Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Za šta vam služi računar ?

Marko_L
26.2.2006, 23:35
Ok, saznali smo koje računare imate, šta pijete dok sedite za kompjuterom, koliko ste im privrženi, kao i kada ste dobili/kupili prvi računar. Hajde sada da vidimo šta radite na vašim računarima, tj. za šta ih najviše koristite. Me first...
Primarno mi služi za programiranje, jer je to posao koji volim da radim i od kojeg zarađujem za život. Zatim za internet, što podrazumeva uglavnom sve aspekte istog (posao, traženje informacija, edukacija, prenos fajlova, "mejlanje", ostali vidovi komunikacije...), i naravno za zabavu u retkim trenucima kada imam vremena za to, što uključuje igre, filmove i muziku, mada ponekad slušam muziku i kad nešto radim, ali najčešće samo opalim radio :) I uglavnom to je to.

lijenština
27.2.2006, 0:01
He, he biznis ali fer.:) Za sada mi koristi za igre ( mada sada je oseka dobrih naslova od početka godine), internet(gluvarenje na forumima i beskrajno traženje svega što me interesuje,download mi je dial up onemogućio ali biće dana za adsl megdana) a u poslednje vreme uglavnom provodim vreme uz photoshop (nabavio sam i 3d studio ali još nisam voljan da se bacim na učenje tako da ostavljam za kasnije). Što se tiče programiranja pokušaću ove godine da naučim bar neke osnove . He, he šta se može reći: Svakoga dana u svakome pogledu sve više napredujem. Eh da ponekad otvorim word i nešto pišem za svoju dušu:)
...ali najčešće samo opalim radio... Nadam se da je ovo omaška u kucanju.:D

hacker_aca
27.2.2006, 0:03
Ovako, ja kompu koristim za igre, nego ih u poslednje vrijeme slabo igram, internet, crpljenje informacija i višenje na ovome forumu, malo čat, muzika, filmovi, šta reći više. Trebalo bi uskoro da počnem da učim programiranje, C++, nego nikako da se nakanim..... Marko, tebe prvog tražim ako mi što zatreba! ;)

The Finest Serbian Since '82
27.2.2006, 0:03
Evo ovako...
za sve po malo. Radim na kompu(posao), obrazujem se, zanimam... Na poslu mi naravno sluzi samo za rad :) dok mi ovaj kuci sluzi i za zabavu.

DOolisha
27.2.2006, 1:06
Komp mi služi uglavnom za zez, znači filmovi, muzika, net. Ranije sam igrao razne igrice, ali nemam više para da menjam grafičku na svakih pola godine, tako da sam to batalio skroz. Programiranjem se ne bavim jer me to jednostavno ne interesuje, tj. bavim se sasvim drugim poslom nevezano za kompove.:ciao:

NenadN
27.2.2006, 1:10
Najvise koristim komp za kompresovanje filmova. Posto to zna da se otegne i 20 sati za to vreme blejim na netu ili programiram u vb/c++.

Miloš
27.2.2006, 1:31
Slušanje muzike, obrada muzike, krstarenje netom...:)

SQuID
27.2.2006, 6:33
all of the above ^^, salim se ;p

selektovao internet, zabava i audio/video obrada jer na to najvise trosim cpu vreme

Shlaymara
27.2.2006, 12:58
za posao - crtanje idejnih resenja i rezanje na cuteru
internet - sta vise reci
zabava- muzika,filmovi i igranje(sto solo kod kuce a sto na lan zurkama)

Carl Jonson CJ
27.2.2006, 13:07
Za eksperimentisanjem s slikama,internet,igre,muzika,filmovi...

FiresnakE
27.2.2006, 13:26
Multimedia kompletna, posao, crtanje, spremam se da ucim programiranje al' su se te pripreme oduzile:) , kao i maju da malo animiram itd.

Ma sta ja ke*am bre, koristim ga za sve sto mi padne na pamet.

Andross
27.2.2006, 13:53
Primarno za programiranje u C++ pa onda sve ostalo...

DorianGrey
27.2.2006, 14:09
Za 3D, iako sam tek počeo da se bavim time, internet, standardno zezanje, igrice, muzika, filmovi...:)

holodoc
27.2.2006, 16:19
Žao mi je ali ja sam čekirao sve opcije. Nije šala ali stvarno računar koristim za sve ovo.

Da to nije možda pokazatelj da služi svojoj svrsi?

Naaa,....
Ako je svrha da posle celog posla zarediš 12 sati jureći u Silent Hunteru III tankere i razarače onda,....:dzavo:

[Imzadi]
27.2.2006, 17:16
Pa holodoc, u pravu si... Doduše, ja samo ne radim ovo modelovanje, pošto oko toga nemam pojma... Računar i treba da služi za bar 80% gore navedenog, inače - ne vidim mu svrhu korišćenja...:)
Kao što reče neko jednom davno na ovom forumu: "komp - moj prijatelj":D :aplauz:

Electric
27.2.2006, 17:30
Za tabelarne proracune ( excel ) i baze podataka ( access ), matematicke modele ( mathematica ), za crtanje i modelovanje ( ACAD i SolidWorks ), igranje igara, gledanje filmova, slusanje muzike a najvise za skladistenje raznih podataka ( razne enciklopedije, baze podataka, slike, tekstovi, knjige, web strane . . . )

bobi
27.2.2006, 17:38
Ne znam, meni je i modelovanje poput igranja igrica. Uvek je tako bilo, jos dok sam na amigi koristio DPaint i real 3d, tako da ove dve kategorije bas i ne mogu da razdvojim.
Zatim tu je i slusanje muzike (skoro uvek), gledanje ponekog filma, i rad sa Q-Base-om.:qliranje:

todos
27.2.2006, 18:00
Za internet,crtanje(tzv.projektovanje),poneki film,razbijanje dosade,pravim ukrstenice raznog formata,informisanje-vesti,sport...

ennka
28.2.2006, 0:15
i tako...
crtanje- jer je zanimljivo i ako budem imala srece, moj budci poziv
DTP- ako budem imala manje srece, moj buduci poziv. Iako je jako dobra varijanta DTP +studije (kinta)
zabava- svastarija, za sta imam vremena, uglavnom su to filmovi i poneka igrica :D

PhAnToM_LoRd
28.2.2006, 1:03
Sve sem "DTP (prelom, publishing, pisanje...)".

Drugim recima, moj racunar je moje drugo ja...

holodoc
28.2.2006, 2:21
Ne znam, meni je i modelovanje poput igranja igrica. Uvek je tako bilo, jos dok sam na amigi koristio DPaint i real 3d, tako da ove dve kategorije bas i ne mogu da razdvojim.

Evo čisto još jednog koji je dugo godina žvakao DeluxePaint i Real3D. Koliko sam samo modela uradio u Real3D-u.

Highlander
28.2.2006, 10:31
Pa ovako...
Prvenstveno za 3D radove(slike), dizajn, zatim za edukaciju, internet i pisanje, a na kraju je neko "programiranje" u VB, a tu je i MMB.
Dakle, samo nisam naveo Audio/Video obradu jer sam time batalio da se bavim, a pod ostalo nisam znao šta mislite pa nisam ni čekirao!:odoK:

MilanSM
1.3.2006, 0:06
Najvise koristim komp za kompresovanje filmova. Posto to zna da se otegne i 20 sati za to vreme blejim na netu ili programiram u vb/c++.
i jos jednom rukom peces palacinke?! :D

tako i ja... SH III na jednom monitoru, dok mi ostaih 6 sluzi iskljucivo za programiranje. za to vreme mi se kuva supa u USB kuvacu supe. A rostilj pece na USB rostilju, dok mi se kolaci peku u USB rerni za kolace, a caj... :D

Salu na stranu, racunar mi sluzi za sve, osim programiranja, nazalost. Od muzike, igara, filmova, dakle zabave, do ucenja (internet), kao i za maksimalno iskoristavanje desne, kreativne hemisfere mozga (pravljenje muzike, zezanje u fotosopu itd...) :dedica:

vladale
1.3.2006, 0:14
Za internet, za slušanje muzike(obavezno!) i za grafiku i dizajn. Malo i edukacije oko novih pojmova u svetu weba... :)

Flavio
1.3.2006, 4:41
Sto neko vec rece "za sve sto mi padne na pamet"!
Jos kad bih i neku paru od toga video ... :( ,bio bih :to_care: !

Neuro
8.3.2006, 17:45
Na poslu, za pos'o :p - CorelDRAW, Photoshop, Word, Excel, Net...
Na gajbi, za relaxaciju :qliranje: - muzzika i po koja igra...

exciter
13.3.2006, 2:13
Uglavnom mi sluzi za rad grafickih radova za fakultet. Auto-cad, corel, word excel... Naravno tu je i internet, filmovi, a muziku slusam uz sve prethodno. Osim uz filmove logicno.

balanar2002
13.3.2006, 3:54
Pa uglavnom za muziku i zabavu ali kada se mora malo i za programiranje jer fakultet zahteva :)

deus[awesome]
13.3.2006, 10:34
Rachunar mi najvishe sluzhi za net,igrice,muziku,filmove.
Svaki dan jedno dva sata malo mixujem.
Naravno,sluzhi mi i da nauchim neshto to zasigurno,samo se nadam da ce od toga biti neshto i da cu da se obogatim kao Bill Gates :to_care:

Covenant
17.3.2006, 17:30
Uglavnom za zabavu i opustanje-internet,muzika,filmovi igre,linux.....

Dimo
18.3.2006, 17:35
Uglavnom kao i vecina racunar koristim za muziku,filmove,net i audio obradu.

Kum Ruzvelt
20.3.2006, 10:10
Za gubljenje vida, zivaca i ispravljanje mozdanih vijuga. Osam sati na poslu seckam tupave politicke izjave, onda odem kuci pa od propale svadbe pravim uspelo veselje, od fudbalera sa dve leve noge vrhunske igrace, a od lokalnih piljara mega markete. U medjuvremenu se trudim i da naucim nesto, al' slaba vajda. Taman sam zavrsio instalaciju 17 milijardi plug-inova za AE 6.5, a oni izbacili 7.0. Pa kad posle svega toga sednem da se relaksiram i odigram turu
Toca race driver na tastaturi, dodje mi da se obesim. Inace sam dobro, hvala na pitanju...

oluja
20.3.2006, 12:08
Za gubljenje vida, zivaca i ispravljanje mozdanih vijuga. Osam sati na poslu seckam tupave politicke izjave, onda odem kuci pa od propale svadbe pravim uspelo veselje, od fudbalera sa dve leve noge vrhunske igrace, a od lokalnih piljara mega markete. U medjuvremenu se trudim i da naucim nesto, al' slaba vajda. Taman sam zavrsio instalaciju 17 milijardi plug-inova za AE 6.5, a oni izbacili 7.0. Pa kad posle svega toga sednem da se relaksiram i odigram turu
Toca race driver na tastaturi, dodje mi da se obesim. Inace sam dobro, hvala na pitanju...
Sasvim te razumem, slican slucaj i kod mene...

Teva
24.3.2006, 13:10
Ma komp mi sluzi za sve zivo.Za posao,zabavu,izivljavanje(do sad sam polupao bar 5 tastatura)....

REDisLAW
30.3.2006, 9:50
Od svega po malo... Ali najviše za zabavu (muzika, igre, filmovi) i obožavam da radim u Corel-u...

Surovi
2.4.2006, 16:44
Eh, pa uglavnom pisem knjigu i slusam neku muzu u pozadini, kad snimim nesto kamerom, to obradim, malo photoshop, malo quarkxpress, mass download, strastveno skupljam filmove i muziku i poneku igru opalim ali uglavnom pikam one sitne...:)

Master Neo
3.4.2006, 12:46
Rachunar koristim prvenstveno za muziku, poshto se dosta time bavim, imam neku svoju bibliotekicu od 20 000 pesmica, i tako... Dosta kucam, testiram nove programe, ponekad i igrice, samo one najnaj, Kad sam ekstra raspolozen i kad imam vremena za bacanje, uzmem pa kao modelujem neshto u 3d maxu, i tako...

tobra
4.7.2006, 23:46
Komp koristim za rad, internet, i ponekad da se igram (ali retkooooo).

POZDRAV
:cool: :cool: :cool:

Željko
5.7.2006, 0:23
Internet, muzika, igre i ponekad zaradim koji dinar - odštampam po koji maturski rad, zakažem neki termin u ambasadi i tako :)

Ice-Man
5.7.2006, 19:11
Ovo je teska tema za glasanje! Meni komp sluzi za internet, i igre!

Skols
5.7.2006, 23:42
Na poslu, za pos'o :p - CorelDRAW, Photoshop, Word, Excel, Net...
Na gajbi, za relaxaciju :qliranje: - muzzika i po koja igra...
-II-

sve receno

sssnake
6.7.2006, 0:19
Jos samo ne 3D i audio/video obrada mada nameravam i time malo da se bavim...

purposemaker
7.7.2006, 17:13
Posao- CAD paketi (Autodesk, BriscCad, Solid edge (mada bih voleo da nauchim da radim u E-planu, ali to je vec CAE)), Adobe i Corel paketi, office, net
Kuca - Ako ne radim kuci nishta priv. - Audio-video (vishe audio :nov_guita (reason, forge, traktor :qliranje: ) nego video), igre (obozavam :n_klanja: ), filmovi (ne znam zashto ih rezem kad nisam odgledao ni 10% ovih shto imam:n-cc2: ), net (sk forum :alealeee: ) pa opet na posao :rolleyes:

NightWolf
30.11.2006, 15:49
Ma za skoro sve..nisam glasao zato sto koristim pretezno sve..ali po najvise koristim za internet:to_care: ponekad nesto drugo kad treba...kako kad uostalom:icon_stud

A M G
3.1.2007, 17:20
Racunar koristim mahom za zabavu (igre, muzika, filmovi, surf netom...) ali i za nesto ozbiljnije (poceo da ucim Delphi 7). :icon_stud

jonathan
3.1.2007, 20:03
kako sam ovu temu fulio..
racunar mi sluzi za sve, od ucenja, zabave, slusanja muzike itd itd.. samo planiram u zadnje vreme da se poozbiljno bacim na ilegalu preko neta..:D ..sta se moze, tako vreme doslo, psssssss, nemoj te nikom ni reci

samo u zadnje vreme ne igram igrica i ne pamtim kad sam igrao, zadnju sam presao hitmena (veze nemam koi dio ) i to je bilo ljetos.. malo sam se zabrinuo, trebao bi nesto poigrat..

Freško
3.1.2007, 20:27
- Multimedia (Filmvi , muzika ...)
- Internet (Surf , P2P , SK Forum ....)
- Edukacija (Učene ....Server 2003 , Čitanje ispita PDF.....Priprema za polaganje MS ispita...)
..... Na kompu se ne igram ......za tu vrstu zabave u slobodno vreme koristim PS2

YellowDog
3.1.2007, 20:43
Za Internet(surf i neki manji download)
Filmovi, zika ..
Igre-u zadnjih godinu dana ih igram mnooogo manje nego ranije-sta cu-slaba mashina!
I jos mnogo stvari..

Sarmatian
4.1.2007, 2:15
Ma komp mi sluzi za sve zivo.Za posao,zabavu,izivljavanje(do sad sam polupao bar 5 tastatura)....

"Computer once beat me at chess, but it was not match for me at kick-boxing." :D

Secam se jedne od definicija kompjutera iz informatike. "Kompjuteri su neinteligentne masine koje rade ono sto im mi kazemo da rade." (nesto u tom stilu)
E pa kad ta neinteligentna masine odbija da uradi ono sto joj kazes da uradi, onda stvarno da poludis.

Iz ovoga se moze zakljuciti da ne koristim kompjuter za ozbiljnije stvari tipa programiranja, 3d modelovanja, jer bih poludeo. Office, igre, internet, muzika filmovi su sasvim dovoljni za moje zivce...

rudar
9.1.2007, 1:31
Pa do skoro za igre.Poshto imam konfigaraciju tu koju imam:( igram very small 'n' old igre:D
Beskonachno gluvarim po internetu i visim ovdje na forumu:D .
Od skoro (2-3 mjeseca) za programiranje.
Nadam se da ce mi koristiti i za posao(programiranje) za koju godinu:to_care:

zdravkelja
11.1.2007, 21:19
Za igre,muziku,filmove,internet i uskoro za programiranje

NEMUS
11.1.2007, 21:30
Sve sem "DTP (prelom, publishing, pisanje...)".

Drugim recima, moj racunar je moje drugo ja...

Takode
Ali lakse bi vam odgovorio da ste me pitali za sta ne sluzi mi moj kompijuter:D

Down Force
12.1.2007, 22:31
Komp. najvishe koristim za internet ali nisu na odmet i igre!

MadMan
14.1.2007, 0:32
Ja znam pnekad da stavim playlistu u startup, jer tisinu ne podnosim dobro:qliranje: . A sto se tice ostale upotrebe, Studiram za Inzenjera informatike, tu spada sve gore navedeno, samo sto jos nismo radili 3D modeliranje (AutoCAD) ali smo zato dosta toga radili. Igrice veoma slabo jer mi je graficka uzas(cari laptopa)

Lord
14.1.2007, 1:04
Tv, radio, filmovi, muzika, internet, igranje, web design, učenje...

Eni
14.1.2007, 1:44
Uglavnom za pisanje i čitanje raznoraznih stvari (proza, poezija, html, pascal kod, php, css, forumi, blog, još foruma...) online i offline, gledanje filmova/fotografija i slušanje muzike, poneku igru, i krivljenje kičme...

M1los
14.1.2007, 14:10
Komp mi trenutno služi pretežno za igre i surf, ali se nadam da će u budućnosti služiti i u neke korisne svrhe...:D

uros@3D
16.1.2007, 21:05
Sve sem DTP, a i programiram veoma slabo. Najvise 3D & 2D dizajn.:nov_guita

LoneWolf
11.8.2007, 2:09
Kompjuter koristim za :

Programiranje (VisualBasic)

Internet (web design,surf,blog,myspace,SK forum:p,zabava,online igre,itd itd)

Audio (FL Studio,Adobe Audition,pomalo i Reason,pravljenje muzike,konverzija,komponovanje,obrada audio materijala i audio montaza)

Video (Adobe Premiere Pro za videomontazu i izradu autorskih filmova sto mi je ujedno i hobi + Auto Gordian Knot,i masa slicnih programa)

Photo (Photoshop,GIMP,Ulead GIF Animator,sve u svrhu pravljenja vlastitih radova,fotomontaza,GIF animacija,cak i jednog manjeg animiranog filma koji nazalost nije ucestvovao ni na jednom festivalu iz nepoznatih razloga)

Igre (naravno :D)

Literarni radovi (knjige poezije + Autobiografija + jos mnogo toga)

Ja mislim da je od mene dosta. :to_care:

WhenDarknessFalls
12.8.2007, 2:57
Hmm.. :paranoia:
Internet (download, mirc/msn, forumi/surf),
Igre,
Muzika/filmovi , uopshteno multimedija
Programiranje
Thats pretty much it :Freddy:

vaskotv
12.8.2007, 3:30
Za Sve sem za Programiranje i DTP:D

veverica
12.8.2007, 3:34
Kompjuter koristim za sve :

Programiranje ( C# , Java , C++ , PHP , ASP.NET , CSS , HTML , VB ...)

Internet ( Forumi , Mirc , MSN , Google :) )

Multimedia ( Filmovi , Muzika , i ponekad neka igra mada jako retko )

Grafika ( Photoshop , GIMP , Paint.NET , Corel , Web Desing , i neshto malo 3d grafike )

I pored ovoga josh gledam i TV na kompu :):):)

Toliko od mene ^_^

Braveheart
12.8.2007, 3:59
Najvise igre i internet naravno pored toga muzika,filmovi... i ostale stvari...

Tihi
12.8.2007, 6:06
Pretezno AutoCAD:)

Gorankx
12.8.2007, 11:26
Komp koristim za internet,pomalo za crtanje u AUTOCAD-u i za video obradu,
i naravno za igrice

<Rio_da>
12.8.2007, 14:53
Igre
TV
Muzika
Film
Net
Obrazovanje....

De-Lux
12.8.2007, 16:31
i naravno za igrice

Mislio si IGRE, right?:icon_evil

Pelagijska Argosija
12.8.2007, 17:47
Za igre pre svega:D, ali i za gledanje filmova, serija, surf po internetu, pa i tipkanje po forumima:a_whistli

Srlandand
13.8.2007, 19:28
Kompjuktor uglavnom juzingujem za: zabavu, internet, video obradu i obradu slika.