Prikaži potpunu verziju : Kako portovanti igru na phone?
optimus_prime
23.6.2008, 21:47
Hi, pravim jednu igru za mobilne telefone, radim je u Javi, i ono sto me interesuje, je kako da paket iz J2me wireless exportujem da radi tj da moze da se instalira na Nokia telefonu?
hm...koja nokia?Mislim da vecina novijih telefona iz drage nokie, rade pod Symbian sistemom, tako da igra mora biti radjena za taj sistem.
Ja sam pre program uradjen u Visual Basic-u pomocu nekog VB to Java converter (tako nesto) konvertovao i prebacio na Nokiu 6230i i htela je da radi a na N73 nece ni da pokrene samo izbacuje neke greske!:to_care:
optimus_prime
24.6.2008, 1:41
hm...koja nokia?Mislim da vecina novijih telefona iz drage nokie, rade pod Symbian sistemom, tako da igra mora biti radjena za taj sistem.
Naravno da rade pod symbianom, za symbian pisem odavno aplikacije, nije problem, vec da java igra upakovana kroz J2me packager na symbian nokiu nece da se instalira. Zna neko kako se radi instalier za noki-u?
optimus_prime
24.6.2008, 1:41
Ja sam pre program uradjen u Visual Basic-u pomocu nekog VB to Java converter (tako nesto) konvertovao i prebacio na Nokiu 6230i i htela je da radi a na N73 nece ni da pokrene samo izbacuje neke greske!:to_care:
Ne ne, ovo je pisano direktno u javi, nisam probao na non symbianu, moracu da probam.
optimus_prime
24.6.2008, 16:37
Ima li ko?
Probaj da googlas.Stvarno ne znam kako drugacije da te savetujem.
HaveBreak
24.6.2008, 17:03
Probaj da pogledas ovde mozda ti i pomogne.Ja ti ne mogu ukljucio sam se da malo pomognem oko trazenja tako da mene ne pitaj nista:)
http://developer.symbian.com/main/oslibrary/java_papers/midp.jsp
Optimuse, u cemu si radio razvoj aplikacija za Symbian? I da li si imao problema sa kompatibilnoscu operativnih sistema, posto Nokia stancuje verzije OS-a ko lebac.
Takodje me interesuje u cemu radis te Java aplikacije i isto kakva je situacija sa kompatibilnoscu?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.