PDA

Prikaži potpunu verziju : Cuje se Graficka malo Cas dosta..

enki
5.7.2008, 21:34
poz ljudi hteo sam da pitam nesto ...

imam plocu GA-P35-DS3R ... procesor e2180 . .. i graficku 3650 ..

e sad kad igram neku igru nekad se cuje da kako jace radi kuler nekad slabije ... niti znam sta se od to dvoje cuje dal kuler od procesora ili od graficke ...

i sad ono bas se cuje kako se ono nekad ubrza.. .. .. . radi tako i onda samo smanji .. pa me to ponekad koliko se ubrza nervira ...(cuje se )
inace u biosu je iskljucena opcija smart fun... i to ... neznam sta tako regulise temperaturu ? a inace imam jos 2 kulera u kucistu (bizza 6099) neznam dal se oni ubrzavaju ali neverujem jer se kace direkno na napajanje .. neregulise ih ploca..

poz i hvala mozda je glupo pitanje ali cisto da znam ako neko zna da odgovori

<Rio_da>
5.7.2008, 21:39
Ako je to graficka Asus 3650 sa onim Glaciator kulerom on ima te fazone da se ubrzava po potrebi... to moze da se kontrolise valjda nekim programom, ali trenutno ne mogu da se setim kako se zove...

nikola s
5.7.2008, 22:15
Mislim da je to normalno.
Kod mene je takodje kopm mnogo bucniji kada igram zahtevne igre, npr dok igram, dovoljno je da izadjem iz samog gameplay-a u meni igre i graficka je naravno pod manjim opterecenjem i kuler na njoj se utisa.
Kuler procesora je u idle oko 3500 obrtaja, a pod opterecenjem ide do 6000 obrtaja.
Verovatno nemas razloga za brigu.

Akrep
6.7.2008, 0:19
Ako je to graficka Asus 3650 sa onim Glaciator kulerom on ima te fazone da se ubrzava po potrebi... to moze da se kontrolise valjda nekim programom, ali trenutno ne mogu da se setim kako se zove...

Zove se ATI tool

Beagle
6.7.2008, 1:15
Shvati to kao prednost: ne morash stalno da slushash tutnjanje ventilatora, vec samo kada je to potrebno (tj. kada se igrash :))

<Rio_da>
6.7.2008, 18:09
Zove se ATI tool

Znaci moze i u njemu... najs...