PDA

Prikaži potpunu verziju : Rich Text u C++ i stilovi


4th Dimension
12.7.2008, 20:32
Ajd da pitam ovdje pa možda i shvatim objašnjenje. Naumio sam pravit neki program u C++ (Borland Builderom) koji pretvara gomilu teksta u internet stranu (nepitaj zašto, priča je predugačka), kako se nebi sekao find and replace funkcijom u Wordu, ali imam JAKO veliki problem.

Kako da napravim funkciju koja mi odgovara na pitanje da li je neki karakter rich texta (ili riječ) (u RichEdit boxu), italiciziran. Pretražio sam pola neta, ali 1. nema ništa konkretno, 2. radi na neki komplikovan način koji je iznad moje spoznaje c++-a. Ako bi neko mogao da se potrudi da mi objasni bio bi mu zahvalan.

Ili da batalim, i da se bacim na učenje Visual Basica, kojim bi valjda to trebao da bude pič*** dim.

Nadam se da nisam bio isuviše konfuzan.

PeTkO
12.7.2008, 20:47
cek, hoces neki text da pretvoris u html stranu?Ako je tako samo promeni extenziju tog texta u .html

4th Dimension
12.7.2008, 21:21
Neee. Program će raditi sledeće. Uneseš broj poglavlja, prevodioca, i tekst (mora da zadrži stilove (italic)). Program će to da prenese u fajl broj_poglavlja.htm, sa tim da prvo prekopira predefinisani header, pa pomoću poglavlja odredi linkove ka prethodnoj i sledećoj strani kao i sličicu ispod naslova, kao i doda tu prevodioca.
E onda dolazi gadan dio. Treba tekst koji je unesen u rich edit da prenese tako da gdje god nađe prelazak u novi red (to mi je lako odredit. Samo tražim '\n', bar se nadam) doda odgovaajući kod (u ovom slučaju zamjeni sa '</p>\n<p>') i moj problem, gdje god nađe italiciziranu riječ stavi <em>riječ</em>.
I na kraju doda kraj sve zajedno sa kinkovima ka napreijed i nazad.

E ovo ostalo možda bude malo muanato, ali imam ideju kako, sve sem kako da odredim dali je neki karakter italiciziran (u RichEdit se inače može prekopirati italiciziran tekst bez gubljenja stilova).

Imam utisak da sam zagrizao previše.