Prikaži potpunu verziju : ImTOO 3gp Convertor
Imam pomenuti konvertor i interesuje me koja je razlika u konvertovanju u AVI ili
DivX format? Takodje me interesuje da li neko poseduje pomenuti i koliko ga poznaje jer su mi potrebni jos neki odgovori vezano za ImTOO 3gp? U koji je format najbolje prebaciti 3gp?:confused:
koja je razlika u konvertovanju u AVI ili
DivX format?
Pa ustvari ne bi trebalo da ima razlike ali mnogi ljudi ne prave razliku izmedju tih formata. Posto nemam taj program i neznam nasta program misli tj da li na kraju dobijas ekstenziju .divx ili .avi. Ako dobijes .divx onda ima razlike jer .divx je nova ekstenzija DivX Networksa koja podrzava menije i ostale stvari kao DVD. Medjutim sam kontejner u windowsu se tretira kao avi. E sada ako program misli ako izaberes divx da onda film kompresujes samo DivX codecom e to je druga prica. I da ako izaberes avi da sam mozes da podesis komresiju recimo u starije verzije DivX3/4/5 pa i DivX6,XviD,x264 i ostale instalirane kodeke u sistemu.
Ja imam XILISOFT sto je ustvari isto samo sto se prodaje pod drugim imenom.
U programu postoji mogucnost odabira u kom formatu ce novi fajl postojati, medju njima je DivX, AVI, MPEG 1,2,4, Wav, pa me konkretno zanima koji je od njih najbolji i koji da koristim? U tome je "kvaka"?
Abrevacija .divx, kao što je pomenuto, jeste posebna ekstenzija ali nije ništa drugo nego .avi format. Najlogičnije je da pomenute .3gp video fajlove konvertuješ upravo u najpristupačniju regularnu .avi ekstenizju sa deafult kodekom. Pritom obrati pažnju na bit i frame rate (fps), i rezoluciju videa, pošto od njih pre svega zavisi kvalitet novonastalog video fajla.
uzgred, ja bih ipak preporucio da se ti filmovi ne konvertuju uopste! (osim ako je to bas neophodno!)... lepo se 3gp gleda iz MPC+QT Alternative, tako da je konvertovanje realno nepotrebno...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.