Prikaži potpunu verziju : Otvaranje porta za Sagem F@ST 800-840
kako da otvorim port, u utorrent mi prikazuje da je port zatvoren i da download nije najbrzi moguci:confused:
kako da otvorim port, u utorrent mi prikazuje da je port zatvoren i da download nije najbrzi moguci:confused:
Pomenuti modem nema mogućnost zatvaranja portova.
Ja necu da zatvorim port nego da otvorim
Ja necu da zatvorim port nego da otvorim
Ajd sad mućni malo glavom i razmisli da li modem kod koga ne postoji mogućnost zatvaranja portova može da bude odgovoran zato što ti ne možeš da koristiš određene portove :confused:
Lose sam objasnio. Ovako : kada otvorim utorrent, na donjoj strani se nalazi mali crveni kruzic sa uzvicnikom i kada kursorom predjem na njega pise:
Not Connectable
A Firewall or router is limiting your network traffic. You need to open up a port so others can connect to you.
Basa Mrkalj
2.8.2008, 21:24
To sto ti imas nije ruter nego modem, a na modemu se ne otvaraju portovi. Postoji mogucnost da nisi ugasio win firewall ili ako imas neki drugi firewall nisi omogucio taj port koji je upisan u uTorrent-u.
Basa Mrkalj
3.8.2008, 8:53
a kako da ga omogucim
Pa koji firewall koristis :confused:
Mario Pavićević
3.8.2008, 11:32
Za pocetak proveri Windows Firewall.Idi u Control panel,zatim Windows Firewall pa tab Exceptions i proveri da li u spisku imas uTorrent i da li je stikliran.Ako nije tu ga mozes dodati u listu.Takodje mozes i dodati port koji ce biti izuzet.
Imam windowsov firewall i sada je iskljucen, vec sam probao da otvorim port ali i dalje mi utorrent - ov test prikazuje da taj port koji sam otvorio nije otvoren...
evo i sta pise:
Welcome to the µTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.
Checking port 56565 on 91.148.92.85...
Error! Port 56565 does not appear to be open.
Please see www.portforward.com (http://www.portforward.com/english/applications/port_forwarding/Utor/Utorindex.htm) for more information about how to map a port.
Please make absolutely sure that PeerGuardian2 or Protowall is allowing utorrent.com (72.20.34.145) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website's IP. After making sure of this, re-run this test by refreshing the page (F5).
Basa Mrkalj
3.8.2008, 16:49
@Lanikor, to sto ti pokusavas ne mozes da uradis jer ti imas modem, a ne ruter. Ovaj link www.portforward.com (http://www.portforward.com/english/applications/port_forwarding/Utor/Utorindex.htm) je uputstvo za forward portova i odnosi se na razlicite modele rutera a ne na modeme.
Mario Pavićević
3.8.2008, 19:29
A na kom si provajderu?Mozda ti provajder blokira P2P saobracaj?Ako si na beotelu(oni obicno daju Sagem modeme) onda si iza nat-a.Problem ces resiti tako sto ces pri konektovanju na net na user name dodati sufiks /IP.
mislim da je na beotelu, pošto oni dele taj modem.
treba da izadjes ispod njihovog serverskog firewalla, a to ćeš izvesti tako što prilikom konekcije dodaš "/ip" posle korisničkog imena
dakle:
username/ip@beotel.net
ako nije beotel onda nazovi korisnički centar i pitaj da ti daju javni IP, što je koliko ja znam besplatno (u beotelu jeste, ali si sigurniji od napada sa neta ispod beotelovog firewalla, ili bar oni tako kažu).
BeoTel je provajder, sada cu da probam ovo.
Sada je u redu, zeleni kruzic , hvala Mario i dkdnt, evo vam po jedna zahvalnica
Imam isti ovaj modem i probao sam sve što je ovde predloženo ali mi nije uspelo ništa... i dalje nemam taj zeleni kružić i piše da postoji problem sa dolaznim konekcijama itd... Šta mi je činiti?
Moras da otvoris neki port, na primer 12345, i da isti taj ukucas u utorrent - u u meniju Options/Preferences, i naravno, da dodas /IP posle korisnickog imena
Nikola Milosavljevic
17.8.2008, 12:43
u principu brzina je ista imao zeleni kruzic ili crveni trougao. barem kod mene na beotelu vec 1.5 god. u sustini izvalcim 50kb/s sa 512/64 ako je iole zdrav torrent.
paulvandyk68
17.8.2008, 12:44
Stavi mu DMZ i miran si, nemoras da forverdujes portove.
Ja sam ovo uradio da bih video zasto se torenti toliko sporo skidaju (cak i fajlovi sa mnogo manje leechera nego seedera), pa rekoh sebi "daj da forwardujem port da vidim sta ce biti". Naravno, korist su imali samo oni koji su od mene leechovali one delove fajla koje sam vec skinuo jer je za 80% downloadovanja fajla upload bio veci isao i do 15 kb/s, a download izmedju 3 i 5 kb/s(!).
Plus, onaj princip na kome utorent radi >>>>> Koliko das, toliko i dobijes <<<<< se izgleda na mene ne odnosi
Torenti su mutna rabota :dedica:
Zato sad koristim RAPIDSHARE :D
u principu brzina je ista imao zeleni kruzic ili crveni trougao. barem kod mene na beotelu vec 1.5 god. u sustini izvalcim 50kb/s sa 512/64 ako je iole zdrav torrent.
pa, to je ok brzina za torrent na tom adslu. izgleda da nekad taj kružić signalizira i nešto što se ne događa, tj. kaže "no incoming connections", a download radi normalno, što ne bi mogao ako nema tih konekcija
brdo ludila uglavnom :D
Imam isti ovaj modem i probao sam sve što je ovde predloženo ali mi nije uspelo ništa... i dalje nemam taj zeleni kružić i piše da postoji problem sa dolaznim konekcijama itd... Šta mi je činiti?
verovatno imaš problem sa NATom. a za to ima nekoliko razloga, predlažem ti da pogledaš na netu nešto o tome. kod mene je izlazak van provajderovog fajervola upalio, druge upali forardovanje portova (mada, to se odnosi samo na rutere)...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.