PDA

Prikaži potpunu verziju : Ostrvo - Michael Bay

oluja
10.11.2005, 15:19
http://www.imdb.com/title/tt0399201/

Film je jako lose prosao u Americi, meni se licno dopao i zanimaju me vasi utisci...

da ne bude off topic: efekti u filmu su jako dobri i sa merom...

Chaos
11.11.2005, 2:09
Sto se tice same price filma ,savrseno je ok(s'obzirom na to sta je sve bilo servirano iz Holivuda u poslednjih nekoliko godina).Ne mogu da kazem da je ovo extra strava film ,ali ruku na srce doneo je malo osvezenja.
Jedino mi smeta ona silna akcija i jurnjava u drugoj polovini filma koja je po meni nepotrebna i pomalo prepumpana. Mozda su malcice preterali sa efektima ,ali to je cena koju danas placaju visoko budzetni sf filmovi,tj. cini mi se da se autori takvih filmova sve vise pridrzavaju parole : ako film sljasti,sija i pomalo bljesti gledace ga puno ljudi,i zaradicemo puno para.

Sve u svemu Ostrvo je dobar film(po meni).

Highlander
12.11.2005, 21:29
Zanimljiv je na momente. Svidja mi se priča i jurnjava sa plaćenicima!

che daboli guz
9.10.2006, 3:33
Odlican film od pocetka do kraja.
A i zika mi nekako lezi.
A ono u vezi organa i genetike....brrrr daj boze da se nikad ne desi.
Al kako medicinska tehnologija napreduje ...

M.Silenus
9.10.2006, 10:11
Jeste li čuli za odgajanje samo određenih tkiva i organa? Uopšte ne postoji potreba za kloniranjem celog tela, a onda i ubijanjem dotičnog zbog toga što ti hvali nešto. Lepo čoveka povežeš na veštačke organe ( čuli ste za sisteme za održavanje života ), ako je neophodno, daš određenu dozu sintetičke krvi, a onda natenane, odgajaš neophodne organe ( mozak not included ).

A film je glup. Izgleda mi kao reklama za Microsoftove proizvode.

Auror
9.10.2006, 13:09
Kao i u svakom filmu postoji neki mir i red,savrsena organizacija i odredjena moralna nacela a onda se pojavi neki mozak koji ce to sve da pokvari i da otkrije.Ljudi bi trebalo da to naprave tako da nema teorije da ih klovnovi provale a u filmu je stanje malcice opusteno i postoji mogucnost da se provali (STO SE JE LI I DESILO)!

che daboli guz
9.10.2006, 14:49
Jeste li čuli za odgajanje samo određenih tkiva i organa? Uopšte ne postoji potreba za kloniranjem celog tela, a onda i ubijanjem dotičnog zbog toga što ti hvali nešto. Lepo čoveka povežeš na veštačke organe ( čuli ste za sisteme za održavanje života ), ako je neophodno, daš određenu dozu sintetičke krvi, a onda natenane, odgajaš neophodne organe ( mozak not included ).

A film je glup. Izgleda mi kao reklama za Microsoftove proizvode.

Sto se reklama tice za Microsoft si u pravu.Ali ja na to uopste ne pridajem veliki znacaj.

A sto se tice uzgajanja organa...prije par godina na diskoveriju sam vidio kako su uzgajali ushnu(uho) skoljku na ledzima misa(naravno pod kozom doticnoga),
za jednog klinca iz UK koji se rodio bez levog uha.
Samu konstrukciju ushne skoljke su napravili "zivih vlakana(vlasi)"mesa ili neceg slicnog...znam 100% da nije u pitanju cista plastika.
I sto je jos ruznije bilo vidjeti na ledzima misa su se moglu vidjeti obrisi uha.

P.S. Uskor cu postaviti jedan post sto se tice moderne tehnologije i medicine...jednom recju grozota!
Cak mislim da su Mengela nadmasili!!!

Iris
9.10.2006, 14:57
Mislim da Oluju a i ostale korisnike pre svega interesuje vaše mišljenje o samom filmu! Naravno da u to spada i njegova ideja-nosilja, ali pošto se forum bavi prevashodno uticajem kompjutera na filmsko stvaralaštvo a ne genetskim inženjeringom, bilo bi ipak lepo da težište priče ne leži na kloniranju i "uzgajanju organa".

Wolverine
9.10.2006, 15:04
Film je dobar i iako je SF realistican(Baystyle)!Ume da pokrene mozak na pitanje o kloniranju!:aplauz:

che daboli guz
9.10.2006, 17:47
Slazem se Wolwerine!
Meni posebno lezi ovaj film zbog boja koje su koriscene sve ide na bijelo, svijetlo plavo pa cak i zavrsna scena u kojoj je obilno izrazena crvena boja-kao da se radi o nekoj drugoj planeti.Muzika takodze ima svoju char.
Sve je u svom okruzenju.Po meni film zeli kao da izazove odusevljenje na tu
daleko-blisku buducnost.Ali kad se sagleda nacin kao i postupak do zdravijeg kao i duzeg zivota...meni licno stvara gorak ukus u ustima.
Sto se tice gorkog ukusa,ovdje ne zelim direknto da ukazujem na film nego i na stvari odnosno desavanja u ovom vremenu.Ima toga mnogo sto bi vas zaprepastilo ili odusevilo zavisno sa koje strane se stavite u odnosu na.
Potrebno je samo doci do informacije.

Posto zivim u NL ove stvari se mogu vidjeti i na tv-eu ali samo navece,ponekad i posle ponoci.Sta se time zeli reci...e pa "normalni"
ljudi se ne zele ovima zamajavati.Zele u toku dana posle posla vidjeti malo finih stvari malo pogledati vijesti i mirne glave leci u postelju.Ne brinuci za sutra.Mozda bi neki Moderator rekao da sam Off Topic,ali ova ista stvar se ponavlja i u filmu.Kad je DNA kopija dosla do svog Orginala.I sta je onaj tip uradio...znate i sami ukoliko ste gledali film.

Jedan od starih SF filmova koji je upozoravao na danasnju stvarnost je i:
Soylent Green.

Cuj jos kad sam gledao kao klinac prije recimo 15 godina ovaj film malo toga sam razumio - geneticka hrana(ozon problem itd) .Pa koce to jesti?!?

I kao zavrsnu stvar da kazem i ovo SF filmovi su poceli kao umjetnost neceg sto bi moglo da izgleda nasa danasnjica u buducnosti(kao kreacije iz nasih snova).Ali ne zaboravimo da danasnje filmadzije ubacuju mnogo toga sto bi trebalo da nas opomene ili cak iskritikuje na glupe greske covjecanstva.
Ali ko ce to narodu dokazati,kad su oni kao stado kome je chobanin potreban.
Rekao bih da je mnogima na forumu SKa ovo poznato.Ali zasto se malo o tome pise(govori se umnogome vise ali samo sa osobama slicnih vidzenja).

Ovdje cu da stopiram da ne bih izazvao gnev Nadredzenih:Freddy: .
A osobama otvorenih gledanja/pogleda pozivam na pricu u neki toppic u brbljaonici ukoliko je to dopusteno?!?