Prikaži potpunu verziju : Isdn-kako podesiti
Koristi li neko isdn za konektovanje na Net?
Mi smo skoro uveli isdn liniju(odnosno dve) jer nismo u mogucnosti da koristimo
nista drugo za sada(zbog lokacije ).
Medjutim i kada spojimo obe linije protok je i dalje sam 64 kbs umesto 128kbs.
Ima li neko neki savet?
U posti su nam rekli da to nije do njih,oni su svoj deo posla obavili i ako ne znamo
softverski da podesimo sve sto treba,moramo nekoga platiti za to.
Medjutim mislim da smo sve odradili kako treba,a kod provajdera smo uplatili isdn flat,pa kazu nije ni do njih...I tako niko nije "kriv" a mi i dalje nemamo brzi net nego pre uvodjenja isdn-a.
Unapred hvala na savetima
Olja
Da bi ostvarili dvostruko bržu konekciju, tj. konekciju po oba kanala, potrebno je da nazovete Službu prodaje Vašeg provajdera i da zatražite uslugu dvostruke konekcije.
Nakon toga je potrebno da konfigurišete svoj računar.
Uputstvo važi za Windows XP
1. Nađite svoju ikonicu za pristup Internetu i zatim kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite Properties.
2. U novootvorenom prozoru kliknite na Configure i pojaviće se novi prozor.
3. U prozoru Modem Configuration, u polju Modem Protocol, definišite da li želite da se konektujete sa jednim ili sa dva kanala. Ukoliko označite PPP (128k) konektovaćete na dva kanala, a ukoliko označite PPP (64k) konekcija će se uspostavljati jednim kanalom.
Kada izaberete brzinu kliknite na OK, i u narednom prozoru opet kliknite na OK.
I to bi trebalo da funkcioniše sad na oba kanala bez mogućnosti korišćenja telefona kad ste na Internetu.
Auh. :) Ovo jeste da se covek smori. I ja imam ISDN, medjutim nikada nisam ni pokusao da koristim svih 128 (zao mi telefonskog racuna, kada se koriste oba kanala, otkucavaju dva telefonska racuna, jelte, a neki provajderi imaju druge tarife za koriscenje oba kanala).
Pretpostavljam da koristite netmod terminalce koje se dobije iz telekoma, u tom slucaju imate programce koje se zove recimo 'netmod settings' ili nesto na tu temu. u njemo je moguce podesiti i obicne isdn parametre, vezane za telefone u kuci i linije, i konekciju na internet. pokusajte da prebacite sa ppp na multilink ppp (postoje tri opcije, jedna sigurno radi : ). Treba mu malo dok snimi podesavanja, ali to je normalno. Trebalo bi da proradi sa multilink, ali sacekajte par sekundi, ili minut, kada se konektujete (konektuje se na 64, pa prebaci na 128 sam).
Zao mi je sto ovo zvuci "sketchy", pricam iz secjanja, blagodeti adsla su tu. :)
Hvala puno na vasim odgovorima.
To u vezi aktiviranja druge linije,to smo odmah na pocetku uradili.
(nazavali postu i oni su nam rekli da je odradjeno).
Kod nas je taj problem da meni na ikonici koja predstavlja konekciju , pokazuje da sam konektovana na 128kbs.
Ali stranice mi se i dalje sporo otvaraju a i download i uploud nije nista brzi nego sa 64kbs.
Tacno je da je spajanje dve linije duplo skuplje,ali u jeftinoj tarifi,
od 21-7 svakog dana ,impulsi su duplo jeftiniji,
sto znaci da mi dodje na isto kao kada sam konektovana preko dana sa jednom linijom.
I mi bi 128 kbs naravno koristil samo kada skidam postu,uploudujem nesto na svoj sajt ili downloadujem neke programe.
Sta da radimo,na zalost nismo u dometu za wireless ,adsl jos nema u Pancevu,
kablovsku necu nikad imati i tako nam preostaje ,za sada samo ovo.
Sad cu jos pokusati da sledim sva vasa objasnjenja sa podesavanjem parametara,pa cu vam javiti je li vredelo nesto.
Pozdrav iz Panceva
Evo ,proverila sam sve sto ste napislai,ppp multilink je enabled(u netmod programu)
ali ne mogu nista da upisem uModem configuration u polje modem protocol,neaktivno je i ne znam kako da ga aktiviram.
http://i37.photobucket.com/albums/e91/nayaden/Image1.jpg
Treba i provajder koga koristite da podrzava 128K i da otvori vezu.
Evo primer nekog provajdera:
Internet ISDN Non[S]top Neograničen ISDN pristup Internetu - 1 kanal 1 mesec Cena: X din
Internet ISDN 2 Non[S]top Neograničen ISDN pristup Internetu - 2 kanala 1 mesec Cena: 2 puta X din
Jel kod provajdera uplacen ISDN 2 pristup ili obican ?
Mozda pomogne ovo ilustrovano uputstvo:
http://www.carnet.hr/CNCD/help/winxp/spojxp.htm
Salko Dinamitas
2.3.2006, 7:15
I ja sam imao slican problem.
Kao prvo obrisite onaj glupi program sa kompjutera koji ide uz Intracom. Dok sam imao instaliran nisam mogao da se kacim na 128k. Kada sam ga obrisao proradilo je.
Ide se na control panel/system/hardware/device manager/modems pa desnim dugmetom na Intracom NetMod pa na properties pa na advanced. U prazno polje se upise b0kas0. To je sve.
Mama Olja
14.3.2006, 12:33
Jel kod provajdera uplacen ISDN 2 pristup ili obican ?
jeste ,uplatili smo yakozbani isdn flat ,koji je nesto (ali ne duplo) skuplji od obicnog flata.
Koliki je download kod ISDN-a???
128kb/s
Ali se definitivno ne isplati!
Em sto te telefonski impulsi kostaju duplo skuplje,
em sto kod provajdera otkucava duplo brze vreme!
Znaci uplatis recimo 20 sati-sa isdn-om potrosis ih za 10.
Ja sada imam Wireless i to je mnoogo bolje.
Placam 1200 din mesecno,imam flat,a impulsi mi "miruju" :o
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.