PDA

Prikaži potpunu verziju : Mini Opera


Hard2geT
23.2.2006, 8:18
Dali neko zna nako da nateram Operu Mini da radi. Imam Nokiu 6030 i na 064 mreži sam. Mogu da posećujem preko fabričkog softvera Httml strane, ali kada probam sa operom ništa se ne dešava. Opera mi je omiljeni browser, i jako bih voleo da je koristim i na mobu.

Magneto
23.2.2006, 15:34
Probaj neku drugu verziju, vrlo je moguće da ta nije komaptibilna pošto postoji posebna verzija opere mini za nokiu 6030.

Hard2geT
24.2.2006, 8:06
Ma probao sam sve varijante. Operin sajt lepo prepozna telefon i instalira se. Skidao sam i preko kompjutera, ali ništa. Jedino kada instaliram sa kompa izbaci mi neku grešku. Dok obično samo ispisuje loading i to je to. Napominjem da su mi štelovanja na telefonu nameštena na "MTS internet" baš kao što je program zahtevao!

Ripper
5.3.2006, 12:10
Meni je na Samsugu D600e sve prazno kad je instaliram, iako se dotični nalazi na listi podržanih telefona! Znači neka ni jednog slova ni znaka u menijima kad startujem program!
Jel ima neko rešenje?

Miloš
5.3.2006, 12:46
Ja sam pokušao da je koristim sa Nokiom 3220, i lepo se otvori, ali ne mogu ništa da učitavam.:(

dm@ricn
13.3.2006, 22:57
moze mala pomoc imam nokia 6610 i da li moze neka opera na njemu i gde bi to moglo da se nadje ako ima neko naka iskustva

Magneto
13.3.2006, 23:10
Postoji Opera Mini i za sve osnovne verzije java platforme (midp 1.0). Preko adrese http://mini.opera.com/ u tvom WAP browseru, downloaduj i instaliraj verziju za 6610.

Spawn BG
14.3.2006, 0:39
Ja sam ubacio pre 10-ak dana Operu mini i radi odlično (na SE k700i). Jedina mana zasad je što ne podržava naša slova i što ne mogu da se ulogujem na ovaj forum, jer mi stalno izbacuje "pogrešna lozinka"??? Ako neko zna zašto se ovo dešava neka mi objasni (please...)
Inače, može se skinuti i sa http://wap.getjar.com sa mobilnog.
Tu prepoznaju model telefona, pa bi trebalo(?) da ponude i odgovarajuću verziju.

dm@ricn
14.3.2006, 21:51
neredi sa ovog sajta sam pokusao getjar sam pokusao ali nece kaze invalid file vec par dana opet magneto puno hvala radi perfektno

hvala

PAIN
20.3.2006, 11:00
Da li neko zna kako mogu da sacuvam slike koje vidim na ekranu na Operi Mini.Da li postoji neka opcija?Telefon koji imam je k700i.

striderXIII
3.4.2006, 22:06
Ja mislim da takva opcija ne postoji... neka me neko ispravi ako gresim.

Spawn BG
30.4.2006, 2:11
Ja sam ubacio pre 10-ak dana Operu mini i radi odlično (na SE k700i). Jedina mana zasad je što ne podržava naša slova i što ne mogu da se ulogujem na ovaj forum, jer mi stalno izbacuje "pogrešna lozinka"??? Ako neko zna zašto se ovo dešava neka mi objasni (please...)
Inače, može se skinuti i sa http://wap.getjar.com sa mobilnog.
Tu prepoznaju model telefona, pa bi trebalo(?) da ponude i odgovarajuću verziju.
Pre par dana sam uspeo i da se ulogujem na forum. Radi kao sat.

Carl Jonson CJ
30.4.2006, 18:23
Ни ја нисам могао да се улогујем пре неке две недеље.Али сад је ОК. :)

Bane456
7.8.2006, 1:59
Nisam hteo da otvaram novu temu.Ja imam problem sa nokiom 6233 podesio sam sve parametre ali me smara error t120.Da li neko ima isti problem i da li neko zna koko to mogu da sredim?

REDisLAW
12.8.2006, 20:06
Ja preko nje stalno idem na Net... Proveram poštu na Gmail-u... Radi... (Imam D600):tapsh:

PeTkO
30.8.2006, 10:38
Pa ja sam tek sada provalio da sa mini operom mogu da surfujem sa mobilnog na ovaj forum.Zar nije tako?????Ima odma da je skinem!!!!!

SirDuck
20.9.2006, 20:44
Moze li ona na siemens s65 (a.k.a. krs :n-cc2: )
Ako moze ,gde mogu da skinem??

Bryan Fury
20.9.2006, 21:08
Šta fali simensu? A za skidanje, mogao si bar da pročitaš temu od početka.

Postoji Opera Mini i za sve osnovne verzije java platforme (midp 1.0). Preko adrese http://mini.opera.com/ u tvom WAP browseru, downloaduj i instaliraj verziju za 6610.

SirDuck
20.9.2006, 21:24
A, nisam video:boodala:
Hvala.

A simensu fali...errr... sve.
Najgori telefon koji sam ikad imao je ovaj, ali ukusi su razliciti, da ne pravimo offtopic :) .

SirDuck
23.9.2006, 14:17
GPRS connection failure!
Sta sad.
Radi mi GPRS na svemu ostalom, ali nece da se konektuje kada koristim mini operu.:n-cc2:

Lord_Master
8.10.2006, 14:33
Koji ti je telefon u pitanju??? Moze lako biti do podesavanja gprs ili verzije opere ;) Pokusaj ponovo podesiti gprs, resetovati fon, naci drugu verziju...

SirDuck
8.10.2006, 16:21
Ma sve sam pokusao.
Bah...do sada sam odustao, ionako pije kredu ko ludo.

Lord_Master
8.10.2006, 17:34
Ko pije kredu? Opera??? Ne bi rekao to i jeste njena osnovna funkcija ;) da ti otvori sto vece stranice, a da ne sprzi mnogo krede ;)

Reci mi koji fon imas??? I NIKAD NE ODUSTAJ!

SirDuck
8.10.2006, 20:41
OK, vec sam valjda napisao na prethodnoj strani:icon_scra , Siemens S65.
Skinem program sa nekog sajta koji mi je neko dao na prethodnoj strani, ukljucim, sve radi lepo, ali kada pokusam da se konektujem pokaze mi onu poruku.
Sve sam pokusao, ali nista.
Naravo, u korisnickom servisu nista neznaju....:(

Mario Pavićević
9.10.2006, 15:46
Kod mene na SE t630 radi fenomenalno.Instalirao sam je i kod ortaka na 6600 radi bez problema.

Lord_Master
9.10.2006, 21:57
Momci,

Ni T630 ni S65 nisu "pametni telefoni" :)

Pametni telefoni su vam telefoni sa nekim operativnim sistemom, kao sto je Symbian, Windows Mobile, Linux...

S65 ima fabricki os ;)

Na njemu verovatno moze opera ( pokusaj na www.getjar.com)
Ali, vi ste promasliti topic :cool:

Nicolas
9.10.2006, 22:04
Opera Mini je java aplikacija, te stoga nije potreban smart phone, potrebna je samo podrska za javu.

Lord_Master
10.10.2006, 15:42
Da buraz, to si rekao donekle ispravno postoji i .sis OPERA za Symbian.

Ali oni su promasili temu!!!

Moderatori,
OFF TOPIC

Nicolas
10.10.2006, 17:29
Pa ne znam onda, nece valjda skidati operu mini namenjenu symbianu na tel koji ima podrsku za javu. Malo su mi konfuzni:confused: I meni je jelo kredit ko ludo dok sam koristio, mada ima ova opcija \/ i onda malo smanji potrosnju.

http://img244.imageshack.us/img244/4681/screenshotjt6ys4.jpg (http://imageshack.us)

Executo[R]
27.10.2006, 23:30
Nisam hteo da otvaram novu temu.Ja imam problem sa nokiom 6233 podesio sam sve parametre ali me smara error t120.Da li neko ima isti problem i da li neko zna koko to mogu da sredim?


Imam nokiu 6230i i imam isti problem i ne znam kako da ga otklonim.
Zna li neko kako mogu da sredim ovu grešku?

Spawn BG
1.11.2006, 0:36
Da li neko zna kako mogu da sacuvam slike koje vidim na ekranu na Operi Mini.Da li postoji neka opcija?Telefon koji imam je k700i.
Opera mini 2.0 omogućava i download slika, valjda si je do sada skinuo.
Za ove koji se žale da Opera "jede" kredit, mali savet: isključiti učitavanje slika (osim kad ideš na neki sajt baš zbog slika). U prevodu, početna strana ovog foruma na Operi mini sa slikama 17kb, bez slika 7kb (ušteda oko 60%). Većina strana foruma oko 6kb (neke sa dužim postovima 7kb). Ako negde primetite moj post bez ČĆŠĐŽ, to je Opera mini i SE k700i.
:dedica:

SirDuck
8.11.2006, 12:51
Evo uspeo sam da je namestim, ali kada sam kupio novi mob (v3i). ovo kucam iz nje. :)

EddieH
9.11.2006, 20:14
znam da opera mini 2.0 nekad ne radi na nekim telefonima pa se i ja pitam zasto ali kod mene na SE K500 radi ko luda i cuva kredu pa kada nisam kuci a trebam da posaljem email ili mozda posaljem flotu na ogame to i uradim.ali sto je najcudnije opera mini radi kod mene na mom K500 a ne radi kod mog druga na K700 :) i on se jadnik ubio poksavajuci da je osposobi ali nista ?! a isti su nam fonovi podrzavaju midp 2.0 . isto ne radi na nekim samsungovim i na nokia telefeonima

Loodi
11.11.2006, 11:03
Svi ovi kojima Opera nece da radi nek prvo provere da li im telefon podrzava MIDP 2.0 Javu. Meni Opera na SE K700i radi savrseno cak i ovaj forum cita lepo,uloguje se bez problema,skida sve fajlove. Znaci 1). Prvo vidite da li vas telefon podrzava MIDP 2.0 pa prema tome skinite i odgovarajucu verziju 2). Obavezno skinite operu koja je prilagodjena vasem aparatu 3). proverite konekciju preko koje opera skida podatke.

VeNoM
14.11.2006, 22:39
na sajtu opere lepo ima da se skine verzija za svaki fon posebno tako da u koliko nema opera mini za dati fon kao da ne može ni da radi.

Željko
15.11.2006, 19:16
Izašla je Opera Mini 3
http://my.opera.com/community/blog/show.dml/544297

Flavio
26.3.2007, 0:56
Hajd 'vako,ako neko zna ...

LM,koristim S.E. K500i i Operu Mini 1.2 preko 064.Sve to odradjuje extra svoj posao vec duze vreme.E sad,gde je problem?Ubacio sam neki dan 063 karticu,podesio parametre,aktivirao GPRS i to radi tj. preinstalirani browser shljaka OK.Problem nastaje sa Operom,nece ni da mrdne :n-cc2: !Pregledao sam sva setovanja,ubacio "gprsinternet" u APN ali Opera ni makac :( .Stalno izbacuje da nema vezu ka netu tipa "not have valid internet connection,error 3.0.10:80/".
Da zlo bude vece,ubacim ponovo 064 karticu i samo promenim profil sa Telenor GPRS na MTS GPRS i Opera ponovo radi k'o sat :D !Btw,probao sam i ver. 3.0.6306 basic-hr Opere i opet ista prica kao i sa 1.2 .Na OperaMini forumu za podrsku nisam nasao nikakav konkretan savet po pitanju "error 3.0.10:80/".Sve se svodi na "proveri podesenja telefona za internet,ne za GPRS" jer,kao,nisu ista :confused: .

Daklem,ima li ko neku ideju :icon_scra ???




♥ Da li ste se uključili? (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=12858)

Paladin
6.5.2007, 15:03
Radi li, i kako, Opera Mini na Nokiji 6233 ?

Da li su stranice (protok) manje kada se surfa na mobilnom nego na kompjuteru? Kako to inače radi? Ako recimo stranica ovako preko kompjutera kad se otvara ima 100 KB da li je toliko i na mobilnom? Čitao sam nešto da sa Operom ide preko nekog servera koji prepravlja stranicu za mobilni, ako sam dobro razumio.

glitch
6.5.2007, 15:25
Opera ce prilagoditi stranicu za ucitavanje na mobilnom telefonu. Velicina stranice mi nikada nije presla 20kB. Uvek mozes (u podesavanjima Opere) da iskljucis ucitavanje slika i jos malo umanjis broj prenesenih kilobajta. Ova verzija 3.1, mnogo dobra!

Paladin
6.5.2007, 15:27
Hvala :)

Još samo da mi neko potvrdi da fino radi na Nokiji 6233 koju namjeravam kupiti :)

smeker
11.5.2007, 0:02
Opera mini je ekstra.a ovo pisem preko nje sa w710

Iron Maiden
21.5.2007, 17:09
Ja sam dobio operu mini uz sonyericsson m600i i stvarno je vrh, ima i tabove i sve...

Bryan Fury
21.5.2007, 21:07
Jesi li siguran? Ja imam verziju 3 i nema tabove. Pre će biti da imaš "full" operu, a ne operu mini. ;)

Iron Maiden
21.5.2007, 22:59
pise ovako:
''Opera 8.60 for Symbian OS (''306'')''

Flavio
22.5.2007, 0:12
Heh ... sumnjam da su iste Opere za Symbian i za std. telefone.Btw,ova tvoja je ocito 8.6,nepise Mini ;) .

Bryan Fury
22.5.2007, 0:22
Naravno da nisu iste. Opera za Symbian je daleko kompletnije rešenje od Opere mini, ali to je i logično.

Flavio
23.5.2007, 18:12
Heh ... najnovija ludost :n-cc2:
Uzajmio sam malo S.E. K800i.U njemu je Opera Mini 3.5 .... sad Opera radi OK preko 063 broja a sa 064 jok!
Podsecam da sa S.E. K500i imam suprotan problem tj. sa 064 radi OK a sa 063 nista!:n-cc2: !
I hate gremlins :mad: !

Ima l' neko ideju shta me zeza u ovoj prichi ???

Flavio
29.7.2007, 18:54
Za sve kojima Opera jos neradi,nasao sam gde je mosha!Sad mi radi u K500i,kako sa 064,tako i sa 063,dok ovo pisem sa 061 broja.Resenje pisem sutra(kad sednem za PC ;) )!

Paladin
29.7.2007, 23:43
Kako radi na K750i? Danas smo je kod prijatelja skinuli direktno preko GPRS-a i na početku prođe ono kao automatsko podešavanje/ispitivanje mogućih načina konekcije i na kraju izbaci da nije uspjelo da se konektuje.

steve89
29.7.2007, 23:52
Kako radi na K750i? Danas smo je kod prijatelja skinuli direktno preko GPRS-a i na početku prođe ono kao automatsko podešavanje/ispitivanje mogućih načina konekcije i na kraju izbaci da nije uspjelo da se konektuje.

Koju si verziju skinuo? Probaj opet da skines istu pa ponovo instaliraj i probaj, ako nece skini drugu verziju pa probaj sa njom. meni je opera 4 kad sam prvi put skinuo i instalirao otvorila nekoliko stranica normalno i posle toga nista pa sam je izbrisao i opet instalirao i evo jos uvek radi normalno.

Paladin
29.7.2007, 23:56
Skinuo sam mu verziju 3, onu koja se već nudi na downloadu preko WAP-a, ne ovu 4 beta. Ja na Nokiji 6233 imam obe i obe rade.

glitch
30.7.2007, 0:59
Kako radi na K750i?
Radi lepo preko MTS-a (v3.1). Preko Telenora nisam probao.

Flavio
31.7.2007, 18:51
LM,mosha je :dedica: :boodala::
Da probam ukratko.Sa svakim novim internet profilom koji kreirate u svom telefonu potrebno je podesiti da Java aplikacije koriste bas taj profil kao bi se konektovale na net.Ako se to ne uradi a promeni se SIM kartica,Java aplikacije ce i dalje pokusavati u nedogled da se konektuju preko naloga prethodno koriscenog operatera.Zakljucak: da bi Opera radila,potrebno je da telefon podrzava Java aplikacije i ispravno podeshavanje konekcije.Nije pitanje hoce li raditi na,recimo S.E. W200i nego kako podesiti potrebno da bi radilo ;).Zato i pishe na Opera forumu "proverite vezu ka internetu" :boodala:!
Konkretno,na mom S.E. K500i.
Recimo u fonu je 064 SIM i sve je podesheno da radi preko MTSa.Onda,ubacim,recimo Vip 061 SIM.Shta se radi:
1)Glavni meni/Connectivity/Intrnet settings/internet profiles pa iz liste izabrati "Vip"
2)Vratiti se 2 koraka nazad u meni "Connectivity" pa se spustiti na: Settings for Java/Internet profiles pa se i tu sa liste izabere "Vip".U tom grmu lezi zec :kreza:!
Sa svakom sledecom promenom kartice,bolje reci operatera,treba odraditi i ovu proceduru pa ce i Opera shljakati bez problema.
Kao shto rekoh,sad mi radi i Opera 1.2 i 3.6 pa i ova Opera4 Beta OK,kako sa 064,tako i sa 063 kao i sa 061.U principu,cini mi se da Telenor ima najbrzu vezu ali zato i propisno dere kredit :mad:!
Nadam se da ce ovo moje pisanije biti nekome od koristi :o,;).