Prikaži potpunu verziju : Koliki ste pirat?
Na ovom sajtu mozete videti koliko bi ste trebali da platite za sve piratske stvari...koje posedujete :D
Link do sajta (http://www.qntm.org/?owe) :Ja 16543.01$ uprkos svih orginalnim diskovima koje posedujem :D
Ma znas kad cu sve da izbrojim... mozda kad budem imao vremena... kul sajt :)
Mislis da sam ja sve brojao...otprilike sam cifre napisao.
crazy_chicken
24.6.2008, 17:52
Realno svako od nas je izgledao 200 do 500 filmova na kompjuteru (ko ima kompjuter duze od 5 godina naravno :)
Igre su vec relativan pojam ali s obzirom da je svima nama proslo stotine naslova kroz ruke koje nismo platili racunajte i tu 200 do 500... zavisi sad (sa izuzecima ljudi koji ne koriste kompjuter za igranje)
Svi imamo oko 2,3 cele serije, i gomilu samostalnih epizoda i raznih gluposti. O muzici da ne pricam, oko 40 sati je verovatno slucaj kod svih koji eto imaju kompjuter vise od 5 godina. Tako da kad se sve sracuna dodje negde na 30000$
:D Majko mila
Partybreaker
24.6.2008, 17:54
Ja sam racunao samo pirate i zakljucio da treba da idem na elektricnu stolicu, jer ja toliki iznos ne bih mogao da isplatim, makar radio i ceo zivot samo radi isplacivanja. Btw cenim da sam duzan oko 200.000$. :kreza:
Only 860000$...Pa kada bi zalozio sve komsije, njihove stanove, svoju imovinu, celu porodicu, prijatelje i prijatelje mojih prijatelja opet ne znam da li bi imao da sve to isplatim...
Partybreaker
24.6.2008, 18:02
Auuu Petko, tebi su, kada si se rodio, umesto cucle dali modem jbt... :kreza:
Nesto sad gledam, nigde nema programa, a to zna da utice na cenu koju smo duzni... :)
MareZinjo
24.6.2008, 18:02
U pa nisam los samo 9620.8 $ s obzirom da imam oko 120 piratskih igara :a_whistli
zdravkelja
24.6.2008, 18:08
U jbt Petko sta si to radio :D
Ja oko 50.000$
Ocekivao sam vise :D
Ja sam picajzla... moracu sve lepo da izbrojim... mada mislim da apsolutno nema sanse da zbrojim satnicu svih MP3-ova koje imam...
Meni 340000 ne znam cega, nisam gledao :ciao:
Meni od MP3-ova samo 13.000$ :D
A tu nisam urachunao stvari koje sam obrisao :boodala:
A gde je samo piratski softver? Pa AutoCAD i photoshop koshtaju 5000$ :rofl:
Ja sam picajzla... moracu sve lepo da izbrojim... mada mislim da apsolutno nema sanse da zbrojim satnicu svih MP3-ova koje imam...
Ucitaj svu muziku u WinAmp, i pronadji playcount ili kako vec... ima negde sigurno.....
U tome je problem... imam mnooooooogo muzike po dvd-evima... i gomili cd-ova
Ih kako toliko da imam...uzeci u obzir da sam od kako imam komp pa do danas odgledao minimum 1000 filmova, imam vise od 30 sezona serija, i 100-tinak serija, a do danas sam odigrao bezbroj igara, ali procenjujem brojku oko 400-500 igara, i imam preko 9000 sati pesama (samo na hardu imam oko 1000 sati), i racunam jos oko 500000$ samo na programe (3ds max 7,8,9, maya 2007, 2008, photoshop CS2, CS3, Dreamweaver 8, CS3 i jos mali milion programa), dodje mu racunica tu negde
Partybreaker
24.6.2008, 20:05
Ja sam racunao samo ono sto imam "u kolekciji", a ne sta je sve prolazilo kroz moj komp... :dzavo:
Najkuplja piraterija koj imam se ovde uopste ne broji. Bas me zanim koliko dugujem npr. Adobe-u ili tako nekom, igrice i filmovi sve je to sitna lova ...
E pa sad nisu mogli da ubace i programe na onaj sajt. Zato sto je neki program 50$ a neki i 2000$. Dok za igre i filmove je mnogo lakse. Otprilike se zna cena...
Ja bi manje od vas platio jer samo imam piratske igre :dzavo:
12839.2$
Ja ravno 20K$ ako racunam da sam imao i jedan deo imam od nekih 300 filmova (nisam neki filmofil) , muzike 215 sati, oko 200 igrica (to sve na CD/DVD-ovima) i par serija...
Jeste da je neprecizno , ali jednu stvarn emogu da uradim kako da vidim sumu u €?
Ljudi bre ste ludi sa tim malim ciframa? Pogotovu za filmove - pa valjda svako ima 300 CD-a ali racunajte da su na CD-u kompilacije od po 6 filma tako da realno ne moze da ispadne manje od 1500 filmova. Plus ono sto skinete sa neta.
A sto se tice igara ja mislim da imam svaki naslov za PC od 2006 i skoro svaki od 2003 a za SonyOne imam makar 400 igrara. Imam sve serijale Losta, Heroes, South parka i jos po nesto pa da ga racunam kao da je 15 dvd-a a muziku ne bi mogao realno da racunam. U zadnjih par meseci muziku skidam tematski, kompilacija raznih autora ali na odredjenu temu poput Sax for Sex Volume1 & Volume2, onda ambijentalna u Orient - Turkish, Indian, Arabian & Far East pa onda Grcke pesme, Zvuci Egipta i Tunisa. starogradske pesme - dalmatinske ali i iz unutrasnjosti. Original imam Zlatnu Trubu Guce, ali zato imam gomilu ostalih trubaca. Par DVD-a filmske muzike, muzike sa ExYu prostora, od Indexa,Crvene Jabuke, Elektricnog Orgazma, pa i Bjelog Dugmeta, Parnog Valjka,Bajage, Prljavog Kazalista, Atomskog Sklonista, Riblje Corbe, Divljih Jagoda, Paklenih Vozaca, Mama Rock--a pa do legendarne, po meni neprevazidjene Azre. Onda imam brojni Pop shit poput Zeljka Joksimovica, Hari Mata Hari, Dino Merlin, Josipa Lisac, Zeljko Samardzic, Vlado Georgiev,Giboni ali i Toseta. Bad Copyz retarde, za svakog sve albume i za sve zajedno sve albume. Ima tu i puno Punka, Ska, Rocka, Hard Rocka ali i nesto Metal muzike koju ne bi blize kategorisao jer je to zaista to trn u d***tu. Imam i Enigmu koja je po meni najjaca za opustanje a pored nje i Reggae. Imam diskografiju Tome Zdravkovica i Balasevica. Imam i nesto od repa jer sam se i na to lozio ranije.
Ali najgore od svega je sto ja nikada necu, niti nameravam, instalirati a kamoli odigrati sve igre, odgledati sve filmove i preslusati svu muziku. Ali eto, to je sindrom hrcka - grabi sve sto stignes.
Intersantno je nesto sto sam pimetio kod vise korisnika racunara.To je, kako kaze moj komsa, sindrom hrcka, skupljaj sve sto mozes, nema veze da li ces odgledati, preslusati ili odigrati.To je potpuna glupost.Mislim, zasto bi ja skidao 4gb igre kad je necu odigrati?Od kako sam ja uplovio u ovaj svet, sve sto sam skinuo, dobio, kupio sam odgledao, preslusao ili odigrao.Ali bukvalno svaki minut.
Ja ravno 20K$ ako racunam da sam imao i jedan deo imam od nekih 300 filmova (nisam neki filmofil) , muzike 215 sati, oko 200 igrica (to sve na CD/DVD-ovima) i par serija...
Jeste da je neprecizno , ali jednu stvarn emogu da uradim kako da vidim sumu u €?
Idi na google i ukucaj '20000 dollars in euros'(be navodnika)
Partybreaker
25.6.2008, 11:03
Intersantno je nesto sto sam pimetio kod vise korisnika racunara.To je, kako kaze moj komsa, sindrom hrcka, skupljaj sve sto mozes, nema veze da li ces odgledati, preslusati ili odigrati.To je potpuna glupost.Mislim, zasto bi ja skidao 4gb igre kad je necu odigrati?Od kako sam ja uplovio u ovaj svet, sve sto sam skinuo, dobio, kupio sam odgledao, preslusao ili odigrao.Ali bukvalno svaki minut.
^ E ovo je stvarno tako, cak i samnom. Meni se "sindrom hrcka" najvise javlja kod filmova. Ali nije stvar u tome da li ja hocu da odgledam ili necu, nego jednostavno kada vidim neki novi film na netu (i svidi mi se opis sa imdb-a) idem logikom: bolje da ga skinem dok jos ima seedera... I onda se tako nakupi neodgledanih filmova. Ali evo resio sam da vecinu odgledam dok traju ove vrucine... :)
Pa ono....
Sto se tice softvera samo su mi Nero i Your Uninstaller i po jos koji program pirati na kompu(ostatak softvera je free),naravno ako ne racunam XP i muziku,igre i filmove koji su ovaj...legalni :D
40848.05 :o Sta da kazem drugo
Pa ono....
Sto se tice softvera samo su mi Nero i Your Uninstaller i po jos koji program pirati na kompu(ostatak softvera je free),naravno ako ne racunam XP i muziku,igre i filmove koji su ovaj...legalni :D
Pročitaj prvi post pa odgovori;)
~500 filmova, ~600 igara i ~ 384 h muzike kada mi obračuna izađe malo manje od 50.000 zelenih novčanica:)
Daj ljudi, nemojte da kucate vise na onom sajtu, to mora da su postavili oni %!#@&* borci za zastitu autorskih prava, slogirace se kada vide kolike su milijarde izgubili samo zbog nas Srba! :busted:
Ne zelim da otkrivam svoje piratske tajne, hocu da zivim u uverenju da nisam bas toliki pirat....arghhh..:dzavo:
Ko sto kazes...tek sad shvatam koliko para ljudi gube...al onda odem do IMDB-a i pogledam.. taj i taj film u prvoj nedelji emitovanja je zaradio 70-80 miliona $. I onda mi je lakse... za jednu nedelju skoro 100miliona ,ako ne i vise. Ccc... :opanachke
Pa pazi, ja sve sto imam, kupio sam ili skinuo sa neta u nameri da odgledam, odslusam ili odigram ali ne stigne se. Uvek me privuce internet ili pa pravi zivot. Kolko bi imao vise vremena bez socijalnog zivota...:rolleyes:
Half-Life boy
25.6.2008, 22:20
Preko 16000, e sad koliko...
Srlandand
25.6.2008, 23:01
23218,36$, ali sam ofrlje upisivao brojke...
17597.07$ gledao sam da budem sto tacniji:to_care::dzavo:
A zašto su stavljali cenu za serije. Pa one su sve snimljene sa TV-a? Evo recimo imam komplet seriju Vratiće se rode ali sve je snimljeno sa televizije. I kakva je sad to piraterija?
Pelagijska Argosija
26.6.2008, 12:50
A zašto su stavljali cenu za serije. Pa one su sve snimljene sa TV-a? Evo recimo imam komplet seriju Vratiće se rode ali sve je snimljeno sa televizije. I kakva je sad to piraterija?
Nije piraterija dokle god koristiš u sopstvene svrhe. Dakle ne bi trebalo da prikazuješ seriju kada ti se okupi društvo kod kuće jer se to smatra javnim prikazivanjem, a to je zabranjeno Zakonom o zaštiti autorskih prava.
Neznam koliko je ovo tacno, ali ako kojim slucaju dodju po pare ja samo mogu da trcim koliko me noge nose:boodala::odoK::eek:
966,777.902 EUR
Ja sam duzan oko 15 000 evrica :) :) :)
Za to bi mogao da kupim neki dobar auto :) .
Neznam koliko je ovo tacno, ali ako kojim slucaju dodju po pare ja samo mogu da trcim koliko me noge nose:boodala::odoK::eek:
966,777.902 EUR
Prvo Petko sa 800.000 evra pa sada ti sa 900.000! :rolleyes:
Pa ljudi, kakve su vam to konekcije, koliki su vam hardovi (pretpostavljam da imate i storage servere kuci), koliko hiljada Blue Ray diskova ste do sada narezali kada ste toliko ojadili softversku.muzicku.filmsku industriju.....??? :a_whistli
Ovo je 200 % spamerska tema kojoj je mesto u brbljaonici :mad:.
Hajde da i ja odvalim neki broj (ne kaže se "cifra"): dužan sam 426 578 e i 18 centi.
Još jedan (bez veze) post. Nije loše. :to_care:
Hajde da i ja odvalim neki broj (ne kaže se "cifra"): dužan sam 426 578 e i 18 centi.Što odvaljuješ? Uzmi pa lepo izračunaj tačno...
Pomahnitali Mungos
12.7.2008, 15:37
Negde oko 16.000 ali, ALI ja imam tu veliku srecu, da ako dodju po novac...odredjenu sumu delim na pola :D (dogovor sa mladjim bratom) A i nema sta da se brinem, dok oni uhvate prvo Rasu, pa Petka...i tako dalje...:p:)
Što odvaljuješ? Uzmi pa lepo izračunaj tačno...Ja jes' da sam lud, al' nisam blesav. A to je svako ko stvarno zašilji plajvaz i uzme da računa za koliko je ev(a)ra đubreta nakupio. :opanachke:D
Ja jes' da sam lud, al' nisam blesav. A to je svako ko stvarno zašilji plajvaz i uzme da računa za koliko je ev(a)ra đubreta nakupio. :opanachke:D
E, zorane, zorane... Pa jel' čitaš ti temu od prve poruke (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=555324&postcount=1)? Nema potrebe za plajvazom, živimo u digitalnom dobu... :D
:confused: Digitalno doba? A kako da vidim koliko čega imam? Hoće li neki program da zaroni u gomilu i prebroji mi diskove? :kreza:
Ćorava su to posla za svakog ko je na Internetu bar dve godine, a ja sam malo više.
A kako da vidim koliko čega imam? Pa valjda vodiš neku statistiku? :D
Vodim, i uplašim se kad vidim koliko je toga. Samo skupljam, a malo toga koristim :boodala::(.
Da prekinemo, ima da nas pobrišu. :paranoia:
21520 usd ili 13500 eur samo muzike:boxing:
Greko Darstiva
12.7.2008, 19:23
61.302 $:d
Monk Psycho
12.7.2008, 20:47
Vodim, i uplašim se kad vidim koliko je toga. Samo skupljam, a malo toga koristim :boodala::(.
:to_care:
vidim nisam jedini
Ma ne da nisi jedini, nego sam siguran da nema nikog (mislim na one koji imaju iole brz Internet) ko je pustio/odigrao/odgledao baš sve (a usudio bih se da kažem "ni pola od tog") što je skinuo. Svima nam samo zinulo dhupe :(, a i kako ne bi kad je mufte :kreza:.
Mozda bolje ni da ne racunate to sto nise igrali, gledali il slusali, jel to nikako ni ne biste kupili kao original.
Nisi baš u pravu. Kisele mi se po ćoškovima neke avanture koje bih svojevremeno kupio, ali originala (normalno, Srbija je ovo) nije bilo (niti će ih biti). Za album "Pet Sounds" sam svojevremeno bio spreman da ubijem nekog, a sad kad sam ga "preuzeo sa Interneta" nikako da ga preslušam. Ima još mnogo takvih primera, ali da ne davim.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.