PDA

Prikaži potpunu verziju : Da li vrijedi x64 max 2009?

smilja
19.6.2008, 22:49
pozdrav, instalirao sam XP x64 samo da bih maksimalno mogao da iskoristim svoj c2d za max x64 2009 rendering ali su mi se pojavili odredjeni problemi, npr. pri kompresiji znimacija, nemam xvid i ostale kompresije koje max ladno ocita na x32 i takodje ne vidim bas veliku razliku u odnosu na 32bit max...
je li neko testirao ove dvije verije programa da moze konkretno da kaze da se isplati trpiti nedace sa 32bit aplikacijama i ostalim preblemima koje donosi 64bit samo zbog nebitnog poboljsanja u maxu???

inace imam 2GB DDR2, 7600GT...

voodoo_
19.6.2008, 22:54
Moraš koristiti 64-bitnu verziju Xvida.

galebns
20.6.2008, 0:01
Hmm, pa u principu ja sam presao na x64 zbog toga sto mogu da iskoristim svih 4GB RAM-a bas zbog Max-a. E sad, posto ti imas 2GB to ti ne znaci puno. Ali ono sto ti znaci jeste (bar mi se cini) mnogo bolje snalazenje sa vecim brojem poligona u samom radu. Za renderovanje nisam siguran koliko je poboljsanje.

DarkNemos
20.6.2008, 3:46
Hmm, pa u principu ja sam presao na x64 zbog toga sto mogu da iskoristim svih 4GB RAM-a bas zbog Max-a. E sad, posto ti imas 2GB to ti ne znaci puno. Ali ono sto ti znaci jeste (bar mi se cini) mnogo bolje snalazenje sa vecim brojem poligona u samom radu. Za renderovanje nisam siguran koliko je poboljsanje.

Koliko sam ja upoznat 64bit platforme imaju neogranicen kapacitet virtualne memorije koja je jako bitna pri renderovanju dok 32bit platforme imaju ogranicenja.

Mozda gresim ali mislim da je tako :)

galebns
20.6.2008, 8:40
Koliko sam ja upoznat 64bit platforme imaju neogranicen kapacitet virtualne memorije koja je jako bitna pri renderovanju dok 32bit platforme imaju ogranicenja.

Mozda gresim ali mislim da je tako :)

Ne gresis, to sam smetnuo sa uma, znaci povecava se i kolicina virtualne memorije koja moze da se koristi.