Prikaži potpunu verziju : GTA 4 za PC!
Aha, onda ne znam za taj Thermal control, nikad to nisam dirao u Biosu.
A Eist i C1E su kod mene uvek na off :D.
Greota da radi na snizenom taktu :p.
Zenskarosh
12.8.2009, 16:55
Ljudi hvala vam puno.Sad imam od 36,do 40 frejmova na high-u!
Instalirao sam xp,a zaboravio da procesor namestim na 3100Ghz,umesto 2500.I jos neka podesavanja sam nameshtao u BIOSU,i sada radi kao metakkkk!
Xp mi vidi 3.50 gb rama,mada ja imam 4,ali ne smeta mi,jer igra leti u odnosu na ranije.
Ovih dana cu da kupim dobar kuler za procesor i jos jedan ventilator za kucishte,pa cu procesor da kloknem na 3.7Ghz.Kazu u servisu da ce moci i do 4Ghz,ali mi je sasvim dovoljno i 3.7...Vellikkiii pozdrav za sve!!!!!:aplauz::ciao:
Djordje Turjacanin
12.8.2009, 17:02
Jelde, instalirao si na praznu mašinu8to jest nisi imao puno programa).
Zenskarosh
13.8.2009, 1:56
Da.Danas sam kloknuo procesor na 3.40Ghz,i izbacivalo me iz igre,pa sam vratio na 3.10Ghz.
I sad radi ok,od 38-40 FPS-A!
Kad uzmem bolji kuler,kloknu cu proc. na 3.5Ghz,i dosta.To je i previshe.Igra mi i sada leti.
Statistics
Average FPS: 39.59
Duration: 37.13 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 54%
Video memory usage: 69%
Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: High
View Distance: 32
Detail Distance: 68
Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6973
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processor
File ID: Benchmark.cli
Jedino mi nije jasno koji je ovo procesor Intel Pentium III Xeon,kad ja imam C2D E5200?
Nisam ubacivao nikakve patcheve,ni ostalo(tweak,commandline)...Da li bi bilo bolje da ubacim?
Hvala za svu pomoc do sada!:aplauz:
Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (75 Hz)
Render Quality: High
Detail Distance: 68
Hardware
Service Pack 3
Video Driver version: 6.14.10.6973
Intel Pentium III Xeon processor
:rofl:EPIC FAIL...
BTW,slobodno postavi vecu rezoluciju.Stavi 1280:1024...
matrix_ninja
13.8.2009, 12:45
Stavi patch, bolje je sa patchom, a to što izbacuje error posle patcha to se da rešiti ;)
Zenskarosh
13.8.2009, 17:36
voodoo da pitam nesto,meni u biosu procesor radi na 248x12.5,tj.3.10Ghz.A u programu everest kuler na procesoru mi radi na 5400 RPM,i cuje se bas glasno,pa sam hteo da te pitam kako to da podesim,da manje vrti,i u programu speedfun temperatura kad nista ne radim je oko 46-47 celzijusa.
Jel sam lose klokovao?
Ne smem da igram gta,bojim se zapalicu procesor.Shta da radim,daj mi neko upustvo molim te.PS:Pozuri igra mi se...:confused:
Nađi u biosu opciju "smart fan" i pusti da sam iskalibriše broj obrtaja za ler i full load.
Zenskarosh
13.8.2009, 17:46
E,zaboravio sam da kazem da mi je voltaza na auto.Meni ako stavim na manual pise not optimized,a kad je na auto onda radi ok,i pise optimized. i pise mi u everetu cpu core 1,3V. Jel to u redu?
Hvala unapred.
Veći napon znači i veće grejanje, tako da ne diraj ništa dok koristiš box kuler.
Takođe frekvencije i napone proveravaj preko cpuz-a.
Zenskarosh
13.8.2009, 18:10
Da stavim na 6 ili 12 puta?
Da bi mi manje grejao...Odg shto pre molim te..
King James
14.8.2009, 9:05
Zanimljiv video :)
y7CCgPvrEgo
koji je najbolji mod za voznju? ako neko zna nek posalje gde mogu da skinem. PoZzzz
shoneLOODAK
14.8.2009, 18:23
Moze li mi neko pomoci,problem je sledeci... Juce sam instalirao GTA 4 . Jedno vreme igram normalno a onda pocne da koci slika (secka mi po malo ali me opasno nervira :mad::mad: ) . Sva podesavanja u vezi grafike su mi na minimum... Inace imam dual core procesor 2.71GHz ,2GB ram memorija i graficka karta GeForce 8600 GT (256mb) ...Instalirao sam nov driver za graficku...:icon_stud :eek:
Moze li mi neko pomoci,problem je sledeci... Juce sam instalirao GTA 4 . Jedno vreme igram normalno a onda pocne da koci slika (secka mi po malo ali me opasno nervira :mad::mad: ) . Sva podesavanja u vezi grafike su mi na minimum... Inace imam dual core procesor 2.71GHz ,2GB ram memorija i graficka karta GeForce 8600 GT (256mb) ...Instalirao sam nov driver za graficku...:icon_stud :eek:
Skini program FRAPS i vidi kako se krecu frejmovi i javi...
shoneLOODAK
14.8.2009, 18:34
56 mi pise dok ulazim u igru a kad igram 22-23
Pa tek ce sa frapsom da ti koci, program mnogo opterecuje sistem.
Nista nam ne znaci koliko imas frejmova, ako secka - secka.
Problem najverovatnije dolazi od pregrevanja.
Igraj 10-ak minuta pa vidi kako se krecu temperature GPU-a i CPU-a, i napisi ovde.
56 mi pise dok ulazim u igru a kad igram 22-23
To je neigrivo,mozda je Luka u pravu mozda je zbog temperature,skini Riva tunner i vidi temperaturu(U igri)...
shoneLOODAK
14.8.2009, 19:01
E Luka kako da proverim koja je temeratura GPU-a i CPU-a ??
Nabavi program Everest(ako ga vec nemas), pusti njega da radi, igraj 10 minuta, i cim izadjes iz igre pronadji u njemu temperature za procesor i graficku, zabelezi ih i postuj.
shoneLOODAK
14.8.2009, 19:24
evo nasao sam
Motherboard 61 °C (142 °F)
CPU 54 °C (129 °F)
CPU #1 / Core #1 41 °C (106 °F)
CPU #1 / Core #2 38 °C (100 °F)
MCP 61 °C (142 °F)
Aux 43 °C (109 °F)
GPU [ TRIAL VERSION ]
ali kao sto vidis nece da mi prikaze temeraturu GPU ...
Skini PCWizard, prikazaće ti on sve.
shoneLOODAK
14.8.2009, 19:48
Skini PCWizard, prikazaće ti on sve.
hvala ti .
Processor Temperature : 43 °C
GPU Temperature : 63 °C
to je temperatura kada ne igram...
hvala ti .
Processor Temperature : 43 °C
GPU Temperature : 63 °C
to je temperatura kada ne igram...
63 to je dosta kada igra ne radi...A tek koliki je u GTA 4 ccccc
Meni je GPU kad ne igram 40 stepeni...
shoneLOODAK
14.8.2009, 20:02
63 to je dosta kada igra ne radi...A tek koliki je u GTA 4 ccccc
Meni je GPU kad ne igram 40 stepeni...
69 stepeni GPU dok igram gta... i evo sad je poceo opeta da secka
69 stepeni GPU dok igram gta... i evo sad je poceo opeta da secka
Pa nije to strasno...69 stepeni...
Oh,Wait...taj procesor u kombinaciji sa 256 mb=kocenje,sad sam sve skapirao,to je problem...
shoneLOODAK
14.8.2009, 20:22
Pa nije to strasno...69 stepeni...
Oh,Wait...taj procesor u kombinaciji sa 256 mb=kocenje,sad sam sve skapirao,to je problem...
Moja graficka GeForce 8600 gt/256/ddr3
Znaci da kupim novu graficku kartu? sta predlazes da uzmem ?
Ako imaš 80 evra, Radeon HD 4730 sa 512 MB.
Ako imaš 100 evra, Radeon HD 4770 sa 512 MB.
shoneLOODAK
14.8.2009, 20:44
i znaci dok ne kupim novu graficku nece raditi normalno ?? Inace ostale igrice mi rade najnormalnije...
Devilish Soldier
14.8.2009, 20:55
jel bas secka ili probada sliku sa nekim linijama??
4770 moze da se nadje za manje pare,a koji ti je tacno procesor...
shoneLOODAK
15.8.2009, 13:05
jel bas secka ili probada sliku sa nekim linijama??
secka... zakoci na 3-4 sekunde i sve tako..
4770 moze da se nadje za manje pare,a koji ti je tacno procesor...
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.71GHz tako mi pise kad otvorim propertis u my computer.
Evo dva moja klipa, neki miks, pogledajte i bacite neki comment...:D
http://www.youtube.com/watch?v=qaY18S2ps44
http://www.youtube.com/watch?v=1uSAWBVkZTc
Devilish Soldier
15.8.2009, 17:21
ovaj klip na motoru mi se svidja,mogao si jos koju akrobaciju da izvedes ako je to uopste moguce...
Malo je 256 MB na grafičkoj za GTA, mora 512.
Poshto sam bio prinudjen da uradim reinstalaciju sistema sada kada pokusam da pokrenem GTA 4 dobijam obavestenje application failed to launch,application doesn't exist i sl mada je ceo folder sa igrom i dalje tu ali na drugoj particiji
Ima li sanse ovo nekako da popravim a da ne reinstaliram celu igru?
Djordje Turjacanin
16.8.2009, 10:59
Nema, zar si stvarno mislio da će GTA raditi bez Registryja.
Lord Of Midnight
16.8.2009, 15:21
Si ti to ubacivao neki mod, jer ja nigde nisam video te skakaonice..?.:kreza:
Nisam nista ubacivao, to ima u igri, samo moras da nadjes...lutaj po gradu, secam se da je ta lokacija negde pored vode.
Zenskarosh
16.8.2009, 23:19
Ljudi izasla je nova verzija catalysta 9.8! Za novije ati kartice,I podrzava directX 10. Kazu da daje poboljshanja i do 50%!
Ja cu sad da instaliram pa vam javljam.
Potrazite na
http://www.toomanydownloads.com/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=394&Itemid=54
Pozdrav svima!!!:)
Имаш посебну тему (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=35458) за нове драјвере, а поред тога Doomche је већ написао у истој да су изашли нови драјвери (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=837925&postcount=292).
Pharaon.92.bc
17.8.2009, 12:41
Ta skakaonica (tj. skate park) ti se nalazi ovde:
http://img41.imageshack.us/img41/9171/gtaivlibertycitymap.th.png (http://www.sk.rs/forum/%5BURL=http://img41.imageshack.us/i/gtaivlibertycitymap.png/%5D%5BIMG%5Dhttp://img41.imageshack.us/img41/9171/gtaivlibertycitymap.th.png%5B/IMG%5D%5B/URL%5D)
Takodje imas jos jednu koja se nalazi ovde:
http://www.gta.cz/data/gta4/Clanky/zajimavosti/skatepark_32.jpg
Djordje Turjacanin
17.8.2009, 13:10
A jel znaš gdje se nalazi ljuljaška?
Hephaestus
17.8.2009, 13:59
A jel znaš gdje se nalazi ljuljaška?
@Pharaon.92.bc
Upotrebio sam tvoju sliku, nadam se da ne smeta.
Evo, u tom podrucju koje je oznaceno trebalo bi da bude ljuljaska.
http://img205.imageshack.us/img205/9171/gtaivlibertycitymap.th.png (http://img205.imageshack.us/i/gtaivlibertycitymap.png/)
Djordje Turjacanin
17.8.2009, 17:48
Da li je iko probao GTA IV na linuxu(tačnije ubuntuu). Ne skida mi se linux sad a volio bih da probam. neka on ide u low samo neka ima framerate.
Da li je neko imao sličan problem...
Dakle odlično mi je radila igra, onda sam instalirao McAfee i drukao me je nešto računar a i GTA nije hteo da mi se startuje zbog Parental Controla, najverovatnije maslo McAfeе-a. Ništa ja izbrišem Mc-a, GTA i dalje neće da se startuje, ja ga reinstaliram i radi ali sa posledicama.
Dakle dešavaju se random zamrzavanja koja kreću odmah traju po sekundu i to jako često, stvarno mi nije jasno šta ga kolje, ništa sumnjivo ne vidim u procesima, nisam pametan...
Help :(
EDIT: Windows 7 je u pitanju inače.
Zenskarosh
18.8.2009, 1:59
Pozz evil geko...
Brate uzmi Cclenaer i ocisti registry.Verovatno je ostao deo tog programa.I kad ocistish registry,restartuj racunar,i pokreni igricu.Pa javi shta si uradio:ciao:
Zenskarosh
18.8.2009, 2:05
Predjoh i ja igricu.
Preshao sam 62% i zadnja misija mi je bila da ubijem Dimitrija..I krivo mi sto su roknuli Romana,bas mi bedak igrica bez mog dragog rodjaka...Ali jbg...
Hteo sam da pitam jel zna neko gde i kako su oznacene kuce na prodaju?
Imam 900000$ pa bi hteo malo da se razbacujem,od silnih misija nisam ni mogao da lepo prodjem gradom i uzivam u prizoru..Pozdrav svim ljubiteljima GTA Serijala...:aplauz:
Pozz evil geko...
Brate uzmi Cclenaer i ocisti registry.Verovatno je ostao deo tog programa.I kad ocistish registry,restartuj racunar,i pokreni igricu.Pa javi shta si uradio:ciao:
Čistio sam sa njim ali ništa
Dok stojim i vrtim kameru ne secka, čim počnem da hodam odmah počne da zamrzava, i zanimljivo je to da užasno secka dok sam u safehouse-u, čim izađem napolje secka i dalje ali znatno manje.
Имадох ја сличан проблем. Додуше, ја ''возим'' седмицу, али пробај ово што ћу ти навести. Иди Start -- Control Panel -- Administrative tools -- Services, ту нађи Windows Event Log, стави га на дисејблд, рестартуј комп, и пробај да ли реже онда. Код мене је био проблем сличан, док вртим камеру у круг све је супер, и док возим/ходам право, али кад треба да се скрене, сецне на пола секунде па настави. Сасвим случајно сам нашао ово решење на нету, и од тада ми GTA не кочи. Али, напомињем, ово је на Windowsu 7, не знам дали ће имати ефекта код тебе.
Preshao sam 62% i zadnja misija mi je bila da ubijem Dimitrija..I krivo mi sto su roknuli Romana,bas mi bedak igrica bez mog dragog rodjaka...Ali jbg...
Ma da, što bi to stavljao u spoiler, nije ništa bitno... A ionako su svi prešli igru.. :rolleyes:
Ja naprimer josh nisam...dobicu je nadam se na jesen:kreza:
evil_geko
18.8.2009, 12:10
Имадох ја сличан проблем. Додуше, ја ''возим'' седмицу, али пробај ово што ћу ти навести. Иди Start -- Control Panel -- Administrative tools -- Services, ту нађи Windows Event Log, стави га на дисејблд, рестартуј комп, и пробај да ли реже онда. Код мене је био проблем сличан, док вртим камеру у круг све је супер, и док возим/ходам право, али кад треба да се скрене, сецне на пола секунде па настави. Сасвим случајно сам нашао ово решење на нету, и од тада ми GTA не кочи. Али, напомињем, ово је на Windowsu 7, не знам дали ће имати ефекта код тебе.
I ja koristim Win 7, i mogu ti reći da je ovo rešilo problem, puuuno hvala prijatelju :tapsh:, mnogo mi je išlo na živce ovo!!
Djordje Turjacanin
18.8.2009, 12:25
Samo da znaš GTA je vrlo istripovana igra. Moraš da je instaliraš na čistzu mašinu inaće neće da ti radi dobro. Znači moraš iščistiti đubre iz kompa i slično da bi radilo. prije mi se nakon pola sata isto tako bilo. Sad kad sam instalirao jke na Win7 sve je prestalo.
Inače zenskarosh
Pa mogao si da poštediš Romana samo si trebao otići na Revenge i ubiju Kate na vjenčanju. Samo što je ubije Pegorino jer si Dimitirja ubio u prošloj misiji.
Zer0Maker
18.8.2009, 21:56
Jel probao ovo neko da igra preko interneta Multiplayer?Ako jeste neka kaze sta treba da se radi da bih i ja mogao da igram...
Imam original GTA za PC i ne igram ga jer nemam vremena, ako nekom treba zarad multiplejera nek mi se javi na PM, dajem ga budzašto.
Zer0Maker
18.8.2009, 22:11
Jel moze bez originala da se igra mozda?
a jer ima neka slicna fora za xp?
Zer0Maker
26.8.2009, 19:12
e jel zna neko u cemu je problem kada vozim auto i odjednom izadje crn dim iz kola i pocne slika da se trese a auto ide sam a ja nista ne pritiskam:P
Jel probao ovo neko da igra preko interneta Multiplayer?Ako jeste neka kaze sta treba da se radi da bih i ja mogao da igram...
Mozes preko hamachija , ja igram kuci imam dva kompa i neko dodje malo rokamo i tako , a za hamachi tutorial trazi na sk forumu ima negdje post
jozvan_Kg
26.8.2009, 20:11
e jel zna neko u cemu je problem kada vozim auto i odjednom izadje crn dim iz kola i pocne slika da se trese a auto ide sam a ja nista ne pritiskam:P
Лош ти је ''лек'' ;). Пробај неки други, по могућству неки од ''Оштрице''.
Devilish Soldier
26.8.2009, 20:25
Sto posto je lekic meni se desavalo to,ja pomislio takva igrica xD
Ево неки мод у изради, ставиће нас на другу страну закона (тј. полицијску).:cool:
2Jkdq0ixBVU&
BeEB1miQ59k
XewEeybFqkc&
Pokusao sam ovu igru da igram u multiju...
Lepo najdem decka koji ce igrati sa mnom,otvorim mrezu on se prikljuci(hamachi je u pitanju)...I posto smo povezani krenem da kreiram sobu,ali on ne uspeva da je pronadje kasnije smo probali obratno,ali ista slika ko da nismo na mrezi?
Da li neko zna o cemu se radi?
PoZzz treba mi pomoc dali neko moze da mi posalje kod- preko gta 4 Edit za kola esperanto- treba mi u vehicles.ide kod org za esperanto Hvala unapred
Ljudi instalirao sam igru na svez sistem sa 1.04 patchem i 3 dana je radila bez problema . Medjutim sada u igri nestaju teksture i ceo komp zakoci posle 30 minuta igranja. U cemu je problem?
Grafička ti se pregreva, reguliši hlađenje.
Pregrevanje određenih komponenata možda? Skini PCWizard i tokom igre prati kolike su temperature...
Ljudi instalirao sam igru na svez sistem sa 1.04 patchem i 3 dana je radila bez problema . Medjutim sada u igri nestaju teksture i ceo komp zakoci posle 30 minuta igranja. U cemu je problem?
Koju graficku imas?
P4 Celeron 1.7 GHz,9600 PRO ,640 RAM(512 i 128) to mu pise u profilu , xD nevjerujem da s time igra gta iv , xD xD , ako s time igras nije ni cudo sto nestaju texture
Majke mi,sa 9600 pro on ladno pokrenuo:eek2:elem,menjaj graficku dakle,a mogao bi i procesor,mada ako kazes da je radilo ok,njega ne moras
Pa bogami procesor mu je ovde i najadniji ako cemo tako...
A na kolko ti FPS-a radi GTA 4?
P4 Celeron 1.7 GHz,9600 PRO ,640 RAM(512 i 128) to mu pise u profilu , xD nevjerujem da s time igra gta iv , xD xD , ako s time igras nije ni cudo sto nestaju texture
Ja igram sa Ati Radeon x1650 pro i ne nestaju mi teksture. Naravno, sve je na LOW
Leeroy Jenkins
30.8.2009, 14:48
Ja vidim Brucie mi je poznat odnekuda :to_care:
http://www.youtube.com/watch?v=TsQFYceNZS8
Statistics
Average FPS: 61.71
Duration: 37.21 sec
CPU Usage: 60%
System memory usage: 69%
Video memory usage: 76%
Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 720 (85 Hz)
Texture Filter Quality: High
Detail Distance: 70
Hardware
Service Pack 3
Video Driver version: 6.14.10.6983
AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor
jer zna neko kako se instalira ovaj mod GTA IV Beta Mod v2.0 X Mod ? stalno mi izbacuje make backups u pola instalacije sta da radim? ako zna neko nek javi:)
Pa bogami procesor mu je ovde i najadniji ako cemo tako...
A na kolko ti FPS-a radi GTA 4?
Ja neznam kako i otvori s time , xD , nema tu upgrade tu mora
FULL COMP
Koju graficku imas?
Ma ima HD 3650 nego nije tu problem ranije mi je radio.
Ma ima HD 3650 nego nije tu problem ranije mi je radio.
Napisi nam cijelu konfu , u profilu ti pise 9600 pro xD
A koja igra je zahtevnija, GTA 4 ili Crysis?
Ne mogu da se porede. GTA traži što jači procesor, Crysis traži što jaču grafičku (doduše i grafičku i procesor, mada se grafička više oseti).
Pa Crysis sam igrao bez problema. Pa zato pitam da znam hocu li moci i GTA..
Crysis je igra za koju se zna nemora da se strepi kupis komp od 1000 evra i igras na high uz lep FPS,a dok GTA 4 i sa tim kompom mozes igrati na max,a u nekim situacijama neces moci ni na low,sta reci nego da je GTA 4 najgora konverzija sa konzola ikada...
Molim te ako mozes da mi objasnis sta je FPS?
FPS iliti Frames Per Second je broj "slicica" koje se iscrtavaju u sekundi. Ako je FPS >= 30 igra nece seckati, u suprotnom sto je nizi FPS to je vece seckanje.
A dok igram igru gde se moze pogledati koliki je FPS?
[]D.[].[]v[].[]D.
31.8.2009, 0:36
A dok igram igru gde se moze pogledati koliki je FPS?
Mozes da skines program Fraps i da ga ukljucis i dok igras igru on ti pokazuje koliko je FPS-a !
D.[].[]v[].[]D.;848335']Mozes da skines program Fraps i da ga ukljucis i dok igras igru on ti pokazuje koliko je FPS-a !
Ali nece mu pokazivati realnu vrednost FPS-a Fraps meni na 4870X2 zna da smanji FPS, ali u svakom slucaju odlican program za snimanje dok dizes pandure u vazduh
da li neko zna gde se nalazi konfiguracija kontrola i da li uopste postoji taj fajl posto ga nisam nasao?
White Ripper
31.8.2009, 11:36
da li neko zna gde se nalazi konfiguracija kontrola i da li uopste postoji taj fajl posto ga nisam nasao?
Imas opciju custom maping u controls;)
Imas opciju custom maping u controls;)
pa naravno da ima,znam za to,tamo sam i menjao kontrole,nego rusim sistem i treba da sacuvam te kontrole,odnosno taj fajl configure.ini ili kako se vec zove,pa ne znam njegovu lokaciju ;)
kao sto sam i mislio,opet po ko zna koji put sam sam sebi pomogao :D
resenje problema:
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=395313
kao sto sam i mislio,to je taj fajl.
pozz,odo rusiti sistem :D
White Ripper
31.8.2009, 15:32
Sve sto zeznes samo setujes na default settings;)
A ti si konkretno trazio ini fajl
da,zato da sacuvam kontrole da ne moram opet sve namestati :)
kobe bryant
1.9.2009, 14:07
AMD Athlon X2 DUAL
Core Processor +3800
2.01 GHz,1,00 GB of RAM
graficka:
GeForce 7600 GS
256 MB
Da li je to dovoljno za GTA IV
Devilish Soldier
1.9.2009, 14:10
AMD Athlon X2 DUAL
Core Processor +3800
2.01 GHz,1,00 GB of RAM
graficka:
GeForce 7600 GS
256 MB
Da li je to dovoljno za GTA IV
Nije dovoljno...
kobe bryant
1.9.2009, 14:21
jeli samo treba graficka sa 512 ili..Nije dovoljno...
Devilish Soldier
1.9.2009, 14:25
jeli samo treba graficka sa 512 ili..
pa ne bas uglavnom sve zato sto je mnogo zahtevno, i graficka i ram itd.
pogledaj moj profil.
imam isti procesor kao i tvoj,samo na 2.7,2gb rama i klokovanu 8800gts 512 i radi mi na 1680x1050,sve na low,distance oko 25/35 i FPS je od 30-40
Ali nece mu pokazivati realnu vrednost FPS-a Fraps meni na 4870X2 zna da smanji FPS, ali u svakom slucaju odlican program za snimanje dok dizes pandure u vazduh
ako mislis na razliku u bencmarku i u frapsu,fraps pokazuje u realnom vremenu,odnosno trenutnih vrejmova koliko ti zapravo vidis,meni inace 22 fps,sve na max,coristim command line,sem detail distance na 60,to pokazuje bench,a fraps na istim podesavanjima u trenutku dok ja igram izvuce od 15 do 25 u zavisnosti gde gledam,sta radim,gde sam,itd....
FPS iliti Frames Per Second je broj "slicica" koje se iscrtavaju u sekundi. Ako je FPS >= 30 igra nece seckati, u suprotnom sto je nizi FPS to je vece seckanje.
biologija tvrdi da ljudsko oko nevidi vise od 24 fpsa...
Djordje Turjacanin
1.9.2009, 16:05
pogledaj moj profil.
imam isti procesor kao i tvoj,samo na 2.7,2gb rama i klokovanu 8800gts 512 i radi mi na 1680x1050,sve na low,distance oko 25/35 i FPS je od 30-40
Nemoguće, ja imam e5300 9500gt 2 gb rama i sve mi je na medium/high 25/35
dodji da proveris :p
pa kako mozes da usporedjujes 9500gt sa 8800gts 512,razlika nebo i zemlja.
doduse,imas jaci procesor,ali sam ja klokovao sve zivo,stavio poslednje drajvere,juce uradio reinstall sistema,mislio sam da ce mi doneti koji FPS vise,ali radi mi kao i na starom sistemu,znaci to je maximum ove konfe:
-1680x1050
-low detalji
-distance oko 25-35
i totalno je igrivo.
dodji da proveris :p
pa kako mozes da usporedjujes 9500gt sa 8800gts 512,razlika nebo i zemlja.
doduse,imas jaci procesor,ali sam ja klokovao sve zivo,stavio poslednje drajvere,juce uradio reinstall sistema,mislio sam da ce mi doneti koji FPS vise,ali radi mi kao i na starom sistemu,znaci to je maximum ove konfe:
-1680x1050
-low detalji
-distance oko 25-35
i totalno je igrivo.
Zasto si zrtvovao detalje zarad rezolucije?
zato sto mi je lepse igrati u nativnoj rezoluciji sa manjim detaljima,nego na malo vecim detaljima u manjoj rezoluciji gde je sve mutno.
sve zavisi kako kome.
SFRJ-Forever [CG]
4.9.2009, 2:26
zato sto mi je lepse igrati u nativnoj rezoluciji sa manjim detaljima,nego na malo vecim detaljima u manjoj rezoluciji gde je sve mutno.
sve zavisi kako kome.
Jes, i onda sve izgleda kao da je igra prije 6 godina.
Pogledaj prvu Mafiju, i dalje ima bolju grafiku.
pozzz treba mi pomoc izbacuje mi error ZLIB20 do sad nisam imo nikakav error i to mi izbaci samo kad me jure panduri sta to moze da bude? jedino novo sto sam instaliro od modova je RealizmIV_v6.2 dali je moguce da je zbog toga? i jer ima neki lekic? za taj error
;850884']Jes, i onda sve izgleda kao da je igra prije 6 godina.
Pogledaj prvu Mafiju, i dalje ima bolju grafiku.
posto imam slabiji dualcore procesor,ja i ako smanjim rezoluciju na 1280x1024,ne dobijem uopste puno frejmova,mozda 3,4.
ali zato cim povecam neke detalje,opadne frejm i to dosta,pa bude neigrivo usled smanjivanja rezolucije,a povecavanja detalja.
zato detalje ostavim kakvi su takvi pa da lepo ne koci,a rezoluciju stavim na nativnu i to mi je jedino resenje.
Devilish Soldier
7.9.2009, 17:07
http://www.gtabalkan.com/
Gta Balkan je jedan od prvih balkanskih GTA centera koji se bavi iskljućivo GTA serijalima za PC. Sajt je nedavno otvoren, a već je zadobio određenu popularnost. GtaBalkan za svoje korisnike nudi nove viesti GTA svijeta, tutorijale, recenzije, pa i nešto skoro pa najvažnije, a to je download baza. Kako korisnicima ne bi bilo dosadno samo čitati po portalu, otvoren je i forum gdje članovi iznose svoja mišljenja, pitanja, odgovore i sl. Download baza je napravljena na forumu, tako da članovi mogu stavljati svoje download fajlove. GtaBalkan je trenutno jedan od istaknutijih GTA sajtova, pa preporučujemo da ga posetite.
PC Igre
Zasto kada udjem u igru (menu screen) i pritisnem Home ne otvaraju se xlive account podesavanja?
Djordje Turjacanin
9.9.2009, 18:31
Jest da je kasno ali možda imaš onaj xliveless.
Nego jel istina da se kad pobijete sve one golubove dobijate black hawk elikopter(to jest onaj anihilator)
Ovde bude Annihilator
''On top of the METV building in Algonquin. The roof glows purple at night. The easiest way to get up there is a helicopter.''
Evo sad sam instalirao ovaj 1.04 patch i sve isto radi kao i 1.03: nema nekih poboljsanja vezano za fps!:mad:
Da li je potreban 1.3 patch da bi se instalirao 1.4??
Ja sam danas kod <<Rio_da>> igrao na 1920x1080 sa veoma jakim podesavanjima i nista nije seckalo.
Masina je E7200 @ 3.2 hyper tx3, dfi bloodiron, 2gb rama i ATI4850
Nesto mi deluje da je mnogo dobro adilo na tim podesavanjima, nije padalo ispod 30fps 100%, mozda samo povremeno zasecka u jednoj sekundi.
Djordje Turjacanin
12.9.2009, 20:07
IV:MP
Radi se na nastavku SA:MP u GTA 4 koji će se logčno zvati IV:MP sajt im ne radi ali forum radi. Kažu da ej 66% posla završeno. Sad kažu da će trebati original ali ja sumnjam. Pa već imamo GTA IV originalni multi. Jel zna neko još išta o ovome.
Ne kontam sto prave Multiplayer kad vec imamo multiplayer u samoj igri:confused:koji je sasvim dobar i odlicnog kvaliteta.
Djordje Turjacanin
12.9.2009, 21:26
Pa možda da i narod možde da igra. Sad jedino što su rekli da će da moći samo na originalu da se igra. To baš nema smisila pored multija koji odlično radi. JEdino da se predomsile i reknu i da se može igrati i na našim vezijama.
To je vec moguce,mislim da ce raditi na narodnim posto je San Andreas multi radio(vice city za divno cudo nije,bar ja nisam mogao da ga igram)
E da kad smo vec kod zahtevnosti,najzad sam i ja dobio igru.Igram je na konfi iz profila,skinuo sam sve updateove,i igra radi pristojno,stavise,kad se skoro sve stavi na najmanje detalje uopste ni ne secka(naravno ne igram na skroz niskim podesavanjima,ali sam ipak dosta toga morao da zrtvujem),sve to govori kako je sa novim updatovima i novim drajverima koji su se u medjuvremenu pojavili igra mnogo bolje optimizovana.I dalje lose,ali ipak bolje .To znaci da je Rockstar na dobrom putu,i da ce ostale igre za PC koje butu koristile Rage biti mnogo bolje optimizovane
Djordje Turjacanin
12.9.2009, 22:44
Ja ipak mislim da nije toliko RAGE zahtijevan koliko je euphoria. To jest fizika ljudi i ostalog.
Pazite situacije što sam imao danas. Tražim ja neko auto za ukrast(tamo u onom ruskom dijelu grada gdje dolazite na smom početku igre)i zaustavim nekog sa nekim džipom. Ja nisam mrdao sa mjesta jer sam htio da promijenim radio. A inače imao negdje pola healtha. Kad onaj koga sam izbacio vadi me iz auta i oće da se tuče. Ja onako izvlačim pištolj i repetiram ga kad čova vadi shtgun i ladno me odvali.:aplauz::rofl:
A taj deo grada najgori,svugde su Ruski mafijasi,ne znas koja kola da ukrades a da u kolima nije Rus do zuba naoruzan ili slicno.Mene su na najmanji pucanj,kad sam isao da sejvujem igru tamo,2 Rusa pocela da prate sve do stana i nisu mi dali da sejvujem igru(a ja mislio,ako sejvujem igra ce ih neutralisati)naravno poceo da se bijem sa njima i jedva sam zivu glavu izvukao(bili su mi prvi sati igranja,pa nisam znao sve te fore za vreme borbe)
Cetvorka je odlicna po interaktivnosti....svidja mi se i grad,mnogo bi prica moglo da stane u njega,te bi trebalo izdati vise DLC-ova
Ajde i ja jedno pitanjce... Instalirao sam igru, radi dobro, ali samo sa patch-evima 1.0.2 ili jos bolje sa 1.0.4, ali imam problem jer jedna misija nije mogla da se predje pa sam morao da reinstaliram igru i da je predjem bez ikakvog patcha (clean getaway misija), pa sam vratio patch, a sad imam problem sto ne mogu da koristim internet cafe u igri... Samo da pitam da li je moguce ukloniti instaliran patch, a da se ne reinstalira sama igra, jer taj proces traje nekih pola sata...???
Ajde i ja jedno pitanjce... Instalirao sam igru, radi dobro, ali samo sa patch-evima 1.0.2 ili jos bolje sa 1.0.4, ali imam problem jer jedna misija nije mogla da se predje pa sam morao da reinstaliram igru i da je predjem bez ikakvog patcha (clean getaway misija), pa sam vratio patch, a sad imam problem sto ne mogu da koristim internet cafe u igri... Samo da pitam da li je moguce ukloniti instaliran patch, a da se ne reinstalira sama igra, jer taj proces traje nekih pola sata...???
Pisao sam već negde na ovoj temi na patchu 1.03 i 1.04 ne radi internet i garaža moraš da igraš normalno bez patcheva ako hoćeš da pređeš igricu!
H-I-T-M-A-N
13.9.2009, 3:12
Napokon sam instaliro GTA4 sa novom konfom.Imam 48fps u igri.Hocu jos vise da imam mozel mi neko pomoc sta upisat u command line txt da bi poveco broj fpsa.Ako ima jos sta da se napise pa da se dobije jos fpsa? :)
ja sam presao igru sa 1.04 patchom i radio mi je internet i garaza (ako se misli na onu garazu u bohanu gde dovozis ukradena kola cija slika ti stigne putem sms-a)
Pisao sam već negde na ovoj temi na patchu 1.03 i 1.04 ne radi internet i garaža moraš da igraš normalno bez patcheva ako hoćeš da pređeš igricu!
Rade i internet i garaža, nego ti treba noviji lekić, onaj za verziju 1.0.4.
Djordje Turjacanin
13.9.2009, 10:09
Napokon sam instaliro GTA4 sa novom konfom.Imam 48fps u igri.Hocu jos vise da imam mozel mi neko pomoc sta upisat u command line txt da bi poveco broj fpsa.Ako ima jos sta da se napise pa da se dobije jos fpsa? :)
Aj majke ti šta će ti više. 30 fps je sasvim dovoljno za dobro igranje.
Aj majke ti šta će ti više. 30 fps je sasvim dovoljno za dobro igranje.
Hoce malo da se hvali to je jedino cemu sluzi FPS iznad 30 :opanachke
Jel imao jos neko problem sa ucitavanjem payback misije?
Sve je normalno dok ne stignem do onog restorana normalno odem po misiju ceo onaj uvod odgledam i sve,sednem u kola i kada dodjem kod restorana dobijem LOADING na ekranu i to stoji li stoji i ne pomera se.....
U task manageru sam gledao za GTA stoji "running" znaci nije not respoding i sl ali taj nivo nece da mi ucita
Nocas sam celu noc ostavio da ucitava i jutros kada sam ustao i dalje stoji loading
Imam sve patcheve instalirane
U cemu je problem?
Mislim da je bilo reci o tome vec...jel si skinuo neke updatove?
jel si skinuo neke updatove?
Ne znam na sta mislis...nisam nista skidao osim ovog poslednjeg patch sto sam stavio 1.0.4
To je bag u igri, rešenje je da ne dolaziš do restorana kolima nego da u onaj žuti marker uđeš peške, tj na vrata.
To je bag u igri, rešenje je da ne dolaziš do restorana kolima nego da u onaj žuti marker uđeš peške, tj na vrata.
Probao i to...ako pesaka stanem na strelicu dole mi ispise "you will need a car" i nece da krene da ucitava nivo dok kolima ne stanem na strelicu
Djordje Turjacanin
13.9.2009, 15:35
Pošalji mi tvoj savegame pa ću ja preći.
Ucita ga nekako na jedvite jade:n-cc2::n-cc2::n-cc2: sva sreca pa predjoh misiju iz prve inache bi batalio igranje :D
Uros Ducic
13.9.2009, 21:59
Imam savegames problem.Kada hocu da ubacim stari save, u My documents/rockstar games/GTA IV/, tamo nema foldera savegames, samo user music koji je prazan.Video sam na youtube da mogu da nadjem savegames u user/local settings/application data...
Tamo sam ih i nasao, ali kada ih kopirah i pokrenuh igru, pise ''loading failed check your Hard drive'':confused:
Imate li neko resenje?Sta da radim?
Pozzz
Treba ti xlivewrapper, njega nađeš na netu pa onda pokreneš igru da bi napravio prvi sejv. Posle toga samo prekopiraj sajv tamo gde treba...
Ovo je nešto skraćeno, ne znam sada kako tačno ide.
Uros Ducic
14.9.2009, 11:52
Hvala puno, jos samo da kazem da imam problem sa texturama.Prvo idem, vozim auto i nema puno zgrada oko mene, i odjednom zgrada pocinje da se stvara.Okrenem se, i ostale zgrade i texture se stvaraju kasnije.Imam IV patch.Sta bi moglo da bude?
Koji patch, najnoviji? Ako imaš već najnoviji patch, skini najnovije drivere i ujedno probaj da smanjiš detalje (ovo probaj posle novih drivera za grafiku).
Devilish Soldier
14.9.2009, 12:09
Ja sam skinuo patch al ne mogu sada da se setim koja je verzija i dosta je pomogao.
Uros Ducic
14.9.2009, 12:43
Koji patch, najnoviji? Ako imaš već najnoviji patch, skini najnovije drivere i ujedno probaj da smanjiš detalje (ovo probaj posle novih drivera za grafiku).
Sve sam to probao i opet isto.Ovaj program sam kopirao kako treba, u GTA IV directory, ali ne mogu da udjem u igru.A kada ga obrisem, mogu uci, ali savegames ne rade.:mad:
Uros Ducic
14.9.2009, 13:09
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=386320&st=60
Imam isti problem kao ovaj El-Duderino.Pomoc!
Treba ti xlivewrapper koji dolazi sa nekim lekom. ;)
I meni nije hteo ući u igru ali kada sam skinuo pakovanje (lek + wrapper (piše 'xlive.dll')) onda je sve proradilo.
jer zna neko koji se programi koriste za gta4 sto se tice np da promenim izgled niku i sl... Ako neko ima naziv nekog programa nek kaze? Hvala.
Djordje Turjacanin
15.9.2009, 21:32
Grand Theft Auto IV versus The Real World (http://www.flickr.com/photos/matthewj/sets/72157604988911230/)
Čovjek je uzeo slike iz NYC-a i Liberty Cityja i uporedio ih. Nevjerovatna je sličnost. Pogotovo u Times Squareu.
Skinuo sam neki LCPD First Response mod i neznam kako da ga ubacim.:icon_scra Jel ga ima neko? ako ima neka napise kako da ga ubacim.
Djordje Turjacanin
19.9.2009, 17:24
Mod koji ubacuje hydru u GTA IV i radi. Sam pročitajte read-me i vidjećete. http://www.gta-modding.it/area/index.php?act=view&id=632
Kontrole su kao za motor to jest llijevo desno i gas su normalne a za komande za dizanje i spuštanje su na Shift i Ctrl. uživajte
Djordje Turjacanin
20.9.2009, 15:12
Ko hoće da prevodi GTA IV može to uraditi tako što će mi se javiti u oficijelnoj temi moda na GTAFOrumsu. Za prevod nije potreban GTA IV(normalno poželjan je zarad testiranja). Samo treba vam san andreas gxt editor i america.gxt fajl koji ću vam poslati(onima koej zanima) narravno svi će biti uključeni kao kreatori moda.
LINK KA TEMI (http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=426240)
Screenshot (http://media.gtanet.com/gtagarage/files/image_15988.jpg)
Ko hoće da prevodi GTA IV može to uraditi tako što će mi se javiti u oficijelnoj temi moda na GTAFOrumsu. Za prevod nije potreban GTA IV(normalno poželjan je zarad testiranja). Samo treba vam san andreas gxt editor i america.gxt fajl koji ću vam poslati(onima koej zanima) narravno svi će biti uključeni kao kreatori moda.
LINK KA TEMI (http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=426240)
Screenshot (http://media.gtanet.com/gtagarage/files/image_15988.jpg)
Cool,mogao bih i ja da ti pomognem,bice dooosta posla.
Djordje Turjacanin
20.9.2009, 18:11
Samo se registruj na GTAForums i prijavi se u moju temu i dobićeš instrukcije.
Zasad smo samo ja i dex3108 u ekipi. Ako hoćeš samo se javiš u temu i ja ti u temi i odgovorim šta ćeš prevoditi.
Treba da instaliram novi Windows, posto sam prosli put ispao glup i zaboravio da sacuvam save file za gta4 pa sam morao ponovo da prelazim igru, ovog puta ne zelim da mi se to desi pa mi treba pomoc.Koji tacno fajl treba da sacuvam i gde se on nalazi? Znaci molim vas ko zna da mi tacno napise.Unapred hvala :alealeee:
lamborghini
27.9.2009, 17:06
Treba da instaliram novi Windows, posto sam prosli put ispao glup i zaboravio da sacuvam save file za gta4 pa sam morao ponovo da prelazim igru, ovog puta ne zelim da mi se to desi pa mi treba pomoc.Koji tacno fajl treba da sacuvam i gde se on nalazi? Znaci molim vas ko zna da mi tacno napise.Unapred hvala :alealeee:
ako imas vistu nalazi se u C:\Users\(tvoj user name)\Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames
Djordje Turjacanin
27.9.2009, 20:02
Netačno za vistu su savegameovi C:/Users/Tvoje_ime/Appdata/Local/Rockstar Games
IMAM OVU KONFIGURACIJU
AMD Athlon X2 2.7 Ghz 7750 (Dual Core Processor)
RAM:2.00 GB
GRAFICKA NEKA SLABIJA
Nvidia Geforce 8400GS 256 MB DDR2
WINDOWS XP SERVICE PACK 3
MONITOR 800X600
KAKO DA PODESIM U MENIJU DA BI MI GTA 4 RADIO BEZ SECKANJA?:D
flamingos
28.9.2009, 22:06
Povecaces broj FPS-a tako što sve staviš na low, isključiš senke, staviš view distance na 1, detail distance na 1 car density na 1 shadow density na 0 isključiš vsync i definition. I da, tako iako će biti malo mutno ipak ćeš moći da uživaš u FPS-u preko 50. i naravno rezoluciju na 800x600
Djordje Turjacanin
29.9.2009, 13:07
Pa dobro sad ono sam vise rekao u sarkazmu mada se moze primjeniti na tvome. Mozes ti malo povecati view distancu na 4 i tako to mada preko 10 je bas pretjerivanje za tvoju konfu. Graficka je bas losa a 2gb je dovljno za medium i procesor nije za baciti ali je graficka losija.
Kupis neku bolju i igras na -low/medium. takođe isntaliraj patch i isključi sijenke je rone puno oduzimaju fps-ova
HSVstoned
29.9.2009, 19:47
sad sam se registrovao mozda masim temu al sta cu. skinuo sam gta IV i nece da mi pokrene,zalecio sam ga itd ali nekad pise kao nemam xp sp3 a nekad neke druge tripove,kapiram da je manje vise ista procedura za install pa kao moze neko da mi objasni sta i kako i sa kojim cure-om:Freddy:
Hephaestus
29.9.2009, 20:13
sad sam se registrovao mozda masim temu al sta cu. skinuo sam gta IV i nece da mi pokrene,zalecio sam ga itd ali nekad pise kao nemam xp sp3 a nekad neke druge tripove,kapiram da je manje vise ista procedura za install pa kao moze neko da mi objasni sta i kako i sa kojim cure-om:Freddy:
Probaj prvo da stisnes desni klik pa properties i namesti compatible mode na windows 2000.
Ili probaj ovo:
Step 1: Run Regedit by Clicking on Start -> Run , type in regedit and press enter
Step 2: Make a backup of your registry (just in case)
Step 3: Browse to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ Windows"
Step 4: Modify the value of "CSDVersion" from "0x00000200" (SP2) to the Windows XP SP3 value of "0x00000300"
Step 5: Close registry editor
Step 6: Reboot
Step 7: Start GTA
mrzi me da prevodim
Ili instaliraj SP3.
Djordje Turjacanin
29.9.2009, 20:27
Bolje bi bilo da instaliraš SP3. Pošto kažeš da si skinuo GTA(koji je cca 13gb) 300mb nije nista. A skida se sam Microsoftovg sajta i moze se instalirati na narodni Windows.
HSVstoned
29.9.2009, 20:31
nadam se da ce moci konf of mine da izgura u 1680 sa high detaljima ? ima li neko slicnu da da mi dao otprilike podesavanja? koliko bi clock procesora npr na 3.6 pomogao ?:dzavo:
Pomogao bi dosta, u GTA IV što više megaherca to bolje. Trebalo bi da ti radi jako lepo (stavi najnovije drajvere, patch i Games for Windows Live). Takođe igra glatkije radi na Visti i sedmici nego na XP-u, mada ne verujem da ćeš da menjaš operativni sistem zbog jedne igre...
HSVstoned
29.9.2009, 20:45
pa necu da obaram system,skoro sam to odradio:dzavo: cekam win7 a do tada cu probati da zbudzim nesto
H-I-T-M-A-N
29.9.2009, 21:09
Kako da iskljucim Vsync
Devilish Soldier
29.9.2009, 21:42
Kako da iskljucim Vsync
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=867752&postcount=503
Djordje Turjacanin
29.9.2009, 21:57
Hitman: Pa možeš ga isključiti u opcijama.
HSVStoned: Win7 je već izašao, doduše ne zvanično ali to je ta verzija koja će se pojaviti u oktobru.
HSVstoned
29.9.2009, 23:27
uspeo sam da instaliram,nista neoptimizovanije nisam video! mada igram na 1680 medium/high/very high itd 30/50 distance... ali kao da mi fali antialaising-sve je j....o iskrzano! mozda neki patch..ko zna kako radi onaj trip sto koristi ram umesto vram ? mislim jel moze dodatno da se zbudzi grafika,bar malo ?
flamingos
29.9.2009, 23:45
moze grafika da se dotera nakljukaj ga petchevima a imas i modove koji poboljsavaju igru i ubacuje nove efekte poput snega
Devilish Soldier
30.9.2009, 10:11
Ima modova da se ubacii snezni mod i vise krvi u GTA IV
lamborghini
30.9.2009, 10:55
da li neko zna kad ce da izadje patch 1.0.5.0????? ja sam trazio nesto po netu ali nisam nasao :confused:
Verovatno neće ni izlaziti, nema razloga.
Pošto sam se "drogirao" sa NBA 2K9 do prošlog meseca, najzad sam počeo sa GTA 4, završio je i počeo opet iz početka. Oduševili su me Badman (onaj lik sa Little Jacob-om, kako priča, sa subtitlovima ga jedva razumem, a bez njih nikako, ali je pišičan skroz) i Brucie (ipak Dizelaši nisu srpski izum, ali ovaj je bar zanimljiv). Priča je solidna, grad je impresivan (prva igra u kojoj se "oseća" da si u gradu, a ne okružen šarenim kutijama, definitivno najbolji grad u igri, bar dok se ne pojavi Mafia 2), povremena nelinearnost doprinosi šarmu, osećaj vožnje je za dve svetlosne godine bolji od San Andreasa...a to je i razlog što ovo pišem. Neki ljudi "kukaju" kako je u San Andreasu moglo više toga da se radi "sa strane" (skokovi padobranom, letenje avionom, itd...) a da u GTA 4 toga nema. Iskreno, mislim da nije ni potrebno. Ubacio sam svoju mjuzu u Independence i dva dana se samo vozikao po ćoškovima u kojima nisam bio, osmatrao okolinu i oduševljavao se.
Definitivno najbolji GTA...
Djordje Turjacanin
2.10.2009, 12:57
To sam i ja htio da kažem. Naime reinstaliram Windows, i pošto nisam imao diskove kod sebe da instaliram gta ja instaliram san andreas. Nevjerovatno je kako poslije ove igre sve u san nadreasu djeluje dječije. Pucanje, vožnja, bailing(najviše volim kad skoči sa motora i počne da se uvija. Avioni mi ne dostaju toliko(ali bi volio da vidim kako se ponašaju uz novu fiziku) i padobrani. Koliko sam čuo u ovom novom Xbox DLC-u Balada geja Tonija ć biti omogućeni padobrani(nažalost mi PC igrači možemo da se pozdravimo osim ako R* ne odluči da ipak portuje ove DLC-ove na PC). Jedino što mi je bolje u GTA SA su motori. Jako je teško kontrolisati motor i uopšte ga ne koristim.
Znaci NIGDE ne mogu da nadjem fajl sacuvane igre.Gledao sam svugde, tamo u ono documents gde su pesme i sl. pa onda i u c/...gde je instalirano.
Korristim Windows 7.
Molim pomoc :)
Djordje Turjacanin
2.10.2009, 13:58
Erm Here we go again. fajlvi su u C:/Users/Tvoje_Ime/Appdata/Local/ i tu imas rockstar games folder
Erm Here we go again. fajlvi su u C:/Users/Tvoje_Ime/Appdata/Local/ i tu imas rockstar games folder
Ok to bi izgledalo ovako posto imam Windows na srpskom
C:/Korisnici/Vaske(ja)/ e sad nzm sta je Appdata, nema nista slicno :S, msm ima dokumenti i to ali onda dalje nista :S
EDIT: nasao sam AppData u C:/Korisnici ali tu nema rockstarov folder niti bilo sta slicno :(
EDIT: Nasao sam na kraju xD
imam graficku "VGA ATI Radeon 4850 PowerColor 512MB" jel dobra za gta4 ili da uzmem "VGA ATI Radeon 4870 PowerColor 1GB,/DDR5/TVO/DVI/fan/256bit" koja je razlika i kolko je bolja 4870?
imam graficku "VGA ATI Radeon 4850 PowerColor 512MB" jel dobra za gta4 ili da uzmem "VGA ATI Radeon 4870 PowerColor 1GB,/DDR5/TVO/DVI/fan/256bit" koja je razlika i kolko je bolja 4870?
Ja imam 4850 i dosta dobro sljaka, naravno ne moze na max (stvarno nisam video zahtevniju igru) ali sam stvarno zadovoljan.Msm da bi svakako bolje sljakalo na 4870 + i memorija je veca, ali stvarno ne bih znao koliko bolje.
Pa bolje ti je da , ako mozes uzmes 4870, jaca je kartica, a i ima duplo vise memorije, a samim tim ces imati i bolji FPS u GTA ...:cool:
Mada i ja imam 4850 , i poprilicno sam zadovoljan kako gura GTA ..
I posto vec imas 4850 , moj savet ti je da sacekas ovu novu seriju grafickih, tj ako mozes, ili da kupis 4890 , kao sto rekoh ako mozes...
Djordje Turjacanin
2.10.2009, 14:48
Ako već imaš 4850 nema potreba da kupuješ novu. Uostalom, medium je jednak konzolnim vrijednostima. sve ostalo je veće od konzole i bolja grafika nego na njoj. Takođe GTA mnogo zavisi od procesora. Napiši naziv procesora pa ćemo vidjeti da li će moći dobro da ide(a moći će 100%) niko nije lud da stavlja 4850 na Celeron Dual COre
procesor je "CPU SAM2+ AMD X3 phenon II 710,/7.5MB 64bit BOX
Djordje Turjacanin
2.10.2009, 20:58
Konfa je ok. Mizlim da bi mogao high/highest sa slajderima povučenim negdje do pola
Da bi "poterao" GTA 4 na maksimumu detalja potrebno je:
CPU: Intel Core i7-975 Extreme Edition - 96.040 din
MB: ASUS Rampage II Extreme - 31.360 din
RAM: 8 GB 4 x 2GB DDR3 Geil -20.500 din
GPU: ATI RADEON 5870 - 33.313 din
Napajanje: TE Obrenovac - Neprocenjivo :)
Naravno, sve ovo liči na šalu, ali kako je igra optimizovana, ovo nije daleko od istine...
stef1985a
2.10.2009, 21:24
Naravno, sve ovo liči na šalu, ali kako je igra optimizovana, ovo nije daleko od istine...
Nije bas tako, teram je skoro na maksimumu...:D
Al da su preterali, jesu... Veoma:n-cc2:
Djordje Turjacanin
2.10.2009, 22:26
Aj sad, ne pretjeruj. Kad moj E5300 i 9500gt može da izvuče medium 22/20/33 sa pristojnim fps-om što ne bi mogao i njegov(jes da je procesor sa tri jezgra al ipak je bolji) i sa 4850 i više. Kad je ovdje jedan lik uspio na E8400 i mensečini 9600GT da izvuče sve Hgh,highest može i on.
Чуј, а колико је то пристојно? Ја сам терао ГТА на Е8400 који је био на 3,2 гхз и 3850 са 256мб и то није било ни мало пристојно. 20< фрејмова није пристојно, то је мучење. Недао Бог да бацим молотов или опалим базуком, комп је показивао последње знаке умирања...А ни на КјУ9550 (на 3,2гхз исто) и 4870 са 1гб рама није баш нешто претерано боље. 45-50 фрејмова максимум, са опадањем кад се нађе гужва, коктели и ракете. Са машином која је скупља од претходне охохо и даље неког видног побољшања.
Закључак: ГТА4 је једно тешко неоптимизовано ђубре од игре, коју смо ми одиграли чисто да приуштимо себи гушт палежа и хаоса по Њујорку. Ко је успео да покрене и одигра ово сра*е од игре (а зваћу га тако, док се не нађе та Богом дана машина да на њој клизи све као што је намењено и која не кошта као Св. Петра кајгана, а и шире), свака му част, али да се не заваравамо, већином смо гледали слајд-шоу, а у игри уживали на моменте, док се возимо надземном железницом и преко мостова...
... i bidi fin
3.10.2009, 9:36
Чуј, а колико је то пристојно? Ја сам терао ГТА на Е8400 који је био на 3,2 гхз и 3850 са 256мб и то није било ни мало пристојно. 20< фрејмова није пристојно, то је мучење. Недао Бог да бацим молотов или опалим базуком, комп је показивао последње знаке умирања...А ни на КјУ9550 (на 3,2гхз исто) и 4870 са 1гб рама није баш нешто претерано боље. 45-50 фрејмова максимум, са опадањем кад се нађе гужва, коктели и ракете. Са машином која је скупља од претходне охохо и даље неког видног побољшања.
Закључак: ГТА4 је једно тешко неоптимизовано ђубре од игре, коју смо ми одиграли чисто да приуштимо себи гушт палежа и хаоса по Њујорку. Ко је успео да покрене и одигра ово сра*е од игре (а зваћу га тако, док се не нађе та Богом дана машина да на њој клизи све као што је намењено и која не кошта као Св. Петра кајгана, а и шире), свака му част, али да се не заваравамо, већином смо гледали слајд-шоу, а у игри уживали на моменте, док се возимо надземном железницом и преко мостова...
КјУ9550 se lako klokuje do 3,8 bez podizanja voltaze... bar kod mene.
Posto je igra CPU zahtevna,verujem da bi video neke pozitivne promene !
Rekao sam mnogo puta i reći ću još jednom :) : GTA IV radi previše jadno na karticama sa manje od 512 MB, ne gubite živce džabe :) Nije onaj "merač megabajta" u podešavanjima grafike tamo džabe ubačen :)
Djordje Turjacanin
3.10.2009, 11:19
E nećemo tako. GTA jeste neoptimizovan ali nije jubre. Uz tweakove, nove patcheve fixovanje registryja defragmentacijom gta će raditi bez problema. Još jednom pominjem moj slučaj. Meni na 9500GT 1gb(čak mislim da je i DDR2) i e5300 na mediumu izvlači bez problema 30-40 fps. Normalno šta će nekom distanca na 100 kad je 25 sasvim dovoljno. i dalje nema potrebe da se vidi(iz čiste glupe radoznalosti) jer je konzolno ekvivalent zakucan na 21. I tačno ne znam zašto neki ljudi misle da imaju posebno pravo da igraju u astronomskim rezolucijama na najvišem nivou detalja sa svim slajderima na kraju.
NIDZA bOj
3.10.2009, 12:19
maloooo mnogo!!!nema potrebe za tim,moj orta sa q8300 i gtx260,8gb rama sve vrti na max sem ono za vidljivost,i ide mu super....sa 20 fps u gta igra ide dobro,neznam zasto se zalite....:confused:
Djordje Turjacanin
3.10.2009, 15:16
kakvih 20 fps. Meni je minimala 25-30. Inače sjecka.
Ma, ljudi, zezao sam se za ono sa konfiguracijom. Ja imam E6600, 6GB rama i 8800GT, kad sam istalirao Win7 htedoh da probam i GTA 4, bez ikakvih patcheva. To je seckalo, vuklo se, ne zna se. Ubacio sam sva četiri patcha, stavio 186.xx drajvere i sad sasvim lepo ide, na medium textures klizi bez trunke seckanja. A i to mi je dovoljno, ne patim od toga da li se vide zgrade koje su udaljene u tri lepe PM. Zato je sada i igram po drugi put...
jedino ne znam kako bi bilo staviti traffic density na 100, to ne smem ni da probam...
Za to bi ti trebao neki mnogo jak quadcore.
Djordje Turjacanin
3.10.2009, 17:06
Ne znam kako bi uticalo na grafiku ali na gameplay bi uticalo... I onako na 50 ne možeš se snaći sudarevi na sve strane. Inače može e6600 i 8800gt više od mediuma.
jozvan_Kg
3.10.2009, 17:20
e nećemo tako. Gta jeste neoptimizovan ali nije jubre. Uz tweakove, nove patcheve fixovanje registryja defragmentacijom gta će raditi bez problema... I tačno ne znam zašto neki ljudi misle da imaju posebno pravo da igraju u astronomskim rezolucijama na najvišem nivou detalja sa svim slajderima na kraju.
Јесте ђубре, управо због овога што си рекао. Треба 'иљаду ствари да урадиш и онда се опет деси да неће да ради. Све остале игре имају иоле нормалнију инсталацију, а не да се бакћемо чепркањем по регисту система и твиковањем разних командних линија. Када буду направили да ништа од овога не мора да се ради, него једноставан и прост инстал и терај, онда ће бити игра. А до тада...
И далеко од тога да бих хтео, барем ја, да играм са свим слајдерима на макс и детаљима напуцаним до краја. Ал' мало је глупо да се играш на 19'' у резолуцији 1024х768, зар не?
Djordje Turjacanin
3.10.2009, 17:33
Ako ćemo tako sve te stvari koje sam pobrojao(osim patchovanja igre i commandline.txt) bi svaki korisnik trtebbao da radi(da čisti windows, da instalira nov drajvere, novi dx defragmenitra registri) To bi svako trebalo da radi svakih mjesec dana(za dx i drajvere normalno kad izađu).
A što se tiče igranja u 1024x768. Ne bi trebalo da bude problem rezolucija 1280x1024 za 19.
Jedno glupo pitanje:
Kako upravljati helikopterom u poslednjoj misiji kada jurite Dmitrija da ga ubijete?
Cim udjem u helis i pritisnem w on se samo podigne u visinu nikako ne ide napred i dmitri mi uvek pobegne
NIDZA bOj
3.10.2009, 19:29
onda izgleda da meni baguje fraps....jer ja sa 16 frejmova(tako pokazuje fraps)igram bez problema na sva graficka podesavanja na max i rez 16x10,sem view distance na 65,i ide lepo,kad mi pokaze 25 ide ko bog!!!!
Djordje Turjacanin
3.10.2009, 19:39
Jedno glupo pitanje:
Kako upravljati helikopterom u poslednjoj misiji kada jurite Dmitrija da ga ubijete?
Cim udjem u helis i pritisnem w on se samo podigne u visinu nikako ne ide napred i dmitri mi uvek pobegne
Helikoperom upravljaš sa 2,4,6,8 tasterima na numeričkoj tastaturu. Samo pritisneš 8 na Numtastaturi i povremeno pritiskaš W da Chopper ne upadne u Vodu.
onda izgleda da meni baguje fraps....jer ja sa 16 frejmova(tako pokazuje fraps)igram bez problema na sva graficka podesavanja na max i rez 16x10,sem view distance na 65,i ide lepo,kad mi pokaze 25 ide ko bog!!!!
I ja brate isto sve mi je skoro na max od 15 do 25 fps kako kad, igram bez problema verzija drajvera mi je 180.84 grafika mi ne puca sto mi je vazno:) koristim i Ultimate Textures i RealizmIV v6.2 i VisualIV a procesor mi je Celeron(R) D CUP 3.68 :)
Djordje Turjacanin
4.10.2009, 13:30
To ste se vi navikli na takav framerate. Vidjećete kada budete imali prilike vidjeti GTA sa 30+ FPS-om nećete se više htjeti vraćati na onaj vaš 15-25 fps. Tako sam ja prije nego što sam imao dobar komp igrao SA. Isto je tako bilo 15-25 pfs. A kad sam kupio novi komp kad je sve išlo na 50-60fps nisam sve je bilo drugačije.
To ste se vi navikli na takav framerate. Vidjećete kada budete imali prilike vidjeti GTA sa 30+ FPS-om nećete se više htjeti vraćati na onaj vaš 15-25 fps. Tako sam ja prije nego što sam imao dobar komp igrao SA. Isto je tako bilo 15-25 pfs. A kad sam kupio novi komp kad je sve išlo na 50-60fps nisam sve je bilo drugačije.
To si 100% upravu
NIDZA bOj
4.10.2009, 18:23
ma imao sam priliku da ga igram na 40+ fps,znam kolika je razlika,nisam odusevljen>)......
NIDZA bOj
5.10.2009, 18:42
kako da resim problem???fatal error ws10,imam win 7,sve mi je radilo ko podmazano na xpu,dodushe bila je i druga verzija igre,ali opet drugu radi ova verzija,u cemu je problem,znam da ima na proslim postovima odgovor ali nemam vremena da pretrazujem,molim za odgovor.
Djordje Turjacanin
5.10.2009, 18:46
Trebaš da reinstaliraš Games for Windows Live.
NIDZA bOj
5.10.2009, 19:01
e sad imam drugi problem,igra mi radi 5 do 10 sekundi,i onda zabode,pa tako ispocetka,napominjem da mi je na xpu radila lagano,konfa iz profila,i bilo koja podesavanja da stavim uvek zabode,zasto????opet molim za pomoc???
e i secne samo kad pritisnem dugme na tastaturi,a kad se recimo zaletim kolima i nediram tastaturu a okrecem kameru radi na 27 do 30 fps,a cim pipnem dugme zabode,sta bi moglo da bude??da li ima neko win 7 i da ima ovakve anomalije????
resio sam,stavio patch,e sad da li da stavim ovaj cetvrti patch iako imam samo instaliran prvi?????pitam jer sam cuo da mnogi imaju probleme sa novim patchevima?
Djordje Turjacanin
5.10.2009, 20:08
Nema problema sa pathevima. samo trebaš naći odgovorajući lijek od žileta i igra će raditi bez bagova. Takođe uposli i commandline.txt. I da probaj defragmenotvati disk, i prečistiti widnows nekim windows cleanerom. Vjeruje mi biće poboljšanja. meni na Windows 7 Radi na 30+FPS stalno(čak i kad pada kiša) NA medium detaljima. Što je baš dobar rezultat ta ovu grafu. Vjeruje mi GTA IV zahtijeva čistu mašinu inače sječe.
Samo najnoviji se stavlja, ne trebaju prethodni.
Nema problema sa pathevima. samo trebaš naći odgovorajući lijek od žileta i igra će raditi bez bagova. Takođe uposli i commandline.txt. I da probaj defragmenotvati disk, i prečistiti widnows nekim windows cleanerom. Vjeruje mi biće poboljšanja. meni na Windows 7 Radi na 30+FPS stalno(čak i kad pada kiša) NA medium detaljima. Što je baš dobar rezultat ta ovu grafu. Vjeruje mi GTA IV zahtijeva čistu mašinu inače sječe.
Vidim da koristis Win7 pa me zanima kako da instaliram framework ja krenem da ga inst... i onm izbaci blokadu neku neznam tacno koju ali uglavnom mi kaze da moram da ja kao negde odblokiram to ali neznam kako. Kako si ti instaliro framework? i jer je bolji w7 ili xp za gta 4 Hvala unapred:)
Win7 u sebi već sadrži .NET Framework 3.5 SP1, tako da ne moraš ništa da instaliraš.
Djordje Turjacanin
6.10.2009, 13:37
Kao što kaže kolega vudu On već ima Framwork tako da nema potrebe za instaliranjem. A što se tiče toga kako igra radi. pa ne znam kod mene je radilo OK(bez nekih usporenja). sam,o je apsolutno potrebno da ti sistem bude sređen. Da nije puno programa instalirano i sl.
Kao što kaže kolega vudu On već ima Framwork tako da nema potrebe za instaliranjem. A što se tiče toga kako igra radi. pa ne znam kod mene je radilo OK(bez nekih usporenja). sam,o je apsolutno potrebno da ti sistem bude sređen. Da nije puno programa instalirano i sl.
ok Hvala ti. Proba cu ponovo da ga podignem pa cu da javim tacno sta mi izbacuje. Hvala ti na odg.
NIDZA bOj
6.10.2009, 16:08
PA sta da ti kazem,bolje ce ti raditi na xpu,ali za 2-3 frejma max,imam jedno pitanje,
ZASTO KAD INSTALIRAM PATCH 1.0.4.0 KAD PROBAM DA UDJEM U IGRU IZBACI MI FATAL ERROR,nemogu da se setim koji error,ali uglavnom pre tog patcha mi je radio super,i kad sam ga instalirao nece da mi pokrene game,i sada je reinstaliram.....
Djordje Turjacanin
6.10.2009, 16:33
Koji ti eror izbaci. Jako je bitno. Za neki trebaš imati nešto.
NIDZA bOj
6.10.2009, 16:43
Koji ti eror izbaci. Jako je bitno. Za neki trebaš imati nešto.
ne mogu da se setim,inace sad sam je pokrenuo,radi bez problema sa 1.0.1.0 a 1.0.4.0 ne pokusavam da instaliram!!!!
E instaliro sam w7 i evo sta mi se pojavi kad ocu da instaliram gta 4 Yuor system is incompatible with %P Sta da radim?
Djordje Turjacanin
6.10.2009, 17:12
Koja ti je vezija Win7 je li RTM ili je Beta ili RC. Pošto je 99% RTM nemam pojma šta bi ti rekaol. Meni bez problema radi. a nisi slučajno stavio nešto za kompatibilnost. Ili nisi instalirao drajvere.
Koja ti je vezija Win7 je li RTM ili je Beta ili RC. Pošto je 99% RTM nemam pojma šta bi ti rekaol. Meni bez problema radi. a nisi slučajno stavio nešto za kompatibilnost. Ili nisi instalirao drajvere.
Beta je instaliro sam sve drajvere kao na xp sto radim i nece nesto je u vezi framework ali sta pojma nema
Djordje Turjacanin
6.10.2009, 18:04
Pfff, to i jest problem. em što je beta. em što su drajveri od XP-a. Fino skineš Windows Build 7600.16385 koji je finalan verzija, skineš sa nvidijiong sajta(pošto ti jelde imaš 8800) drajvere za win7. Taj Win7 ima već mod sebe .Net framwork.
Pfff, to i jest problem. em što je beta. em što su drajveri od XP-a. Fino skineš Windows Build 7600.16385 koji je finalan verzija, skineš sa nvidijiong sajta(pošto ti jelde imaš 8800) drajvere za win7. Taj Win7 ima već mod sebe .Net framwork.
E pa vidis to ti nije lose:) Hvala ti... Ma da ja jedini razlog zasto sam w7 instaliro je da vidim dali cu da dobijem neki vise fps ma da teska posla:)
Djordje Turjacanin
6.10.2009, 19:48
I bolje bi bilo da ostaviš Windows 7(naravno kad staviš novu verziju)
jer je Xp već prevaziđen(da me sad čuje Branislav Gavric:D) i nema više razloga da se drži na kompu, čak i stariji računari bez problema se drže sa Win7. A osim toga treba ti jedan mali programčić koji se zove Game Booster koji isključuje nepotrebne procese.
Pozz svima... Potrebn mi je savet. Imam ponudu da uzmem procesor sa 4 jezgra black edition 3.1 i naravno plocu uz procesor. Pa me zanima posto se ja slabo razumem jer je dobar taj procesor sa 4 jezgra? black edition intel mislim da je i dali cu moci sa njim da imam dobar fps? za gta 4
Koji procesor? Pitaj za tačan naziv...
Ako je i ploča, koja ploča?
nikolausa
10.10.2009, 20:58
Pozdrav narode. Imam problem kada krene igra. Posle jako malo vremena me izbaci na desk i izbaci poruku "GTA IV fatal error:out of video memory" Malo sam pretrazivao po googlu i izgleda da jako veliki broj ljudi ima ovaj problem. Nigde nisam uspeo da nadjem neko resenje. Svi su nesto pokusavali i nista. cekaju da rockstar izbaci neki patch. Pretpostavljam da je bilo reci o tome i ovde na forumu. Izvinjavam se ako se vec pisalo o ovome. Jel neko uspeo da resi ovo.
AMD Athlon 64 x2 dual core 4200+
3 GB Rama
graficka-ASUS EAH 3650
windows xp
Devilish Soldier
10.10.2009, 21:09
Pozdrav narode. Imam problem kada krene igra. Posle jako malo vremena me izbaci na desk i izbaci poruku "GTA IV fatal error:out of video memory" Malo sam pretrazivao po googlu i izgleda da jako veliki broj ljudi ima ovaj problem. Nigde nisam uspeo da nadjem neko resenje. Svi su nesto pokusavali i nista. cekaju da rockstar izbaci neki patch. Pretpostavljam da je bilo reci o tome i ovde na forumu. Izvinjavam se ako se vec pisalo o ovome. Jel neko uspeo da resi ovo.
AMD Athlon 64 x2 dual core 4200+
3 GB Rama
graficka-ASUS EAH 3650
windows xp
ortaku je to pisalo isto i on je obrisao igru i instalirao ponovo i radilo mu,tako je meni rekao...pa sada probaj i ti to nema sta da izgubis
marea123
10.10.2009, 23:57
Koji procesor? Pitaj za tačan naziv...
Ako je i ploča, koja ploča?
AMD .3.1 4 jezgra black edition 7GB memorije neke ima procesor 64bit
Djordje Turjacanin
11.10.2009, 9:47
Štani, šta ti značiovo 3.1 jel to takt procesora. Ima procesor naziv trebalo bi početki sa Phenom pa onda naziv. A sigurno će ići, ipak je to 4 jezgra na high i više.
E da i za Nikolu: To znači da si imaš malo video RAM-a Koliko ti ima kartica memorije. Ako ej 256 nije ni čudo. Pogotovo ako si pojačao podšavanja.
[]D.[].[]v[].[]D.
11.10.2009, 12:56
AMD .3.1 4 jezgra black edition 7GB memorije neke ima procesor 64bit
Ne postoji Black Edition vec AMD Phenom Quad-Core 9850 Black BoX ---> http://www.alibaba.com/product-gs/253111982/AMD_Phenom_quad_core_9850_black.html
njemu je takt na 2.5 GHz
A ovih 7 GB memorije jel mislis na RAM ili sta vec HDD :to_care: Ako je RAM isto bi ti radilo i sa 4 GB i sa 7 GB svejedno bacanje para ;) Ako sve ovo imas sto si naveo i kad bi rekao koju graficku imas , mislim da bi GTA IV mogao na high u native rez na monitoru i od 24 " . :cool:
BTW. Pazario sam novu Graficku po prvi put u zivotu da koristim ATI Radeon xD
ATI Radeon HD 4870 X2 :
Prezadovoljan sam !!:alealeee:
Djordje Turjacanin
11.10.2009, 13:05
Nisi dovoljno informisan. Ima phenom Black Edition. On ima otključan množilac i on je za overklok. I da on uopšte nije naveo naziv procesora već je samo rekao da je AMD i da je Quad-Core. Malo se bolje informiši prije nego što nešto kažeš.
lamborghini
11.10.2009, 13:41
da li neko zna kako da ukljucima anti alasing?
Djordje Turjacanin
11.10.2009, 14:02
Nikako, nema AA u igri.
lamborghini
11.10.2009, 14:22
Nikako, nema AA u igri.
da li ce izaci patch koji ce to popraviti???????????
dzonihsv
11.10.2009, 14:27
1.0.5.0. bi trebao biti badass patch pa sačekaj njega a koliko sam mogao da pročitam, očekuje se negde krajem decembra ili početkom januara.
Mada se vrti i info da će patch izaći čak i tokom ovog meseca (za šta ja mislim da je neki fake).
marea123
11.10.2009, 14:41
Nikako, nema AA u igri.
A sta je onda ono sto se namesta u RivaTuner ili u nvidia settings ima antialiasing setting ja sam tu stavijo na 16xQ tako su rekli neki da se radi na ovom forumu
Djordje Turjacanin
11.10.2009, 14:50
Pa to je nezavisno od igre. Moš staviti i u PACMANA AA.
lamborghini
11.10.2009, 15:19
ne radi ni u rivitunner ni u nvidia control panel dzabe stavlja 16x supersampling kad nece :mad:
marea123
11.10.2009, 15:29
Jer zna neko gde mogu da skinem dobar Dx10 za xp i vistu ako neko ima neku adresu nek pusti. Hvala unapred.
dzonihsv
11.10.2009, 15:32
Jer zna neko gde mogu da skinem dobar Dx10 za xp i vistu ako neko ima neku adresu nek pusti. Hvala unapred.
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=49600
Čitaj i sve će ti se samo kaz'ti. ;)
marea123
11.10.2009, 16:01
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=49600
Čitaj i sve će ti se samo kaz'ti. ;)
Znaci samo instaliram vistu ili w7 i to je to:)time dobijam dx10 A jer gta 4 podrzava Dx10 ? u svakom slucaju jer je razlika u grafici dosta bolje sa dx10 ili ne?
NIDZA bOj
11.10.2009, 16:10
D.[].[]v[].[]D.;875246']Ne postoji Black Edition vec AMD Phenom Quad-Core 9850 Black BoX ---> http://www.alibaba.com/product-gs/253111982/AMD_Phenom_quad_core_9850_black.html
njemu je takt na 2.5 GHz
A ovih 7 GB memorije jel mislis na RAM ili sta vec HDD :to_care: Ako je RAM isto bi ti radilo i sa 4 GB i sa 7 GB svejedno bacanje para ;) Ako sve ovo imas sto si naveo i kad bi rekao koju graficku imas , mislim da bi GTA IV mogao na high u native rez na monitoru i od 24 " . :cool:
BTW. Pazario sam novu Graficku po prvi put u zivotu da koristim ATI Radeon xD
ATI Radeon HD 4870 X2 :
Prezadovoljan sam !!:alealeee:
ne znam zasto mu u opste dajes odg. ako ne znas ni malo o tome sto trebas da odgovoris,najgluplje od svega sto si napisao je da li je 7gb ram mem ili hd:boodala:,jer i da ima toliki hd gta mu ne bi stao,a ni windows:n-cc2:.citaj SK redovno,sve ce ti biti jasnije:icon_stud
NIDZA bOj
11.10.2009, 16:13
Znaci samo instaliram vistu ili w7 i to je to:)time dobijam dx10 A jer gta 4 podrzava Dx10 ? u svakom slucaju jer je razlika u grafici dosta bolje sa dx10 ili ne?
w7,vistu nemoj nikako,gta ne podrzava dx10,ali imas re5,i ac,bolje izgleda
matrix_ninja
11.10.2009, 16:16
ne znam zasto mu u opste dajes odg. ako ne znas ni malo o tome sto trebas da odgovoris,najgluplje od svega sto si napisao je da li je 7gb ram mem ili hd:boodala:,jer i da ima toliki hd gta mu ne bi stao,a ni windows:n-cc2:.citaj SK redovno,sve ce ti biti jasnije:icon_stud
o bože, zar ne vidiš da se lik malo našalio??? a za ram da je 7 gb nepotrebno, dobro mu je i rekao...
Djordje Turjacanin
11.10.2009, 16:32
Ako je nepoznavanje procesora šala onda nemam riječi. Ukoliko ne zna pta je Blac edition što se javlja i još kaže da ne postoje takvi Black Ediiton već neki blac kox.
marea123
11.10.2009, 16:42
alo nisam ja reko 7GB ram memorije . Nego da procesor ima u sebi toliko neke memorije ili brzine jbg tako mi je lik reko opet kazem ja se ne razumem
Djordje Turjacanin
11.10.2009, 17:00
To te on nešto zaebo. Možda je u pitanju 7 mb cache.
A ako je onda je to onaj phenom sa 4 jezgra kod koga su samo dva jezgra upotrebljiva i radi na 3,2. Toliko znam. Sad da li se ona dva jezgra mogu uključiti ne znam.
marea123
11.10.2009, 17:02
To te on nešto zaebo. Možda je u pitanju 7 mb cache.
A ako je onda je to onaj phenom sa 4 jezgra kod koga su samo dva jezgra upotrebljiva i radi na 3,2. Toliko znam. Sad da li se ona dva jezgra mogu uključiti ne znam.
jeste brate to 7 mb cache tako mi je reko sa 4 jezgra ja sam prebacijo moja greska:) jer je dobar taj procesor dali da ga uzimam?
Djordje Turjacanin
11.10.2009, 17:13
Ne znam, nisam baš oko AMD procesora znam neke osnove ali ništa više. Na googlu sam vidio da on ima samo dva jezgra otključana ali pošto je black ediiton kontam da se može otključati ali nemoj me uzimati za riječ.
marea123
11.10.2009, 17:18
Ne znam, nisam baš oko AMD procesora znam neke osnove ali ništa više. Na googlu sam vidio da on ima samo dva jezgra otključana ali pošto je black ediiton kontam da se može otključati ali nemoj me uzimati za riječ.
Hvala ti u svakom slucaju. Bice dobar za gta 4 valjda:)
[]D.[].[]v[].[]D.
11.10.2009, 17:38
O boze ... dal mislis da sam tolki slepac da sam stvarno mislio da je HDD .. :boodala::boodala::boodala: Nasalio sam se malo sa likom i tolko ,, OMG :boodala:
[]D.[].[]v[].[]D.
11.10.2009, 17:43
jeste brate to 7 mb cache tako mi je reko sa 4 jezgra ja sam prebacijo moja greska:) jer je dobar taj procesor dali da ga uzimam?
Bolje uzmi AMD Phenom II X 4 955 kao moj i zavrsi posao ... Ovaj ima sva cetiri jezgra u potpunom radu dok ti Quad Core stariji amd su ili sa tri max ili neznam sta vec , al sam siguran da nisu sva cetiri jezgra u radu ;) Inace moj po jezgru ima 2mb cache .
marea123
11.10.2009, 17:54
D.[].[]v[].[]D.;875487']Bolje uzmi AMD Phenom II X 4 955 kao moj i zavrsi posao ... Ovaj ima sva cetiri jezgra u potpunom radu dok ti Quad Core stariji amd su ili sa tri max ili neznam sta vec , al sam siguran da nisu sva cetiri jezgra u radu ;) Inace moj po jezgru ima 2mb cache .
pa ovaj uzimam jer menjam nesto sa tim likom a on ima samo taj procesor nov mu je u garanciji 1god pa zato uzimam taj. Ma da je za gta 4 dobar bar su mi tako neki rekli ja samo i igram gta 4 zato i uzimam procesor druge igrice ne igram
matrix_ninja
11.10.2009, 18:20
Ako je nepoznavanje procesora šala onda nemam riječi. Ukoliko ne zna pta je Blac edition što se javlja i još kaže da ne postoje takvi Black Ediiton već neki blac kox.
De majke ti šta lupaš, pročitaj šta sam citirao, kakav procesor kakav black box...
Djordje Turjacanin
11.10.2009, 18:37
Prvo pročitaj .D.V.D.-ovu poruku pa onda se javi. u njoj je jasno naveo da nema Blac Edition procesora već da imaju neki Black Box. Da li ti je sada jasno?
lamborghini
11.10.2009, 18:41
molim vas reci te mi da li postoji bilo kakvo resenje da ukljucim anti alasing pretrazio sam google probao sa nvidia contol panelom i rivatunnerom nista molim vas recite mi ako postoji neko resenje da se ukljuci anti alasing :confused:
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.