PDA

Prikaži potpunu verziju : idx format


mikiilic
2.8.2008, 0:17
Dobio sam jedan film avi format i ux njega subtitles u idx formatu. Može li neko da mi kaže kako da otvorim taj forma titlova? Subtitle workshop neće ni da mredne. Hvala unapred

dzonihsv
2.8.2008, 0:45
Zar nema i jos jedan .sub fajl?
Neka ti bude titl i film u jednom folderu sa istim imenom. Otvori film sa windows media player-om classic. Pod uslovom da imas K-Lite Codec Pack.

A drugi nacin je da pustis film preko VLC player-a. I posle samo ubaci prevod u VLC.

ilidan
2.8.2008, 3:36
Da malo pojasnim: idx ide zajedno sa sub fajlom. Jedan bez drugog ne vrede. Idx fajl sadrzi indeks titlova, tj. vreme kada koji titl treba prikazati i koliko dugo. Ne sadrzi same titlove. Titlovi su smesteni u sub fajlu. Bez indeksa iz idx fajla, nijedan plejer ih nece prikazati jer ovi titlovi nisu u tekstualnom formatu. Vise mu dodje u vidu slika.
Neki DVD plejeri ih ne mogu prikazati pa ih je potrebno ripovati pomocu programa Subrip u tekst.

dzonihsv
2.8.2008, 4:18
Verovatno ima i sub i idx. Niko ne pakuje prevode bez oba. Neka uradi onako kako sam mu rekao i neka gleda film. Mada je bolje da pogleda na netu .srt prevod koji je vec obradjen, znaci bez tog idx fajla. Ako ima takav prevod(citaj:koji je skinuo) naci ce i pravi .sub ili .srt fajl/prevod.

mikiilic
2.8.2008, 21:45
Koliko sam vas razumeo, mogu da odgledam film na kompu ali ne mogu da ga narežem ?

dzonihsv
2.8.2008, 21:50
Cek,cek. Mozes ti film da gledas i rezes. To je ok. Nego ne mozes da citas prevode ako nemas .idx i .sub fajl. Oni idu zajedno u pakovanju.

Btw, reci koji je film, pa da nabavimo prevod?

mikiilic
2.8.2008, 22:13
Verovatno sam bio malo konfuzan. Dobio sam i idx i sub fajl. Sta da radim sa njima da bih mogao da narežem disk i odgledam film na dvd playeru ? Sigurno može da se nadje prevod prevod, ali kad je ovaj vec lepo uštiman... Nemam živaca da tražim lepo preveden, uštiman sa filmom...

Hvala na trudu i strpljenju....

Spawn BG
2.8.2008, 22:14
Druga varijanta koju si mogao da dobiješ uz film je .idx i rar/zip arhiva u kojoj je taj .sub jer on zna da bude između 10 i 20 MB, a kada se zipuje, 2-3 MB. Većina softverskih plejera će i ovako pročitati taj prevod.

ilidan
3.8.2008, 1:02
Ako ti DVD plejer podrzava idx/sub titlove, rezi i gledaj. Ako ne podrzava, ili prevod trazi na netu ili SubRip da bi ih ripovao u srt (tekstualni) format.