Prikaži potpunu verziju : Problem sa tv izlazom
Posedujem graficku karticu NVIDIA GeForce 6600 LE i Samsung-ov TV:) .
Sve je to lepo povezano preko 9pinskog S-Video pa na 4pinski S-video pa u skart koji je povezan na izlaz za zvuk.
E sad,
Ukljucim tv, prebacim na AV i tu nastaje problem. SLIKA JE CRNO BELA.
Pozovem prodavca a on mi kaze da prebacim na PAL-B. Tako i uradim ali i dalje isto:mad: . Pozovem ga opet, a on mi kaze da trenutno nema nijednu GeForce-ovu karticu i nezna tacno gde da namestim NEKA podesavanja:confused: . Skinuo sam i najnovije drivere, zvuka ima ali slika i dalje ista.
Molim vas pomozite....
verzija drajvera je 81.98
E sad verovatno je nesto do TV jer neki televizori imaju takodje da promene system. Najbolje da se igras malo sa drajverima i da menjas pal-b u ntsc i obrnuto. Ako ti ni to ne uspe nadji kabal koj ces preko s-videa da ubodes u komp a sa druge strane chinch koji ces da ubodes u skart. Jer moguce tu da postoji problem.
Pokusao sam sa menjanjem ntsc pal, ali i dalje isto.
Pogledao sam kablove, otkacio ih, ponovo vratio, NISTA SE NE MENJA :( .
Koliko sam ja razumeo ti s-video ukljucio u skart
da.
Ide to ovako:
1. iz graficke ide s-video (9-pinski), a iz njega jedan 4pinski s-video i tri cinca (crveni (Pr OUT), zeleni (Y Out) i plavi (Pb/VIDEO) out).
2. Povezan je samo 4pinski s-video (sa produznim) do skarta.
3. Iz skarta je povezan zvuk sa zvucne.
E a tebi treba ovakav kabal.
Iz graficke s-video a s druge strane jedan chinc koji ces da ukljucis u skart. Jer nisam siguran ali ovaj s-video izgleda lose prenosi i zato nemas boju.
pa ja sam kupio komplet, iz skarta imam dva kabla koja se ubadaju u kuciste. jedan s-video, a drugi stereo bananica. a to mi je i savetovao prodavac
Ne znam zasto ali ja sam sa time takodje imao problema. Nego jer ti imas neki video ili dvd player da ga ubodes na tv cisto da proveris o cemu se radi.
Probaj da iskljucis antenu!Ja kad je iskljucim sve je normalno a kad je ukljucena slika je crno bela! Asus Radeon 9600xt i Daewoo 70cm
Vidi da li imas na tv-u da biras mislim da je oznaka svhs,pal ili slicno isto je bilo kod mene,mucilo me je dok nisam to premestio
A može da proveri i da li je kartica prepoznala SVhs ili misli da je Composite. U tom drugom slučaju može da se proba da se ručno prebaci izlaz na SVHS ili S-Video, kako već piše, iz podešavanja displeja u Windowsu.
A može da proveri i da li je kartica prepoznala SVhs ili misli da je Composite. U tom drugom slučaju može da se proba da se ručno prebaci izlaz na SVHS ili S-Video, kako već piše, iz podešavanja displeja u Windowsu.
E vidis toga se nisam setio da ta opcija postoji. Mada posto ja imam kabal s-video->chinc kad to promenim nista se ne desava znajuci da se kod s-videa drugacije prenosi signal. Iz starijih iskustva kad se u televizor PAL sistema ukljuci NTSC tad se gubi boja ali kad ide preko skarta stvari su drugacije. Ako ti ne uspe kad to prebacis u drajverima proveri da li slucajno mozda neko takvo podesavanje ima na tv
Da se nadovezem na post @VojeM.Nadam se da ti ovo pomaze!Mislim da nema veze sta izaberes na TVu;najzad ti si ukljucio SCART u sam TV!
Ljudi i ja sam se patio sa istim problemom..blejao po raznim forumima, isprobavao razne savete i na kraju sam jedva nasao resenje!Moras da kupis Svhs to Composite konvertor mislim da se firma koja ga proizvodi zove TnB i on kosta oko 300din. Na njemu pise "Color Guaranty" i stvarno daje boju!Znaci Svhs ide u ovaj adapter,a on ide u Composite na TV-u ili scartu!Imas ga u bolje snabdevenim radnjama za kablove i HiFi.Ako se ne snadjes javi mi se na pp da ne reklamiram ovde firmu gde sam ja kupio.
LJUdi, i ja imam takav problem mislio sam da sam jedi ni ista marka televizora i isti crno beli problem i ista nvidia 6600 daj te neko potvrdno resenje izgleda da nas ima dosta.:aplauz:
To sto kazete za "S-Video -> Chinc" stoji!Ja koristim tu opciju jer je najprostija sto se tice kablova = jedan dvozilni i to je to(inace bi mi trebala suma kablova jer je duzina 10m)!Sto se tice konvertera "S-Video to Composite" dobio sam ga uz 6600!
E sad,TV-out koristim samo za gledanje filmova.Vidjao sam po netu da ljudi 'ladno igraju igre na TVu i do 32" velicine!Hocu da kazem da smatram spajanje S-Video kablom za osetno kvalitetnije resenje jer svaka boja ima svoj vod(R+G+B),svetlo svoj vod ... a u chihc vezi,svi ti signali su "skrkani" u samo jednu zicu!Pa vi vidite ...:ciao:
Hocu da kazem da smatram spajanje S-Video kablom za osetno kvalitetnije resenje jer svaka boja ima svoj vod(R+G+B),svetlo svoj vod ... a u chihc vezi,svi ti signali su "skrkani" u samo jednu zicu!Pa vi vidite ...:ciao:
To je tacno ali ne mnogo osecajno. Da je neki HD TV pa i da kazes
Ron_Jeremy
2.3.2006, 18:29
Kod mene bila ista situacija dok nisam promenio kabal,ako imas neki los kabal desava se da slika bude crno-bela
E sad,TV-out koristim samo za gledanje filmova.Vidjao sam po netu da ljudi 'ladno igraju igre na TVu i do 32" velicine!Hocu da kazem da smatram spajanje S-Video kablom za osetno kvalitetnije resenje jer svaka boja ima svoj vod(R+G+B),svetlo svoj vod ... a u chihc vezi,svi ti signali su "skrkani" u samo jednu zicu!Ko te je to slagao?
Kod S-a su samo odvojeni hromeninetni i luminentni signal. To i dalje treba u televizoru da se uz pomoć kolor-demodulatora i matričnog kola pretvori u RGB.
Možda je slika i nešto bolja od običnog kompozitnog (onog sa činča), ali ne mnogo.
Da se nadovezem na post @VojeM.Nadam se da ti ovo pomaze!Mislim da nema veze sta izaberes na TVu;najzad ti si ukljucio SCART u sam TV!
Pazi, ima i mogućnost da televizor nema dekoder za S-Video.
Onda sve varijante padaju u vodu, mora kompozitni.
Uh... I ja imam problem sa TVom (Panasonic) i grafickom (Asus 5200 td). Naime, kada sam prvi put ukljucio kabl iz graficke (S video) u TV (mislim da je zuti cinc) bilo je slike u boji ali posle reinstalacije sistema slika je crno-bela... Gledao sam drajvere ali nista... Da kupim SCART???
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.