PDA

Prikaži potpunu verziju : ImTOO 3gp Convertor

vuka13mv
25.2.2006, 22:58
Imam pomenuti konvertor i interesuje me koja je razlika u konvertovanju u AVI ili
DivX format? Takodje me interesuje da li neko poseduje pomenuti i koliko ga poznaje jer su mi potrebni jos neki odgovori vezano za ImTOO 3gp? U koji je format najbolje prebaciti 3gp?:confused:

NenadN
25.2.2006, 23:51
koja je razlika u konvertovanju u AVI ili
DivX format?

Pa ustvari ne bi trebalo da ima razlike ali mnogi ljudi ne prave razliku izmedju tih formata. Posto nemam taj program i neznam nasta program misli tj da li na kraju dobijas ekstenziju .divx ili .avi. Ako dobijes .divx onda ima razlike jer .divx je nova ekstenzija DivX Networksa koja podrzava menije i ostale stvari kao DVD. Medjutim sam kontejner u windowsu se tretira kao avi. E sada ako program misli ako izaberes divx da onda film kompresujes samo DivX codecom e to je druga prica. I da ako izaberes avi da sam mozes da podesis komresiju recimo u starije verzije DivX3/4/5 pa i DivX6,XviD,x264 i ostale instalirane kodeke u sistemu.

PAIN
26.2.2006, 13:09
Ja imam XILISOFT sto je ustvari isto samo sto se prodaje pod drugim imenom.

vuka13mv
26.2.2006, 21:58
U programu postoji mogucnost odabira u kom formatu ce novi fajl postojati, medju njima je DivX, AVI, MPEG 1,2,4, Wav, pa me konkretno zanima koji je od njih najbolji i koji da koristim? U tome je "kvaka"?

Magneto
26.2.2006, 22:15
Abrevacija .divx, kao što je pomenuto, jeste posebna ekstenzija ali nije ništa drugo nego .avi format. Najlogičnije je da pomenute .3gp video fajlove konvertuješ upravo u najpristupačniju regularnu .avi ekstenizju sa deafult kodekom. Pritom obrati pažnju na bit i frame rate (fps), i rezoluciju videa, pošto od njih pre svega zavisi kvalitet novonastalog video fajla.

ZoNi
26.2.2006, 23:37
uzgred, ja bih ipak preporucio da se ti filmovi ne konvertuju uopste! (osim ako je to bas neophodno!)... lepo se 3gp gleda iz MPC+QT Alternative, tako da je konvertovanje realno nepotrebno...