Prikaži potpunu verziju : GTA 4 za PC!
La.Prestige
3.10.2008, 15:07
The recommended specs are as follows:
* Processor: Dual core processor (Intel Pentium D or better)
* RAM: 2GB
* Hard Drive: 18GB free hard disk space
* Video Card: 512MB Direct3D 10 compatible video card or Direct3D 9 card compatible with Shader
* Drive: DVD-ROM dual-layer drive
nisam siguran u ovo ali ovde pishe da procesor dual core,a jel se moze to igradi onda na Quad-u(6600)???
nisam siguran u ovo ali ovde pishe da procesor dual core,a jel se moze to igradi onda na Quad-u(6600)???
Ako je Quad bolji od Dual Core-a, onda moze...
La.Prestige
3.10.2008, 15:54
Ako je Quad bolji od Dual Core-a, onda moze...
mislio sam da mora da ima samo dual core...
* Processor: Dual core processor (Intel Pentium D or better)
Mislim da je sve receno...
Pentium D < Core2Duo < Core2Quad...
Ostalo mozete sami da zakljucite ;).
zdravkelja
3.10.2008, 17:57
Neki novi detalji u vezi PC verzije:
- The replay editor can record, save and edit the last 30 seconds of the game. Once you have saved your video, you can open another piece of internal software in order to change the point of view and add special effects. The montage editor allows you to edit various replays into a single sequence, add audio tracks from the official soundtrack of the game and add effects like transition from a sequence to another. You can then upload and publish your videos to the Rockstar Social Club to share them with the world.
- The GPS map has been improved. You can now point and click with the mouse on a specific location and make notes or add images to personalize it.
- Improved streaming will be possible with the power of todays processors. If you have seen cars on the road that matched the car you are driving, this has been somewhat fixed. More pedestrians and vehicles will be visible.
King James
7.10.2008, 23:18
Evo konacno trejlera za PC
http://www.gametrailers.com/player/40886.html
La.Prestige
7.10.2008, 23:20
a shta je onda ono ranije sto su nazivali gta IV trailer for pc???
King James
7.10.2008, 23:22
Koliko ja znam nije bilo direktnih trejlera za PC,tj. bas da su izbacili trejler i rekli ovo je za PC... :kreza:
odlichan trejler,samo ne znam zashto tek sad daju direktan trejler za PC,kad su vec mogli ranije?:confused:
La.Prestige
7.10.2008, 23:27
pa ja mislim da ima na youtube gomila...
Pa izgleda da su sve to fake,poshto je ovo tek prvi direktni trejler za PC.:)
Danas sam u skoli malo gledao(naravno, pogledao sam onaj sam nudistickom plazom i Nikom, puno hvala!), sudeci po ovim trejlerima, igra ce biti super! A i okruzenje:cool:
La.Prestige
7.10.2008, 23:34
Pa izgleda da su sve to fake,poshto je ovo tek prvi direktni trejler za PC.:)
slazem se,mislim da su ono za pc3 ili box 360,jer je ovde bash extra uradjeno...ma jedva cekam..
Lord Of Midnight
9.10.2008, 11:52
Nadam se da ce uskoro objaviti zahtevnost...:D
Zasto? Oces onda odmah da odes i da kupis komponente koje ti trebaju?
Bice zahtevno koliko bude zahtevno...
miregrobar
9.10.2008, 12:39
Ma vredi se otvoriti za ovakvu igru
Zar nije vec bilo da je zahtevnost
Dual Core, 2GB RAM, 512mb GPU, i 18GB prostora na HD?! (mada mislim da je ovo recommended) :D
:ciao:
Ma vredi se otvoriti za ovakvu igru
Ja sam upravo to i uradio... :dzavo: do skoro sam imao P3 1GHz i FX5600... :o
Jel neko svestan da su samo komentari maltene isti s obzirom da samo prichate o zahtevnosti?Lepo sachekajte igru,pa prichajte sa kojom ste konfiguracijom,naravno minimalno,pokrenuli GTAIV.
Lord Of Midnight
10.10.2008, 10:17
Zasto? Oces onda odmah da odes i da kupis komponente koje ti trebaju?
Bice zahtevno koliko bude zahtevno...
Ne nego ovih dana dobijam komp, pa da znam oce li mi raditi ili ne...;)
Ali mislim da ce mi raditi na High...:ciao:
fisfikus
10.10.2008, 21:48
Sire se glasine da leakovana beta gta4 za pc.i da je ima za skinut na "raznim" mjestima
dzonihsv
10.10.2008, 21:50
Verovatno jos jedan fake...nista novo.
Shone_King
11.10.2008, 2:00
Sire se glasine da leakovana beta gta4 za pc.i da je ima za skinut na "raznim" mjestima
to sam i ja chuo al i ja mislim da je fake da se navuku ljudi,mada ne mora da znaci da je fake .....
Zar nije vec bilo da je zahtevnost
Dual Core, 2GB RAM, 512mb GPU, i 18GB prostora na HD?! (mada mislim da je ovo recommended) :D
:ciao:
a da li ce moci ako nemam dual core procesor?:(:icon_scra
White Ripper
11.10.2008, 21:17
a da li ce moci ako nemam dual core procesor?:(:icon_scra
Problem je u tome sto sigurno nece biti tako zahtjevan.To je samo neko ,,lupio i ostao ziv''.Prvo bi se zahtjevnost pojavila na gamespotu,yougamersu ili nekom drugom mocnom sajtu.
GTA sigurno nece traziti vise od 1 GB rama:dedica:.Nije to grafika za jaku masinu.Samo igre Assassin's Creed kalibra moze zahtjevati dual-core procesor i ostalo:cool:
<Rio_da>
11.10.2008, 21:38
Ko o cemu, baba o ustipcima...
Ja se stvarno nadam da ce biti omogucena konkretna quad core podrska. Cudilo me je sto je Crysis nije imao ali ovo bi stvarno moralo ako je suditi po tome koliko je igra detaljna.
La.Prestige
24.10.2008, 12:10
Ja se stvarno nadam da ce biti omogucena konkretna quad core podrska. Cudilo me je sto je Crysis nije imao ali ovo bi stvarno moralo ako je suditi po tome koliko je igra detaljna.
daj,boze!Da se ne pati dual core...:)
<Rio_da>
24.10.2008, 13:40
Josh 24 dana...
pri vrhu teme ima tajmer
http://www.gta4.tv/forums/index.php?showtopic=789302
Da li kod nas izlazi 21.11. u 00:00(sa 20.11.na 21.11.)?
Well,it should be.:)
kod nas ??? hoces da ga kupis ?
kod nas ??? hoces da ga kupis ?
Nemam nameru da kupim original,ali pogledaj primer kad je trebao da izadje WOW:TBC.On je izashao tachno u ponoc na datum kad treba da izadje,a guzve su bile velike.Pa po toj logici,ochekujem isti scenario i za GTA.
Da sa tom razlikom da WoW ne možeš da igraš bez originala (a u Srbiju je inicijalno stigao jako mali kontigent), a GTA4 možeš tako da čisto sumnjam da će ljudi da stoje u redovima ispred radnji u ponoć:boodala:
A i GTA se ne igra na serverima koji se aktiviraju istog momenta svuda tako da i nece da se pojavi igra na svakom mestu istog sekunda tako da ne ocekuj slican scenario. Sem toga svi ce da cepaju pirata jedno par dana pre izlaska igre...
A i GTA se ne igra na serverima koji se aktiviraju istog momenta svuda tako da i nece da se pojavi igra na svakom mestu istog sekunda tako da ne ocekuj slican scenario. Sem toga svi ce da cepaju pirata jedno par dana pre izlaska igre...
Jesi li siguran da ce ta narodna verzija biti ispravna?
Pa nije se TBC pojavio na istom mestu istog sekunda.Bilo je to samo kod 2-3 distributera,ako se dobro secam,ali vidim da sam preoptimistichan za to da ce redovi biti dugi,ali mislim da ce jedan distributer prodavati igru tachno u ponoc.Nadam se da ne greshim.Samo ne znam kom datumu da verujem 18 ili 21?Meni je bitno samo da izadje.:D
Cime se vi zanosite... Alo! nece biti redova... svi ce da gule ispravnog pirata...
crazy_LG
25.10.2008, 23:47
Meni je bitno samo da izadje.:D
Me too , bro. Jedva cekam da ga cepam uz FC 2 i mnoge druge igre, uz skolsku godinu to ce biti puno novog posla:D Ali igranje igara ce biti daleko zanimljivije od skole:opanachke Grfika mi deluje dobro, mislim da ce moci komotno da radi za koisnike koji mogu da teraju aktuelne igre:)
O BOZE! !!!!!!! Opet ste krenuli o tome kad ce da izadje i da li ce da vam radi... A ko god je hteo vec je odavno preso igru i zaboravio o cemu se tamo radi...
Izgleda da se izlazak GTA 4 za PC pomerio na 2. Decembar http://www.amazon.com/Grand-Theft-Auto-IV-Pc/dp/B001BNFQKO/ref=sr_1_6?ie=UTF8&s=software&qid=1225397732&sr=8-6
cak i na wikipediji stoji isti datum.
Ovo generalno meni i odgovara, ipak u novembru izlazi brdo igara, tako da stvano nisam znao kako da se uklopim :)
Mr.Deeds
30.10.2008, 22:34
Nista ja to ne verujem dok se ovde ne pojavi....
http://www.vgreleases.com/PC/ReleaseDate-73313.aspx
Ma brate, http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3170995, a sa druge strane gde Amazon sme da laze, a wikipedia pogotovu :) Nazalost ovo je tacna vest :)
btw strana na kojoj gledas je updateovana juce, ova vest je sveza od pre par sati, tako da verujem da ce se site updateovati sutra. Evo cak sta vise izgleda da ima i rockstarov press release
Mr.Deeds
30.10.2008, 22:38
Na wiki... moze svako da izmeni pa nekome doslo i on izmenio...
Mada ko ce ga znati mozda i jeste...
EDIT:
A to za novembar si upravu, ovo je ja mislim novembar u kom izlazi najvise igara u poslednjih 5-6 god..
Na ovoj strani stoji release date 18-11
http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=3168822
ti dade ovo...
Kao sto rekoh vest je jako mlada :)
btw linkovi http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3170995 ≠ http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=3168822 kao tvoj link :)
takodje jedna stvar me tesi koju sam procitao na jednom od stranih foruma na kome sam ovo naleteo jeste
Remember, these are rumors. Don't get worked up...yet.
Izgleda da je zajsta odlozeno za Decembar: http://pc.ign.com/articles/925/925515p1.html
Damn!!! :mad:
Ali sada bar imamo precizan system requirements:
Minimum System Requirements
* OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
* Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
* Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space
* Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900
Recommended System Requirements
* Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz (uraaaaaa!!! konacno quad)
* Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
* 18 GB Free Hard Drive Space
* Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870
Izgleda da se izlazak GTA 4 za PC pomerio na 2. Decembar http://www.amazon.com/Grand-Theft-Auto-IV-Pc/dp/B001BNFQKO/ref=sr_1_6?ie=UTF8&s=software&qid=1225397732&sr=8-6
cak i na wikipediji stoji isti datum.
Ovo generalno meni i odgovara, ipak u novembru izlazi brdo igara, tako da stvano nisam znao kako da se uklopim :)
Super,svidja mi se ovaj malo produzen rok.Taman da se predju josh neki hitovi i onda se prepushtam igri.:to_care:
crazy_LG
30.10.2008, 23:52
Taman posle Saints Row-a:D
Izgleda da je zajsta odlozeno za Decembar: http://pc.ign.com/articles/925/925515p1.html
* Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz (uraaaaaa!!! konacno quad)
Drzite me za rech da ce ovo biti zadnja igra na mojo aktuelnoj konfiguraciji(samo da ne podje nishta naopako).
Taman posle Saints Row-a:D
Saints Row 2 za PC izlazi 6. januara 2009.
White Ripper
31.10.2008, 12:56
Bolje da ga urade kako treba nego da nedovrsen proizvod se pojavljuje na trzistu i da izbacuje poruke tipa kritikal error i sl. i da ima milion baova pa da se posle mucimo oko skidanja s neta patch-eva.
Sto se tice Saints Row-a 2 ja ga sigurno necu igrati.Posle onog fatanja za g***ce muskaraca na trejlerima ne pada mi na pamet.:mad::mad::mad:
crazy_LG
31.10.2008, 14:06
Svejedno, opet je dobar tajming za izlazenje. Uostalom, GTA je neprikosloven:to_care:
La.Prestige
31.10.2008, 14:37
E hvala bogu sto je pomeren...taman imam vise vremena da kupim novi komp...sada ne moram zuriti..:tapsh:;)
tim josh bolje.Prva igra koju cu igrati sledece godine,a da je iz te godine.:)
A dok se ne pojavi igracu samo GTA
La.Prestige
1.11.2008, 13:01
znaci GTA IV ce moci da podrzi sva 4 jezgra?
donator99
1.11.2008, 13:06
Ne verujem, mislim da je 3 maksimum, posto pretpostavljam da je igra portovana sa Xboxa.
Ne verujem, mislim da je 3 maksimum, posto pretpostavljam da je igra portovana sa Xboxa.
Upravo tako.
La.Prestige
1.11.2008, 13:09
a jel se moze igrati sa dual core-om na high?
Eniaroyah
1.11.2008, 13:12
a jel se moze igrati sa dual core-om?
Razmišljam da li da ti prekopiram
Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz ali nisi pročitao ni kad je napisano prvi put tako da... :a_whistli
La.Prestige
1.11.2008, 17:14
Razmišljam da li da ti prekopiram
ali nisi pročitao ni kad je napisano prvi put tako da... :a_whistli
nisi me razumeo,nisam corav da ne vidim sta pise,ali to je minimum system reccomered,a ja sam hteo da pitam da li se moze igrati sa npr.E8500 na high detaljima ili bas mora Quad...razumes. :)
Kako on to moze da zna? Kako bilo ko od nas moze to da zna kad IGRA JOS UVEK NIJE IZASLA???
Па зна он да ИГРА НИЈЕ ИЗАШЛА. Само је питао човека отприлике да ли зна;)
La.Prestige
1.11.2008, 18:33
Kako on to moze da zna? Kako bilo ko od nas moze to da zna kad IGRA JOS UVEK NIJE IZASLA???
Mozda pise na nekom sajtu za GTA,u ostalom nisam pitao njega nego sve clanove foruma,ako neko zna da mi kaze,da ne kupujem novi procesor dzabe..:(
Kishobran
1.11.2008, 18:41
Auuu pa stvarno su mu *ebali kevu sa ovim. Dal je moguce da mogu da igram crysis i far cry 2, a ovo ne?
Bezobrazluk u svakom slucaju.
I jedno pitanje: jel zahteva bas Core 2 Duo procesor ili moze obican dual core (3.0 GHz)?
Pao mi mrak na oci kad sam pogledao zahtevnost... :(
Dajte ljudi sta se palite na zahtevnost.Igra ce raditi i na dosta slabijim masinama od toga.Igrao sam GTA 4 i na PS3 i Xbox 360 i uopste graficki ne deluje da bi tolko zahtevao.Pa ta zahtevnost je jos gora nego za Crysis Warhead,koji izgleda 5 puta bolje od GTA 4 ...
Zanimljiva stvar je da i pored odlaganja datuma izlaska na svim sajtovima stoji
Europe: November 21, 2008
Sto znaci da cemo eur verziju verovatno igrati :)
Реци која фора:) Обично ни не чекамо ЕУ верзије да би одиграли игру,али
овај пут ће изгледа бити обрнуто:d
Dajte ljudi sta se palite na zahtevnost.Igra ce raditi i na dosta slabijim masinama od toga.Igrao sam GTA 4 i na PS3 i Xbox 360 i uopste graficki ne deluje da bi tolko zahtevao.Pa ta zahtevnost je jos gora nego za Crysis Warhead,koji izgleda 5 puta bolje od GTA 4 ...
Da, ali ako igra zahteva dva procesora minimum, onda zahteva dva procesora i nece hteti da se pokrene na manje. Nije pitanje brzine, nego kompatibilnosti.
Kao sto FarCry2 nece da radi kod mene jel imam Barton, umesto bar neke Athlon64ke (a nista jaci Pentium D ga pokrece bez problema).
Па зна он да ИГРА НИЈЕ ИЗАШЛА. Само је питао човека отприлике да ли зна;)
Otprilike, moze...
Otprilike, moze...
... oDprilike ... :D :D
La.Prestige
1.11.2008, 19:46
Otprilike, moze...
Ok,hvala...probacu ali mislim da mi nema spasa jer E8500 ima 2 jezgra,a za preporucenu konfu treba Quad:(
Slusajte Leonidu sta vam prica i prestanite da balavite o zahtevnosti molim vas...
Jadni genius se smori svaki put kad krenemo da diskutujemo o zahtevnosti:)
Al' ub'o je trenutak, ovo diskutovanje ne vodi nicemu, igra jos nije ni izasla za PC. Ko misli da mu treba jaci komp, nek steka pare:D
... oDprilike ... :D :D
Pogledaj sta sam citirao u tom postu... nisam nepismen...
Ok,hvala...probacu ali mislim da mi nema spasa jer E8500 ima 2 jezgra,a za preporucenu konfu treba Quad:(
Nisam davao odgovor vec sam bio sarkastican, kakvo si pitanje postavio, takav je i odgovor
Ako je suditi po ovome pc verzija nije port
GTA 4 PC Built From the Ground Up
Oct 30, 2008 at 2:52 PM
PC.IGN got some hands-on time with Grand Theft Auto IV (PC) which is coming to North America on Dec 2nd (Nov 21st in Europe and Australia).
According to Rob Nelson, producer at Rockstar Toronto, the PC version has been working on GTA IV PC since January with a team of around 50 members. He gave us some perspective as to why the PC version is coming out later than with Xbox 360 and PlayStation 3 versions. "The earlier PC versions of Grand Theft Auto (since III) have always been put into production as soon as the console versions were complete; in this case, we've been working in concert with the console teams, and even a little before. The reason we're releasing six months later is due to the fact that we are building this as a pc game from the ground up and adding additional features to an already massive experience."
Ништа ново. Увек је Гта ********************************јал излазио пре за конзоле, а убацују ''нов садржај'' само за PC. Just like I said eаrlier.
Wolverine
2.11.2008, 14:42
Kad se pisu skracenice pise se sve velikim slovima. Znaci GTA, a ne Gta. I pise se earlier!
Bravo majstore bas znas gramatiku:boodala:
Nije odavno bilo igrice koja nije portovana sa konzola, a da je ranije izasla za konzolu, treba da ocekujemo nesto dobro....
Ништа ново. Увек је Гта ********************************јал излазио пре за конзоле, а убацују нов садржај само за PC. Just like I said erlier.
Podseti me...koji to dodatni sadržaj za PC beše u prethodnim delovima:icon_scra
La.Prestige
2.11.2008, 16:25
U Evropi izlazi 21.Novembra,jel tako?
A sta su spominjalji onda 2.Decembar?:)
Mithrandir
2.11.2008, 16:50
...Grand Theft Auto IV (PC) which is coming to North America on Dec 2nd...
Lepo pise ;)
Можда сам ово додатни садржај требао да стваим под знаке навода. Мислим, увек су говорили да PC верзију раде дуже да би њој посветили више пажње.
@Wolverine this is forum!!!!!! Не нека правописна вежба. Благо речено, не инересује ме да ли сам ставио једну тачкицу или прогутао једно слово. Куцам брзо и мрзи ме да едитујем сваки пост кад погрешим.
Ko zna koje su razlike izmedju PC i Konzolne verzije, to nam verovatno moze reci samo neko koje igrao obe :) Inace ipak za cemo za 20 dana igrati GTA 4, ali mi opet nije jasno zasto US verzija izlazi kasnije, nekako mi se cini da ce ona biti Unrated i sl.
donator99
2.11.2008, 19:36
Onaj koji je Xbox 360 trebao "ekskluzivno" da dobije, a do dana danasnjeg se uopste ne zna ni kada ce izaci.
Microsoft je dao $50 miliona za neki fantomski DLC, koji se jos nije pojavio, niti se zna kada ce se pojaviti, niti se zna sta ce sadrzati, a onda je neko na svom blogu objavio da ce taj "ekskluzivni" DLC izaci i u verziji za PC, pa su ljudi poceli da misle da ce PC verzija objediniti i taj dodatni sadrzaj.
To se, naravno, nije desilo.
Свеједно, они су били ти који су пустили гласине, а на крају су извисили
и Pc играчи и конзолаши.
Ko je ovde u pravu u vezi kada ce da izadje igra?
-????
-Gamerankings,a oni kazu 2 decembra.I ja bih isto zeleo da izadje XX novembra,ali jednostavno pomeren je datum.;)
La.Prestige
2.11.2008, 20:34
Ko je ovde u pravu u vezi kada ce da izadje igra?
-????
-Gamerankings,a oni kazu 2 decembra.I ja bih isto zeleo da izadje XX novembra,ali jednostavno pomeren je datum.;)
to izlazi za Americko trziste. :)
Nama dolazi 21.novembra.
Па кад смо оволико чекали игру, можемо сачекати и месец дана:)
to izlazi za Americko trziste. :)
Nama dolazi 21.novembra.
Koji gaming-sajtovi kazu da izlazi 21?IGN kaze NE.
Pogledaj...
http://img29.picoodle.com/img/img29/3/11/2/f_ReleaseDatem_22c57a1.png
znachi eurogamer je tachniji po datumima od engleskog ign-a i gamerankingsa..Mislim ja bih voleo tada da izadje,ali vishe mi lezi decembar.
Ja samo prenosim... Sta je tacno pitajte Rockstar ili koga vec...
znachi eurogamer je tachniji po datumima od engleskog ign-a i gamerankingsa..Mislim ja bih voleo tada da izadje,ali vishe mi lezi decembar.
Pa kad su zadnji put update-ovali bazu podataka?
Ja samo prenosim... Sta je tacno pitajte Rockstar ili koga vec...
Bar cemo znati posle 21 koliko verovati eurogameru kada su datumi u pitanju...:D
Pa kad su zadnji put update-ovali bazu podataka?
Pogledaj malo sajt i videces da se svaki cas nesto radi ;).
@Packy - ma svejedno, ni ne zanima me kad ce da izadje. Bolje da ne izlazi jos 2 meseca nego da nam daju neko port sr*** :).
Koji gaming-sajtovi kazu da izlazi 21?IGN kaze NE.
IGN kaze DA :D
http://img58.imageshack.us/img58/4071/79468474jo7.th.jpg (http://img58.imageshack.us/img58/4071/79468474jo7.jpg)
To sam i ja kanio da uradim,ali kad me vec pretekao...:D
Eto dzabe ste dizali buku oko izlaska, a ono nije pomereno za evropsko trziste...
Sta moze da se razlikuje u ovim verzijama?
US<>EU
Mithrandir
2.11.2008, 23:36
I mene ovo zanima...
Anyhow, can't wait!
Odložena za 2. decembar...njesra :mad:
http://www.gamesforwindows.com/en-US/Games/Pages/grandtheftautoiv.aspx
http://www.bug.hr/master/vijesti/index.asp?id=93265
http://www.gamespot.com/pc/action/grandtheftauto4/tech_info.html?tag=tabs;summary
http://pc.ign.com/objects/142/14269673.html
http://games.gamepressure.com/game_info.asp?ID=11995
I zvanično:
minimum Core 2 Duo 1,8 Ghz, 1,5 GB RAM-a , Nvidia 7900 ili ATI-ja X1900. Preporučena konfiguracija Core 2 Quad 2,4 Ghz / Phenom X3 2,1 Ghz, 2 GB RAM-a (2,5 za Vistu) i Nvidia 8600, odnosno ATI-ja 3870.
EDIT (Sale013 - moderator)
GTA4 u EVROPI izlazi po sadasnjim podacima 21vog novembra dok je u AMERICI 2gog decembra..
Sta moze da se razlikuje u ovim verzijama?
US<>EU
Cenzura.
Amerima ne smeta "gore". Al im smetaju sesi, i uopstena lepota ljudskog tela.
Evropljanima ne smeta nista.;)
Nesto mi tu ne odgovara. Minimum GF 7900 koji je brzi od preporucenog GF 8600, ili minimum ATi X1900, dakle ako ima neko X1800XT 512MB igra mu nece raditi.
Gluposti.
[]D.[].[]v[].[]D.
4.11.2008, 14:10
I sta im znaci pola meseca odlaganje ! Kao da ce bas za to vreme da srede igru !..:boodala:,, pihh sta radi marketing :cool:
Equilibrium
4.11.2008, 14:17
Vestacki odlazu dizu hype otprilike ovo je najcekanija igra ikad, mozda posle WotLK
White Ripper
4.11.2008, 17:35
Zakasljao sam se kad sam vidio zahtjeve.Sta mislite da li ce moci da se igra barem sve na low na konfiguraciji iz profila:a_whistli
Boris Lozac
4.11.2008, 17:40
Nesto mi tu ne odgovara. Minimum GF 7900 koji je brzi od preporucenog GF 8600, ili minimum ATi X1900, dakle ako ima neko X1800XT 512MB igra mu nece raditi.
Gluposti.
Da, nesto tu ne stima, 7900 je koliko ja znam mama za 8600? Verovatno su mislili 9600...
Zakasljao sam se kad sam vidio zahtjeve.Sta mislite da li ce moci da se igra barem sve na low na konfiguraciji iz profila:a_whistli
Na celeronu svakako :kreza:
Znas kako ce da radi? Imam osecaj da je za onu fiziku potreban dobar CPU i recimo dok se ne skucas u nesto radice ti ok :)
White Ripper
4.11.2008, 17:59
Na celeronu svakako :kreza:
Znas kako ce da radi? Imam osecaj da je za onu fiziku potreban dobar CPU i recimo dok se ne skucas u nesto radice ti ok :)
:boodala::paranoia::n-cc2:
Najveci problem mi je kes memorija.Sa ovim ostalim ce se nekako izborit.......
Da imas CPU sa dva jezgra, mogli bi smo da razgovaramo (lepo pise da je minimum barem dvojezgarac). Ovako, verovatno nece moci ni da se pokrene.
Sol-Badguy
4.11.2008, 18:05
Da, nesto tu ne stima, 7900 je koliko ja znam mama za 8600? Verovatno su mislili 9600...
Pa, poredio sam ja sa ortakom, njegova 7900GS se pokazala čak slabijom od moje Palitove 8600GT u par navrata, a na par mesta su bile izjednačene... no OC...
White Ripper
4.11.2008, 18:10
Da imas CPU sa dva jezgra, mogli bi smo da razgovaramo (lepo pise da je minimum barem dvojezgarac). Ovako, verovatno nece moci ni da se pokrene.
Moci ce da se pokrene al da li ce praviti dovoljno frejmova za igru to je pitanje:icon_scra
Moci ce da se pokrene al da li ce praviti dovoljno frejmova za igru to je pitanje:icon_scra
Da moze da se pokrene, ne bi eksplicitan minimum bio procesor sa dva jezgra. Sasvim je moguce tako napraviti softver da uopste ne funkcionise bez dva CPU jezgra. Mada... uvek postoji teoretska sansa da minimalni zahtevu u stvari i nisu pravi minimum, nego neka procena.
White Ripper
4.11.2008, 20:08
Da moze da se pokrene, ne bi eksplicitan minimum bio procesor sa dva jezgra. Sasvim je moguce tako napraviti softver da uopste ne funkcionise bez dva CPU jezgra. Mada... uvek postoji teoretska sansa da minimalni zahtevu u stvari i nisu pravi minimum, nego neka procena.
Moje je misljenje da samo Assassin's Creed smije da trazi dva jezgra!!!Assassin's Creed sam odigro sa frejmom u rasponu od 14-31 FPS.Ne vidim razloga zasto ne bi radio i novi GTA kad radi fino Creed.
Smanjim fizcke proracune koje obavlja procesor i kako-tako uzivam
Zasto meni ne radi FarCry2, a radi Crysis sa jacom al zahtevnijom grafikom?
Zato sto su ga tako pravili da ne podrzava starije procesore kao moj (Barton). Poredjivanje igara mi nije pomoglo u tom slucaju.
Sto se tice GTA4, ne verujem da pise dual core za minimum samo fore radi, al videcemo.
Pa igra je prvobitno razvijana za obe konzole gde je više jezgara prirodno okruženje, verovatno se ne zezaju.
Shone_King
4.11.2008, 22:31
i meni se cini preteranoo i chudno za max C2Q ili x3 / 7900 /8600??? ovo mora da nesto nije u redu...ja bih pre rekao da ce igra da trazi 6600/1gbram/ili neki jednojezgarac na 3ghz mozda...zaista je preterano..
smrdi mi nesto...cenim da to prevaranti placaju rockstaru da namerno ne optimizuju igru da moraju ljudi da updateuju masine :D
okej salu na stranu
i meni se cini preteranoo i chudno za max C2Q ili x3 / 7900 /8600??? ovo mora da nesto nije u redu...ja bih pre rekao da ce igra da trazi 6600/1gbram/ili neki jednojezgarac na 3ghz mozda...zaista je preterano..
isto tako mislim...
mada... recimo farcry2, koji po meni bi trebalo da bude 3 puta zahtevniji od gta4, trazi dvojezgarac ali moze da se upali na mom northwood p4 2.4ghz/1gb ddr400/x1650 agp... i na nekim lowlowlow settinzima moze cak i da se igra... al ne bas udobno...
mozda ce isto tako biti sa gta4. tj verovatno...
Kada dodje dan kad izadje GTAIV prichacemo kako je ko pokrenuo igru i na koji nachin,a sada je dosta.Bolje tema da bude neaktivna do izlaska igre.(sem ako se ne desi neka informacija od Rockstara)
Nije bitno sa koliko ce igru pokrenuti,vazno je da uzivash dok palish drotove.:D
Kao što sam već pre pomenuo,a određeni ne veruju,evo :mad:
http://www.gamespot.com/pc/action/grandtheftauto4/similar.html?mode=versions
u Evropi tek 3.decembra :n-cc2:
Ok, razumem sto smo svi razocarani pomeranjem izlaska GTA 4, ali necemo sad da napravimo par stranica spama o tome ponavljajuci datum iznova i iznova..
Znaci novi datum je 3.12.2008. ukoliko bude novih informacija updatovacemo..
I bez postova tipa "bas bezveze sto su odlozili opet", "ne mogu da docekam" itd.. Svi se tako osecamo ;)
Back to topic.. ;)
donator99
10.11.2008, 21:26
Bez ikakve zelje da zapocnem ikakav flame ili bilo sta, posto vidim da je OP dobio 56 zahvalnica za svoj post, da li bi neko mogao da mi objasni zasto je GTA toliko popularan?
Dakle, igrao sam GTA3, Vice City, San Andreas i GTA4 i nikako ne mogu da ukapiram sta je to toliko dobro zbog cega se toliko dobro prodaje i zbog cega pola ovog foruma ludi zbog iste igra.
Kthnbai.
Prvo i osnovno - zato što ima mnogo stila. To u kombinaciji sa ogromnim hajpom i činjenicom da je igra pucačina (a to deca volu ;)) daje mucho dinero.
Eto ja nisam dete (valjda :paranoia:) pa obožavam da pikam GTA još od dvojke. Jednostavno igra poseduje nešto što druge nemaju:) (ne mislim na gaženje pešaka i slično iživljavanje po ulici).
Mafia je bila direktan konkurent trojci i ako je odlična igra, ima stila na pretek, ipak sam se osećao pomalo sputanim dok sam je više puta prelazio, dok kod GTA to nije bio slučaj.
donator99
10.11.2008, 23:29
^Pa, provaljujem je da ima nesto sto drugi nemaju, ne bi se prethodni delovi prodali u 50 miliona primeraka da je u pitanju jos jedan genericki sand box shooter, sa obzirom da nije imala toliko jak marketing.
Izgleda da "to nesto" mene ne privlaci u meri u kojoj privlaci ostale igrace...
Jos kad bi mi neko objasnio sta je "to nesto".
To "nešto" je recimo gomila latentnih referenci na različite ličnosti, događaje, način života epohe koju neki od delova obrađuje.
Meni je GTA 3 bila prva igra u kojoj sam osetio da ne moram da igram kako je neko zacrtao, nego kako ja hoću (bar donekle). A uz to i ogromno okruženje koje pruža tu slobodu.
Meni je GTA 3 bila prva igra u kojoj sam osetio da ne moram da igram kako je neko zacrtao, nego kako ja hoću (bar donekle)Jednostavno, igrajuci razmisljam kao u pravom zivotu, recimo danas mi je zanimljivo da bezim od murije, sutra da gazim ljude itd... u beskraj. Naravno prvo odigram sve misije nebi li otvorio sto vise stvari.
Shone_King
11.11.2008, 1:50
inache gta i mene vuche po realnosti u zovotu,ja najvise volim da se zezam sa kolima,polako vozim i stajem na semafor i slicno:dedica:
inache gta i mene vuche po realnosti u zovotu,ja najvise volim da se zezam sa kolima,polako vozim i stajem na semafor i slicno:dedica:
Za mene je jedna mana gta to sto dosto odudara od stvarnog zivota.
Na primer kod voznje kola moras da se dosta pomucis da bi vozio "realno".
Zato mi se uvek vise u tom segmentu svidjala mafia , gde je voznja kola super odradjena , sa menjanjem brzina etc. Nadam se da nece da useru u realnosti mafiu 2 , pa da povuce na gta fazon.
Neznam kakav gta iv po tom pitanju???
Inace posto je bila prica sta je to posebno u gta sto ga odvaja od ostalih , za mene su to interesanti likovi i dijalozi koji su mnogo zabavni.
La.Prestige
11.11.2008, 14:17
Kad vozis na volan,to je druga prica...:)
Ali ovaj novi GTA nikako ne moze da se poredi s III,jer prvo nemaju isti engine,a drugo ovo je sasvim druga prica,znaci unapredili su ga ljudski...;)
Nece me cuditi kad izadje GTA 10,kad budemo vozili neka kola i parkiramo ga u centru Bg,a zatim,odemo do centra kad ono stoji taj auto...:D
Imam bujnu mastu:D:a_bleh:
Boris Lozac
12.11.2008, 14:25
Neznam kakav gta iv po tom pitanju???
GTA IV je sjajan po tom pitanju! Fizika automobila je vise nego dobra za ovakav tip igre, dosta dosta realnije od ranijih delova gde su se kola kretala ko po sinama.. Preporucujem vam da nabavite neki gamepad sa trigerima (duboki dugmici) da mozete lepo da kontrolisete gas i kocnicu, a ne da izigravate hobotnicu na tastaturi i misu i da vozite po sistemu on/off...
White Ripper
12.11.2008, 20:36
Igra ce valjda instalirana zauzimati 18GB ali GTA je vrijedan toga.Sto se tice odlaganja bolje sto je odlozen.Bolje da ga malo ispeglaju da bi bio manje zahtjevan jer su zahtjevi UZAS!!!!!Dok sam ono citao kosa mi se dizala na glavi.Ako konacni zahtjevi budu onakvi imam da osjedim pa cu onda morati da se farbam :)
Igra ce valjda instalirana zauzimati 18GB ali GTA je vrijedan toga.Sto se tice odlaganja bolje sto je odlozen.Bolje da ga malo ispeglaju da bi bio manje zahtjevan jer su zahtjevi UZAS!!!!!Dok sam ono citao kosa mi se dizala na glavi.Ako konacni zahtjevi budu onakvi imam da osjedim pa cu onda morati da se farbam :)
Neka neka.. jos bolje sto su odlozhili.. samo neka je odrade kako valja do kraja :)
Nadam se da cu je moci igrati u Maximumu sa mojom confom. Ili barem sve na High , bez AA i onih dodataka... :a_whistli
Leo King
14.11.2008, 12:41
Jedva cekam gta 4..... samo neznam zasto u evropu stize tek 3 decembra a u USA 2 decembra, ja zivim u los anđelesu i drugovi mi kazu da stize u evropu u isto vreme kao u USA:confused:
<Rio_da>
14.11.2008, 12:58
Kad gta stigne kod nekoga sa dobrim uploadom, to je stiglo... Mada ja ozbiljno razmisljam da kupim original, zbog online igre i zato sto vredi...
Kad gta stigne kod nekoga sa dobrim uploadom, to je stiglo... Mada ja ozbiljno razmisljam da kupim original, zbog online igre i zato sto vredi...
Uzmi original kada izadje,necesh se razocharati(ja cu je uzeti isto skrpiti nekih 4000-4500 za GTA,jer mise chini da ce ovaj biti jedini gde je glavni lik Srbin):D
White Ripper
15.11.2008, 14:15
Ako ovaj GTA ne bude optimizovan,nego bude prezahtjevan kao sto je najavljeno na ovu temu ce raspravljati samo nekoliko ljudi:D
BrutaLiS
15.11.2008, 16:43
Kazu platforma windows???
http://www.itsvet.com/proizvod/rockstar-games-grand-theft-auto-4/software/494/1065
<Rio_da>
15.11.2008, 18:41
Kazu platforma windows???
http://www.itsvet.com/proizvod/rockstar-games-grand-theft-auto-4/software/494/1065
:confused: Sta je bre ovo... sad cu da nazovem da pitam...
Nije greska, nije lopovluk.
To se zove "preorder" ;)
cak je i cena genuine
Veljko the King
22.11.2008, 15:08
Sad na steam-u je bio update za GTA IV.Pise avilable 2 decembra.I evo system requirements:
Proc: Intel c2d 1.8 ghz/Athlon x2 64 2.4ghz
RAM: 1.5 gb vista/1 gb xp
Graphic: nvidia 7900 256mb/ati 1900x 256mb
White Ripper
22.11.2008, 16:17
Sad na steam-u je bio update za GTA IV.Pise avilable 2 decembra.I evo system requirements:
Bas si me obradovao potvrdjenim zahtjevima:D
Ja ovoj zahtevnosti ne verujem.:P
White Ripper
22.11.2008, 19:12
Ja ovoj zahtevnosti ne verujem.:P
Prihvati stvarnost i gorku sudbinu:D
Evo rockstar vec najavio ekspanziju za xbox360
Ja verujem onome shto je rekao Rockstar.:)
La.Prestige
22.11.2008, 20:47
Gta nikad nije bio zahtevan...tako da ne verujem da je ovo neki fake....
Cekaj,a da to nije minimum?
Veljko the King
22.11.2008, 21:09
Ako je sa steam-a fake onda jbg sta da ti kazem.A nije pisalo da li je minium ili recommended, ali je nekako logicno da je minimum.Blago meni za xbox :)
White Ripper
22.11.2008, 22:00
Ako je sa steam-a fake onda jbg sta da ti kazem.A nije pisalo da li je minium ili recommended, ali je nekako logicno da je minimum.Blago meni za xbox :)
Minimum je nazalost:(.Zahtjevi za xp su 1GB ram,!1.8GHz,radeon x1800 256MB.
Pretpostavljam da ce moci da ga pokrene barem 7600GT:dedica:
Samo da moze moja masina da izvuce onaj "suvi" minimum.Volio da bi kad bih mogao da ga pokrenem bar na 640x480 very low ako bude engine dozvoljavao navedenu rezoluciju
Ichigo222
22.11.2008, 23:05
Gta nikad nije bio zahtevan...tako da neverujem da je ovo neki fake....
Cekaj,a da to nije minimum?
Evo hadverskog dela gta tj zahtevi koji su malo preveliki Grand_Theft_Auto_IV#Windows_version (http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_IV#Windows_version) . Mislim da je hadverska zahtevnost IV prevelika ali sta je tu je ! :)
La.Prestige
22.11.2008, 23:13
Prevelika:eek:
OMG,pa kakvu smo zahtevnost u pocetku ocekivali,mislio sam da cu morati kupiti 4870x2,a vidi ovo...za tako nenormalno dobru igru ovo preporuceno,sto je malo,malo je. :)
zdravkelja
22.11.2008, 23:13
Ovo su potpuno ocekivani zahtevi, ne znam sta ste vi ocekivali. :)
Piše da su veći sistemski zahtevi posledica grafičkih poboljšanja u odnosu na konzole a ogledaju se u vidu većeg draw distance-a.
Ichigo222
22.11.2008, 23:16
Prevelika:eek:
OMG,pa kakvu smo zahtevnost u pocetku ocekivali,mislio sam da cu morati kupiti 4870x2,a vidi ovo...za tako nenormalno dobru igru ovo preporuceno,sto je malo,malo je. :)
Za mene licno nije ali u globalu trazi vise nego Crysis sto pomalo smeta plus 18 gb na hdd malo ko ce lako progutati :D
Ja imam duplo jace od minimuma :kreza:
Imam jace i od recomened XD
Jedino proc je djene djene al sta je tu je... :(
La.Prestige
22.11.2008, 23:23
pa jel si ti uopste video Crysis-ovu zahtevnost...
Uzgred,ovih 18gb nije nista,naspram onoga sta sve on ima i sta se sve moze raditi...ustvari videces i sam. :)
Ichigo222
22.11.2008, 23:25
pa jel si ti uopste video Crysis-ovu zahtevnost...
Uzgred,ovih 18gb nije nista,naspram onoga sta sve on ima i sta se sve moze raditi...ustvari videces i sam. :)
Evo pogledaj ( preporucenu konfu za Crysis ) pa uporedi Crysis#Development (http://en.wikipedia.org/wiki/Crysis#Development). A igrao sam ga ( mislim na gta 4) na konzoli ( i presao ) tako da znam da nudi mnogoooooo :D ;) :opanachke
Ja mislim da ce ovo da bude prva igra sa 4 ili vishe ko zna,jer nema shanse da sve to stane na 2-3 DVD-a?Jel greshim?
La.Prestige
22.11.2008, 23:29
pa bas ne znam da li ce biti isto i na PC-ju....:rolleyes:
P.S ne moras da citiras poslednju poruku,stvarno je nepregledno...;)
Ichigo222
22.11.2008, 23:39
Ko zna mislim sa 18 gb moguce da ce biti na vise od 2 ili 3 dvd. Decembar je blizu videcemo ( znaci moram do tada da zavrsim Fallout 3) da bi se posvetio gta :opanachke
Shone_King
23.11.2008, 0:48
Igra ce ocigledno biti na 2DL DvDa
Mr.Deeds
23.11.2008, 10:32
Tih 18gb je 1\4 mog harda tako da videcu sta ce biti ....
Tih 18gb je 1\4 mog harda tako da videcu sta ce biti ....
Brishi sve...:dzavo:
Ako hocesh da sachuvash neshto,narezi na disk.:D
Mr.Deeds
23.11.2008, 13:02
Morace, samo nek izadje igra lako cu ja za to:D
Realno, meni nije jasno kako ljudi prezivljavaju sa manje od 1750 (i kusur)GB... Salim se, tolko ja imam i nisam ispunio ni 1500GB. ;)
Ovo je igra koju cu mozda kupiti u originalnom izdanju, osim ako se Multiplayer ne bude igrao i preko narodnih servera. :rolleyes:
Ova zahtevnost u stvari i nije velika, znaci ja sa x2 5000+ BE, 2GB 800mhz, ati 2400 mogu mirno da spavam i ocekujem premijeru.
getawayblues
23.11.2008, 15:45
I sta, nije valjda da cu morati da instaliram XP SP3, da bi igrao igru? Koja je tu logika? A za sve ostalo nemam frke, lagano ce ici na maximum...
zdravkelja
23.11.2008, 16:01
A zasto ga ne bi instalirao?
Besplatan je, nemas sta da izgubis, a vredi instalirati ga.
Da, čista glupost je to sa ServicePackom 3, što bi ga morao instalirati :boodala:
A što ga ne instaliraš? Samo može da bude korisno.
Ako je ovo Minimum , mene ce procesor da *****ava :paranoia:
White Ripper
23.11.2008, 18:04
Ova zahtevnost u stvari i nije velika, znaci ja sa x2 5000+ BE, 2GB 800mhz, ati 2400 mogu mirno da spavam i ocekujem premijeru.
Zli jezici mogu da kazu da je zahtjevnost mala.S tvojim ati-jem 2400 neces moci(ja ti garantujem)da pokrenes novi GTA.64 bit-ni memorijski interfejs je totalno malo za GTA.Navedena graficka za minimum GeForce 7900 ostavlja u prasini tvoj radeon 2400:dedica:
U tvom slucaju ni ram ni procesor ti nece nadoknaditi nedostatak.A i ne kosta te nista da kupis barem GeForce 9500GT jer je daleko bolji o tvog radeona 2400
Zli jezici mogu da kazu da je zahtjevnost mala.S tvojim ati-jem 2400 neces moci(ja ti garantujem)da pokrenes novi GTA.64 bit-ni memorijski interfejs je totalno malo za GTA.Navedena graficka za minimum GeForce 7900 ostavlja u prasini tvoj radeon 2400:dedica:
U tvom slucaju ni ram ni procesor ti nece nadoknaditi nedostatak.A i ne kosta te nista da kupis barem GeForce 9500GT jer je daleko bolji o tvog radeona 2400
Ja ocekujem da ce da radi. Tacno je da je 64 bitna kartica, ali sa 600 Mhz za GPU i 1100 za memoriju.Kad igra izadje obavesticu vas kako klizi pa makar i na low podesavanjima i to u rez. od 1440x900.
9500GT ne bih uzeo ni u ludilu sad kupovati nVidia karticu moze samo onaj ko godinu dana nije pratio trziste hardvera.9500GT jeste 128 bitna karta sa 550 mhz za GPU i 1600 mhz za memoriju ali je bazirana na slabom G96 cipu i 65nm procesu izrade, sto u sustini nije nista drugo do stari preimenovani 8600GT ko ji je zasnovan na G84 cipu preimenovanom u G96.
Za taj isti novac boljeje uzeti ati 4670 512 DDR3 (zasnovan na novom RV730(za nijansu oslabljeni RV770) cipu,GPU 750, memorija 2000 mhz, 55 nm proces izrade) cije performanse prelaze 9500 GT za 15-25 %.
ukimafija
23.11.2008, 22:08
Prvo 9500GT ddr3 kosta do 60e ali na hrpi mesta moze da se nadje za 55e, a ATI 4670 koji je nesporno dva i po puta brzi tesko da mozes da kupis ispod 75e pa do 85e, tako da poredjenje nije na mestu.
Upalices ti GTA nije to sporno, e sad kako ce to da radi(da se vuce) je druga tema...
Na onom sajtu "Can you run it" se na listi konacno pojavio i gta 4 tako da nema potrebe za kuknjavom i pitanjima o zahtevnosti na ovom forumu. ko hoce da se informise neka "analizira" sistem tamo i dobice odgovor na sve sto ga zanima.
Obavio sam test and I am very happy with what I see za recomended setings!
http://www.fileden.com/files/2008/1/8/1687315/Untitled.jpg
K'R' HooD
24.11.2008, 11:43
Cekaj stani cekaj, znaci moja 7300GT nece moci to da pokrene. ?!
Auf.. ja cu morati moj C2D E6420 (2.1 Ghz) da klokujem ako mi GTA 4 ne bude radio na High :paranoia:
Goldfinger
24.11.2008, 14:02
da li ce ati radeon 7250 256 mb biti dovoljna za pokretanje ove igre ako ispunjavam ostale uslove
Djordje Turjacanin
24.11.2008, 15:04
Ma dajte ljudi šta se tripujete na onaj sajt canyourunit, on mi je nekoliko puta slagao i to žestoko. Primjer:Pokrenem zahtijevnost za Far Cry(1) i kaže mi da ne zadovoljava ni minimalne uslove, a ja igru vučem na fullu 1280x1024 sa AA. A GTA će biti zahtijean koliko bude pa kad ga kupite(nadam se brzo:D) vidjećete koji su hardverski zahtijevi a do tada ........
Equilibrium
24.11.2008, 15:07
Jel zna neko kad pocinje da se radi GTA 5 ili slicno
Jel imaju screenshotovi ili neke izjave autora ili bar najave ako nije poceo da se pravi
Ovaj mi je vec dosadio na Sonyju a moracu da ga predjem i na kompu, stvarno bih voleo da sledeci izadje prvo za PC ili istovremeno
Djordje Turjacanin
24.11.2008, 15:37
GTA 5!!!!:eek::eek::boodala::a_whistli:ciao:
Hhmm!Ne vjerujem da bi GTA 5 izašao prije 2011/12 a R* ima važnijeg posla jer su najavili da će publikovati neku igircu brzo. Jednostavno opusti se, dok izađe GTA 5 mi ćemo koristiti od konzola XBOX 720 i PS4 a komp će nam imati 10 GB RAM memorije. A ko zna, možda se neće zvati sledeći GTA 5 već će biti kao i VC i SA spin-offovi.
BrutaLiS
24.11.2008, 16:36
Jel imaju screenshotovi ili neke izjave autora ili bar najave ako nije poceo da se pravi
Ovaj mi je vec dosadio na Sonyju a moracu da ga predjem i na kompu, stvarno bih voleo da sledeci izadje prvo za PC ili istovremeno
Hahha, jes ti dobro :D ?
Shone_King
24.11.2008, 18:05
Ako cemo po redu "GTA IV" je u stvari gta6,tako da si 5. preso odavno .
E da vidis... i ja sam se smorio...kad ce vise da izadje taj gta 16 da mogu lepo da se naigram? ! :rofl:
ljudi, nemojte preterivati... realno, meni je ova igra i dalje jos nova i nesto sto treba da zazivi tek kad se pojavi za PC... vi koji ste je obrnuli vec 6 puta na konzolama, sta da vam radim.... mi PC gameri tek treba da se zabavimo kako treba :D
Nemoj tako, stvari se poboljsavaju.
Pre nego sto je GTA bio najavljen za PC:
- Hoce li GTA izaci za PC?
- Ne zna se...
- Hoce li GTA izaci za PC?
- Nemamo pojma.
- Hoce i GTA izaci za PC?
- Nije jos zvanicno najavljeno.
Posto je GTA najavljen za PC:
- Kad ce GTA?
- Tad i tad.
- Hoce li mi raditi na "insert_konfa_na_kojoj_ce_igra_leteti_na_Ultra_High"
- Da.
- Kad ce GTA?
- Tad i tad.
- Jao, hoce li meni raditi na 100Ghz, 100000000 RAM-a, GeForce GCXJKAF41?
- Valjda hoce.
- E ljudi, kad ce...
Da se primetiti varijacija u pitanjima pre i posle najave PC verzije.
Ichigo222
26.11.2008, 10:08
E da vidis... i ja sam se smorio...kad ce vise da izadje taj gta 16 da mogu lepo da se naigram? ! :rofl:
ljudi, nemojte preterivati... realno, meni je ova igra i dalje jos nova i nesto sto treba da zazivi tek kad se pojavi za PC... vi koji ste je obrnuli vec 6 puta na konzolama, sta da vam radim.... mi PC gameri tek treba da se zabavimo kako treba :D
Slazem se sa tobom. Inace kad god se pojavi novi gta ljudi pitaju kad ce sledeci mislim stvarno pa 3 godine je proslo od San Andreasa sto znaci da ce 5 tamo negde 2011 ili 2012 :D
Ako cemo po redu "GTA IV" je u stvari gta6,tako da si 5. preso odavno .
Dobar odgovor nema sta he he :tapsh:
Primijetio sam da na PS3 i XBOX 360 kamera dosta loshe prati kad vozite kola.
Nadam se da ce drugachije biti na PC.
P.s josh samo koji dan :alealeee:
donator99
28.11.2008, 17:04
Ja to nisam primetio a igrao sam igru 20ak sati + bar 2 sata multiplayera.
Ichigo222
28.11.2008, 18:59
Primijetio sam da na PS3 i XBOX 360 kamera dosta loshe prati kad vozite kola.
Nadam se da ce drugachije biti na PC.
P.s josh samo koji dan :alealeee:
Jeste malo su kontrole ( mislim na kameru) konfuzne . Da jos samo malo i opet put u Liberty City. He he :opanachke
donator99
28.11.2008, 19:37
Kako su kontrole konfuzne?
Na gamepadu se jednom pecurkicom okrece kamera oko vozila, dok se drugim upravlja vozilom.
Sta je tu toliko konfuzno?
Mozda ste gledali neke klipove gde je lik poceo da igra, pa se jos nije uhodao sa pokretima kamere ili ne kapira koja je pecurkica za kameru, a koja za pokrete vozila, ali kontrole i pokretanje kamere nisu konfuzni i teski za koriscenje.
White Ripper
28.11.2008, 20:38
Kako su kontrole konfuzne?
Na gamepadu se jednom pecurkicom okrece kamera oko vozila, dok se drugim upravlja vozilom.
Sta je tu toliko konfuzno?
Mozda ste gledali neke klipove gde je lik poceo da igra, pa se jos nije uhodao sa pokretima kamere ili ne kapira koja je pecurkica za kameru, a koja za pokrete vozila, ali kontrole i pokretanje kamere nisu konfuzni i teski za koriscenje.
Nisu konfuzne kontrole,nego kamera malo ,,mlatara"
Filip989
28.11.2008, 23:59
http://pc.ign.com/articles/934/934268p1.html:mad::kreza::boodala::a_whistli
Big deal :opanachke SecuROM, nema ograničenja što se tiče broja instalacija, online registracija, gomila đubreta koja se instalira zajedno sa igrom... ništa neuobičajeno...
Evo kako se brane od pirata:kreza:
Aside from the fact that warez are a great place to pick up a Trojan or key logger...
Ma opusteno... ja cu da je kupim :) za vas ne znam...
ukimafija
29.11.2008, 0:51
Po onome sta napricase, nece biti nekima bas ni tako lako da krekuju igru...Ali naci ce se vec neko pametan...I ja mislim da cu da kupim igru...Ovo je nesto gde stvarno vredi imati original...Dugo smo je cekali
Slazem se, ako bog da zdravlja:D eto gta kod mene na stolu...(org. naravno)
Evo kako se brane od pirata:kreza:
Pazi, daleko da neki veci nivo efikasnosti ne postoji.
Na primer, preko 90% online activation igara nikad ne dobiju patch u narodnoj varijani (jel neko igrao Mass Effect DLC, bez originala, a?). A narodna izdanja cesto dovoljno kasne da da naprave razliku po pitanju prodaje (nestrpljiva deca preko okeana se ipak odluce da kupe original, da ne cekaju narodnjaka).
Zatim, dok standarni check moze da se pobedi na dva nacina (imidz ili crack), aktivacija moze samo na jedan (crack), sto takodje ima direktni faktor na to koliko brzo moze da se pojavi narodna kopija, i kasinju podrsku za patcheve.
P.S.
Sve u svemu, igre sa online aktivacijom jesu bolje zasticene od klasicnih, i to se oseti kod onih koji koriste narodne verzije (sto i jeste poenta zastite).
Ma mislio sam na onu staru priču kako su warez sajtovi puni "zlih" trojanaca i keyloggera koji samo čekaju da zaposednu vaš računar ako ne kupite original verziju:paranoia:
Ma sta vam je postoji dosta pametnijih ljudi od onih koji su to izmislili i oni su mnogo brzi od onih koji se muce da naprave igru(znate sigurno na koga mislim)
Kako onaj lik sto je napravio onaj virus koji krade fajlove i ostavlja poruku gde da se javis za nadoknadu i vracanje fajlova, sto ne probiju njegov program....
Shone_King
29.11.2008, 2:29
Meni je na primer glupo to sa online aktivacijom,mislim chak i da neko kupi original mora da ima internet da bi ga aktivirao sto je sasvim glupo a mnogo ljudi nema internet....
Sol-Badguy
29.11.2008, 3:02
Ljudi se masovno bune protiv toga a štaviše Spore, kao igra koja je prva to uvela je najpiratizovanija igra ikada, pa vi vidite :)
GTA 4 PC Demonstration (http://www.youtube.com/watch?v=AvYCqLbR-6o)
Ehm... sad bih ga zaklao i ukrao mu GTA4 :a_whistli
Ako je pravi naravno. Jer mi je chudno da je na 2 DVD-a. Koliko sam chuo on ce biti na 1 DL-u.
Inache clip je postavljen kasno sinoc , a u jednom komentaru je neki lik potvrdio da radi u PC shop i da su dobili GTA4 ali da ga ne smiju prodavati prije 3 Decembra.
crazy_LG
29.11.2008, 10:51
Ја мислим да ће ово бити најјача игра ове године,а дефинитивно ће бити најочекиванији наслов ове године. Ипак, оволику нелинеарност нисам видео ни у једном овогодишњем наслову.
Shone_King
29.11.2008, 14:55
ma svejedno uvek im neko provali te zastite i ta chuda,ne mogu da verrujem da je 1. decembar prekosutra,ja ko da sam pao sa kruske,jos 3 dana do izlazka GTA IV ovo mora se odbrojava ,mislim GTA IV cu igram jedno godinu dana jos kad ga modujem bice extra..
crazy_LG
29.11.2008, 15:07
Мислим, коришћење моба да позовеш полицију, хитну или ватрогасце и хаковање GPRS:tapsh::tapsh: То има само у GTA
White Ripper
29.11.2008, 15:11
Pazi, daleko da neki veci nivo efikasnosti ne postoji.
Na primer, preko 90% online activation igara nikad ne dobiju patch u narodnoj varijani (jel neko igrao Mass Effect DLC, bez originala, a?). A narodna izdanja cesto dovoljno kasne da da naprave razliku po pitanju prodaje (nestrpljiva deca preko okeana se ipak odluce da kupe original, da ne cekaju narodnjaka).
Ja sam igro narodnjacki Mass Effect i Crysis Warhead:dedica:
Ne bojte se,ja vam kazem,bice GTA 4 narodnjaka.Hakeri upadaju i hakuju microsoftove sisteme, a ne smrdljivo parce softvera sto je Rockstar napravio(nemoj ko da me pogresno protumaci i misli da sam rekao da je GTA smrdljiv:D)
GTA 4 PC Demonstration (http://www.youtube.com/watch?v=AvYCqLbR-6o)
Ehm... sad bih ga zaklao i ukrao mu GTA4 :a_whistli
Ako je pravi naravno. Jer mi je chudno da je na 2 DVD-a. Koliko sam chuo on ce biti na 1 DL-u.
Inache clip je postavljen kasno sinoc , a u jednom komentaru je neki lik potvrdio da radi u PC shop i da su dobili GTA4 ali da ga ne smiju prodavati prije 3 Decembra.
To zapravo znaci da ga treba ocekivati veceras i u toku sutrasnjeg dana. Ista prica je bila i za WOW WOLTK, dobiju ga maloprodaje ali ne smeju da prodaju. Verovatno ce se napraviti neka pametna glava da uradi clon :)
getawayblues
29.11.2008, 17:06
Pitanje -da li je update sa SP2 na SP3 sa Microsoftovog sajta izvodljiv, u slucaju ako je na racunaru instalirana piratizovana verzija SP2? Mada mi taj zahtjev za SP3 i dalje zvuci smijesno od Rockstara, ali ajde...
nikola s
29.11.2008, 17:20
Ma radice na SP2, samo se postaraj da imas dovoljno jaku masinu da ga pokrenes i to je to.
Pitanje -da li je update sa SP2 na SP3 sa Microsoftovog sajta izvodljiv, u slucaju ako je na racunaru instalirana piratizovana verzija SP2? Mada mi taj zahtjev za SP3 i dalje zvuci smijesno od Rockstara, ali ajde...
Moguce je bez ikakvih prblema, ali nije preporucljivo, posto instaliranjem SP3 preko SP2 moze da napravi velike probleme, pogotovu kod racunara koji imaju SP2 RTM i nikad nisu updejtovali.
What are the Minimum System Requirements?
Rockstar: OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athalon X2 64 2.4Ghz
Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space
Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900
What are the Recommended System Requirements?
Rockstar: OS: Windows Vista - Service Pack 1 / Windows XP - Service Pack 3
Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
Memory: 2.5GB Vista / 2GB XP, 18 GB Free Hard Drive Space
Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870
What are the Other System Requirements?
Rockstar: Initial activation requires internet connection; Online play requires log-in to Games for Windows - LIVE and Rockstar Games Social Club (13+ to register); retail version requires disc in drive to play (unlimited installations for retail discs in most countries); software installations required including Sony DADC SecuROM, Adobe Flash, DirectX, and Microsoft's .NET Framework, Games for Windows - LIVE, and Internet Explorer.
getawayblues
29.11.2008, 21:06
Rockstar: Initial activation requires internet connection; Online play requires log-in to Games for Windows - LIVE and Rockstar Games Social Club (13+ to register); retail version requires disc in drive to play (unlimited installations for retail discs in most countries); software installations required including Sony DADC SecuROM, Adobe Flash, DirectX, and Microsoft's .NET Framework, Games for Windows - LIVE, and Internet Explorer.
Nesto mi se previse "uskim" chini ovaj jaz izmedju minimum i recommended konfiguracije... Prvo - razlika izmedju GeForce 7900 i 8600 jeste primjetna, ali opet... Onda za minimum 1.5gb ram-a, a za optimum samo 2gb... Tako da nekako licno mislim da je konfiguracija za recommended prilicno realna (taman moja konfa:D), a za minnimum vec smatram da ce moci i na malo slabijim racunarima... Hm. Pa ne moze GTA biti toliko drasticno zahtjevniji od Crysisa sto se minnimum requirementsa tice, majku mu!
Nesto mi se previse "uskim" chini ovaj jaz izmedju minimum i recommended konfiguracije... Prvo - razlika izmedju GeForce 7900 i 8600 jeste primjetna, ali opet... Onda za minimum 1.5gb ram-a, a za optimum samo 2gb... Tako da nekako licno mislim da je konfiguracija za recommended prilicno realna (taman moja konfa:D), a za minnimum vec smatram da ce moci i na malo slabijim racunarima... Hm. Pa ne moze GTA biti toliko drasticno zahtjevniji od Crysisa sto se minnimum requirementsa tice, majku mu!
Pa ima u stranim drzhavam ovisnika o GTA.
Neki kad vide Minimum confu odma ce da se krpe da kupe koliko toliko jache komponente da bi ga igrali.
Mozda je to i mali potez za marketing... :a_whistli
Jer ako na jednom forumu za 20 min ~5 000 ljudi odma poleti da vidi topic sa slikama kutije GTA4 za PC , ko zna koliko ih je u svijetu koji bi "kucu prodali" da bi igrali GTA4 :D
donator99
29.11.2008, 21:31
Ti sto bi kucu prodali za GTA su ga odavno odigrali.
nikola s
29.11.2008, 21:39
Ni meni se tu nesto ne uklapa:icon_scra
Minimalni GeForce 7900 je jaci od pozeljnog GF 8600.
Takodje pise pozeljno GF 8600 i onda po nekom pravilu tu treba da stoji ekvivalentna ATI karta, a ovde je to mnogo jaci Radeon HD3870.
Sve je tu meni sumnjivo.
Kada ga probam na svom PC-ju tada cu videti da li je stvarno X1900 minimum, u zavisnosti koliki bude frame rate, mada mislim da cu moci fino da igram na umerenim podesavanjima.
Ichigo222
29.11.2008, 21:39
Ja bih rekao da je ovo realna stvar mada jeste pomalo cudna razlika izmedju min i recommendeda. Ko ce ga znati saznacemo tamo posle 4 decembra. Jedno je sigurno mora se koristiti konfa koja fura Crysis ili Asasins Cread u normalnim granicam. Cisto radi opustene igre bez cimanja :)
<Rio_da>
29.11.2008, 21:45
Ja mislim da ce jak proc ovde igrati glavnu ulogu... grafa treba da bude pristojna manje vise zavisno od detalja koji se ukljuce, it's all good, klokovacemo ako se mora :D
Zatp igra i trazi dual core kao minimum.
Otvoren svet = gomila skripti koje se izvrsavaju u pozadini i vucu snagu procesora.
P.S.
Ukljucujuci i pathfinding, glavnog ubicu ciklusa.
Ichigo222
29.11.2008, 22:08
Ni meni se tu nesto ne uklapa:icon_scra
Minimalni GeForce 7900 je jaci od pozeljnog GF 8600.
Takodje pise pozeljno GF 8600 i onda po nekom pravilu tu treba da stoji ekvivalentna ATI karta, a ovde je to mnogo jaci Radeon HD3870.
Sve je tu meni sumnjivo.
Kada ga probam na svom PC-ju tada cu videti da li je stvarno X1900 minimum, u zavisnosti koliki bude frame rate, mada mislim da cu moci fino da igram na umerenim podesavanjima.
E tu se slazem sa tobom zato i kazem da treba sacekati pc verziju pa ce se videti sta je sta :D
Recomended system requirements me zabrinjavaju samo zbog quad core cpu. :paranoia: Da li je moguce da ce ova igra koristiti quad core kako treba ? :( Ako je tako dodje mi da tresnem onog lika gde sam kupio Intel E8400 :mad: jer sam prvo hteo Q6600 a on kaze nece to jos bar godinu dana da zazivi za igrice.
E da, ostatak konfe je u javnom profilu jer me mrzi da sve ono ponovo pisem. :D
Mithrandir
29.11.2008, 22:29
Svaki put se za***** pa citam ovu temu, mislim se: "Konacno je neko nesto normalno postovao"... Ko procita svih 24 stranica potpisujem da nece imati zelju da upali GTA, otvori SK forum ili upali racunar.
Prestanite sa prokletim spamom oko req-a! Jel Rockstar napisao u min req : If you don't have a computer that meats minimum system requirements, please spam about it for a while and we will deliver you a new computer that can play GTA IV on Crysis-High!?
Svi smo mi razumno uzbudjeni, ali neki se ponasaju kao napaljene srednjoskolke...
Svaki put se za***** pa citam ovu temu, mislim se: "Konacno je neko nesto normalno postovao"... Ko procita svih 24 stranica potpisujem da nece imati zelju da upali GTA, otvori SK forum ili upali racunar.
Prestanite sa prokletim spamom oko req-a! Jel Rockstar napisao u min req : If you don't have a computer that meats minimum system requirements, please spam about it for a while and we will deliver you a new computer that can play GTA IV on Crysis-High!?
Svi smo mi razumno uzbudjeni, ali neki se ponasaju kao napaljene srednjoskolke...
Samo opusteno. :D Mojne se nerviras. :D Jedini koji su ovlasceni da uskrate ili obrisu poruke na koje se zalis su admini. :icon_stud Cak i da obrisu ono sto sam predhodno napisao necu da se zivciram. Nije vredno toga. :icon_stud
<Rio_da>
29.11.2008, 22:42
Sta oces? Dobili smo link ka you tube snimku sa GTA4 pc verzijom na kome mi se cini da je zabola instalacija ili se jako sporo instalira :)
Evo ako hocete da ubijete vrijeme dok cekate. GTA IV (PC) ReadeMe:
http://www.gtalegende.com/imgdivers/1227990201ReadMe.txt
BUG
ATI: General:
A slightly visible diagonal line appears across the screen.
WTF... bice zanimljivo ako ovo ne isprave novi drajveri... postojace i benchmark aplikacije, sto znaci da cemo moci da se prepucavamo i hvalimo kako nam radi igra... :dzavo:
Ichigo222
30.11.2008, 1:43
WTF... bice zanimljivo ako ovo ne isprave novi drajveri... postojace i benchmark aplikacije, sto znaci da cemo moci da se prepucavamo i hvalimo kako nam radi igra... :dzavo:
Ili ce se cupamo za kosu dok ne ocelavimo ...:Freddy:
Shone_King
30.11.2008, 1:59
jeste da je mozda offtopic a da li je izasao Part2 onog GTA 4 pc demonistration,posto nisam mogo da nadjem?
I meni se nekako ne realno chine sistemski zahtevi jer 3870 je mnogo jaca karta od 8600 jedino ako su pogresili umesto 9600
Nije i nece do utorka srede lepo je lik napisao tamo...
EDIT:
Inace cd mu je zakljucan tako da ni on ne moze da instalira do utorka...
Sol-Badguy
30.11.2008, 12:03
Jaaaao! Kako će ovo biti wrh, ma ne, extra igrica! Jedva čekam! Ali zašto ovoliki rekvajrmentsi?! :( Pa moj kompijuter to ne će moći pokrenuti! Trebalo je da kupim ja onu dzi fors kartu i onaj neki extra cepeU što mi pričali u radnji da je extra, ali mene drug rek'o da ja ne uzimam...
White Ripper
30.11.2008, 13:45
Ja mislim da je dual-core potreban samo radi apsolutno glatkih prelaza,skokova sa zgrada na zgradu,letova helikopterom,skokova s automobilima i sl.
Negdje sam na internetu pronasao da igra dolazi na 1DVD DL:paranoia:
Posle dugog mozganja pretpostavio sam da je i te kako moguce.:DJa mislim da ce igra da se instalira i da prvobitno zauzme 16GB harda,a da ce potom specijalni setup da zbije fajlove na nize mjere(granice).Ko je instalirao Gears of War za PC zna na sta mislim.;)
Takodje pretpostavljam da ce igra moci da se pokrene i na single-core masinama.Pomenuh:dual-core najvise sluzi za glatke skokove,fiziku prilikom padova i sl.
miregrobar
30.11.2008, 16:24
Evo i kako se radi u video editoru :)
http://www.youtube.com/watch?v=uV9V6SnqFCQ&fmt=18
Ja mislim da je dual-core potreban samo radi apsolutno glatkih prelaza,skokova sa zgrada na zgradu,letova helikopterom,skokova s automobilima i sl.
Negdje sam na internetu pronasao da igra dolazi na 1DVD DL:paranoia:
Posle dugog mozganja pretpostavio sam da je i te kako moguce.:DJa mislim da ce igra da se instalira i da prvobitno zauzme 16GB harda,a da ce potom specijalni setup da zbije fajlove na nize mjere(granice).Ko je instalirao Gears of War za PC zna na sta mislim.;)
Takodje pretpostavljam da ce igra moci da se pokrene i na single-core masinama.Pomenuh:dual-core najvise sluzi za glatke skokove,fiziku prilikom padova i sl.
Ja sam procitao da dolazi na 2 DVD DL. :confused:
Ovaj klip to dokazuje. Lik se vec dokopao jedne kopije. :n_klanja: Verovatno je jedan od prodavaca igara. Skidam mu kapu za klip. :n_klanja: Pise da ce da napravi jos jedan klip ali tek 2.12. :D
http://www.youtube.com/watch?v=AvYCqLbR-6o
Ovaj klip to dokazuje. Lik se vec dokopao jedne kopije. :n_klanja: Verovatno je jedan od prodavaca igara. Skidam mu kapu za klip. :n_klanja: Pise da ce da napravi jos jedan klip ali tek 2.12. :D
Mozda na 2 DVD , ali na 2 DL ne.
Ichigo222
30.11.2008, 16:55
Ovaj Nikolai je majstor nema sta :n_klanja: znaci ima da ide i preko onoh 16 do 19 gb :paranoia:. Mada mislim da ce pre izaci na 2 DVD a ne 2 DL !
Mr.Deeds
30.11.2008, 17:02
Sta to lupate kakva 2 DL, igra je na 2 DVD i to je to...
La.Prestige
30.11.2008, 17:20
Jel si ti kupio igru pa znas?
Postoji mogucnost i da je na 2 DL dvd-a.Videcemo kad bude u prodavnici. ;)
Najvise me zanima hoce li biti nekih misija da rusis zgrade i objekte,kao npr.Kip Slobode...to bih mi bilo zadovoljstvo. :)
Postoji mogucnost i da je na 2 DL dvd-a.Videcemo kad bude u prodavnici. I to velika mogucnost :) sto je najgore izgleda da ce biti svaki DVD po 6-7GB
Sutra cemo verovatno dobiti verziju za mase :) ja sam se naoruzao :)
Mozda na 2 DVD , ali na 2 DL ne
Sta to lupate kakva 2 DL, igra je na 2 DVD i to je to...
A zasto bi izdavali igru na 2 DVD-a kad mogu na jedan DL:icon_scra. Da malo olaksaju piratima razdvajanje na 2 DVD-a mozda.
Zna li neko hoce li biti collectors edition za pc?
jel ovaj lik rekao da treba imati 19 ili 9 GB free na Hardu.nisam ga bas dobro razumeo
Shone_King
30.11.2008, 18:44
pa logicno je ako je min fsHDD na HDD 18gb19gb a ne 9
A zasto bi izdavali igru na 2 DVD-a kad mogu na jedan DL:icon_scra. Da malo olaksaju piratima razdvajanje na 2 DVD-a mozda.
Sta imaju da olaksavaju kada jedan DVDDL disk kosta 100-150din i to Verbatim :) mislim da svako moze sebi da priusti i da nareze :D
Mr.Deeds
30.11.2008, 20:07
Nego ima li kakvih vesti jel data igra u kopiranje, jer dok to ne bude nema nama nista od nase verzije.
E pa momci koji su se nadali narodnoj verziji samo cu im rec da su prnuli u chabar.
Svi ce morati da izdvoje 40+ eura za GTA.
Rockstar has released a FAQ regarding the copy protection that will be used in the PC version of GTA 4, here are the details
***** Those playing GTA 4 with an illegally hacked version have, according to Rockstar, to fear that the game will not be fully playable. *****
* Activation via Internet (1x per system, no limits, Fallback for systems without web access)
* Copy protection Securom: The original disc is required for playing (Execpt: Download version of GTA 4, for example from Direct 2 Drive)
* Requirements for playing (singleplayer): Games for Windows Live account for saving/achievements (1x free creation), original disc, Securom runs in the background
* Requirements for playing (multiplayer): Active internet connection, Games for Windows Live account, For uploading videos: Rockstar Social Club Account.
*
* If you don't have web access or don't want to connect your gaming PC to the Internet, Rockstar wants to offer a not yet specified system to activate GTA 4 via another PC with web access. Details are supposed to be available on launch.
* For the normal GTA 4 (PC) version with disc installation, activations are unlimited. But the original disc is required for playing.
* This does not apply for legally downloaded versions of GTA 4: Depending on the vendor the following is possible: Five parallel installations with the possibility to revive a "free” installation, if an old installation is deleted. For this purpose the customer has to have web access with the PC GTA 4 is installed on.
* If you change two major components of your PC (like the graphics card or the CPU), you will possible have to reactivate GTA 4.
Phew that was a mouthful I can tell you, whilst some will find it disappointing that GTA 4 uses such an invasive DRM system it does seem as if Rockstar has tried to weigh the need to protect their work against the inconvenience to the customer and for the boxed retail version there are no activation or install limits.
Eniaroyah
30.11.2008, 20:13
Čabar? :rofl:
Dajem nedelju dana dok Rockstar ne odradi svoj čabar a mi svi budemo mogli da igramo bez diska sa originalom ili bez njega... Što veći izazov, scena ga sa većom željom za dokazivanjem prihvati...
Mr.Deeds
30.11.2008, 20:23
* For the normal GTA 4 (PC) version with disc installation, activations are unlimited. But the original disc is required for playing.
Koliko ja znam ovo ima skoro svaka igra, pogotovo od vecih firmi kao ubisoft, RS, Atari, Activision itd. Tu dodju takozvani lekici i mi igramo i bez originalnog diska i bez ikakvog placanja.:ciao::ciao:
Evo jos malo detalja:
Velicina diskova:
Disc 1:
7.03GB
Disc 2:
6.81GB
Velicina na HDD-u:
14.9GB
Fajlovi na diskovima:
http://img399.imageshack.us/img399/3112/disc12detailsnv0.jpg
Vista score:
Required Rating:
4.5
Reccomended Rating:
5.0
Sa ''the game will not be fully playable'' se podrazumeva multiplayer preko Live-a i upload snimaka na Rockstar Social Club. Šta ima veze singleplayer s tim, ja ne znam. Uostalom, možeš besplatno da napraviš account za Windows Live, tako je bilo i sa FlatOut Ultimate Carnage, morao si da imaš Windows Live i radila je narodna verzija bez problema, save-ovi i sve.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.