Prikaži potpunu verziju : Dilema oko 4 HDD-a
Imam jednu veoma dobru ponudu, i ne znam i šta da izaberem...
Roba je polovna pa mi daje jeftinije, ali nije mi rekao oznake, rekao je samo proizvodjače...
Ovako
Hitachi 250GB ~ 3454 dinara ~ 43e
Seagate-Maxtor 250GB ~ 3139 dinara ~ 40e
Samsung 250GB ~ 2824 dinara ~ 35e
Western Digital 250GB ~ 3769 dinara ~ 47e
Koji da uzmem?
Nesto su mi ove cene isuvise visoke! :dedica:
Na primer, ovaj WD od 250GB ima da se nadje za 3.452 dinara u P***mu, sa sve garancijom od 3 godine!
Zaobidji ti to lepo u sirokom luku! :cool:
Ako gledas cena -performanse -broj GB onda Samsung, pa Hitachi bi bio moj izbor. Inace bi rekao WD ali u BG moze za malu razliku u ceni od par e da se kupi model od 320gb...Pa kako hoces, od ova tri odaberi, sve su to dobri diskovi, samo gledaj modele sa 16mb baferom...Ako nema nije ti zapelo...
Ja mislim da imaju 8MB bafer :rolleyes:
Partybreaker
10.7.2008, 1:40
E ta razlika je stvarno minimalna, ali su ti momci napomenuli da uzmes u krajnjoj liniji i buffer u obzir. Ja bih iskreno izbegao Hitachi, a od ostalih sta god da uzmes, neces se (mnogo) zeznuti... Za buffer se stvarno ne sekiraj, moze da utice, ali sam ja video razliku samo u sintetickim photoshop testovima (imas na forumu test) gde je Zoran_KS koji ima E6550 na 3.5GHz, memaru na 1GHz i AAKS hard postigao za 10-15 sekundi bolji rezultat od mene, koji sam za tu priliku dig'o procesor jos 500MHz i memaru na 1GHz, sve to sa AAJS diskom. Bilo je nesto tipa 2.35 vs 2.48 i ne secam se vise, pricam ti ionako primera radi da shvatis da je nebitno (ili bar ne u toj meri).
Pa nije ti zapelo nemoj da uzimas,za malu razliku u ceni imas WD iz AAKS serije koji imaju 16mb bafer, budu nesto brzi, e sad, mozda nije neka velika razlika u brzini, ali vala nije ni u ceni, a posto je hard najsporija komponenta u racunaru ja sam uvek za varijantu s vise bafera. A i malo probrljaj imas taman sad za oko 50e uzmes WD 320gb AAKS sa 16mb baferom .I potrazi i njegovu verziju sa jednom plocom ako nije mnogo skuplja, pretrazi forum bila je tema o tome...
EDIT, evo pogledaj bas ovu temu http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=28506 oznaka harda sa jednom plocom je WD Caviar WD3200AAKS 00B3A 320GB
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.