviti na net,mjeriti FPS.Mislim da znas za ovaj program ali za svaki slucaj.Besplatan je i tezak 1MB.Mozes ga skinuti s linka:
http://www.download.com/Fraps/3000-2121_4-10316793.html?tag=mncol

Tvoje je da kliknes download:D
Je li iko kompletirao kampanju?Ja sam stigao do onog dijela gdje Niko kaze:"otvori vrata dr**dz*jo!!!"

DeCoy
16.12.2008, 21:12
@gangsta

Skini ovo programče, prati uputstvo i protrkeljišti Catalyst drajvere kroz njega...

http://www.driverheaven.net/modtool.php

Jeste da nemaš laptop, ali ti možda pomogne da instaliraš nove drajvere:confused:

_NEBOYSHA_
16.12.2008, 21:24
Taster Print Screen.

I gde se to snima?

worm4
16.12.2008, 21:26
Ja sam stigo do Floriana, kad Niko kuca na vrata i kaže ''Florijane, otvaraj, nemoj da si pe*er!'' :D Subtitles: ''Florian, open up, don't be a fag!'' :aplauz:
Al džaba, moram da čekam dok mi se apdejtuje Vindoz, izašo Service Pack 2 za 64 bita! 350Mb... neverovatno kako je ova igra zarazna!!! :kreza:

gangsta
16.12.2008, 21:36
Ma ne pomaze ni taj program,opet se pojavljuje ona poruka????

Greko Darstiva
16.12.2008, 21:45
I gde se to snima?

Kad pritisnes Print screen odes u Paint i pritisnes CTRL + V i sacuvas gde zelis.

ukimafija
16.12.2008, 21:53
Je li iko kompletirao kampanju?Ja sam stigao do onog dijela gdje Niko kaze:"otvori vrata dr**dz*jo!!!"
Ja sam presao igru jos proslog cetvrtka...Dosta si stigao nemas jos mnogo...
Na 63% maltene i nemas vise sta da igras, prazna mapa skroz...Mozes da se zezas da vozis neke bezvezne trke sa Bruciem ili da isporucujes Robu za L.J-a, ali sve je to bezveze...Sta ce ti 500-1000$ kad imas preko 900 000$:kreza:

voodoo_
16.12.2008, 21:54
Ako je igra hotkeyovala taster print screen, onda ne moraš ništa da pasteuješ nigde. Proveri da screenshotovi nisu u My Documents\Rockstar Games.

_NEBOYSHA_
16.12.2008, 21:56
Ako je igra hotkeyovala taster print screen, onda ne moraš ništa da pasteuješ nigde. Proveri da screenshotovi nisu u My Documents\Rockstar Games.

Nisu jer taj folder ne postoji.

_NEBOYSHA_
16.12.2008, 21:58
Kad pritisnes Print screen odes u Paint i pritisnes CTRL + V i sacuvas gde zelis.

Pa baš je bezveze on zapamti samo poslednju sliku.

munited
16.12.2008, 22:03
Sto neskines FRAPS pa onda ti odredis koji ces format slike i gde ces da se sacuva

voodoo_
16.12.2008, 22:10
Nisu jer taj folder ne postoji.
Kod mene postoji, napravila ga igra.

http://img209.imageshack.us/img209/6466/clipboard01cq7.th.jpg (http://img209.imageshack.us/my.php?image=clipboard01cq7.jpg)

Al svejedno koristi FRAPS.

miregrobar
16.12.2008, 22:13
meni igra zapuca kad je pokrenem sa frapsom u pozadini.Znaci nemogu da snimim video skrnavi.A video preko xfire-a kad snimam kochi do jaja i nema tona.Uglavnom igra mi se bas svidja i radi mi sasvim dobro i igrivo.Ne znam kolko imam fps-a posto nemogu preko frapsa da vidim,al nije mi tolko bitno.Bitno da mogu da igram bez problema i laga.Grad je odradjen extra,daje utisak pravog zivog grada i tome doprinosi realnosti.Lightning i promene vremena su odlicno uradjene.
Jedina mana je sto nemoze da se podesi AA i to je veoma veliki propust.Kao i to sto je igra portovana sa PS3,i samim tim prezahtevna sto se tice procesora.

Milanche_GTA_fever
16.12.2008, 22:14
Nisi bas potpuno upravu. :icon_stud Ne mora se biti na internetu da bi se igra instalirala. :D Ako si zakacen na net onda igra trazi aktivaciju a vecina ovde nema serijski broj :D tako da...

Za GTA IV oficijelni patch postoje i drugi izvori. :D

Ja sam to uputstvo :icon_stud dobio kad sam kupio igru i sve sam uradio kako treba i igra mi super radi :D

_NEBOYSHA_
16.12.2008, 22:21
Radi odlično sa FRAPS-om Hvala svima!

flash91
16.12.2008, 22:56
Jedan lik na GTA forumu je nasao moguce resenje (dodavanjem odredjenih stvari u commandline) za poboljsanje frameratea.

link: http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473

resenje nije sigurno, nekome radi nekome ne, pa koga ne mrzi da malo experimentise evo prilike :)

Ja cu verovatno da pokusam sutra, pa javljam rezultate

Kovle
16.12.2008, 23:05
mogu li nekako da namestim da radi na service pack-u 2 posto sp3 nece da mi se instalira stalno prijavljuje gresku.izvinjavam se sto smaram ako pitanje vec postoji ali nemam vremena da trazim

_NEBOYSHA_
16.12.2008, 23:08
mogu li nekako da namestim da radi na service pack-u 2 posto sp3 nece da mi se instalira stalno prijavljuje gresku.izvinjavam se sto smaram ako pitanje vec postoji ali nemam vremena da trazim

Korak 1: Klikni na Start->Run, ukucaj regedit i daj mu po Enteru
Korak 2: Za svaki slucaj napravi rezervnu kopiju registry baze (nije neophodno ali je pozeljno)
Korak 3: Idi do "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\C ontr ol\Windows"
Korak 4: Promeni vrednost "CSDVersion" sa "0x00000200" sto je vrednost za XP sa SP2 na vrednost za XP SP3 a to je "0x00000300"
Korak 5: Zatvori registry editor
Korak 6: Restartuj racunar

dzonihsv
17.12.2008, 0:25
Jedan lik na GTA forumu je nasao moguce resenje (dodavanjem odredjenih stvari u commandline) za poboljsanje frameratea.

link: http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473

resenje nije sigurno, nekome radi nekome ne, pa koga ne mrzi da malo experimentise evo prilike :)

Ja cu verovatno da pokusam sutra, pa javljam rezultate

Evo ja sam malo exprerimentisao i nista nisam postigao. Isto je kao i pre, nema nikakvog poboljsanja.

Pera1991
17.12.2008, 0:25
Presao sam oko30 posto igre ali tek sam sad cini mi se nastimovao podesavanja tako da izvucem maksimum iz ove konfe...i veoma sam zadovoljan igra izgleda odlicno na ovim podesavanjima.

Statistics
Average FPS: 31.00
Duration: 37.19 sec
CPU Usage: 94%
System memory usage: 71%
Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (60 Hz)
View Distance: 23
Detail Distance: 61
Hardware
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GTS
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6420 @ 2.13GHz

dobarcovek
17.12.2008, 0:41
Ovako imao sam problem da odjenom igrica pocne da sece a jooooj kada sam stavio commandline ne da leti nego jede zivu decu odlicno mi radi sada igrica ne zalim se radi na
1600x1200 High Highest 100 100 100 16 znaci sve na max i izvlaci do 30 fps-a na 8800GT
E8400 2 giga rama ja nisam mogao da veruje mal sta je tu je :)...hvala..

Statistics
Average FPS: 35.81
Duration: 37.07 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 83%
Video memory usage: 98%

Graphics Settings
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

flash91
17.12.2008, 1:08
Evo ja sam malo exprerimentisao i nista nisam postigao. Isto je kao i pre, nema nikakvog poboljsanja.

Sta si sve pokusao?
Jel si prekopirao dir win32_30_atidx10 u win32_30_nv8 kao sto je naveo lik (ako imas Vistu x64)?

Cisto da znam sta ja da pokusavam...

EDIT: Sad sam tek video neke komenare da, ako se odradi taj fix, igra zapravo izgleda losije (navodno prvo se ucitavaju low-res texture, pa tek za par sekundi se ucitaju high-res). Mozda ovo i nije tako dobra ideja...

EDIT2: Takodje jedna od ideja koje sam procitao kaze da se znacajno poboljsava framerate ako se racunar iskljuci iz struje :D

Kovle
17.12.2008, 1:22
Korak 1: Klikni na Start->Run, ukucaj regedit i daj mu po Enteru
Korak 2: Za svaki slucaj napravi rezervnu kopiju registry baze (nije neophodno ali je pozeljno)
Korak 3: Idi do "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\C ontr ol\Windows"
Korak 4: Promeni vrednost "CSDVersion" sa "0x00000200" sto je vrednost za XP sa SP2 na vrednost za XP SP3 a to je "0x00000300"
Korak 5: Zatvori registry editor
Korak 6: Restartuj racunar

Sad cu to da uradim a kako da napravim kopiju registra, jel to znaci da kreiram system restore point. Jel nece da mi baguje posle operativni sistem

DeCoy
17.12.2008, 1:25
Pa ne žale se ljudi. Za svaki slučaj napravi restore point;) Mada ništa ne boli ni stvarna instalacija SP3. Ja sam stavio na skoro godinu dana star sistem i evo, šljaka bez greške već nedelju dana...

Kovle
17.12.2008, 1:36
Pa ne žale se ljudi. Za svaki slučaj napravi restore point;) Mada ništa ne boli ni stvarna instalacija SP3. Ja sam stavio na skoro godinu dana star sistem i evo, šljaka bez greške već nedelju dana...

Pa i ja sam pokusao na sistem koji je instaliran u martu da stavim ali pojavljuje mi se ovo http://img443.imageshack.us/my.php?image=img1384gu8.jpg i kada kliknem ok pise sledece http://img508.imageshack.us/my.php?image=img1383bc7.jpg Vec sam pitao to u temi Windows XP Service Pack 3, ali svi mi govore da izbrisem ceo sistem i da onda na svezu instalaciju stavim service pack 3, ali imam mnogo programa, ajde podatke njih mogu da backupujem ali sta cu sa programima jel ne znam gde mi je pola instalacija; jedino ako ne postoji i neka aplikacija i za backup podataka. Pa ako nesto znas kako da resim 'situaciju' reci mi ovde ili na pp da ne bih isao u offtopic.

gainward
17.12.2008, 8:42
e izvinjavam se svima sto pitam ovo verovatno je vec neko pitao?

kako da resim problem Pijane kamere???

igram malo i samo odjednom mu nesto rikne i kamera poludi

juce sam dobio igru i extra je

pozdrav svima ...:confused:

purposemaker
17.12.2008, 9:05
Mislim da je bolje instalirati SP3 na čist sistem. Sinoć sam morao da ga skinem (upgrade-ovao sam SP2 na SP3 samo zbog GTA4) jer mi je generic host process 32 pucao na svakih 2 min, a kada se to desi taskbar se zaledi dok ALT-TAB kombinacija, kao i aktivni programi rade i dalje normalno. Ako tada kliknem na taskbar ode sve do đavola, sistem se skroz blokira i onda ne moze ni da se ugasi ni da se restartuje osim hardverski. Ovo se ne dešava na svakom računaru ali na Microsoft-ovom tech forumu kazu da je jedino reshenje deinstalacija SP3... :mad:

edit:
Zaboravih da kažem da kako sam skinuo SP3 radi sve savršeno kao što je i radilo

brajko85
17.12.2008, 9:42

Citaj malo prethodne postove,pisano je o tome...

dzonihsv
17.12.2008, 10:05
Sta si sve pokusao?
Jel si prekopirao dir win32_30_atidx10 u win32_30_nv8 kao sto je naveo lik (ako imas Vistu x64)?

Cisto da znam sta ja da pokusavam...

Vistu nemam tako da to nisam ni pokusavao ;).

EDIT: Sad sam tek video neke komenare da, ako se odradi taj fix, igra zapravo izgleda losije (navodno prvo se ucitavaju low-res texture, pa tek za par sekundi se ucitaju high-res). Mozda ovo i nije tako dobra ideja...

Neka, ne smeta to ali makar da dize framerate.

EDIT2: Takodje jedna od ideja koje sam procitao kaze da se znacajno poboljsava framerate ako se racunar iskljuci iz struje :D

Mogao bih da probam posto imam laptop, znaci na baterije ce da radi :D.

Probacu danas jos jednom, natenane ;).

Sajo_GL_86
17.12.2008, 12:01

Ljudi i ja imam isti problem sa tom pijanom kamerom.
Procito sam i predhodne postove i nigde nisam naso da konkretno pise sta uraditi .Pise za onaj fajl izbrisati "GTAIVGDF.dll" ali nista nepomaze.
Tako da ako neko zna tacno sta da se uradi .Molim za pomoc

cope05
17.12.2008, 12:15
Morate da nadjete dobru pukotinu za tu igricu :D

Garinca
17.12.2008, 12:44
Juce sam nabavio svoju "kopiju" GTA4 na 4 dvd-a,kod treceg diska instalacija se prekine uz poruku "Copy protection error".Lik kod koga sam nabavio igru je instalirao bez problema a isto tako i moj ortak.Ima li resenja za ovaj problem?

miloshbg
17.12.2008, 13:32
Juce sam nabavio svoju "kopiju" GTA4 na 4 dvd-a,kod treceg diska instalacija se prekine uz poruku "Copy protection error".Lik kod koga sam nabavio igru je instalirao bez problema a isto tako i moj ortak.Ima li resenja za ovaj problem?

pise vam sve! vratite se jedno 20ak strana unazad! 50eee su u pitanju!

blagota
17.12.2008, 14:26
gde mu dodje save game na xp-u ubih se od trazenja.ima ono my document rs pa video ili ti music al save nema nigde ...........

ivanza
17.12.2008, 14:40

Aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ima nekoliko resenja :

1.DVD Verbatim, Verbatim i samo Verbatim ako vec nije. :dedica:

2. Ako jeste Verbatim i pored toga nece onda ocisti laser tvog dvd uredjaja. :icon_stud

3. Ako ni to ne pomogne onda kupi drugi dvd uredjaj. :D Nesu skupi. :D

ukimafija
17.12.2008, 14:40
gde mu dodje save game na xp-u ubih se od trazenja.ima ono my document rs pa video ili ti music al save nema nigde ...........

Omoguci u control panel pa folder options\View da mozes da vidis skrivene fajlove, save se nalazi
C:\Documents and Settings\TVOJE KORISNICKO IME\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV\savegames

ivanza
17.12.2008, 14:43

C:\Documents and Settings\(Tvoj) Username\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV\savegames :cool:

Puuuuuuu, opet sam spor. :D

tIMEbANDIt
17.12.2008, 15:01
Znaci goru temu nikad u svom zivotu nisam vido pa ljudi shvatite da dzaba trazite da vam neko pomogne oko GTA jer pomoci nema sve sto kruzi net-om sam isprobao svaku foru i verujte mi da sam dobio mozda samo par fps sto znaci skupljate lovu za novi racunar drugog leka NEMA:dedica:.
Btw evo danas sam presao GTA i mogu vam reci da mi je zao ne zbog toga sto je igra losa daleko od togo vec iz razloga jer sam igrao na najmizernijim podesavanjima tako da kad bude mogla da se igra u punom sjaju meni jednostavno nece biti zanimljiva.
Moja poruka svima koji jos uvek nisu krenuli da igraju je ljudi igra je VRH strpite se jos neko vreme da stvari legnu na svoje mesto pa opletite po IGRI onako kako treba:odoK:

worm4
17.12.2008, 15:06
Ni ja ne mogu da igram ''kako bog zapoveda'',''kako su tvorci zamislili'' ili ''the way its meant to be played'' na mojoj konfi, šta mogu, nego da pređem igru sada, a da uživam u igri kada kupim xbox360. :ciao:

dobarcovek
17.12.2008, 15:16
Ljudi i ja imam isti problem sa tom pijanom kamerom.
Procito sam i predhodne postove i nigde nisam naso da konkretno pise sta uraditi .Pise za onaj fajl izbrisati "GTAIVGDF.dll" ali nista nepomaze.
Tako da ako neko zna tacno sta da se uradi .Molim za pomoc

Treba vam novi lekic :)...

White Ripper
17.12.2008, 18:17
Treba vam novi lekic :)...
Usred igre treba minimazirati GTA4 i onda izbrisati GTAGDF.dll(dakle usred igre).Zatim nastaviti igru i uzivati.Prije toga napraviti kopiju fajla.;)

metallica2
17.12.2008, 18:32
Straaaasno sam se razocarao,maoprije sam nabavio igru,instalirao krenem da igram,nisam ni ocekivao neke rezultate sto se tice fps ali ne mogu da vjerujem da je toliko zahtjevna da se moj lap za samo 5-6 min toliko ugrije da se sam izgasi:n-cc2::mad: inace evo i benchmark pa ako neko ima slicnu masinu neka uporedi svoje rezultate sa ovim:

Statistics
Average FPS: 14.69
Duration: 37.23 sec
CPU Usage: 89%
System memory usage: 55%
Video memory usage: 76%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 800 (60 Hz)
Texture Quality: Low
Render Quality: Low
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Hardware
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GT
Intel Pentium III processor

Inace tek sada vidih da mi je processor intel pentium III:icon_scraa ustvari je C2D...Svasta:rofl:
Kako je R* zahebao stvar...gorice u paklu zbog ovoga:dzavo:

maska
17.12.2008, 18:39
Kao sto Crysis igramo tek sad u punom sjaju tako cemo i GTA 4 igrati za pola godine u punom sjaju!!!!

La.Prestige
17.12.2008, 18:44
Ja dobijam 40+ fremova sve na max,ali kada sam instalirao sp3,i skinuo onaj patch. :)

maska
17.12.2008, 19:04
Ja dobijam 40+ fremova sve na max,ali kada sam instalirao sp3,i skinuo onaj patch. :)

Pa zato i kazem da cu ga igrati za jedno pola godine kad tvoja komfa bude prosek :rolleyes:

La.Prestige
17.12.2008, 19:07
A sta fali tvojoj,misli da je sasvim ok. :confused:

maska
17.12.2008, 19:09
A sta fali tvojoj,misli da je sasvim ok. :confused:

Jeste ali je tvoja vrh za danasnje standarde!!!
Ne zalim se nego kazem da cu ga lagano terati tek za pola godine :boodala:

gainward
17.12.2008, 19:59
ja se ne zalim na grafiku, meni uopste ne koci ;)

sto se tice onog sa kamerom, mozda postoji resenje ...
nisam menjao LEK vec igram sa onim istim ...

nemojte igrati GTA na hladnoj mashini :D malo ga uvek zagrejem sa COD 5 i ostalim igrama i posle udjem u igricu ... posle 2 minuta mi pocne pijana kamera izadjem iz igrice i opet udjem i sve bude ok, tako sljaka dok ja ne izadjem jos ni jednom mi se nije pojavila pijana kamera posle ovoga...

nadam se da ce vam pomoci ;)

[ili mozda ovo nema veze pa ja lupam gluposti ali meni je pomoglo:ciao:]

cope05
17.12.2008, 20:21
Straaaasno sam se razocarao,maoprije sam nabavio igru,instalirao krenem da igram,nisam ni ocekivao neke rezultate sto se tice fps ali ne mogu da vjerujem da je toliko zahtjevna da se moj lap za samo 5-6 min toliko ugrije da se sam izgasi:n-cc2::mad: inace evo i benchmark pa ako neko ima slicnu masinu neka uporedi svoje rezultate sa ovim:

Statistics
Average FPS: 14.69
Duration: 37.23 sec
CPU Usage: 89%
System memory usage: 55%
Video memory usage: 76%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 800 (60 Hz)
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Hardware
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GT
Intel Pentium III processor

Inace tek sada vidih da mi je processor intel pentium III:icon_scraa ustvari je C2D...Svasta:rofl:
Kako je R* zahebao stvar...gorice u paklu zbog ovoga:dzavo:

Ma samo ti pikaj igre na laptopu,a i ta konfiguracija i nije nesto zavidna,a za laptop,batice pa da je laptop za igre,svako od nas bi imao laptop,ajde neke starije i manje zahtevne,ali ako si ocekivao da ces GTAIV na takvoj konfiguraciji pokrenuti i da bude kao solidno.....budi srecan sto uopste radi;)

maska
17.12.2008, 20:54
j

nemojte igrati GTA na hladnoj mashini :D malo ga uvek zagrejem sa COD 5 i ostalim igrama i posle udjem u igricu ... posle 2 minuta mi pocne pijana kamera izadjem iz igrice i opet udjem i sve bude ok, tako sljaka dok ja ne izadjem jos ni jednom mi se nije pojavila pijana kamera posle ovoga...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Problem je u Lekicu aloooo :boodala:
okreni 20-tak strana unazad i resices problem!!!!

ukimafija
17.12.2008, 22:16
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Problem je u Lekicu aloooo :boodala:
okreni 20-tak strana unazad i resices problem!!!!

Ovo je tacno , ili uradi Benchmark u igri par puta, trebalo bi da presatane da se trese(ako pocne kasnije opet a ti opet bencuj) Pojma nemam zasto ova fora sa benchom u igri to hoce kod nekih da resi ali tako je...

evanghelion
18.12.2008, 0:08
You've heard this rant a million times, GTAIV was future proofed all reflections and shadows are scaled with the resolution. A stupid yet seemingly unfix-able problem that makes the game a mess. Playing a game in 1024x768 or lower is not acceptable. If I wanted to do that I would pull out my P2/P3 with its 32/64mb graphic card. From looking at GTAIV, it has a lot of new technology but nothing that should struggle to run on 8800's or even 8600's. Its that resolution scaling, im sure of it!.

The Plan:

There must be a way to correct this mess. Lets look at our checklist.

- Configs/Settings Profiles in game directory? /fail.
- Will R*'s patch will add more options in? /fail.

Not long ago I figured out you can run in windowed mode in 800x600 and then stretch the window larger and it gets around R*'s quality scaling that would increase the reflection maps.etc that would lag the game and make objects/textures disappear and horrid pop-ins. It made the game look good because you weren't dealing with such a low resolution and the game played extremely well.

I wanted to look into this and see if you can achieve the same thing without stretched the window manually every time.

The Support:

After browsing the net, I noticed others used commandline.txt to set the size of their window, and some people have achieved resolutions over their memory limit without using -norestrictions and only using the resolution from the command lines. This instantly helped me find the answer I wanted.

How To Do It:

Theory:
Now my theory was that, if you have a memory limit on, and you enter a resolution in the command line that is unable to be achieved with that memory limit, it will still put you in that resolution, but the quality scaling will not be implemented. Therefore no disappearing objects/textures, no long or noticeable pop-in's, and less/no lag.

The trick is implementing the higher resolutions with you preferred graphic settings, by limiting your memory to just barely include the options you want, and then you force the resolution.

Steps:

1. Get rid of -nomemrestrict or any current commandlines you have. Run the game and let it die. When you run the game, go to the graphic options, turn your resolution to 800x600 or 1024x768 or whatever you want the reflection maps/resolution based quality to be at, I did 800x600 mainly because it looks simular to the rest and will give you the most performance. Use the rest of your memory budget in draw distance.etc.

2. If you cannot acheive the graphical settings you want with your currently memory budget do this next step. If you can, then you can skip this step.

make commandline.txt or append -availablevidmem (multiplier):
This command works like this, say I have 256mb vram. -availablevidmem 2.0 would make it say I have 512mb vram, its a multiplier.

So for getting our settings as we want it lets make a budget of 512mb vram, so -availablevidmem 2.0.

Open GTAIV, set resolution in the ingame settings to 800x600, set rest of the options to whatever you want (be reasonable).

Now continue to the next step.

3. Now you have your game set as you want it, but in a f-ugly resoltion, but we will fix that. Next step is to trick GTAIV, even people with 512mb graphic cards or even 1gb, this is even useful for them.

One of my buddies with a 8800GTX loves this tweak because it allows him to get much higher frames with very little to no graphical loss.

So now lets say all our desired settings ingame @ 800x600, use 650Mb. Ok. But say were now using a 1GB card so it says 650/1024Mb. This is a problem now because if we force -height 1080 -width 1920. We will end up with our ingame options changing to 1920x1080 giving us way more slowdowns because R* starts using that dam scaling reflection maps.etc with resolution.

So what we need to do now is limit the memory GTAIV sees to exactly the amount to run our game in 800x600 (or whatever quality refection maps.etc you want) with our desired settings.

So lets go back to our dilemma, we have a 1GB graphic card and the game only takes up 650mb with the settings we want in 800x600.

We can figure this out by doing some simple math.
1GB Card (650mb desired settings): 650/1024 = 0.635 (its 0.634 but give a tiny bit extra, just like a couple megabytes).

So you would use -availablevidmem 0.635 that would make the game detect you only have 650mb ram which barely fits the features you want in 800x600.

So now once we have figured that out your commandline.txt or your shortcut appending should look like this (depending on what resolution you want/your vidmem.etc):.....

evanghelion
18.12.2008, 0:08
.....

-height 1080 -width 1920 -availablevidmem 0.65

and maybe you add stuff like (-framelimit, or -noblank or whatever).

*BUT DO NOT USE ANY UN-RESTRICTION (this includes the nomemrestrict and norestrictions or anything like that)!

4. Now when we start up our game. We will be in our desired resolution, and when we look in the game options it will say 800x600, even though we are in a way higher resolution and all your settings will be how you want them and your memory budget will be exactly the right amount or similar like 650/650 or 742/746.etc

Funny thing here you wont be able to go back cuz it will detect your memory budget is to low and the game is forcing a higher res, so you might not be able to leave the options screen now, so alt tab, and close the game. If all your settings looked right and it said 800x600 but was clearly in a higher res. Then you did everything right, if not, go retry.

5. Now restart the game and play. Yay, good fps, cheated GTAIV to not up the reflection quality with the resolution.

Additional Speed: If you happen to be running Vista x86/x64 and you have a directx10 capable graphic card. Do what elecg2 figured out. I tried creating empty/easy HLSL shaders and putting them in GTAIV to get rid of shadows and stuff but that didn't work.

However by doing what elecg2 tried, I got a huge performance increase,

Go to GTAIV folder, go into common, then shaders.

Backup everything in there <- !!!

Then copy the contents of win32_30_atidx10, and paste them into win32_30_nv8. Or just rename the folders, whatever makes you happy.

That gave me a significant performance boost and I have no graphical problems or abnormalities. Try it, if it causes you problems or decreased performance then just put it back to normal. With these steps you can get your game running beautifully in no time, or at least better than before.

Enjoy.
*Ill be adding screen shots tonight.

Please Sticky This, I'm tired of people complaining when the answer is right under their nose.

To do a test to actually see if you get any gain from this start your game with 800x600, rest settings how you want them, but start the game in windowed mode. Manually drag the window to your screen size. See if you have a performance increase there, if so. Then doing this big mess of text will help you achieve what you achieved there without having to start the game in windowed mode and manually resize it, thats all this thing does. If you don't get a gain from it then clearly this is no use to you. But it is use to a lot of people.

Now wheres my proof?
*Oh nice monkey, you showed us some screens but you have no proof!.
*Oh yes i do!.

Here the game is 800x600 in game options but tweaked to play at 1680x1050 (look at the highlights/sun reflection on the water):
http://img75.imageshack.us/img75/2272/shad...0stretchye9.jpg

Here is the game at 1680x1050 in game, no tweak (notice the waters highlights/sun reflection is not as stretched, higher res, because in the first screen we are cheating the reflections to not up with the res, also notice in the distance everything disappears):
http://img254.imageshack.us/img254/1943/sh...1050normjv4.jpg

And to keep things fair, in those water screens, the game was maxed, high textures, high render, full distance, full detail, hence the FPS remained 10 in both!.

I rather play the game in a higher res with no disappearing objects and no pop-ins with lower reflection maps, than the game in a high res with better reflection maps but everything disappears.

This tweak shmozzle does something!, so its not a placebo. I'm happily running the game 1280x800 with medium tex, hi rend, always in the 20s. So I honestly can care less if you believe me, the evidence is here that it will help someone and if you don't believe me then don't. Ill go enjoy my game while you can sit there and sob.

If your settings constantly reset, please use what ircmaster wrote:

If your graphics settings reset every time you start it up again just follow this quick fix:

(Note this is the Vista way, I'm not sure how to do it in XP)

1. Go into your C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\Settings folder
2. Delete everything that's in there
3. Start the game with your desired settings and settings shouldn't reset anymore

And I'm not lying or trying to ruin your game or anything. I got this off of the official GTA IV support website.

Btw, you know what pisses me off, R* could have added a single checkbox that says "Quality Resolution" and then you check it or uncheck it, checked it would up the reflections with the resolution unchecked it would just do what were doing by doing this whole frag feast of text. Lazy R* (do you wanna sell more games?). And a single check box would not make the options complicated!.

Posto gta ima sistem da podize rezoluciju senki i refleksija sa rezolucijom ekrana (znaci onu u kojoj igrate igru), ovaj lik je provalio kako da smanjite rez senki i refleksija a da igrate u vecoj rezoluciji. Ovim se oslobadja mesto u memoriji graficke i trebalo bi da dodje do poboljsanja performansi.

originalni post (http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473)

Edit: Ovo radite na svoj rizik!!!

dzonihsv
18.12.2008, 0:10
Bilo vec. Probao sam i nista nisam uradio. Isto kao i pre :(.

leka
18.12.2008, 0:25
I ja sam imao problem sa pijanom kamerom, instalirao nove drajvere za graficku i prestalo je. Sto se igre tice, nisam odusevljen, zahtevna kao 4 crysisa, Niko kad hoda prespor je, kad trci trci neverovatno smotano, ne mogu da ga obuzdam, nervira me i upravljanje kolima koja se ponasaju kao da nemaju kocnice, skrecu jos gore, ne znam, za sad nisam odusevljen....

evanghelion
18.12.2008, 0:27
Ako reinstalirate win, ili planirate da igrate na drugom kompu morate napraviti backup ova dva foldera!!!

C:\Documents and Settings\YOUR_PROFILE\Local Settings\Application Data\Rockstar Games

C:\Documents and Settings\YOUR_PROFILE\Local Settings\Application Data\Microsoft\XLive

Ovo je za xp, za vistu je C:\users... i ostatak

To je zato sto su saved games fajlovi kodirani i jedino ce raditi ako se "poklapaju" sa win live profilom. Iskopirajte ove foldere na iste lokacije. Pokrenite igru i pritisnite "home" i pronadjite svoj profil, ako ste logovani pod drugim imenom idete na log off pa izaberite profil.

Probao sam ovo i kod mene radi!

metallica2
18.12.2008, 0:36
Ma samo ti pikaj igre na laptopu,a i ta konfiguracija i nije nesto zavidna,a za laptop,batice pa da je laptop za igre,svako od nas bi imao laptop,ajde neke starije i manje zahtevne,ali ako si ocekivao da ces GTAIV na takvoj konfiguraciji pokrenuti i da bude kao solidno.....budi srecan sto uopste radi;)

:icon_scra pa sto mi hejtujes komp:),ovo je prva igra sa kojom sam imao problema do sada;prije 2 dana sam se sasvim solidno(skoro na max podesavanjima) igrao COD 5 a prije toga FC 2 a prije toga gomilu novijih igara.Ne vidim zasto bi bio problem igrati se na laptopu,bar ovom kojeg ja imam(ipak je oznacen kao G serija).Nisam ni ocekivao da ce GTA da leti na nekim medium podesavanjima,ali sasvim sigurno nisam ni ocekivao da je toliko zahtjevan,da ce da ga pregrije!To samo govori koliko je igra neoptimizovana.Konfa nije sada zavidna ali bilo koja konfiguracija ce zakazati za max pola godine sto se tice novijih igara,i to je realnost,medjutim to je vec rasprava na neku drugu temu.U svakom slucaju upravu si lap se ne kupuje za igranje,ali kada vec imam mogucnost ne vidim zasto se ne bih na njemu igrao.Izvinjavam se svima zbog off-a:cool:

ivanza
18.12.2008, 9:18

Pa naravno kada imas komp koji je vanzemaljskog porekla i ispunjava NASA standarde. :D:D:D

Aljosa Pavlovic
18.12.2008, 11:44
Pozdrav ljudi!

Imam jedan problem, ne mogu da pokrenem igru, da li mora biti instaliran SP3 i kako da nadjem one kodove? Nemam internet, da li se mora imati internet da bi se aktivirala igra?

DeCoy
18.12.2008, 11:52
Imaš na prethodnim stranama sve potanko objašnjeno...

zVeR6
18.12.2008, 14:01
Imam jedno bezobrazno pitanje, mozda se vec pojavljivalo ako jeste sorry ali stvarno nisam nasao.

Dakle pitanje je, da li se jos nekome desava da igra iz cistog mira pukne (zakuca), ponekad cak izbaci i plavi ekran...ali ne svaki put???? http://forum.krstarica.com/images/smilies/dontunderstand.gif

Mr.Deeds
18.12.2008, 17:15
Jel izlazi patch???
Nisam pratio temu.....

White Ripper
18.12.2008, 17:29
Jel izlazi patch???
Nisam pratio temu.....
Jos odavno.Moze se skinuti preko rapidshare-a ali se placa.Ja sam ga skinuo preko torrenta i sve radi savrseno

miregrobar
18.12.2008, 18:44
Evo 3 shota kako kod mene izgleda igra.

http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_gtaiv-20081218-014657.png (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=19_gtaiv-20081218-014657.png)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_gtaiv-20081218-021307.png (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=19_gtaiv-20081218-021307.png)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_gtaiv-20081218-021405.png (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=19_gtaiv-20081218-021405.png)

_NEBOYSHA_
18.12.2008, 20:41
Evo 3 shota kako kod mene izgleda igra.

http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_gtaiv-20081218-014657.png (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=19_gtaiv-20081218-014657.png)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_gtaiv-20081218-021307.png (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=19_gtaiv-20081218-021307.png)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_gtaiv-20081218-021405.png (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=19_gtaiv-20081218-021405.png)

I ja bi ih postavljao samo da znam kako?

ukimafija
18.12.2008, 20:56
I ja bi ih postavljao samo da znam kako?

Procitaj ovo http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=6499 mada ne vidim sta je problem, ako je slika do 100kb mozes da je uploadujes "pomocu dugmeta" organizuj priloge. Ako je veca uploadujes je na imageshack.us ili neki drugi sajt za hosting slika i eto...Samo kopiras link tog uploadovanog fajla ovde na forum i eto....Nista komplikovano...

DeCoy
18.12.2008, 21:11
...Samo kopiras link tog uploadovanog fajla ovde na forum i eto....Nista komplikovano...

Preciznije kopiraš kod iz thumbnail for forums, da bi dobio samo sličicu...

White Ripper
18.12.2008, 21:25
Ja nema potrebe da ih stavljam.Grafika nije kvalitetna i nema sta fino da se vidi.Igram ga u rezoluciji 1024x768 i low i nema sta da se mucim oko ubacivanja slika.:D Mozda ubacim koju da se pohvalim:to_care:
Nego kazite mi gdje vi to udjete pa uradite benchmark test?

_NEBOYSHA_
18.12.2008, 21:28
Ja nema potrebe da ih stavljam.Grafika nije kvalitetna i nema sta fino da se vidi.Igram ga u rezoluciji 1024x768 i low i nema sta da se mucim oko ubacivanja slika.:D Mozda ubacim koju da se pohvalim:to_care:
Nego kazite mi gdje vi to udjete pa uradite benchmark test?

Imaš u opcijama za grafiku.Piše ti benchmark test.

maska
18.12.2008, 21:40
Jel izlazi patch???
Nisam pratio temu.....

Izasao je imas link par desetina strana unazad :kreza:

ivanza
18.12.2008, 22:02
Moze se reci da sam postao operisan od jurenja nacina za optimizaciju GTA IV :kreza::D i tako sam pronasao ovo.:D

http://developer.nvidia.com/object/opengl_3_driver.html

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=282023

To je ustvari forceware 181.00 sa OpenGL 3.0 podrskom i naravno malo poboljsava framerate u igri. :D

Probao sam i potvrdjujem da je ovo najbolji drajver za ovu igru do sada. :qliranje:

Edit :
Ovaj drajver podrzava sve nvidia od 6200 pa nadalje. Pogledao sam u nv4_disp.inf ovog drajvera.

Renche
18.12.2008, 22:04
Jel radi OPENGL sa GeForceom 9500gt posto nigde ne pise...

EDIT: nisam video da pise 8000 series or HIGHER

galebns
18.12.2008, 22:24
Izesh ga, nema za XP x64 :(

dzonihsv
18.12.2008, 22:29
Dajte nesto za ATI? Nikako da sredim ove texture... :)

White Ripper
18.12.2008, 22:40
Dajte nesto za ATI? Nikako da sredim ove texture... :)
Za ATI su ti samo zasad penicilin 8.10 drajveri.

Mr.Deeds
18.12.2008, 22:42
I kakva je razlika izmedju njega i 180.48?

mctoxic88
18.12.2008, 22:48
da li cu moci igrati gta iv na sledecoj laptop konfiguraciji:
-core 2 duo t5800 2ghz
-3 gb ram
-nvidia 9300m gs 256 vram
-320 gb hard disk
meni je dovoljna za igranje i 800x600 rezolucija na medium-u??? :D

ivanza
18.12.2008, 23:27
Moze se reci da sam postao operisan od jurenja nacina za optimizaciju GTA IV :kreza::D i tako sam pronasao ovo.:D

http://developer.nvidia.com/object/opengl_3_driver.html

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=282023

To je ustvari forceware 181.00 sa OpenGL 3.0 podrskom i naravno malo poboljsava framerate u igri. :D

Probao sam i potvrdjujem da je ovo najbolji drajver za ovu igru do sada. :qliranje:

Edit :
Ovaj drajver podrzava sve nvidia od 6200 pa nadalje. Pogledao sam u nv4_disp.inf ovog drajvera.

Vidi sve ove linkove i tu ces naci odgovor na pitanje.:icon_stud

I kakva je razlika izmedju njega i 180.48?

I naravno citaj kako je napisano. :D

<Rio_da>
18.12.2008, 23:29
Stojiš iza ćoška, ostalo ti je još malo health-a, spremaš se da baciš bombu, nišaniš... baciš! Bomba zapinje za zid i odbija ti se u glavu... BUM! :) prokleti čošak zida...

tommy gun
19.12.2008, 0:34
Za ATI su ti samo zasad penicilin 8.10 drajveri.
8.10????
zAR NIJE 8.12?

_NEBOYSHA_
19.12.2008, 0:38
8.10????
zAR NIJE 8.12?

Jeste 8.12

fisfikus
19.12.2008, 0:39
Dobra je fora ako neces da kresnes onu Kiki nekoliko puta zaredom,nema sanse da ce da ti pomogne da spusti wanted level "I cannot give you what you want if you dont give me what I want!"

galebns
19.12.2008, 10:20
Mene je odusevila animacija likova u dijalozima i sam dijalog. Vrhunski odradjeno, ovako bi trebalo da izgledaju RPG dijalozi.

NastyB
19.12.2008, 11:05
Pa, nije loše, ali ima dosta boljih dijaloga (ko je rekao Mafija? KotOR?), jer, po meni, međuanimacije između zadataka liče na klasičan holivudski film B produkcije, dakle - dobro, ali ništa specijalno.
Ja sam ovu igru igrao jedno 6-7 sati, a od toga sam sat vremena obavljao misije, a 6 sati se vozikao po gradu i slušao muziku. Dizajn grada, ulice, vozila, prolaznici, džogeri, čistači ulica...sve kako je odrađeno je vrhunski, a čak nisam ni ušao u druge delove grada, za koje čujem da su još bolji. Zaista za tri koplja bolje od San Andreasa i sad zaista ima utisak kao da sam u gradu, a ne u gomili bezveznih kuća i skriptovanih prolaznika.
Samo zbog dizajna grada ova igra zaslužuje čistu 10-ku, mada, koliko sam video u prvih četiri-pet misija, i sve ostalo zaslužuje istu ocenu.

Sol-Badguy
19.12.2008, 12:27
I kad se nagledaš "dizajna grada, ulica, prolaznika, džogera, čistača ulica..." ostaje ti - GTA k'o i svaki drugi.

Markius
19.12.2008, 14:17
pa ako cemo tako onda pola novih igrica kad se nagledamo ne ostane nishta, jer su mnogo loshije od ovog gta.

Leonida
19.12.2008, 14:37
http://www.youtube.com/watch?v=MVDlO9F7qeQ :)

worm4
19.12.2008, 15:12
Tako jeee!
Crapfest '08

ivanza
19.12.2008, 15:26
http://www.youtube.com/watch?v=MVDlO9F7qeQ :)

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:Ovo je stvarno smesno ali sreca moja da sam zaboravio Nemacki :kreza: i sto ne razumem sta prica. :D:D:D Titlovi su zakon.:D:D

sayoko1132
19.12.2008, 15:51
Igrica je odlicna ,a narocito mi se svidja atmosfera kao iz mafijaskog filma ovog veka.Na nekoj od prvih stranica se nalaze vrlo korisni linkovi za drajvere.

White Ripper
19.12.2008, 18:22
8.10????
zAR NIJE 8.12?
Jeste.My mistake.nVidijini su 180 pa ja presefio.:o
Evo kako igra izgleda kod mene.Ako bude bilo problema sa slikom nemojte mi zamjeriti jer mi je ovo prvi put da postavljam shot na forum.
http://img142.imageshack.us/img142/2029/gta413ev4.png
Kako se slika stavlja u thumbnail da bi odmah(direktno) slika bila prikazana na forumu ali umanjena,a na klik da se uveca?
http://tbn2.google.com/images?q=tbn:xsvyMpoYcArf6M:http://img148.imageshack.us/img148/2128/gtanzcz0.jpg (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://img148.imageshack.us/img148/2128/gtanzcz0.jpg&imgrefurl=http://www.buzzup.com/nz/OtherGames/gta4-new-zealand-box-art-revealed-1/&usg=__k4XbzmdiAWue6bJCZ-Ft-isFEaw=&h=538&w=380&sz=49&hl=sr&start=23&tbnid=xsvyMpoYcArf6M:&tbnh=132&tbnw=93&prev=/images%3Fq%3Dgta4%26start%3D20%26gbv%3D2%26ndsp%3D 20%26hl%3Dsr%26sa%3DN)
Kako vam se cini nova naslovna za GTA4?

slayer85
19.12.2008, 18:56
kako da memorisem predjeni deo igre nema nigdje save game -POMAGAJTE

_NEBOYSHA_
19.12.2008, 19:45
kako da memorisem predjeni deo igre nema nigdje save game -POMAGAJTE

Uključi autosave

DeCoy
19.12.2008, 19:51
Kako se slika stavlja u thumbnail da bi odmah(direktno) slika bila prikazana na forumu ali umanjena,a na klik da se uveca?

Kad uploaduješ na Imageshack prekopiraj kod thumbnail for forums u svoju poruku...

vilic
19.12.2008, 20:23
znali mozda neko gde se nalazi save za gta 4?

leka
19.12.2008, 20:24
Ja samo da pitam, mozda je postovano, al me stvarno mrzi da citam 83 stranice teksta, kad sam na misiji da odem u internet cafe, nece da mi pristupi kompjuteru, stalno mi stoji "press e to log on" ili slicno, i ja presiram ko lud i on nece. Jel to neki bag ili sta vec? Hvala

Sun Tzu
19.12.2008, 20:33
Aaaagh... :n-cc2:
Igram sada misiju kada sa onim ircima pljačkam banku i uspem da se izvučem nekako i da dođem do njihove kuće.
Ostalo mi je negde polovina health-a, 3 zvezdice, policija daleko a auto sav izrešetan. I ja ajde reko da promenim auto, vidim stoji parkiran jedan i neki lik u njemu. Krenem do auta, taman da uđem naleće policija, zabada se u auto, ovaj lik iz kola daje gas, ja malo pucam u policiju, malo pokušavam da uđem u kola... i policajac (koga nisam ubio shotgun-om sa metar iako je onaj običan, a ne specijalac) me ubije... :cool:
A kada sam prva kola ukrao (posle izlaska iz tunela) onaj jedan lik je stajao pored kola i nije ulazio a policija puca li puca... Tu su me i najviše oštetili.
Mnogo zayebana misija. Sad nemam želju igru da vidim, a kamoli ponovo ovu misiju da pokušam.

_NEBOYSHA_
19.12.2008, 20:37
Jeste pročitali na E-mail Poruku od njegove mame.Deo poruke piše na srpskom.

Mr.Deeds
19.12.2008, 20:42
C:\Documents and Settings\xxx\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV\savegames
Tu se nalaze savegame....

_NEBOYSHA_
19.12.2008, 20:44
C:\Documents and Settings\xxx\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV\savegames
Tu se nalaze savegame....

Kod mene to ne postoji.

-Benchmarks
-User Music
-Videos
Samo ovo imam.

petar 93
19.12.2008, 20:47
a jel postoje sifre i za ovaj gta???

Djordje Turjacanin
19.12.2008, 20:50
@NEBOYSHA
Postoji, ali uđeš u My Comšputer ili bilo koji folder. Ideš na Tools-->Folder options. Ideš na tab view i ćekiraš show hiddden files and folders(ztako nekako)

_NEBOYSHA_
19.12.2008, 20:51
Evo ti sifre http://www.gamespot.com/pc/action/grandtheftauto4/hints.html?tag=tabs;cheats

Pritisnes dva puta gore, telefon se izdigne i otkucas ove brojke i zoves...

Renche
19.12.2008, 20:55
62584 puta je rečeno da se savegame nalazi u

C:\Documents and Settings\YOUR_PROFILE\Local Settings\Application Data\Rockstar Games

miregrobar
19.12.2008, 21:40
ja sad igrao i upala mi bakuta u sobu da vidi sta radim,kad je videla sta sve radim po LC polude zena i pobeze iz sobe.Kaze ti si lood :rofl:

White Ripper
19.12.2008, 22:06
Ljudi!!!!Meni nema opcije za benchmark?!:confused: Samo da se podesi rezolucija detalji i ostalo.Ispod Autoconfigure nema opcije benchmark.Kako to:icon_scra

gainward
19.12.2008, 23:03
ljudi upravo sam zavrsio sve misije [60%] i imam oko 850 000 $

I sta da radim sa tim parama, kupio sam svu odecu i trosim na ***** ko loood :D

sto ne moze npr. da se kupi neki biznis, neka radnjica , ili stan, kola????

ima da delim pare po LS ....

:confused::confused::confused:

Partybreaker
20.12.2008, 0:08
sto ne moze npr. da se kupi neki biznis, neka radnjica , ili stan, kola??

E ovo i mene zanima. Da li može kao u Vice City-ju recimo da se uzme taxi stanica ili bilo koji objekat? Svi puni para, pa i ja. :)

Zmajevac
20.12.2008, 0:30
konf:

Asus P5QPro
Intel Quad Core 2.4ghz
Asus Nvidia 9800gt
2x2gbRAm Kingston Hyperx
HDD 500gb WD
Napajanje 600w

To je konfiguracija koju hocu da kupim pa me interesuje kako ce raditi GTA4 na njoj ako neko zna ko vec neko vreme igra...

ukimafija
20.12.2008, 0:42
Isterace ti cak i na high mislim ali klokni procesor na jedno 3.2ghz iovako to mozes bez dizanja napona samo je 4-5c topliji i to je sve...Ako ne znas kako http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=30353

tommy gun
20.12.2008, 0:50
Aaaagh... :n-cc2:
Igram sada misiju kada sa onim ircima pljačkam banku i uspem da se izvučem nekako i da dođem do njihove kuće.
Ostalo mi je negde polovina health-a, 3 zvezdice, policija daleko a auto sav izrešetan. I ja ajde reko da promenim auto, vidim stoji parkiran jedan i neki lik u njemu. Krenem do auta, taman da uđem naleće policija, zabada se u auto, ovaj lik iz kola daje gas, ja malo pucam u policiju, malo pokušavam da uđem u kola... i policajac (koga nisam ubio shotgun-om sa metar iako je onaj običan, a ne specijalac) me ubije... :cool:
A kada sam prva kola ukrao (posle izlaska iz tunela) onaj jedan lik je stajao pored kola i nije ulazio a policija puca li puca... Tu su me i najviše oštetili.
Mnogo zayebana misija. Sad nemam želju igru da vidim, a kamoli ponovo ovu misiju da pokušam.
Potpuno identicna situacija se desila i meni...LOL:kreza:

Zmajevac
20.12.2008, 0:58
Da rekose mi sad hardverci da je igra ocajno prevedena sa konzole na pc tako da kome ne radi na very high a ima extra konfg. nista se ne brinite...

purposemaker
20.12.2008, 1:10
@NEBOYSHA
Postoji, ali uđeš u My Comšputer ili bilo koji folder...
Znam da je typo al je xtra ispalo :D
sorry za off

ivanza
20.12.2008, 11:14
Da rekose mi sad hardverci da je igra ocajno prevedena sa konzole na pc tako da kome ne radi na very high a ima extra konfg. nista se ne brinite...

Don`t cry we have console version. :D:D:D

vilic
20.12.2008, 11:23
znali neko mozda gde ima da se nadje spisak misija?

Da li je neko od vas presao gta 4?

Mr.Deeds
20.12.2008, 11:36
Nemoj postavljati dva posta za redom koristi edit
Evo ti lista misija
Misije (http://grandtheftauto.ign.com/missions/all/)

uros@3D
20.12.2008, 14:02
E ljudi ja sam poceo pre koji dan da igram. Citam ovu temu jos od kako je zapoceta...

Znaci, samo me interesuje jel postoji nacin da nabijem jos koji frame? Imam validan lekic (RZR), 180.84 drivere, commandline.txt sa onim parametrima, itd... i o5 mi se igra gusi cim dignem view distance na malo vise (napr. 10), znaci moram da ga drzim na 1 da bih mogao normalno da igram a cak i tad imam opadanje fps na 10-12... :(

Koliko SP3 utice na frame rate? i zasto je on uopste potreban? Ja ga nemam, ali sam uradio onaj fazon sa registry-em da bih pokrenuo igru jer mi se stvarno ne instalira budjavi SP3... da li on utice mnogo na frame-rate?

A pazite ovo... igra mi bolje radi na High nego na Low... :confused:

Statistics
Average FPS: 24.63
Duration: 37.11 sec
CPU Usage: 85%
System memory usage: 62%
Video memory usage: 96%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (70 Hz)
View Distance: 1

Hardware
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600 GT
Audio Adapter: Realtek AC97 Audio
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+

__________________________________________________ __________

Statistics
Average FPS: 30.62
Duration: 37.03 sec
System memory usage: 62%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (70 Hz)
View Distance: 1

Hardware
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600 GT
Audio Adapter: Realtek AC97 Audio

E sad nek mi neko objasni o cemu se ovde radi?

Mr.Deeds
20.12.2008, 14:43
Probaj sa patchom on bi trebalo da doda jos koji frame;)

kinda_pedja
20.12.2008, 15:03
Rockstar Games Announces Grand Theft Auto IV for the PC

New York, NY – August 6, 2008 – Rockstar Games, a publishing label of Take-Two Interactive Software, Inc. (NASDAQ: TTWO), is proud to announce that Grand Theft Auto IV will be arriving on the PC on November 18th and 21st in North America and Europe, respectively.

"We are very excited to be releasing the PC version of Grand Theft Auto IV," said Sam Houser, Founder of Rockstar Games. "The whole team is dedicated to bringing an amazing gaming experience to the PC. The game looks and plays beautifully on PC and we can't wait for people to play it."

Developed by series creator Rockstar North and set in Liberty City, the latest installment in the enormously successful Grand Theft Auto series features a painstakingly detailed and life-like city for players to explore; a rich, immersive narrative experience; an original soundtrack highlighting the cultural eclecticism of Liberty City; and newly expanded multiplayer just for the PC.

For more information please visit: http://www.rockstargames.com/IV

:alealeee::aplauz:
pozz svima...moram priznati da nisam pratio temu jer nemam bas puno vremena za citanje..
naime,imam problema da sejvujem igru...kad udjem u istu pojavi mi se poruka do u want to signed in now... i tako sacuvas igru ali onda i windows live gde postoje dve opcije...da se creira accout ili use existing profil...
onda mi trazi product key i tako me vozi u krug...kako da sacuvam predjene levele!?
hvala na ruzamevanju

E sorry..bio sam brzi od samog sebe...dakle,treba da se otvori offline accout-tu sam se zbunio...i onda da se sejvuje na krevetu at home!
tek krenuo sam igrom,pa sam neupucen...
koji patch da svuchem da dobijem koji frame!?nesto sam malo procitao ovde na forumu..tnx

Partybreaker
20.12.2008, 16:47
@ Uroš

Postoji još par stvarčica koje bi mogao da uradiš, ali ne očekuj previše:

1. Patch
2. Novi drajveri (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=671314&postcount=1636) (181.00)
3. Contig.exe

i naravno
4. Overclock :dzavo:

Ja sam samo ovo poslednje odradio, tako da za ostalo ne mogu da ti pomognem.

Sa postojećim patchom će biti super ako dobiješ 2fps-a, tako da od toga ne očekuj boost u frame-ovima, već ispravku nekih sitnijih bugova, a koliko sam shvatio, sledeći patch bi trebalo da reši donekle problem zahtevnosti.

Drajvere držim na 180.48, čekam stabilnu verziju.

E sad, najmisteriozniji je ovaj Contig. Već je neko (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=664110&postcount=1122) postavio link ka video tutorialu. Koliko sam skapirao, radi se o nekom defragmentovanju fajlova i svako je dobio makar 1-2fps, a neko i mnogo više, što će reći da zavisi od kompa do kompa.

Mr.Deeds
20.12.2008, 17:13
Bas da probam i ja taj contig...

gainward
20.12.2008, 17:18
nije valjda da nema vise misija na 62% ??????????????

nemam vise nista da igram, sem da dostavljam one pakete za Little Jacoba ??? za 250$ ?

sad se samo vozikam po gradu i nemam sta da radim, bas *****e :mad:

_NEBOYSHA_
20.12.2008, 17:21
nije valjda da nema vise misija na 62% ??????????????

nemam vise nista da igram, sem da dostavljam one pakete za Little Jacoba ??? za 250$ ?

sad se samo vozikam po gradu i nemam sta da radim, bas *****e :mad:

Zaposli se kao policajac!Baš je zanimljivo možeš da pozoveš pojačanje....

Mr.Deeds
20.12.2008, 18:55
Probao sam nista narocito, mozda 1-2fps....

gainward
20.12.2008, 18:59
Zaposli se kao policajac!Baš je zanimljivo možeš da pozoveš pojačanje....

kako da se zaposlim?

_NEBOYSHA_
20.12.2008, 19:03
kako da se zaposlim?
Kad uđeš u policajska kola stisni "e" i onda odabereš koga da juriš:lopove,kriminalce...

gainward
20.12.2008, 19:20
pa za to znam, nego kada se ja vec tamo pojavim i prihvatim misiju da ubijem nekog i hvatam kriminalca onda nemogu da zovem POJACANJE, sto je bas glupo, a kada nikoga ne hvatam oni dodju kad ih zovem ... glupavo je ...

nemogu da verujem ... da je samo ovo gta iv ... razocarao sam se :(

Mr.Deeds
20.12.2008, 19:28
A sta bi ti?
Da mozes da udjes gde oces, da radis sta god hoces. Iovako je opasno nelinearan.
Igra je to nije stvarni zivot....

gainward
20.12.2008, 20:41
sta sam ocekivao, pa sigurno nisam mislio da cu preci igu za 24 casa igranja igre [mislim to pise u Stats koliko sam proveo vremena igrajuci]

bolji je SA njega sigurno nemozes preci za 24 casa ...:(

voodoo_
20.12.2008, 21:04
A šta ti je pisalo koliko si procenata igre kompletirao? Trideset?

Mr.Deeds
20.12.2008, 21:49
@gainward
Za 12 sati aktivne igre svako ko je iole upoznat sa gta(a takvih je mnogo) precice SA.

White Ripper
20.12.2008, 22:00
@gainward
Za 12 sati aktivne igre svako ko je iole upoznat sa gta(a takvih je mnogo) precice SA.
Mislim da SA moze i za 10 sati da se "odradi".GTA 4 je po meni vrhunska igra.Dacu joj glas za igru godine.I za igru decenije:opanachke

Leonida
20.12.2008, 22:16
Mislim da SA moze i za 10 sati da se "odradi".GTA 4 je po meni vrhunska igra.Dacu joj glas za igru godine.I za igru decenije:opanachke

Onda,bez uvrede imas los ukus o igrama ... igra je odlicno , ali daleko od igre godine , kamoli decenije ...

sharlo_03
20.12.2008, 22:40
GTA SA na mene nije ostavio lep utisak. Presao sam i gta3 i gta vice city u vise navrata, samo gta SA nisam presao. gta 4 mi je fenomenalna igra. ;)

White Ripper
20.12.2008, 22:53
Onda,bez uvrede imas los ukus o igrama ... igra je odlicno , ali daleko od igre godine , kamoli decenije ...
To je tvoje misljenje i ne ljutim se.Nego gledaj,:a_whistli nesto sam se dvoumio za koga da glasam???Za gta4 ili za Fallout3.Obje igre su mi drage.Sto se tice Fallouta igrao sam 2 i 3,a gta svaki.Obje igre me ostavljaju bez daha.Ipak eto dacu glas GTA4.Jes da tema nije otvorena za igru godine ali........
Uostalom,o ukusima se ne raspravlja je li:D:):o

Renche
21.12.2008, 0:03
Jel moze neko da na srpskom objasni kako da tweakujem GTA 4?

Na youtube-u nista ne vidim

wu-gambino
21.12.2008, 0:08
Данас сам са буразером набуџио ову конфу, па ме занима да ли ће да шљака ГТА бар на средњој резолуцији.

плоча : gigabyte ga-ma 790x ds-4
процесор:AMD Athlon 64 X2 6000+ Dual-Core 3.0GHz
граф: ATI 3850, 256MB DDR3
рам: Geil 2gb,800 MHZ 1.580
напајање : 550
хард : 500 гига

п.с. нисмо инсталирали Service Pack 3

_NEBOYSHA_
21.12.2008, 0:12
Данас сам са буразером набуџио ову конфу, па ме занима да ли ће да шљака ГТА бар на средњој резолуцији.

плоча : gigabyte ga-ma 790x ds-4
процесор:AMD Athlon 64 X2 6000+ Dual-Core 3.0GHz
граф: ATI 3850, 256MB DDR3
рам: Geil 2gb,800 MHZ 1.580
напајање : 550
хард : 50 гига

п.с. нисмо инсталирали Service Pack 3

Iće to dosta dobro.Nego kakav ti je to hard od 50 gb

wu-gambino
21.12.2008, 0:22
Iće to dosta dobro.Nego kakav ti je to hard od 50 gb

Хард ми појео једну нулу. :D

Partybreaker
21.12.2008, 0:30
Ima raznih tweakova. Je l' si mislio na contig.exe?

dzonihsv
21.12.2008, 0:59
Ima ih dosta (od commandline-a do resetovanja driver-a na pocetne vrednosti (ako je to tweek uopste)).

Pogledaj strane unazad i mislim da ces uspeti nesto da uradis.

Renche
21.12.2008, 1:11
Jeste, mislio sam na contig.exe

dzonihsv
21.12.2008, 1:17
Evo onoliko koliko se ja secam (napamet):

Skini onaj fajl sa youtube-a (ima link MU/RS), nakon toga taj skinuti contig.exe extraktuj tamo gde ti je igra instalirana, nakon toga napravi shortcut tog contig.exe fajla na desktop, zatim desni klik na taj contig.exe > properties i na mesto gde pise target dodaj " -s *.* -v" na kraju...
Zatim, pokreni taj shortcut koji ti se nalazi na desktopu i sacekaj jedno 10-ak minuta da se zavrsi zapoceti proces.
Onda, pokreni igru i kad krenes da igras (kada si usao u igru) pritisni CTRL+ALT+DELETE i postavi Realtime/High Priority na LaunchGTAIV.exe i GTAIV.exe. (Task Menager > Proceses > Desni klik na LaunchGTAIV.exe > Set Priority > Realtime)

I to bi bilo to, meni nije pomoglo. U principu je ovo neka defragemtacija...

Renche
21.12.2008, 1:21
A koji fajl da skinem sa youtube-a? Jel mi mozes dati direktan link?

dzonihsv
21.12.2008, 1:26
Mogu, evo pa skidaj... Klikni na "more info" ispod nicka lika koji je ovo postavio.

http://www.youtube.com/watch?v=4aunwfrnV5c

Nadam se da ce ovo makar tebi pomoci jer meni nije, nazalost.

Partybreaker
21.12.2008, 1:29
Evo za one koji ne uspeju da se snađu sa "more info": http://rapidshare.com/files/173211690/Contig.exe

Idem da probam, pa ću vam javiti.

Tnx Džoni.

Mr.Deeds
21.12.2008, 2:12
Ja ne mogu da ubacim " -s *.* -v" kad idem ok ili apply samo izbaci da ne moze da nadje to i ne prihvata. Pomaze jedino cancel ali onda ne ostaje zapamceno....
Sta da radim?

Partybreaker
21.12.2008, 2:17
Evo, testirao sam malo. Ne mogu da postavim bench jer se nešto baguje kad pokušam iz igre da ga pokrenem, a sad me mrzi da prepravljam commandline.

Odokativno, dobio sam 3fps-a. Ništa značajno, ali ga krpim polako. :) Nisam primetio da je pao ispod 22fps-a, a dešavalo se da ode na 19. U dijalozima se drži isto - konstantnih 32fps što je sasvim ok. Inače, sve je na max, 16x10, sem senki koje su na 3/16. Sad još novi drajveri, patch i mislim da će biti napokon igrivo. I dalje stoji da je commandline imperativ pre nego što počne da se igra ovo čudo, sve ostalo su finese.

@ Deeds

Ubaci ga bez navodnika. Navodnici služe da bi se pokazalo da postoji razmak između -s i mesta gde je igra instalirana. Dakle, trebalo bi da izgleda ovako: "C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\Contig.exe" -s *.* -v

Renche
21.12.2008, 13:17
Lista bagova za GTA 4

http://www.rockstargames.com/support/gta4pc/GTAIV_Error_Codes_ALL_EN.html

ivanza
21.12.2008, 13:20
Lista bagova za GTA 4

http://www.rockstargames.com/support/gta4pc/GTAIV_Error_Codes_ALL_EN.html

Lista se siri iz dana u dan. :kreza:

worm4
21.12.2008, 13:25
Stvarno? Ja sam imao grešku WS10, koje nije bilo na listi...Ja sam inače odustao od igranja :(

Cernobil
21.12.2008, 13:39
Pitanje za vlasnike originala:) : Kakav je Multy Player? Dal uopste postoji?

BrutaLiS
21.12.2008, 14:07
Auuh koliko problema :)) dobro je sto uzeh ps :D :D :P

BrutaLiS
21.12.2008, 14:09
kako mislite da se zaposlim kao murjak? pa skace mi wanted level :) ?

wu-gambino
21.12.2008, 16:32
Moj брат није успео да инсталира (4 двд-а исо фајл), распоред рарова по дисковима је први од 1-19, други од 20-37 , трећи 1-19 и последњи 20-35.
У упуству пише да прво треба да прекопира на хард сва 4 ДВД-а, па затим да отпакује, прекопирао је и кренуо са отпакивањем ... и први отпакује како треба, а на другом пријави ерор на 99 %.
Онда је он отпаковао само трећи двд и четврти и опет је пријавио грешку на 99 % на четвртом.

Не верујем да су оштећени ДВД-јеви или лоше нарезани (сасвим су свеже нарезани) зато што пријављује на истим местима ерор на 2 и 4 ДВД-у.

Ichigo222
21.12.2008, 16:35
Stvarno? Ja sam imao grešku WS10, koje nije bilo na listi...Ja sam inače odustao od igranja :(

Ja nisam jos ni poceo ( tj jesam 10 min ali sam je obrisao ) cekam bolje vreme ( mislim na ispravku bagova) pa kad se sredi onda cu da osvajam Liberty na Srpski nacin . Do tada ima dosta naslova za igranje ( a jos ce ih doci ) :)

Moj брат није успео да инсталира (4 двд-а исо фајл), распоред рарова по дисковима је први од 1-19, други од 20-37 , трећи 1-19 и последњи 20-35.
У упуству пише да прво треба да прекопира на хард сва 4 ДВД-а, па затим да отпакује, прекопирао је и кренуо са отпакивањем ... и први отпакује како треба, а на другом пријави ерор на 99 %.
Онда је он отпаковао само трећи двд и четврти и опет је пријавио грешку на 99 % на четвртом.

Не верујем да су оштећени ДВД-јеви или лоше нарезани (сасвим су свеже нарезани) зато што пријављује на истим местима ерор на 2 и 4 ДВД-у.

To je problem sa "Narodnom" verzijom ( rekoh treba cekati bolja vremena ) pogotovu za tako ogromne igre ps A da pogledaj dali imas mesta na hardu ( imao sam slicni problem ) ;)

dzonihsv
21.12.2008, 16:36
@wu-gambino - Ili nema mesta na hardu (pogledaj da li na C particiji ima vise od 5gb-a slobodno) ili su ti diskovi lose narezani...

wu-gambino
21.12.2008, 16:46
@wu-gambino - Ili nema mesta na hardu (pogledaj da li na C particiji ima vise od 5gb-a slobodno) ili su ti diskovi lose narezani...

Ja nisam jos ni poceo ( tj jesam 10 min ali sam je obrisao ) cekam bolje vreme ( mislim na ispravku bagova) pa kad se sredi onda cu da osvajam Liberty na Srpski nacin . Do tada ima dosta naslova za igranje ( a jos ce ih doci ) :)

To je problem sa "Narodnom" verzijom ( rekoh treba cekati bolja vremena ) pogotovu za tako ogromne igre ps A da pogledaj dali imas mesta na hardu ( imao sam slicni problem ) ;)

Сасвим нова јача конфа, нови хард од 500 гига, има брдо места то није проблем.

Шта подразумеваш под тим народна верзија ?

Dekip
21.12.2008, 17:14
OK,momci,nabavih i ja gta4.Verzija je na 3 dvd sa instalacijom.Imam kod sebe diskove sa win xp sp3,vista sp1,i win 7.Upravo sam skinuo net.framework 3.5.Na cemu ce ovo cudo najbolje da radi(i uopste da radi)?:)

sir ljove
21.12.2008, 18:09
Ljudi ja imam amdx2 2.7ghz 2gb kingstona na 800 mhz i radeon 2600xt koji ima 512ddr3 procesor joj radi na 800mhz a memorija na 1400mhz. tj jaca je od vecine 3xxx i 4xxx. Meni gta na bilo kojoj rezoluciji sece kao nezdrav! bilo da je 1440×900 ili 800×600. Ubija kako sece. Cak i texture stavim na low ali nista! Jednom prilikom sam se zainatio i igrao sat vremena iako je seckalo, i posle tih sat vremena je pocelo da klizi. To mi se desilo samo jedan, nista mi nije jasno… Pomoc. MOLIM VAS !!!

dzonihsv
21.12.2008, 18:15
Igra je istripovana za sve pare ali bi opet trebalo kod tebe da radi na neki medium. Prelistaj malo prethodne strane i videces da se nesto ipak moze uraditi.

tIMEbANDIt
21.12.2008, 18:37
Ljudi ja imam amdx2 2.7ghz 2gb kingstona na 800 mhz i radeon 2600xt koji ima 512ddr3 procesor joj radi na 800mhz a memorija na 1400mhz. tj jaca je od vecine 3xxx i 4xxx. Meni gta na bilo kojoj rezoluciji sece kao nezdrav! bilo da je 1440×900 ili 800×600. Ubija kako sece. Cak i texture stavim na low ali nista! Jednom prilikom sam se zainatio i igrao sat vremena iako je seckalo, i posle tih sat vremena je pocelo da klizi. To mi se desilo samo jedan, nista mi nije jasno… Pomoc. MOLIM VAS !!!

Slab ti procesor drug i mozes da stavis jos memorije mozes da stavis graficku kakvu oces nista nema da dobijes i nemoj da se mucis bezveze nego ako imas nekog druga koji ima konzolu uzmi i odigraj je ko covek:D:D

ukimafija
21.12.2008, 18:44
Ma gde je jaca od vecine 3xxx i 4xxx kartica ne gledaju se tu taktovi samo oni su na 3-4 mestu tek...To ti je dosta slaba karta...Kad bi imao recimo 9600GT to bi licilo na nesto, sa tim tesko...

Renche
21.12.2008, 19:04
I meni isto prijavljuje WS10 fatal error, ne znam sta da radim... Probacu da reinstaliram igru , tako pise na njihovoj listi gresaka :D

pre toga sam moram skinuti xlive.dll, najbolje da nisu ni pravili GTA 4 kad ima 1.000.000 bagova i svakakvih gluposti da je to strasno... A o zahtevnosti da i ne pricam.

Inace, onaj tweak pomaze u vecini slucajeva, pa ako vas ne mrzi, uradite to, dosta ce vam pomoci

worm4
21.12.2008, 19:09
Ja sam ponovo instalirao i radila je igra, inače na njihovoj listi je bio WS20 i WS30. Koji tweak, sve sam probao, ništa ne pomaže :p

sir ljove
21.12.2008, 19:22
Dobro... Al pazi sad ovo. Ortak ima identican problem, s tim da mu je konfiguracija sledeca. phenom 9550 4gb kingston 800 i radeon 4650. I takodje je nemoguce da igra ne moze da se igra na 800x600 na minimumu.

G@Rtn3R
21.12.2008, 19:22
Mene samo interesuje ko ce tolike bagove da popljuje u januarskom broju SK-a :D

Inace jesu li svi ti bagovi u "narodnim" kopijama igre, ili su i kupci originala kaznjeni :dzavo:
Jel ova original verzija manje ubagovana ili?

MysterAsperger
21.12.2008, 19:26
GTA IV TitleUpdate v2 [NEW PATCH RELEASED!] [21 DEC 08]

Quote: http://www.warez-bb.org/templates/fisubice/images/bg_quote_header.gif
This new patch should do it, it should fix all the bugs and glitches you have experienced in the game.

* Textures
* Game Crashes
* Graphic Issues
* Performance
* Memory Leaks
* Etc.......

sir ljove
21.12.2008, 19:27
E da, nisam glavnu stvar objasnio ... Igra pocne da sece tek posle 1 i po do 2 min. I kad god promenim rezoluciju onda pocne da klizi, medjutim posle 2 min opet koci. Nije vazno da li promenim na 800x600 ili 1440x990... Kao da ima neki bag da pocne da me maltretira posle 2 min. Znaci ja ne izlazim iz igre pa menjam rezoluciju vec je menjam u toku i onda pocne da klizi, medjutim posle 2 min opet isto. Menjao sam tako i igrao oko sat vremena i igrica mi se ogadila! Takodje sam na nekom forumu procitao da lik ima amd 4200+ i gforce 8600 i da igra na 1024x768 i low detaljima bez ikakve frke.

munited
21.12.2008, 19:32
E da, nisam glavnu stvar objasnio ... Igra pocne da sece tek posle 1 i po do 2 min. I kad god promenim rezoluciju onda pocne da klizi, medjutim posle 2 min opet koci. Nije vazno da li promenim na 800x600 ili 1440x990... Kao da ima neki bag da pocne da me maltretira posle 2 min. Znaci ja ne izlazim iz igre pa menjam rezoluciju vec je menjam u toku i onda pocne da klizi, medjutim posle 2 min opet isto. Menjao sam tako i igrao oko sat vremena i igrica mi se ogadila! Takodje sam na nekom forumu procitao da lik ima amd 4200+ i gforce 8600 i da igra na 1024x768 i low detaljima bez ikakve frke.

Meni za nekih 20tak minuta pocinje da koci,nezavisno od detalja.Nisam nasao resenje uvek u toku igre krene posle odedjenog vremena nepodnosljivo da secka

worm4
21.12.2008, 19:48
Jel izašo novi patch?

Renche
21.12.2008, 19:51
Izgleda da jeste, onaj lik gore je napisao rapidshare link za download

CapsLock
21.12.2008, 19:53
Pojavljuje mi se greska: Fatal error WS10,ne znam kako da resim ovaj problem.
Imam Vistu SP1.Re-instalirao sam igru,ali ne vredi.

worm4
21.12.2008, 19:53
@CapsLock ja sam imao istu grešku, reinstalirao sam, i radilo je Win XP x64

sir ljove
21.12.2008, 19:54

This new patch should do it, it should fix all the bugs and glitches you have experienced in the game.

* Textures
* Game Crashes
* Graphic Issues
* Performance
* Memory Leaks
* Etc.......

Ne radi ovaj patch...

Renche
21.12.2008, 19:58
Jel radi patch da ne skidam bezveze...

Partybreaker
21.12.2008, 19:58

* Textures
* Game Crashes
* Graphic Issues
* Performance
* Memory Leaks
* Etc.......

Može li link ka sajtu gde si našao patch?

@ sir ljove

U kom smislu ne radi?

dzonihsv
21.12.2008, 20:06
Skidam ga ja i javljam za 3-4 minuta. ;)

sir ljove
21.12.2008, 20:09
Prvo javi da ima trojanca, onda ga ja tu iskuliram, iskljucim antivirus... Onda izbaci error. Error creating process c:\direktorijum u kojem se nalazi patch\launch.exe. Reason: Access denied.

dzonihsv
21.12.2008, 20:25
Probao sam onaj patch (navodno 1.2) i mogu reci da meni vise nema nestajanja textura. Fps se nije popravio ali vozio sam se gradom oko 5 minuta i nisam primetio ikakve bug-ove.

Po nekom mom misljenju izgleda ima neki trojanac ili nesto, jer sam blokirao upotrebu aplikacije 1.exe, to ne znam sta je ali me je KIS obavestio ;).

Edit: Nakon pokretanja patch-a aplikaciju 1.exe izgasite, jer je to worm.

worm4
21.12.2008, 20:28
Čekam zvanično da izađe patch 1.2 ili koji već, pa možda instaliram, ne primam trojance! :cool:

sir ljove
21.12.2008, 20:34
Moze da se instalira. kad ti izbaci error. udjes u documents and settings\tvoj user\local settings\temp\IXP000.TMP\i ovde ces naci ikonicu sa znakom gta. Pokrenes je i installiras patch

MysterAsperger
21.12.2008, 20:41
@Partybreaker

http://www.rockstargames.com/support/IV/PC/patch/index.html

worm4
21.12.2008, 20:44
To je stari update 1.1, od 32.4 Mb, tvoj ''V2'' je 33.4 Mb, taman za trojanca.

Partybreaker
21.12.2008, 20:55
I od mene je potvrđeno da radi patch. Prijavljuje ono čudo što je Džoni pomenuo, ali je to uspešno rešio Kaspersky. Evo, odradio sam benchmark pri sledećim tweakovima:
Commandline.txt
Contig.exe
Overclock
Novi drajveri
Razor lek
Patch v2
i Service Pack 2 to Service Pack 3 tweakRezultati su prilično dobri prema benchmarku, ali je igra ipak na ivici igrivosti za moje standarde. Da je taj fps konstantan, bilo bi i više nego dobro, ali pošto nije preživeću i ovako.

Benchmark I (after tweak)

Statistics
Average FPS: 38.14
Duration: 37.15 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 79%

Graphics Settings
View Distance: 100

Hardware
Service Pack 3
Video Driver version: 180.48
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz

File ID: Benchmark.cli

Dakle sve je na maximumu izuzev senki koje su na 3/16 (što je sasvim dovoljno). Konfiguracija je iz profila, sa istim klokovima.

Zanimljivo je da sam u benchmark folderu našao i stari benchmark sa samo jednim tweakom (SP2->SP3) kako bih uopšte mogao da pokrenem igru. Koristio sam i stari (fedor) lek, a i klokovi su bili nešto niži (za grafičku 700/1750/2000 i za procesor 3GHz). Pogledajte ovaj jad:

Benchmark II (before tweak)

Statistics
Average FPS: 30.70
Duration: 37.92 sec
CPU Usage: 93%
System memory usage: 87%

Graphics Settings
Render Quality: Very High
View Distance: 47

Hardware
Service Pack 3
Video Driver version: 175.16

File ID: benchmark.cli

...mada mi se čini da su ovde senke bile na max, ali ne mogu da se zakunem.

Zaključak: GTA IV je igra za koju se preporučuje da odradite što više tweakova. Kao što sam pomenuo, commandline je najlakši način i najviše doprinosi, onda dolaze na red drajveri, pa patch i contig za po +2fps-a i tako dalje.

Jedino što mogu još da probam su najnoviji drajveri za grafičku (181.00), ali o tome ću još razmisliti.

Izvinjavam se na dužem postu, ali se nadam da je nekom bio od koristi.