Prikaži potpunu verziju : G73-7600
Mozda tebi , ja na monitoru od 19" ili 20" incha se sigurno necu igrati u 1024 ili 800x600 , a na svim vecim rez. se vidi prednost 256bitne magistrale , usto taj ati se nasvirava kao lud tako da mogu da biram uzeo bih tog atija , i to nije neki full 7600 nego obichan , oni bolji koshtaju vishe...
Ја имам TFT 19'' и све играм у 1280x1024 чак и на 6600GT, а камоли на 7600GT, само по себи то што је 256-bit не значи ништа што се види и по перформансама, како год да гледаш X1800GTO је у неким тестовима бржи, а у неким спорији невезано за резолуцију што значи да је на истом нивоу, а скупља је 50е.Што се клоковања тиче и 7600GT се доста клокује тако да ни то није аргуменат.
mad_skillz
17.8.2006, 2:27
Ја имам TFT 19'' и све играм у 1280x1024 чак и на 6600GT, а камоли на 7600GT, само по себи то што је 256-bit не значи ништа што се види и по перформансама, како год да гледаш X1800GTO је у неким тестовима бржи, а у неким спорији невезано за резолуцију што значи да је на истом нивоу, а скупља је 50е.Што се клоковања тиче и 7600GT се доста клокује тако да ни то није аргуменат.
pa ne bih rekao da ne znachi nishta shto je 256bit, osim ako ne umesh da tumachish rezultate , a i ti si pocheo kao oni shto igraju oblivion na sve max sa 6200 , pa lepo...
ti mozesh da zivish u zabludi da to nije argument , to je tvoja stvar...
pa ne bih rekao da ne znachi nishta shto je 256bit, osim ako ne umesh da tumachish rezultate , a i ti si pocheo kao oni shto igraju oblivion na sve max sa 6200 , pa lepo...
Prema rezultatima koje sam video X1800GTO pravi osetnu razliku u odnosu na 7600GT samo u 1920x1440 ili vecim rezolucijama gde dolazi do izrazaja veci memorijski protok kod ATI-ja.S' druge strane u 1024x768 ili 1280x1024 tih 256 bita ne znaci ama bash nishta.
mad_skillz
17.8.2006, 2:45
Prema rezultatima koje sam video X1800GTO pravi osetnu razliku u odnosu na 7600GT samo u 1920x1440 ili vecim rezolucijama gde dolazi do izrazaja veci memorijski protok kod ATI-ja.S' druge strane u 1024x768 ili 1280x1024 tih 256 bita ne znaci ama bash nishta.
ali to opet znachi da je bolji...:)
i taman to je prava reza za 20"lcd , shalu na stranu ako vec moze da se uzme za tako male pare shto da ne....
ali to opet znachi da je bolji...:)
i taman to je prava reza za 20"lcd , shalu na stranu ako vec moze da se uzme za tako male pare shto da ne....
Ako ništa drugo, zato što ima SM2! Možda sad i nema mnogo igara koje podržavaju SM3, ali one koje će tek da dođu će sigurno podržavati SM3! A i preslab je on da "vozi" nove igre u tim rezolucijama na malo jačim podešavanjima.
mad_skillz
17.8.2006, 3:16
Ako ništa drugo, zato što ima SM2! Možda sad i nema mnogo igara koje podržavaju SM3, ali one koje će tek da dođu će sigurno podržavati SM3! A i preslab je on da "vozi" nove igre u tim rezolucijama na malo jačim podešavanjima.
da , i zato ga i klokujesh i probash da ga otkljuchash...
Jesam li ja u tripu ili vi? Kakav SM2 na X1800GTO?
Shta da otkljucash?Nisam cuo za uspeshno otkljucavanje X1800GTO.
Inace 20" TFT ima rezu 1600x1200, a onaj ko daje 700e i vishe za monitor ima para i za bar 7900GT.Ionako u 1600x1200 GTO nije brzi od 7600GT.
Inace 20" TFT ima rezu 1600x1200, a onaj ko daje 700e i vishe za monitor ima para i za bar 7900GT.Ionako u 1600x1200 GTO nije brzi od 7600GT.
Upravu se nema sta da se otkljuca.A i mislim ko bi radio inaj laser cut.Pomalo rizicna zar ne??Mozda je cuo negde za x800gto jer se ona otkljucava a ne 1800gto.
mad_skillz
17.8.2006, 16:37
Upravu se nema sta da se otkljuca.A i mislim ko bi radio inaj laser cut.Pomalo rizicna zar ne??Mozda je cuo negde za x800gto jer se ona otkljucava a ne 1800gto.
inache x800gto2 je bila ona koja je mogla do jaja da se otkljucha , mada je i gto verzija mogla mislim do pro ili tako neshto...mada josh niko od nas nije imao ili probao dotichnu x1800 tako da ne znamo...
imash 20" za 330 evra...garson nemoj da me shvatish pogreshno ja sam nvidia fan , samo mi se taj ati bash dopada...
Шта ти значи ово са Oblivion-ом :rolleyes:
Што се овог става тиче пре би се рекло да си ти у заблуди јер 7600GT кошта барем 50е мање, а чак и ако је спорија у питању је академска разлика која не вреди ни 10е.
А у таквим резолуцијама ни једна ни друга немају снаге да истерају игриви FPS тако да та ''предност'' пада у воду.
inache x800gto2 je bila ona koja je mogla do jaja da se otkljucha , mada je i gto verzija mogla mislim do pro ili tako neshto...mada josh niko od nas nije imao ili probao dotichnu x1800 tako da ne znamo...
X800GTO се могла откључати само у верзији једног произвођача, а X800GTO2 је био интерни модел Sapphire-a који се сигурно могао откључати, а касније је био и фабрички откључан.
Цела X1x00 и 7x00 серија имају подршку за SM3, ти си изгледа нешто помеш'о са X800GTO.
Ниједан X1800GTO се не може откључати, у свету постоје X1800GTO2 модели који на себи имају потпуно исправни R520 па су они у суштини downclock-овани 1800XL.
imash 20" za 330 evra...garson nemoj da me shvatish pogreshno ja sam nvidia fan , samo mi se taj ati bash dopada...
205BW је wide па по мени и није нека препорука.
Mr. Garrison
17.8.2006, 19:53
sto da nije? ako neko voli wide ekrane, za te pare nema bolje. sta ces vise za te pare?
mad_skillz
17.8.2006, 20:00
Шта ти значи ово са Oblivion-ом :rolleyes:
To je vec tvoj problem shto ne mozesh da razumesh.;)
Што се овог става тиче пре би се рекло да си ти у заблуди јер 7600GT кошта барем 50е мање, а чак и ако је спорија у питању је академска разлика која не вреди ни 10е.
opet , to je tvoj stav , shto je sasvim u redu
X800GTO се могла откључати само у верзији једног произвођача, а X800GTO2 је био интерни модел Sapphire-a који се сигурно могао откључати, а касније је био и фабрички откључан.
mozda kod nas...
Цела X1x00 и 7x00 серија имају подршку за SM3, ти си изгледа нешто помеш'о са X800GTO.
nisam ja nishta pomeshao , nisam ja ni rekao da x800 ima sm3 , chitaj malo shta ljudi pishu;)
205BW је wide па по мени и није нека препорука.
opet , po tebi , tako da ovaj post i nema nekog smisla ai kad bi pogledao spec. monitora video bi da je vrlo dobar , a ti sasvim lepo mozesh da se igrash i na njemu....;)
sto da nije? ako neko voli wide ekrane, za te pare nema bolje. sta ces vise za te pare?
upravo tako
To je vec tvoj problem shto en mozesh da razumesh.;)
opet , to je tvoj stav , shto je sasvim u redu
mozda kod nas...
nisam ja nishta pomeshao , nisam ja ni rekao da x800 ima sm3 , chitaj malo shta ljudi pishu;)
opet , po tebi , tako da ovaj post i nema nekog smisla ai kad bi pogledao spec. monitora video bi da je vrlo dobar , a ti sasvim lepo mozesh da se igrash i na njemu....;)
upravo tako
Опет ти провоцираш :rolleyes:
Ако не верујеш мени веруј Garson-у и тестовима на net-у, X1800GTO је бржа 5-10%, а негде и спорија, а преко 50е скупља.
Па ти купуј у свету ако можеш и хоћеш.
Ко је теби шта рекао, Rocker је помешао.
Шта мислиш кол'ко игара подржава ону резолуцију и wide уопште, wide стандард је добра инвестиција за будућност, ал' док wide формат постане стандард, поготово у играма, постојаће wide модели исте или веће дијагонале за џабака.
Mr. Garrison
17.8.2006, 20:10
ali GTO je ATI, a GT nvidia ;) vredi tih 50e :p
mad_skillz
17.8.2006, 20:17
Опет ти провоцираш :rolleyes:
Ако не верујеш мени веруј Garson-у и тестовима на net-у, X1800GTO је бржа 5-10%, а негде и спорија, а преко 50е скупља.
Па ти купуј у свету ако можеш и хоћеш.
Ко је теби шта рекао, Rocker је помешао.
Шта мислиш кол'ко игара подржава ону резолуцију и wide уопште, wide стандард је добра инвестиција за будућност, ал' док wide формат постане стандард, поготово у играма, постојаће wide модели исте или веће дијагонале за џабака.
Ja samo odgovaram na tvoje , ja nikad ne zapochinjem no uvek zavrshavam.
Pa dobro ti se onda drzi tvog 940B koji koshta ~300 , i reci da li je on bolji od 20" koja koshta 30evra vishe a ima bolji odziv , vecu rezoluciju isti ugao vidljivosti ,osvetljenje , priblizno isti kontrast a uz to je wide..
i ovde cu da zavrshim ovu raspravu jer nije vredna niti moje tastature niti mog vremena.Ti misli shta hocesh , potpuno tvoja stvar.
Mr. Garrison
17.8.2006, 20:18
dal' je moguce da 20" kosta 330e sa porezom?
mad_skillz
17.8.2006, 20:20
dal' je moguce da 20" kosta 330e sa porezom?
da i meni je bilo chudno ali nisam video ni na berzi ni na itsvetu , a i zvao sam firmu i rekli su mi koliko je , 28561din a vec imam oko 25 evra tako da bi mi izashao i manje...
garson nemoj da me shvatish pogreshno ja sam nvidia fan , samo mi se taj ati bash dopada...
Veruj mi, X1800GTO ne vredi ni 10e vishe od 7600GT.To shto bi po nekim karakteristikama mogao da se stavi u vishu klasu (256bit, veca kartica, veci potroshac) nishta ne znaci.Poshto sam sadashnju karticu uzeo u Americi, dobro sam razmatrao i X1800GTO (kao i X1800XT za 240$ :( ) i po mnogim testovima video sam da su kartice gotovo u dlaku iste, pogotovu u shader intenzivnim igrama kao shto su FEAR i Splinter Cell 3.
Ja samo odgovaram na tvoje , ja nikad ne zapochinjem no uvek zavrshavam.
;) ;) ;)
Pa dobro ti se onda drzi tvog 940B koji koshta ~300 , i reci da li je on bolji od 20" koja koshta 30evra vishe a ima bolji odziv , vecu rezoluciju isti ugao vidljivosti ,osvetljenje , priblizno isti kontrast a uz to je wide..
То што је wide je што се мене тиче више мана но предност.
ovde cu da zavrshim ovu raspravu jer nije vredna niti moje tastature niti mog vremena.Ti misli shta hocesh , potpuno tvoja stvar.
Ја говорим оно што је истина, а ако ти хоћеш да живиш у илузији да је X1800GTO много бржа и боља само изволи.
mad_skillz
17.8.2006, 20:24
То што је wide je што се мене тиче више мана но предност.
opet po ko zna koji put , to je tvoje mishljenje...
Ја говорим оно што је истина, а ако ти хоћеш да живиш у илузији да је X1800GTO много бржи и бољи само изволи.
I slep chovek moze da chita vesti i da plastichno donosi zakljuchke.
opet po ko zna koji put , to je tvoje mishljenje...
Већ сам ти рекао у оној теми ако ти одговара 1680x1050 нема фрке.
I slep chovek moze da chita vesti i da plastichno donosi zakljuchke.
И шта ово треба да значи :D
О X1800GTO смо одавно расправљали на форуму и донели закључак, а ти живи у илузији нико ти не брани.
mad_skillz
17.8.2006, 20:31
Већ сам ти рекао у оној теми ако ти одговара 1680x1050 нема фрке.
И шта ово треба да значи :D
О X1800GTO смо одавно расправљали на форуму и донели закључак, а ти живи у илузији нико ти не брани.
Pa jel tebi chovek sve treba da crta da bi razumeo?O majko...
A ja nigde nisam napomenuo da cu kupiti dotichnu tako da ta iluzija ne postoji.
Jesam:boodala: Mislio sam da se priča o X800GTO.
Sorry!:a_whistli
Za sve zainteresovane obaveshtenje.Ponovo je dostupan Club3D 7600GS AGP u onoj firmi, cena je 122e, ima je na lageru.AGP-ovci, navalite.:kreza:
Za sve zainteresovane obaveshtenje.Ponovo je dostupan Club3D 7600GS AGP u onoj firmi, cena je 122e, ima je na lageru.AGP-ovci, navalite.:kreza:
Stvarno je Dž! Ja ipak čekam Asus 7600GT.
Stvarno je Dž! Ja ipak čekam Asus 7600GT.
Otkud sad ASUS?I shto bash ASUS?
Otkud sad ASUS?I shto bash ASUS?
Kako otkud? Pa valjda sam pomenuo da mi je Asus favorit što se grafičkih tiče? Ili možda nisam? E, pa sad jesam! Slaže mi se uz Gigabyte ploču :to_care: (oboje su plavi) i poneki LED vent koji imam (takođe plavi)!
Mr. Garrison
18.8.2006, 1:36
otkud ti to da je Asus plav? 7600GT im je zelen.
otkud ti to da je Asus plav? 7600GT im je zelen.
To si video PCI-E verziju. GS za AGP izgleda identično kao 6600 (plav, sa malim buđavim ventom, isti PCB...). Kapiram da će i GT izgledati isto kao 6600GT pošto su GPU na 6600(GT) i 7600 (GS i GT) pin to pin kompatibilni. Kao što sam rekao, PCB na slabijim modelima iz ove dve serije su identični, zašto i jači ne bi bili?
Mr. Garrison
18.8.2006, 1:44
zato sto 7600GT nije "pin to pin" kompatibilan sa 6600 serijom, vec je to samo GS koliko znam.
zato sto 7600GT nije "pin to pin" kompatibilan sa 6600 serijom, vec je to samo GS koliko znam.
Kako nije kad je isti GPU u pitanju?! GPU na GS-u je samo downclockovan (ili nije potpuno ispravan pa ne radi na frekvenciji propisanoj za GT). Uostalom, da sačekamo mi da se pojavi pa ćemo da vidimo!
Технички гледано G73 за GT и GS верзију су идентични само што се за GT бирају примерци из средине вафера, ако се не варам, који су способнији за виши такт тако да не може један да буде компатибилан, а други не.
9. пасус задња реченица као и 12. пасус прва реченица
http://www.sk.co.yu/2006/05/sktd01.html
Mr. Garrison
18.8.2006, 2:12
moja greska. istripovao sam se. zapamtite ovaj datum :D
To si video PCI-E verziju. GS za AGP izgleda identično kao 6600 (plav, sa malim buđavim ventom, isti PCB...). Kapiram da će i GT izgledati isto kao 6600GT pošto su GPU na 6600(GT) i 7600 (GS i GT) pin to pin kompatibilni. Kao što sam rekao, PCB na slabijim modelima iz ove dve serije su identični, zašto i jači ne bi bili?
Ma jok.Club3D 7600GS i eVGA 7600GS (oba identicne ref. kartice) su zeleni.Jedino je MSI GS crven.Shto bi ASUS bio plav?
Ma jok.Club3D 7600GS i eVGA 7600GS (oba identicne ref. kartice) su zeleni.Jedino je MSI GS crven.Shto bi ASUS bio plav?
Без увреде, ал' у ком сте ви трипу :D какве везе има боја PCB-а осим ако немате прозирно кућиште :p ал' ако ћемо право погледај мало на Asus-овом сајту (http://www.asus.com.tw/products1.aspx?l1=2) скоро сваки, а можда и сваки GeForce је плав.
~edit:само су неке 7800 и све 7900 зелене.
Mr. Garrison
18.8.2006, 3:07
rece Rocker da hoce da slaze boje :) a i Asus nije za bacanje :)
Без увреде, ал' у ком сте ви трипу :D какве везе има боја PCB-а осим ако немате прозирно кућиште :p ал' ако ћемо право погледај мало на Asus-овом сајту (http://www.asus.com.tw/products1.aspx?l1=2) скоро сваки, а можда и сваки GeForce је плав.
~edit:само су неке 7800 и све 7900 зелене.
7600GT je bogami zelen.Mene licno briga za boju samo mi je cudno shto je covek tako siguran da ce biti plav.
E da li sam ja dobro propratio deo o slicnostima GT i GS modela ili ne?
Jel ce moci mozda da se otkljuca 7600GS, na Club 3D?
ps I ja sam mislio da slazem boje, ali za 40-tak eura manje mi nece smetati uopste zelena graficka naspram crvene maticne;)
Mr. Garrison
18.8.2006, 3:39
nema tu sta da se otkljucava. GS je otkljucan, ali i downclockovan i sa sporijom memorijom...
E da li sam ja dobro propratio deo o slicnostima GT i GS modela ili ne?
ps I ja sam mislio da slazem boje, ali za 40-tak eura manje mi nece smetati uopste zelena graficka naspram crvene maticne;)
Као што је рек'о Mr. Garisson нема ту шта да се откључа мада се људи већ неко време ''жале'' да им Riva Tuner на 7600GS/GT пријављује још један quad pipe unit, кад изађе најновија верзија RT очекује се да ће то нестати, мадо ко зна :D
С друге стране 7300GT би можда могао да се откључа, ал' о томе сам чуо само један једини трач да је неки лик као успео да то уради, плус што је имао неку насвирану верзију са мемаром на 1.4ns ил' 1.2ns па је потук'о и 7600GT:kreza: ал' реално гледано не.
Nisam ja upucen u tu pricu koliko i vi, ocigledno:)
Znam za memoriju, GT ima ddr3 a GS ddr2. Nego pojasni pojam "downclockovan"? Zbog toga sam pomislio.
Mislio sam da im ne ugradjuju identicne procesore a razlicite memorije?
Mr. Garrison
18.8.2006, 3:46
spustena mu je voltaza pa radi na manjem kloku, ili samo radi na manjem kloku, ko ce ga znati? laku noc...
Nisam ja upucen u tu pricu koliko i vi, ocigledno:)
Znam za memoriju, GT ima ddr3 a GS ddr2. Nego pojasni pojam "downclockovan"? Zbog toga sam pomislio.
Mislio sam da im ne ugradjuju identicne procesore a razlicite memorije?
GT ima kvalitetnije primerke GPU-a koje mogu da rade na bar 560Mhz dok GS ima loshije primerke koje rade na 400Mhz.A i hladjenje na GS-u je loshije.
GT ima kvalitetnije primerke GPU-a koje mogu da rade na bar 560Mhz dok GS ima loshije primerke koje rade na 400Mhz.A i hladjenje na GS-u je loshije.
E to, znaci GPU na GS-u ne moze da radi preko 400MHz, nije mi bas toliko potrebno nego cisto da se informisem. Znam da je bilo primera gde je ugradjivan identican GPU pa je moglo da se otkljucava na slabijim.
Nego da li je preporucljivo flash-ovati bios posle ubacivanja 7600GS-a?
Star mi je tri godine. Mozda malo zategne stvari?;)
E to, znaci GPU na GS-u ne moze da radi preko 400MHz, nije mi bas toliko potrebno nego cisto da se informisem. Znam da je bilo primera gde je ugradjivan identican GPU pa je moglo da se otkljucava na slabijim.
Nego da li je preporucljivo flash-ovati bios posle ubacivanja 7600GS-a?
Star mi je tri godine. Mozda malo zategne stvari?;)
Moze da radi preko 400Mhz, mozda do 450Mhz ali ti to niko ne garantuje.
Ne verujem da bi BIOS neshto poboljshao po pitanju graficke, ali nije loshe odraditi flesh BIOS-a.
@NikolaS Evo malo sam gledao po netu i vidim da ladno moze 520 i memorija 900.A video sam i neke nategnute masine pa radi na 540-550.Mada cisto sumljam ako bude moglo da radi na 500 bice odlicno.To je ipak 100mhz povecanja.
Zato što je 7600GS AGP identičan 6600 AGP. Zato mislim da će i 7600GT biti na oko isti kao i 6600GT.Inače, većina Asusovih kartica je plava.Asus-ov PCI-E model koji je bio na testu u SK je referentni model a oni su uvek ružni i zeleni! Evo, spreman sam i da se kladim! :to_care:
Nema tu šta da se otključava! GS-u su samo sniženi radni taktovi, nikakvi quad unit-i nisu isključivani!
Ево нешто генерално о OC-у ових картица за оне који мисле да их купе, а нису баш упућени :)
7600GS вреди клоковати кол'ко год је могуће јер се по тактовима 7600GT лепо види који тактови су потребни G73, 7600GT с друге стране не вреди много силити преко ~600/1500 па чак можда ни тол'ко јер су добици у перформансама веома мали, једноставно већи тактови не могу да помогну и нису потребни чипу те снаге.
Управо зато су варијанте типа 7600GS DDR3 најбоље јер је код њих лако G73 ''нахранити'' бржом меморијом па чак и тактом GPU-а.
Генерално говорећи оно што је већ насвирано не постаје значајно брже даљим насвиравањем.
Ево нешто генерално о OC-у ових картица за оне који мисле да их купе, а нису баш упућени :)
7600GS вреди клоковати кол'ко год је могуће јер се по тактовима 7600GT лепо види који тактови су потребни G73, 7600GT с друге стране не вреди много силити преко ~600/1500 па чак можда ни тол'ко јер су добици у перформансама веома мали, једноставно већи тактови не могу да помогну и нису потребни чипу те снаге.
Управо зато су варијанте типа 7600GS DDR3 најбоље јер је код њих лако G73 ''нахранити'' бржом меморијом па чак и тактом GPU-а.
Генерално говорећи оно што је већ насвирано не постаје значајно брже даљим насвиравањем.
Slažem se sa svime! Ipak, možda se pojavi neka verzija GT-a koja će imati malo nasviraniju memoriju od defaulta i koja će moći da se budži više od regularnih GT-a. Za GPU znamo da ne može mnogo, ali on je manje bitan!
Slažem se sa svime! Ipak, možda se pojavi neka verzija GT-a koja će imati malo nasviraniju memoriju od defaulta i koja će moći da se budži više od regularnih GT-a. Za GPU znamo da ne može mnogo, ali on je manje bitan!
И шта би добио тиме, скупљу картицу која је несразмерно бржа, поента оне моје поруке је била да G73 није потребно много бржа меморија од оне на 7600GT јер да јесте 7600GT би је већ по default-у имала.
Иначе мислим да постоји 7600GT 1.2ns, ал' то је чисто бацање пара.
Слично стање је било и са 6600GT 1.6ns коју ја имам и која није била бржа кол'ко је била скупља.
Овде (http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2812&p=15) се савршено види о чему говорим.
Da, ali za nas koji imamo AGP ovo je (verovatno) poslednja šansa da kupimo grafičku. Što nabudženija, to bolje!:to_care: Od 7800GS sam odustao jer nije toliko brža a mnooogo je skuplja! Ako bi 7600GT imao bržu memoriju, možda bi čak i ta razlika nestala! Opet, čak i sa bržom memorijom, 7600GT nema šanse da košta kao 7800GS!
Da, ali za nas koji imamo AGP ovo je (verovatno) poslednja šansa da kupimo grafičku. Što nabudženija, to bolje!:to_care: Od 7800GS sam odustao jer nije toliko brža a mnooogo je skuplja! Ako bi 7600GT imao bržu memoriju, možda bi čak i ta razlika nestala! Opet, čak i sa bržom memorijom, 7600GT nema šanse da košta kao 7800GS!
Нестала би мало сутра, ал' 7600GT је била исплативији од 7800GS, сада је и биће у будућности :p поготово након најављеног пада цена 7600GT.
Čekaj bre malo! Prvo pričaš kako je ta razlika jako mala a sad bi Нестала мало сутра. Zna se da je 7800GS brži u rez 1600x1200 i preko zbog 256-bitne magistrale, ali ko se još igra u tim rez?! U 1280x1024 ne verujem da ima neke preterane razlike. Možda ako se uključi 16xAA, ali u najzahtevnijim igrama su ionako obe prespore za takva setovanja!
Samo da vas nesto ispravim.7600Gs nema sanse da ide do 600.Razlog je zbog voltaze GPU.Ima taman toliko snage da ide oko 560-570.Medjutim i tada se javljaju artefakti pa sam ja na mojoj morao juce da smanjim klok na 545.A mem ide sve do 1552 dokle je stabilna maximalno.Ovo je bilo malo i da se pohvalim:D :D .
Čekaj bre malo! Prvo pričaš kako je ta razlika jako mala a sad bi . Zna se da je 7800GS brži u rez 1600x1200 i preko zbog 256-bitne magistrale, ali ko se još igra u tim rez?! U 1280x1024 ne verujem da ima neke preterane razlike. Možda ako se uključi 16xAA, ali u najzahtevnijim igrama su ionako obe prespore za takva setovanja!
Нисам ја рекао да је разлика мала, ал' далеко од тога да вреди ~150е више, а коју год мемару да ставиш на 7600GT она не може да буде близу ил' да буде бржа од 7800GS.
Samo da vas nesto ispravim.7600Gs nema sanse da ide do 600.Razlog je zbog voltaze GPU.Ima taman toliko snage da ide oko 560-570.Medjutim i tada se javljaju artefakti pa sam ja na mojoj morao juce da smanjim klok na 545.A mem ide sve do 1552 dokle je stabilna maximalno.Ovo je bilo malo i da se pohvalim:D :D .
А ко је рекао да може дотле, ја сам говорио о 7600GT :)
Мада би уз vmod вероватно ишла без проблема:D
А ко је рекао да може дотле, ја сам говорио о 7600GT :)
Мада би уз vmod вероватно ишла без проблема:D
Sa vmodom ide do 800!!!!!!
Mali info nVidia je promenila logo.Meni se posteno svidja stari vise ali ajde.Pogledajte i ovde (http://www.nvidia.com/page/home.html).
@ PAIN
Meni se ne sviđa ni jedan, ali ko nas pita! Izgleda da je to sad trend. I Intel je promenio svoj logo, sad će i AMD i ATI verovatno.
Ovaj kao novi treba da je nesto moderniji ali meni se vise svidja stari.Trebalo bi da prate tradiciju.Isto sad kad bi promenili Meci znak ehhh.
Čekaj bre malo! Prvo pričaš kako je ta razlika jako mala a sad bi . Zna se da je 7800GS brži u rez 1600x1200 i preko zbog 256-bitne magistrale, ali ko se još igra u tim rez?!ali ko se još igra u tim rez?! U 1280x1024 ne verujem da ima neke preterane razlike. Možda ako se uključi 16xAA, ali u najzahtevnijim igrama su ionako obe prespore za takva setovanja!
Ja... :D Kad god mogu.
Naravno, možeš i 7800 ubrzati, pa da ti ipak neke igre rade OK u ekstremnim rezolucijama... Jedino što je neisplativa, ali trenutno je jedna od najbrzih kartica za AGP, a znas i sam da se excluziva uvek naplaćuje extra... Ako 7600gt za AGP bude oko 230 eur, biće dobro... Inace, napolju su cene za 7900gt (PciEx) da plačeš, npr Albatronka košta 283,99USD, iliti oko 200eur!!! Idealno bi bilo da sad svi možemo preći na PciEx, ali neki od nas su dali grdne pare za komponente, i ne bi sada dobili ni 30% vrednosti koliko smo platili... :(
mad_skillz
20.8.2006, 4:43
Ja... :D Kad god mogu.
Naravno, možeš i 7800 ubrzati, pa da ti ipak neke igre rade OK u ekstremnim rezolucijama... Jedino što je neisplativa, ali trenutno je jedna od najbrzih kartica za AGP, a znas i sam da se excluziva uvek naplaćuje extra... Ako 7600gt za AGP bude oko 230 eur, biće dobro... Inace, napolju su cene za 7900gt (PciEx) da plačeš, npr Albatronka košta 283,99USD, iliti oko 200eur!!! Idealno bi bilo da sad svi možemo preći na PciEx, ali neki od nas su dali grdne pare za komponente, i ne bi sada dobili ni 30% vrednosti koliko smo platili... :(
sreca za one koji imaju krsheve od kompova(ja :D ) , pa kad budu prelazili na pci-e nece da boli uopshte...:)
Dickinson
20.8.2006, 14:19
Hteo bih da vas pitam za savet:Imam ponudu da moj GF6600GT leadtek extreme ddr3 sa kojim sam vrlo zadovoljan zamenim za 7600gs 512mb (Asus) bez doplate.Da li da prihvatim ponudu ili ne?
Taj extreme je valjda ocovan??Zameni, kao prvo 7600gs sa 256 je brza od 6600gt a ova sa 512 bi trebalo da bude jos koji procenat brza.Tako da je ovo odlican deal, uzimaj.
Mr. Garrison
20.8.2006, 15:19
od 512MB neces imati nimalo vajde, ali menjaj kartu odmah. bice ti jos 10-20% brza od tvoje extreme verzije 6600GT, a plus je nova. taj lik sto hoce da se menja se ne razume bas najbolje i to valja iskoristiti...
Dickinson
20.8.2006, 15:25
Hvala na odgovorima, prihvaticu ponudu posluzice mi taj 7600 dok nebudem imao novca za 7900gt.
Mozes da pogledas na ASUS-ovom sajtu.Tamo pise da ces da dobijes 25% ubrzanja sto naravno nije tacno.Od tih 512mb bas i nemas neke vajde samo sto ces mozda malo vece ubrzanje da dobijes u velikim rezolucijama.
Mr. Garrison
20.8.2006, 15:55
koje taj GS ne moze da izvuce...
dobije se 25% u odnosu na 6600GT mozda. u odnosu na obican GS nema sanse...osim ako nije brza memorija, sto cisto sumnjam...
mad_skillz
20.8.2006, 17:24
ne znam koliko je brza ali ima 512mb ddr2 memorije shto joj skroz nepotrebna , i pasivno je hladjena , shto se vidi na slici , tako da na overklok moze da zaboravi , pa chak i da je memorija 1ns....2911
ne znam koliko je brza ali ima 512mb ddr2 memorije shto joj skroz nepotrebna , i pasivno je hladjena , shto se vidi na slici , tako da na overklok moze da zaboravi , pa chak i da je memorija 1ns....2911
Пасивци нису најбољи за OC, ал' далеко од тога да их је немогуће OC-овати.
Најбоље би било да се ради о овом моделу (http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=11191), ал' замена свакако вреди јер је и обична 7600GS бржа од 6600GT.
mad_skillz
20.8.2006, 19:40
i taj dobitak u performansama koje bi dobio pa i nije neshto mnogo osetan kad bi vec preshao na to sa 6600gt , a da je ova karta bolja od 6600gt goes without saying...ali kad vec ne kupuje neka se trejduje i zavrshi posao
osim ako nije brza memorija, sto cisto sumnjam...
Cuo samu da je extra spora memorija.Kazu i da klokovanjem na 670-680 nista nisu postigli.Definitivno je brza od 6600gt ali taman toliko da je zameni.Kao kupovina se ne isplati jer je skuplja a mozda cak i sporija.U 1280 tek se izjednacava sa 256mb i tako navise.Ali sta vredi jer ko ce da se igra u tim rezulucijama na ovoj karti.
pasivno je hladjena , shto se vidi na slici , tako da na overklok moze da zaboravi , pa chak i da je memorija 1ns....
Pa to je xtra! Ne mora da se isprsi za novi 'ladnjak, samo doda neki solidan vent i završio je posao!
Zato što je 7600GS AGP identičan 6600 AGP. Zato mislim da će i 7600GT biti na oko isti kao i 6600GT.Inače, većina Asusovih kartica je plava.Asus-ov PCI-E model koji je bio na testu u SK je referentni model a oni su uvek ružni i zeleni! Evo, spreman sam i da se kladim! :to_care:
Ko kaze da ASUS 7600GT AGP nece biti ref. kartica kao i PCI-E model?
Čekaj bre malo! Prvo pričaš kako je ta razlika jako mala a sad bi . Zna se da je 7800GS brži u rez 1600x1200 i preko zbog 256-bitne magistrale, ali ko se još igra u tim rez?! U 1280x1024 ne verujem da ima neke preterane razlike. Možda ako se uključi 16xAA, ali u najzahtevnijim igrama su ionako obe prespore za takva setovanja!
Sve do 1600x1200 (pa cak i u toj rez.) 7800GS i 7600GT daju skoro u dlaku iste rezultate,negde je 7600 1-2 frejma brzi (npr. u FEAR-u) a negde 7800.Test sam gledao na Techreport-u pa ko 'oce da se uveri nek ode na njihov sajt.
Cuo samu da je extra spora memorija.Kazu i da klokovanjem na 670-680 nista nisu postigli.Definitivno je brza od 6600gt ali taman toliko da je zameni.Kao kupovina se ne isplati jer je skuplja a mozda cak i sporija.U 1280 tek se izjednacava sa 256mb i tako navise.Ali sta vredi jer ko ce da se igra u tim rezulucijama na ovoj karti.
Ако је у питању обичан модел са 512MB, а не TOP који сам навео у линку онда ово није добра замена јер та 7600GS има мемару на 3.0ns.
http://www.asus.com.tw/products4.aspx?modelmenu=2&model=1090&l1=2&l2=6&l3=271-3.0ns
http://www.asus.com.tw/products4.aspx?modelmenu=2&model=1174&l1=2&l2=6&l3=271-2.0ns
Ако је у питању обичан модел са 512MB, а не TOP који сам навео у линку онда ово није добра замена јер та 7600GS има мемару на 3.0ns.
http://www.asus.com.tw/products4.aspx?modelmenu=2&model=1090&l1=2&l2=6&l3=271-3.0ns
http://www.asus.com.tw/products4.aspx?modelmenu=2&model=1174&l1=2&l2=6&l3=271-2.0ns
Na to sam bash i mislio.Ali opet trebalo bi da je brza od 6600gt a mozda i nije:paranoia: ....
Na to sam bash i mislio.Ali opet trebalo bi da je brza od 6600gt a mozda i nije:paranoia: ....
За овај први модел не верујем да је бржи од 6600GT.
Pa onda iz****smo ga:o .Ajde ja cu da potrazim po netu pa cu da javim ako vidim neki uporedni test 512vs256vs 6600gt ili samo ovo prvo i zadnje.
Ko kaze da ASUS 7600GT AGP nece biti ref. kartica kao i PCI-E model?
Jel' ti čitaš ili odgovaraš onako?!:a_bleh: Pa lepo sam objasnio u postu koji si citirao. Ako 7600GS ima identičan PCB kao 6600 zašto bi se onda 7600GT razlikovao od PCB-a 6600GT?! Zašto onda 7600GS nije napravljen po referentnom modelu? Asusu se sigurno više isplati da sam zalemi GPU i memoriju na svoj PCB nego da plaća nekog drugog da odradi isti posao a on samo da lepi nalepnice.
Jel' ti čitaš ili odgovaraš onako?!:a_bleh: Pa lepo sam objasnio u postu koji si citirao. Ako 7600GS ima identičan PCB kao 6600 zašto bi se onda 7600GT razlikovao od PCB-a 6600GT?! Zašto onda 7600GS nije napravljen po referentnom modelu? Asusu se sigurno više isplati da sam zalemi GPU i memoriju na svoj PCB nego da plaća nekog drugog da odradi isti posao a on samo da lepi nalepnice.
ASUS 6600GT PCI-E je bio plav pa je na kraju 7600GT PCI-E ispao zelen.Imash li objashnjenje za ovo?
Referentni nVidiin PCB?
Da, shta s tim?
ASUS 6600GT PCI-E je bio plav pa je na kraju 7600GT PCI-E ispao zelen.Imash li objashnjenje za ovo?
Da, ali ovo je AGP varijanta. PCI-E su svi žurili da što pre "izbace" na tržište pa su naručivali kartice umesto da ih sami prave a AGP neće, jer čekaju nVidinu dozvolu (najverovatnije) ili šta već. Koje drugo objašnjenje postoji zašto GT-a još nigde nema a koristi isti GPU? Te kartice se sigurno već proizvode i pitanje je dana kada će se pojaviti u prodaji. Ista je fora bila sa GS-om, nikave najave a onda jednog dana samo su ga dodali na sajt kao NEW!
Referentni nVidia-in PCB je zelen, a pošto je 7600 serija pin-to-pin kompatibilna sa 6600 serijom, eto ti objašnjenja....
Da, ali ovo je AGP varijanta. PCI-E su svi žurili da što pre "izbace" na tržište pa su naručivali kartice umesto da ih sami prave a AGP neće, jer čekaju nVidinu dozvolu (najverovatnije) ili šta već. Koje drugo objašnjenje postoji zašto GT-a još nigde nema a koristi isti GPU? Te kartice se sigurno već proizvode i pitanje je dana kada će se pojaviti u prodaji. Ista je fora bila sa GS-om, nikave najave a onda jednog dana samo su ga dodali na sajt kao NEW!
GS AGP je koliko znam bio najavljivan i nije bio NEW.
I MSI je zurio da izbaci 7600GT PCI-E pa je izbacio i onaj sa dual slot kulerom, odmah po pojavi 7600GT kartica.Dodushe MSI ima i ref.model koji nije fabricki oc-ovan.Medjutim, prodje 6 meseci od pojave 7600GT kartica a ASUS josh uvek nema neki "svoj" model, kao npr. TOP ili tako neshto.Zashto, pitam li se?
Sve zavisi od toga da li ASUS 'oce da se cima oko 7600GT AGP.Ne vidim da je njihov 6600GT sa plavim PCB-om bio bolji od drugih.
Ne vidim da je njihov 6600GT sa plavim PCB-om bio bolji od drugih.
Nije ni bilo pominjano da li će biti bolji. Uostalom, možemo samo da nagađamo da li će biti plav ili zelen. Nabolje da batalimo. TOP modeli i ostali klokovani modeli drugih proizvođača me ionako ne interesuju. Zašto da plaćam onu što ću ionako sam da uradim. Nikad nisam bio zadovoljan ni fabričkim kulerima, pa makar bili i dual slot. Kad stigne kartica, naći ću već adekvatan 'ladnjak i za GPU i za memoriju. V mod mu ionako ne gine!:to_care:
Mr. Garrison
21.8.2006, 1:05
samo nemoj da preteras. i sta ce ti vmod za 7600GT? nemoj biti divljak :)
Nije ni bilo pominjano da li će biti bolji. Uostalom, možemo samo da nagađamo da li će biti plav ili zelen. Nabolje da batalimo. TOP modeli i ostali klokovani modeli drugih proizvođača me ionako ne interesuju. Zašto da plaćam onu što ću ionako sam da uradim. Nikad nisam bio zadovoljan ni fabričkim kulerima, pa makar bili i dual slot. Kad stigne kartica, naći ću već adekvatan 'ladnjak i za GPU i za memoriju. V mod mu ionako ne gine!:to_care:
Teshko da cesh naci 7600GT+neki dobar kuler a da te ne koshta osetno vishe od MSI dual slot.I na kraju, shta ce ti bolji kuler, meni temp. ne prelazi 50 stepeni u load? Ogranicenja kloka GPU i mem. na mojoj kartici nemaju veze sa toplotom, jer pri kom kloku bi temp. sa sadashnih 50 otishla na preko 80? Mozda pri 1GHz za GPU i 2Ghz za memoriju.
Mr. Garrison
21.8.2006, 1:15
konacno si to shvatio. zato sam ti ja savetovao da ne guras dalje svoj MSI, iako je hladan...
samo nemoj da preteras. i sta ce ti vmod za 7600GT? nemoj biti divljak :)
Nisam divljak!:to_care: Dobiće najbolje hlađenje koje kod nas može da se nađe i imaće temp ispod 50C u load-u (ne pitaj kako, smisliću već nešto kad ga kupim). Uz ovakve uslove rada, očekujem i maximalni učinak!:to_care:
Mr. Garrison
21.8.2006, 1:18
nemoj da kazes posle da te nisam upozorio :)
Nisam divljak!:to_care: Dobiće najbolje hlađenje koje kod nas može da se nađe i imaće temp ispod 50C u load-u (ne pitaj kako, smisliću već nešto kad ga kupim). Uz ovakve uslove rada, očekujem i maximalni učinak!:to_care:
Po toj logici bi moj MSI ishao do 800 Mhz za GPU.Nije bitno da li je GPU na 40,45 ili 50 stepeni , limiti ce mu biti isti.Josh ako ti upadne loshiji primerak GPU-a, mozesh ga hladiti tecnim azotom, nece ti pomoci, samo cesh dzabe baciti pare.
Након што је клокнеш реално гледано шта те брига да л' је 50 ил' 70 степени, GPU издржава и више температуре.
На мојој 6600GT, у овим летњим месецима, на idle GPU је ~70, а на load и преко 80 и картици наравно ништа не фали, треба напоменути да је у питњау пасивац на 550/1250 :D поготово што је G73 израђен у још ситнијем производном процесу.
Mr. Garrison
21.8.2006, 1:44
znaci spustio si mu klokove :p
znaci spustio si mu klokove :p
Чекам да дође зима :D
Значи не разумем ту манију и бригу за температуром, овде говоримо о 70-80 степени који су што се мене тиче сасвим нормални, не говоримо о 90-100 што се некоме дешава што је тек прави разлог за бригу.
Чекам да дође зима :D
Значи не разумем ту манију и бригу за температуром, овде говоримо о 70-80 степени који су што се мене тиче сасвим нормални, не говоримо о 90-100 што се некоме дешава што је тек прави разлог за бригу.
Razumem ja delimicno;), zamisli situaciju da ti se komp nalazi u sobi ne vecoj od 15-tak kvadrata i da duva kao grejalica na 40c napolju:rolleyes: :nov_mad2: :a_whistli ;) Bez klime naravno. Ali zimi zato dobro dodje, tada igrice najbolje rade;)
Razumem ja delimicno;), zamisli situaciju da ti se komp nalazi u sobi ne vecoj od 15-tak kvadrata i da duva kao grejalica na 40c napolju:rolleyes: :nov_mad2: :a_whistli ;) Bez klime naravno. Ali zimi zato dobro dodje, tada igrice najbolje rade;)
Bezveze pricate.Kakvu vam sad prepreku pravi leto, pa ne zivite ****te u Sahari.U kuci nemoguce da vam je vise od 27-28c i to nije nista.Meni bre sve ocovano sto postoji na masini a karta ide u loadu 50c a proc 48c.A jos kad pustim klimu bude mozda 2-3c manje.I svog budjvaog 9550 sam gurao na 460/580 kad je napolju bilo 40c.A kad dodje zima pa opet necete da se smrzavate kuci na 14c nego ce opet da bude 20 i kusur stepeni.Tako da je sva ta prica o ocu u leto bezvezna.
Po toj logici bi moj MSI ishao do 800 Mhz za GPU.Nije bitno da li je GPU na 40,45 ili 50 stepeni , limiti ce mu biti isti.Josh ako ti upadne loshiji primerak GPU-a, mozesh ga hladiti tecnim azotom, nece ti pomoci, samo cesh dzabe baciti pare.
Ima jedan lik furnuo ga na 810/1800:eek: :eek: .
Bezveze pricate.Kakvu vam sad prepreku pravi leto, pa ne zivite ****te u Sahari.U kuci nemoguce da vam je vise od 27-28c i to nije nista.Meni bre sve ocovano sto postoji na masini a karta ide u loadu 50c a proc 48c.A jos kad pustim klimu bude mozda 2-3c manje.I svog budjvaog 9550 sam gurao na 460/580 kad je napolju bilo 40c.A kad dodje zima pa opet necete da se smrzavate kuci na 14c nego ce opet da bude 20 i kusur stepeni.Tako da je sva ta prica o ocu u leto bezvezna.
Ne razumes, ne mislim na komp;) , mislim na sebe i svoje zdravlje. Jeste da komponente sve to izdrze ali ja ne;) Meni posto je kuciste otvoreno i sada sa integrisanom bez klokova racunar podigne temp u sobi za 4-5 stepeni, a zamisli kada jos ubacim graficku i malo klokujem cpu:a_whistli
edit: Recimo da je izmerena temp 34c (sto je bilo juce). E sad, oni mere u parku, u hladu, na 3 metra visine gde inace duva povetarac. A zamisli onaj asfalt, pa zastoji u saobracaju i slicno. Realno je 7-8c visa temp. + par od ne klokovanog kompa i eto ti saune;)
Ima jedan lik furnuo ga na 810/1800:eek: :eek: .
Shto tako pricash kad si iz Krshevca? Svrati u BG kad je napolju 35 stepeni, pa cesh da vidish shta je Sahara.Kad je kod mene u stanu 27-28 ja sam srecan, ali to je retko ovih dana.
Ima raznih likova koji furaju na raznim taktovima ali ja nishta ne verujem (dok ne vidim svojim ocima).
mad_skillz
21.8.2006, 20:17
e moj pain ne znash kakve muke mi ovde muchimo sa klokovanjem u letnje dane...:D
A tako znaci sto juznije to tuznije, ja sam sad kao iz sume..:(
Pa i nije samo u BG-u nepodnosljivo evo prekljuce je u KS-u bilo 38c!!!!!A meni vec dve nedelje 7600gs oc i 3000+@2.4 1.45v.
A tako znaci sto juznije to tuznije, ja sam sad kao iz sume..:(
Pa i nije samo u BG-u nepodnosljivo evo prekljuce je u KS-u bilo 38c!!!!!A meni vec dve nedelje 7600gs oc i 3000+@2.4 1.45v.
Nije u tome fora, problem je u velikoj kolicini betona i asfalta u BG-u.Kad se ugreje po danu, imash utisak da je 50 stepeni.A temp. u BG se meri u shumi na Koshutnjaku gde je temperatura drasticno niza.Josh ako zivish u zgradi na nekom od gornjih spratova eto problema.
Atila:Тема је подељена тако да у Брбљаоници можете расправљати о утицају клима уређаја на здравље до миле воље.
Dickinson
25.8.2006, 14:49
Pozdrav svima
Jos nisam obavio razmenu GF6600gt extereme za GF7600gs zato sto mi je ispala druga kombinacija.Komsija je kupio novu masinu i nije mogao da nadje GF6600gt pa je uzeo Sapphire ati x1600xt 256mb.Posto on hoce Nvidia karticu nudi mi razmenu moj GF6600gt za njegov Ati x1600xt.Pomozite mi koju ponudu da prihvatim?Uglavnom sam imao NV kartice do sada ali mislim da je ovaj ati ipak brzi od mog 6600GT.
Mr. Garrison
25.8.2006, 15:17
u principu isti djavo X1600XT ili 7600GS. dobijas u svakom slucaju.
mad_skillz
25.8.2006, 17:03
Pozdrav svima
Jos nisam obavio razmenu GF6600gt extereme za GF7600gs zato sto mi je ispala druga kombinacija.Komsija je kupio novu masinu i nije mogao da nadje GF6600gt pa je uzeo Sapphire ati x1600xt 256mb.Posto on hoce Nvidia karticu nudi mi razmenu moj GF6600gt za njegov Ati x1600xt.Pomozite mi koju ponudu da prihvatim?Uglavnom sam imao NV kartice do sada ali mislim da je ovaj ati ipak brzi od mog 6600GT.
ako ti nudi bez doplate uzmi taj sapphire..
Pozdrav svima
Ако је без доплате само узимај јер ћеш добити нову картицу која је малчице бржа од 7600GS која је опет бржа од 6600GT.
Dickinson
25.8.2006, 17:29
Da,razmena je bez doplate.
mad_skillz
25.8.2006, 18:02
Da,razmena je bez doplate.
onda uzimaj i ne pitaj
Mr. Garrison
25.8.2006, 19:06
jos nisi uzeo?
Dickinson
25.8.2006, 21:26
Mr.Garisson je u pravu, nisam jos uzeo karticu.Sutra cu to obaviti pa cu vam se javiti.
tom Leadteku ne fali nista. da mogu da ga kupim i da mi treba AGP karta svakako bih ga kupio...Rockeru, ne znam sta ti mislis da ce biti toliko bolje kod npr. Asusa?
Ako ništa drugo-boja! Ona zelena me toliko nervira da je to strašno! :mad: Mada, to je manje važno. Možda i sam Leadtek izbaci neki bolji model s obzirom da je već napravio GS sa DDR3 memorijom. Što ne bi onda malo nabudžio i GT?
Ako ništa drugo-boja! Ona zelena me toliko nervira da je to strašno! :mad: Mada, to je manje važno. Možda i sam Leadtek izbaci neki bolji model s obzirom da je već napravio GS sa DDR3 memorijom. Što ne bi onda malo nabudžio i GT?
GS са DDR3 меморијом има итекако смисла, али GT са меморијом бржом од 1.4ns и нема смисла, и сам знаш да је GT малтене већ фабрички насвиран даљим насвиравањем не добија се много.
Mr. Garrison
30.8.2006, 18:32
kako to mislis fabricki nasviran?
GS са DDR3 меморијом има итекако смисла, али GT са меморијом бржом од 1.4ns и нема смисла, и сам знаш да је GT малтене већ фабрички насвиран даљим насвиравањем не добија се много.
Šta ti to znači? Šta, kao je memorija (ako je kloknuta) brža od proca toliko da on ne može da je isprati? Pa onda lepo klokneš i proc. Šta, ne može mnogo? Pa uradiš volt mod pa će moći! Mislim, kad od klokovanja nije bilo vajde? Možda neće biti spektakularni rezultai (u%) kao što je slučaj sa GS-om, ali će svakako biti znatno bolji!
Mr. Garrison
30.8.2006, 20:08
mozda 10% ubrzanja sa standardnim 7600GT, ako i toliko...naravno ne govorim o vmodu...
mozda 10% ubrzanja sa standardnim 7600GT, ako i toliko...naravno ne govorim o vmodu...
Pa makar i toliko! Mada, ja govorim o V modu..xexe
Хоћу да кажем да није nVidia џабе на моделу из више средње класе (7600GT) ставила мемару на 1.4ns, да је G73 потребна бржа мемара ваљда би је сами ставили, тако да су 7600GT са мемаром на 1.2ns бацање пара, а референтни модел клокуј кол'ко год може неће му шкодити.
http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2812&p=15
. Možda i sam Leadtek izbaci neki bolji model s obzirom da je već napravio GS sa DDR3 memorijom.
Leadtek nema GS sa DDR3 memroijom.A na overclock.netu je bila prica da ce GT i za AGP da se pravi neki extremni model.Valjda sada u pocetku ispituju ali kao i AGP ima skoro isti OC potencijal kao i PCIe varijanta.Mada ne bih ti preporucio da to cekas Rocker, mozda potraje:D .
Leadtek nema GS sa DDR3 memroijom.
Kako nema? Pa neko je pričao da je to best buy trenutno kod nas? Ja nisam nešto obraćao puno pažnje, jer čekam GT, ali mislim da toga ima!
Ne nema, mozda si pomesao sa Gainwardom kojeg jedino kod nas i ima sa DDR3 memorijom.A inace sa DDR3 ima samo Inno3D,Galaxy i Gainward.
DukeofSerbia
30.8.2006, 23:25
Je li to možda ovaj model Gainward-a? http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=58
To jedini model na sajtu Gaiward-a za AGP a da je serija 7600. http://www.gainward.net/products/subcat_val.php
Je li to možda ovaj model Gainward-a? http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=58
To jedini model na sajtu Gaiward-a za AGP a da je serija 7600. http://www.gainward.net/products/subcat_val.php
Ma ne mi smo pricali za PCIe.A AGP ima samo DDR2 memoriju.
O ovome (http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=47) smo pricali.
Ne nema, mozda si pomesao sa Gainwardom kojeg jedino kod nas i ima sa DDR3 memorijom.A inace sa DDR3 ima samo Inno3D,Galaxy i Gainward.
Tačno, pomešao sam sa Gainwardom!
Ma ne mi smo pricali za PCIe.A AGP ima samo DDR2 memoriju.
E, načisto sam prs'o! Bio sam ubeđen da je reč o AGP varijanti!
Koja je kartica bolja za igraonicu.
GT ima 256 memorije, a GS 512, a jeftiniji je.
Nije mi jasno u cemu je fora.:confused:
Jako je vazno da napravim pravi izbor, jer se radi o 10-ak kompova, a razlika u ceni moze mnogo da znaci.
Sobzirom da se po igraonicama obicno vrte 6600GT i 7600Gs bi bio solidan.Ali definitivno ne ovaj sa 512 nego sa 256 posto je brza memorija.Po mojem nekom misljenju 7600Gt je bas mnooogo za igraonu.Kada je na WCGu bila x1600pro, za igraonicu je GS super.
Mean_Machine
3.9.2006, 22:40
X1600pro je malo spori od 7600GS a malo je bolji sa AA. Tu su negde.
A ako pitas sta da uzmes pa potrazi Gainward 7600GS 256DDR3 u startu radi brze od 7600GS 256DDR2 a kosta isto a moze da se overkilluje na 7600GT.
P.S. Moje licno misljenje je da kupis GF7300GT 128DDR3 (nikako DDR2) brza je od obicnog 7600GS a znatno jeftinija.Nekih 90evra samo trenutno je malo ih ima u BG.
X1600pro je malo spori od 7600GS a malo je bolji sa AA. Tu su negde.
A ako pitas sta da uzmes pa potrazi Gainward 7600GS 256DDR3 u startu radi brze od 7600GS 256DDR2 a kosta isto a moze da se overkilluje na 7600GT.
P.S. Moje licno misljenje je da kupis GF7300GT 128DDR3 (nikako DDR2) brza je od obicnog 7600GS a znatno jeftinija.Nekih 90evra samo trenutno je malo ih ima u BG.
x1600pro i 7600GS nisu ni blizu, ako je 6600GT brzi od x1600 a 7600GS (ddr2) jedno 15% od 6600gt.
Suludo je overclockovati masine u igraonici jer podlazu stalnom mucenju.
I ja bih se opredelio za 7300GT DDR3 ali ga u Srbiji trenutno uopste nema.Mozda ima u kojoj manjoj firmi ali na netu gde sam trazio nigde.
Zna li neko gde ima kod nas da se nadje taj 7300gt ddr3 i to Galaxy 7300 GT,evo linka sa testa doticne kartice koja radi na 500/1400 mhz a kosta ispod 100 evra
http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?oliver=0&sid=11157&pop=DoP&form22=+Idi%21+
Rakoh da skoro nigde nema, a Galaxy ces u Srbiji tesko da nadjes.
Molim sve vlasnike ove kartice da ovde okace njihove overclock rezultate kako bi ukazali potencialnim
kupcima i nevernicima kakva je ova karta ustvari!:dedica:
A evo i mojih rezultata:
http://img61.imageshack.us/img61/6562/konacnoxr3.th.jpg (http://img61.imageshack.us/my.php?image=konacnoxr3.jpg)
Mario Pavićević
15.9.2006, 13:28
Vec postoji tema gde se postuju rezultati u test programima,tako da ne vidim zasto bi se za 7600gt otvarao poseban topic.
A i default je 12x9 dok si ti radio u 10x7.Dosta bi ljudi moglo da se zezne kad uporedjuje rezove.
Hehe:to_care: , radio sam pencil mod u sredu ali sam povecao kolokve do samo 575/1620.Ajde mem ali za GPU ocaj, cu da probam sutra jer tada nisam imao nesto vremena zbog skole.Nadam se makar 650/1650.
575 radi ladno u igrama bez artifakta.
Mr. Garrison
22.9.2006, 19:54
ostavi tu karticu na miru dok je ne unistis...
Nadam se makar 650/1650.
Na toliko radi moj MSI 7600GT dual slot.:to_care:
Za sada, ici su josh gore, nadam se bar 670Mhz za GPU.
Ma sticicu te ja samo polako......
Gledam ljudi ladno idu 700/1700.Ja bih bio zadovoljan i sa samo 650/1650.
Mr. Garrison
22.9.2006, 20:19
Na toliko radi moj MSI 7600GT dual slot.:to_care:
Za sada, ici su josh gore, nadam se bar 670Mhz za GPU.
samo ti idi do 670Mhz, pa kad unistis kartu posle ces da places ;)
zbog cega to sve? zbog jednog frejma vise...
Ma sticicu te ja samo polako......
Gledam ljudi ladno idu 700/1700.Ja bih bio zadovoljan i sa samo 650/1650.
A ako ja krenem u pencil mod?:)
Nije bash 'ladno.Teshko idu i preko 600/1600 a kamoli 700/1700.
@Mr.Garisson
Zbog 3500 u 3D 06;) ;) .
@Garson Pogledaj Bench.Svi presli 650 ladno.Kad kazem ladno mislim i da nema grejanja.Laicki gledano obe karte imaju isti potencijal za oc, ne verujem da je moj GPU ista mnogo losiji od tvog.Razlika je samo u def voltazi i clocku.
@Garson Pogledaj Bench.Svi presli 650 ladno.Kad kazem ladno mislim i da nema grejanja.Laicki gledano obe karte imaju isti potencijal za oc, ne verujem da je moj GPU ista mnogo losiji od tvog.Razlika je samo u def voltazi i clocku.
Svi na benchu?To je 10% vlasnika 7600GT u Srbiji.
Moj 7600GT na 650/1650 letos na 35 stepeni nije preshao 61 stepen pri igranju FEAR-a od 2 sata.Znaci temp. nije problem.Ali nije problem u temperaturi pri klokovanju inace bi mogao i na 800Mhz.
Na benchu testirani 7600GT nije mogao preko 580Mhz, a i na mnogim testovima na netu 7600GT ne ide lako preko 600Mhz.
Svi na benchu?To je 10% vlasnika 7600GT u Srbiji.
Moj 7600GT na 650/1650 letos na 35 stepeni nije preshao 61 stepen pri igranju FEAR-a od 2 sata.Znaci temp. nije problem.Ali nije problem u temperaturi pri klokovanju inace bi mogao i na 800Mhz.
Na benchu testirani 7600GT nije mogao preko 580Mhz, a i na mnogim testovima na netu 7600GT ne ide lako preko 600Mhz.
Ma 7600GT je shit:).Ja pricam o 7600GS na 700.
Ne pratis scenu aaa;) .http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=108444
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=926835#post926835
Ma 7600GT je shit.Ja pricam o 7600GS na 700.
Ne pratis scenu aaa;) .http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=108444
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=926835#post926835
Ma da, 7600GS je bolji od GT-a.
Ne mogu da ti sad navodim testove po netu gde 7600GT ne ide tako lako preko 600Mhz.
Ma da, 7600GS je bolji od GT-a.
Ne mogu da ti sad navodim testove po netu gde 7600GT ne ide tako lako preko 600Mhz.
Ma ja pricam sa pencilmodom.Zasto bi inace neko onda uzimao uopste 7600GT pored GS.
Ma ja pricam sa pencilmodom.Zasto bi inace neko onda uzimao uopste 7600GT pored GS.
Ja sam ga uzeo jer je bio dzabe-150e u SAD-u.:)
Ja sam ga uzeo jer je bio dzabe-150e u SAD-u.:)
Pa kazem ti, pogledaj malo ono na benchu.Dakle malo truda i ide GS na preko 700.
Pa kazem ti, pogledaj malo ono na benchu.Dakle malo truda i ide GS na preko 700.
Na koliko onda ide GT? 750?
Na koliko onda ide GT? 750?
Ne shvatas.Nije da ne moze moja 560 zbog GPUa nego zato sto tebi radi GPU na malo visoj voltazi.Kda su na istoj v radice isto.
Ne shvatas.Nije da ne moze moja 560 zbog GPUa nego zato sto tebi radi GPU na malo visoj voltazi.Kda su na istoj v radice isto.
Teoretski ce raditi isto kada je voltaza ista ali se svaki primerak GPU-a razlikuje.E, sad dal' se na 7600GS stavljaju primerci potpuno istog kvaliteta kao i na GT teshko je reci.Mada je cudno da se kartica prodaje kao GS a da moze da ide toliko daleko.'Ajde da radi kao stock GT ali vishe od toga je malo preterano.
Uoci ovo, pazi sta Ivica radi.Post #258.http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=108444&page=11
Sorry sorry, evo brisem odma kontas :)
Uoci ovo, pazi sta Ivica radi.Post #258.http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=108444&page=11
Sorry sorry, evo brisem odma kontas :)
Prvo, kao shto rekoh , malo ljudi ce da radi ovako neshto.Nisam znao da je default gainward hladjenje tako loshe.
Drugo, cudno mi je, na 735/1700 on dobija preko 16000 u 03 a ja cini mi se na 650/1650 oko 13000.Znaci on dobija 25% vishe sa malo vishim klokovima.Znaci, neko tu laze, boost je preveliki.
Prvo, kao shto rekoh , malo ljudi ce da radi ovako neshto.Nisam znao da je default gainward hladjenje tako loshe.
Drugo, cudno mi je, na 735/1700 on dobija preko 16000 u 03 a ja cini mi se na 650/1650 oko 13000.Znaci on dobija 25% vishe sa malo vishim klokovima.Znaci, neko tu laze, boost je preveliki.
Negde sam vec pomenuo da je hladjenje malo bucnije, tj. malo vise.Temp ne zalazi vise od 48c.To je daleko od loseg, meni sa clockom je ovoliko a verovatno sa njihovim clockom zbog vmoda ide do oko 55-60.Ja sa 450/1550 imam 2700 a sa 560 imam 3200 u 06.Tih 85/50 nije bezazleno a i nemamo pojma kakav je ostatak konfe.Ja mislim da je kod Ivice 805D na 3.5.Pa otud i tih 3000 razlike.
Nije bezazleno ali bash 3000 poena, mnogo je.
Zaboravljate da performanse zavise i od proca i memorije a ne samo od grafičke?!:a_whistli
Zaboravljate da performanse zavise i od proca i memorije a ne samo od grafičke?!:a_whistli
Ne zaboravljam.Ja sam rezultate svoje kartice poredio sa istom karticom ali na FX-60 mashini i rezultati su se razlikovali ni manje ni vishe nego 1%.
Ne zaboravljam.Ja sam rezultate svoje kartice poredio sa istom karticom ali na FX-60 mashini i rezultati su se razlikovali ni manje ni vishe nego 1%.
A da li su obe bile isto klokovane? Uostalom, taj lik koji navodi rezultate je klokovao svoj 805 na 3.5GHz. Ne znam koju memoriju ima i u kojoj količini. Čiji je Win "svežiji i čistiji"? Koji build 3D marka ima? Vidim pominje se '03 a poznato je da je on imao malo "tweakovane" rezultate bez patchova. Zato kartice (za najtačnije rezultate) treba testirati na istoj mašini sa istim Win-om i koristiti isti drajver.
A da li su obe bile isto klokovane? Uostalom, taj lik koji navodi rezultate je klokovao svoj 805 na 3.5GHz. Ne znam koju memoriju ima i u kojoj količini. Čiji je Win "svežiji i čistiji"? Koji build 3D marka ima? Vidim pominje se '03 a poznato je da je on imao malo "tweakovane" rezultate bez patchova. Zato kartice (za najtačnije rezultate) treba testirati na istoj mašini sa istim Win-om i koristiti isti drajver.
Da,isti klok, a mashina sa FX-60 (svakako brzi od klokovanog D805) je bila neka perverzija.Zato i kazem da su mi rezultati sumnjivi.
Da,isti klok, a mashina sa FX-60 (svakako brzi od klokovanog D805) je bila neka perverzija.Zato i kazem da su mi rezultati sumnjivi.
Pa i meni na kutiji od 6600 piše 4000 i nešto u '03 a ja imam daleko više bez klokovane kartice (sa klokovanom oko 7000). Mora da je do ostatka mašine + verzije drajvera + Win-a + gremlina!:to_care: Ne verujem ja u rez. ako testovi nisu rađeni pod istim uslovima!
Pa i meni na kutiji od 6600 piše 4000 i nešto u '03 a ja imam daleko više bez klokovane kartice (sa klokovanom oko 7000). Mora da je do ostatka mašine + verzije drajvera + Win-a + gremlina!:to_care: Ne verujem ja u rez. ako testovi nisu rađeni pod istim uslovima!
Pazi, meni su rezultati u skladu sa rezultatima 7600GT kartica (cak i malo bolji:) ).'Ocesh da kazesh da je nama svima losh Win a da samo lik sa bencha ima OK Win?:confused:
'Ocesh da kazesh da je nama svima losh Win a da samo lik sa bencha ima OK Win?:confused:
Ne,ne,ne...Možda je verzija (build) 3D Mark-a u pitanju, možda verzija drajvera, možda memorija i na kraju možda mu je i Win "čistiji". Ovo što kažem se odnosi na PAIN-ov slučaj, jer je kod njega tako drastična razlika. Ne znam šta je ostatak mašine ni kod njega ni kod tog lika sa bench-a. Ne verujem da je razlika samo zbog razlike u kloku grafičke!
Ne,ne,ne...Možda je verzija (build) 3D Mark-a u pitanju, možda verzija drajvera, možda memorija i na kraju možda mu je i Win "čistiji". Ovo što kažem se odnosi na PAIN-ov slučaj, jer je kod njega tako drastična razlika. Ne znam šta je ostatak mašine ni kod njega ni kod tog lika sa bench-a. Ne verujem da je razlika samo zbog razlike u kloku grafičke!
Cekaj, mislish da ljudi koji testiraju hardver na netu ne znaju koju verziju drajvera treba da instaliraju, i da im Win nije cist?Njima je Win cist k'o suza, jer ga koriste samo za test hardvera.A uz FX-60 je bilo 2GB RAM-a.
Cekaj, mislish da ljudi koji testiraju hardver na netu ne znaju koju verziju drajvera treba da instaliraju, i da im Win nije cist?Njima je Win cist k'o suza, jer ga koriste samo za test hardvera.A uz FX-60 je bilo 2GB RAM-a.
A jesam li lepo rekao da govorim o PAIN-ovom slučaju?:a_whistli Njegova konfiguracija nije ista (kao ni Win, za drajvere ne znam) kao tog lika sa bench-a. Zbog toga se i rezultati razlikuju.
A jesam li lepo rekao da govorim o PAIN-ovom slučaju?:a_whistli Njegova konfiguracija nije ista (kao ni Win, za drajvere ne znam) kao tog lika sa bench-a. Zbog toga se i rezultati razlikuju.
A ja sam rekao da taj lik sa bencha dobija 25% bolje rezultate od mene a kartica mu ima plafon 10% vishi klok za GPU.
Bash si otishao da:icon_stud
Cisto radi infa, 805 na 3.5 ima dosta veci CPU score od FX-57 a ne znam kakva je situacija sa FX-60, mada sigurno nije mnogo drugacije.I da se ne radi o slucajnosti govore ostali ljudi koji su na Gainwardu GSu presli 16000.Postoje za sve to potvrde.Ima ceo tred na Benchu Bliss Sesion pa gledajte tamo malo.
@ Garson Cista potvrda da GS ddr3 nije nista losiji od GTa je da su neki nemci stigli sa vmodom i vodom 760/1800.Mada samo za slikanje a za ostalo 740/1750.
EDIT:Neko je bio rekao da 7600 vuce memorija sto nije tacno, makar ja.Ja od mem dobijam ubrznaje ali dosta manje nego budzenjem GPUa.Vise bi mi znaci odgovaralo 545/1000 nego 450/1500.Kada sam rekao 3500 u 3D Marku znaj te da sam se salio jer je to nemoguce(mozda neki dc proc, jer ovaj ne prati masinu).Dakle ja sam zaboo sa 3272 i nema dalje do nekog ozbiljnog pencilmoda.Hteo ja juce nego drug me isplai i ne da mi ono za merenje v.Ja celo jutro bio happy zbog toga pa jos kloknem proc NA 2980 ali samo za divljenje.Nece ni da da slika jer kad pretisnem SAVE ono sve prsne.Moze 2.93 ladno, testirano sa convertom 1 DVD i igranje Condemneda.Otisao ja OFFTopic ali morao sam da se pohvalim .
C@ Garson Cista potvrda da GS ddr3 nije nista losiji od GTa je da su neki nemci stigli sa vmodom i vodom 760/1800.Mada samo za slikanje a za ostalo 740/1750.
ma koji nemci bre :) :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=927446&postcount=258
i to na vazduhu :) inace to je skor 7900gt-a (3d mark 2005) na defaultu na istoj masini
licno sam video taj test i tu karticu i niko nista ne laze
Cisto radi infa, 805 na 3.5 ima dosta veci CPU score od FX-57 a ne znam kakva je situacija sa FX-60, mada sigurno nije mnogo drugacije.I da se ne radi o slucajnosti govore ostali ljudi koji su na Gainwardu GSu presli 16000.Postoje za sve to potvrde.Ima ceo tred na Benchu Bliss Sesion pa gledajte tamo malo.
@ Garson Cista potvrda da GS ddr3 nije nista losiji od GTa je da su neki nemci stigli sa vmodom i vodom 760/1800.Mada samo za slikanje a za ostalo 740/1750.
Yeah, right, D805 jaci od FX-60.805 ima veci CPU skor od FX-57 jer je ovaj single core.
Ko je pricao o tome da je GS DDR3 loshiji od GT-a?
licno sam video taj test i tu karticu i niko nista ne laze
Ako je tebi taj boost realan, u redu. 25% vece performanse sa 10% vecim klokom, to nije logicno.
Yeah, right, D805 jaci od FX-60.805 ima veci CPU skor od FX-57 jer je ovaj single core.
Ko je pricao o tome da je GS DDR3 loshiji od GT-a?
Ako je tebi taj boost realan, u redu. 25% vece performanse sa 10% vecim klokom, to nije logicno.
Pa evoga i ivke76 ima valjda Gs, i on je valjda isao na taj bliss sesion.Pa ko kaze da skor treba das bude srazmeran performansaa.Ja sa 50% ocovanim procom ne dobijam i toliko bolje rezove vec dosta manje.
Mr. Garrison
25.9.2006, 22:03
Ivke ima klokovani 7900GT...
`Bem li ga.Tacno on is`o na Bliss Sesion da bi uporedili valjda sa 7900GT, ako me ne vara secanje.
2 x 7600gs bliss ddr3 u sli-ju (i to na modovanoj lan party ultra) prey 1600x1200 sve max 4xaa 16xaf zakucan frame rate na 63 (to jest zakucan na max u engine-u) ali i bez tog podatka gainward bliss 7600gs ddr3 je za oko 130e koliko trenutno kosta ultra kupovina pogotovo ako se uzme grafitna olovka i unimer u ruke :D nemodovani 7600gt nema tu sta da trazi a uz to je i skuplji
2 x 7600gs bliss ddr3 u sli-ju (i to na modovanoj lan party ultra) prey 1600x1200 sve max 4xaa 16xaf zakucan frame rate na 63 (to jest zakucan na max u engine-u) ali i bez tog podatka gainward bliss 7600gs ddr3 je za oko 130e koliko trenutno kosta ultra kupovina pogotovo ako se uzme grafitna olovka i unimer u ruke :D nemodovani 7600gt nema tu sta da trazi a uz to je i skuplji
EAT THIS DUAL SLOT MSI.
Mr. Garrison
25.9.2006, 23:01
ljudi, sta ste se naprimali. taj famozni Gainward je dobar za ljude koji klokuju karte (njih nema bas puno) i jos bolji za modere koji skrabaju olovkama (njih je jos manje). za obicnog korisnika, koji niti klokuje niti moduje, ta karta i nije nesto isplativa. za 30e vise ima default 7600GT koji je bolja kupovina.
ljudi, sta ste se naprimali. taj famozni Gainward je dobar za ljude koji klokuju karte (njih nema bas puno) i jos bolji za modere koji skrabaju olovkama (njih je jos manje). za obicnog korisnika, koji niti klokuje niti moduje, ta karta i nije nesto isplativa. za 30e vise ima default 7600GT koji je bolja kupovina.
hehe u sustini si u pravu ali malo "igranja" grafitnom olovkom i unimerom ovu karticu stavljaju rame uz rame sa 7900gt-om na defaultu sto je za ulozenih 130e itekako isplativ rizik koga skoro pa i nema to jest nema nikakvog lemljenja i sl. sto je mnogo opasnije.a sto se klokovanja/modovanja tice imam jedno prosto pitanje za tebe:koliko ljudi znas koji na pr. venice 3000+ i sempron 2500/2800+ drze na 1.8 to jest 1.4/1.6ghz?klokovanje je poodavno prestalo da bude rizican posao dovoljno je napajanje srednjeg kvaliteta (lc na primer) i nema brige sve ostale komponente ce same ugasiti masinu ako se pretera sa oc-om recimo i dodje do pregrevanja.pa ljudi,na ge force serijama 6 i 7 throttle temp je 125c ej bre 125c :eek: meni licno asus 6800gt je zbog prljavog kulera poceo da pokazuje artifakte tek na 116c:n_klanja: ocistio kuler i radila je (i dan danas radi) ko sat oc-ovana 24/7.znam sta je u srbiji kocnica nema se para i to razumem ali kocnica nikako ne treba da bude recimo sprzena komponenta vidjena na nekom stranom forumu koju je neki baja spalio jer je hteo da obara svetske rekorde i slicno.ovako informises se na net-u i rokaj slobodno ako se plasis spusti 10% od na net-u dokazanih rezultata i mirna backa
ah da @garisson
da imas x800gto2 ne bi je kao modovao u xt/pe?
Mr. Garrison
25.9.2006, 23:47
ne bih. samo bi joj otkljucao jos jedan quad pipe, ali je ne bi flesovao. ako ne moze da se moduje bez flesovanja, ne bi je ni kupovao.
a za to sto sa malo olovke 7600GS moze do rezultata 7900GT: vidi ja imam drugara koji izadje u klub uvece, pokupi dve ribe i napravi grupnjak. nadam se da razumes poentu ;)
He, ja sam ga platio 150e kad ga ovde nije ni bilo, a po pojavi je bio 210e.:cool:
EAT THIS DUAL SLOT MSI.
Shta bi tek bilo kad bih ja modovao MSI 7600GT.:a_whistli
A shto se tice toga da je modovani 7600GS DDR3 brz kao 7900GT, mozda u 3D Mark 03.Inace 2x7600GT SLI su brzi kao 7900GT a jedan modovani 7600GS tu nema shta da trazi.
ne bih. samo bi joj otkljucao jos jedan quad pipe, ali je ne bi flesovao. ako ne moze da se moduje bez flesovanja, ne bi je ni kupovao.
a za to sto sa malo olovke 7600GS moze do rezultata 7900GT: vidi ja imam drugara koji izadje u klub uvece, pokupi dve ribe i napravi grupnjak. nadam se da razumes poentu ;)
hehe kapiram poentu (svaka cast drugaru:D ) ali opet moram da se vratim na glavnu stvar a to je da ne razumem zasto ljudi imaju strah od malo jaceg oc-a/mod-a pa ljudi sve se to testira u bolesnim uslovima pre nego sto se uopste pusti u prodaju.oc/mod stvarno nije vise bauk a to sto ces mozda skratiti zivotni vek cipa sa 20 na 10 godina i nije neki minus.ko da ces 10 godina furati neku komponentu a da je ne promenis
He, ja sam ga platio 150e kad ga ovde nije ni bilo, a po pojavi je bio 210e.:cool: Shta bi tek bilo kad bih ja modovao MSI 7600GT.:a_whistli
uh pa to sto si je toliko platio je zestoki razlog da je modujes pogotovo sto doticna ima stvarno dobro hladjenje (znaci ne bi mozda trebao da ulazes u zlmana i sl.) a razlog vise je i sto ako si je tada toliko platio od garancije nemas nista posto je kapiram doneta iz inostranstva
A shto se tice toga da je modovani 7600GS DDR3 brz kao 7900GT, mozda u 3D Mark 03.Inace 2x7600GT SLI su brzi kao 7900GT a jedan modovani 7600GS tu nema shta da trazi.
2x7600gs ddr3 u sli-ju (oc ne mod) su brze i od modovane 7900gt (video svojim ocima:D ) to jest imaju stabilniji framerate i skoro uvek veci min fps od 7900gt tako da su 2 modovane 7600gt brze i od toga sigurno ali zato ces za mesec-dva imati 7900gs za 180e x 2 i za 360e veeeeeoma brz sli sistem koji ce se klati i sa gx2 karticom
2x7600gs ddr3 u sli-ju (oc ne mod) su brze i od modovane 7900gt (video svojim ocima:D ) to jest imaju stabilniji framerate i skoro uvek veci min fps od 7900gt tako da su 2 modovane 7600gt brze i od toga sigurno ali zato ces za mesec-dva imati 7900gs za 180e x 2 i za 360e veeeeeoma brz sli sistem koji ce se klati i sa gx2 karticom
Po (mnogim) testovima koje sam video su tu negde sa default 7900GT.Za stabilnost frejmrejta ne znam, ali sa zestoko klokovanim 7900GT (600/1600 ili vishe) teshko da mogu da se nose.
Mr. Garrison
26.9.2006, 2:46
zasto ljudi imaju strah od jaceg moda/kloka? zato sto zive u u Srbiji i ****li su se da zarade za neku malo bolju karticu i ne bi da je uniste i posle gledaju u pasulj hoce li je primiti nazad i dati novu.
Garson, tim pre sto nema nikakvu garanciju (tacnije ima americku), ne bi trebalo da se igra sa kartom, koliko god ju je platio. ja njegovu kartu ne bi dignuo ni za 1Mhz preko 650/1600Mhz. nema potrebe. za par frejmova da se zrtvuje (za sada) brza karta...
btw. licno, ne verujem da su karte testirane vmodom i divljackim klokom. da jesu to bi bilo zagarantovano i garancija bi to pokrivala, ali to nije slucaj. ovako imas D.O.T. koji ti garantuje klok od 10% i nista preko toga. sve ostalo je na tvoju odgovornost...
zasto ljudi imaju strah od jaceg moda/kloka? zato sto zive u u Srbiji i ****li su se da zarade za neku malo bolju karticu i ne bi da je uniste i posle gledaju u pasulj hoce li je primiti nazad i dati novu.
naravno o tome sam i pricao samo nije bas tako crno to jest lupam recimo procenat riknutih modovanih (umereno modovanih ne wr mod) kartica je itekako manji od procenta hard diskova/dvd-rw/ploca itd koje riknjavaju nekad i nedelju dana nakon isteka garancije a nisu dirani/budzeni meni su recimo riknula dva maxtora oba mesec dana po isteku garancije a oc-ovani asus 6800gt se bre grejao do 116c i artifaktovao pa ugasio nije riknuo o tome pricam
Garson, tim pre sto nema nikakvu garanciju (tacnije ima americku), ne bi trebalo da se igra sa kartom, koliko god ju je platio. ja njegovu kartu ne bi dignuo ni za 1Mhz preko 650/1600Mhz. nema potrebe. za par frejmova da se zrtvuje (za sada) brza karta...
pa nije samo par frejmova u pitanju ali ok kapiram ja tebe skroz ali probaj i ti mene da skapiras:)
btw. licno, ne verujem da su karte testirane vmodom i divljackim klokom. da jesu to bi bilo zagarantovano i garancija bi to pokrivala, ali to nije slucaj.
kako nisu testirane?a sta je evga signature series?core fabricki dignut na 1.4v xfx,palit itd...naravno da je testirano
ovako imas D.O.T. koji ti garantuje klok od 10% i nista preko toga. sve ostalo je na tvoju odgovornost...
svakako ali je i dalje core slowdown treshold 125c sto znaci da je testirana da izdrzi tu temperaturu sigurno a ti samo pogledaj sta je sigurnije:da dizes g. karticu koja ce se usporiti/ugasiti kad joj temperatura dodje do 125c ili dizati venice/sempron na 2.7+ghz a doticni bi umrli vec na 80-90 stepeni.poenta je da ni proc ni graficka nece riknuti bas tek tako (sami ce se ugasiti ako udju u kriticnu zonu) zato u zadnje vreme imas fabricki budzene kartice mnogo vise nego ranije.kvalitetnije komponente,savrseniji proizvodni proces itd... su za mene bar dovoljna garancija da ako nvidija kaze da ce da uspori/ugasi na 125c ja mogu da joj verujem
ali sa zestoko klokovanim 7900GT (600/1600 ili vishe) teshko da mogu da se nose.
mogu,mogu veruj mi :D
Mogu, al' u 3D Marku koji je cista nula shto se objektivnosti tice.;)
mogu i u igrama imaju veci min fps i tecniji frame rate to jest cak i u situacijama kada fps padne ispod 30 to izgleda nekako tecno ne secne nego jednostavno uspori ako me razumes sta hocu da kazem
mogu i u igrama imaju veci min fps i tecniji frame rate to jest cak i u situacijama kada fps padne ispod 30 to izgleda nekako tecno ne secne nego jednostavno uspori ako me razumes sta hocu da kazem
suma sumarum:2x7600gs bliss ddr3 u sli-ju rade bolje od nasvirane/modovane 7900gt mada po ceni su (za sada) tu negde (260-270e) ali 2x7600gs ima prednost a to je lakse ih je prodati i procentualno ce im manje pasti cena nego recimo 7900gt-u kome sada posle izlaska 7900gs/7950gt sledi zestok pad cene :mad:
Bas i oko ovoga 2xGS vs 2xGT vs 7900GT bilo na overclock.netu.Na kraju se ispostavilo(lik pravi test) da i GS i GT su bolje drzali framerate tj. sa najmanje na najvisu rez framerate se smanjio za 10-15% a na 7900GT taj procenat je dooosta visi.Ne kazem da je 7900 shit, naravno mnogo je bolja karta od obe.Pazite u ovom slucaju i nije toliko skupo uzeti SLi kad se poredi sa 7900GT.Npr. 2x7600GS=260e i neka SLI ploca 130e ispada oko 400e a za iste te pare 7900GT=290e i ploca oko 100e i dolazimo do iste racunice.
Mr. Garrison
26.9.2006, 17:07
naravno o tome sam i pricao samo nije bas tako crno to jest lupam recimo procenat riknutih modovanih (umereno modovanih ne wr mod) kartica je itekako manji od procenta hard diskova/dvd-rw/ploca itd koje riknjavaju nekad i nedelju dana nakon isteka garancije a nisu dirani/budzeni meni su recimo riknula dva maxtora oba mesec dana po isteku garancije a oc-ovani asus 6800gt se bre grejao do 116c i artifaktovao pa ugasio nije riknuo o tome pricam
pa nije samo par frejmova u pitanju ali ok kapiram ja tebe skroz ali probaj i ti mene da skapiras:)
kako nisu testirane?a sta je evga signature series?core fabricki dignut na 1.4v xfx,palit itd...naravno da je testirano
svakako ali je i dalje core slowdown treshold 125c sto znaci da je testirana da izdrzi tu temperaturu sigurno a ti samo pogledaj sta je sigurnije:da dizes g. karticu koja ce se usporiti/ugasiti kad joj temperatura dodje do 125c ili dizati venice/sempron na 2.7+ghz a doticni bi umrli vec na 80-90 stepeni.poenta je da ni proc ni graficka nece riknuti bas tek tako (sami ce se ugasiti ako udju u kriticnu zonu) zato u zadnje vreme imas fabricki budzene kartice mnogo vise nego ranije.kvalitetnije komponente,savrseniji proizvodni proces itd... su za mene bar dovoljna garancija da ako nvidija kaze da ce da uspori/ugasi na 125c ja mogu da joj verujem
ne znam koji je procenac riknutih kartica i hardova van garancije, ali to ne znaci nista. ako silujes parce hardvera postoji dobra sansa da ce riknuti. tako je onom liku riknula ta GS posto je preterao, pa je posle jeo **** da li ce mu dati novu ili ne.
sto se mene tice razlika izmedju 650/1600Mhz i 700/1700Mhz sa tom 7600GT je par frejmova, mozda plafon 5%, ako i toliko. sto se mene tice to nije vredno rizika, posto je karta vec sada ozbiljno klokovana. kad zastari karta ni tih 5% joj nece pomoci, a sad dok radi posao tih 5% joj nije neophodno. to je moje razmisljanje.
sto se tice tih posebnih modela, kao sto je potpisani eVGA, to je druga stvar. ovaj GS nema takvu garanciju, niti je testiran na takve uslove eksploatacije...ali dobro...
da se razumemo, razumem ja tvoju potrebu da izvuces iz karte i poslednji frejm po cenu rizika da unistis kartu (koliki god on bio). sa druge strane, meni je dovoljno da je solidno kloknem, bez zelje da rusim svetske rekorde i sl.
pozdrav
sto se mene tice razlika izmedju 650/1600Mhz i 700/1700Mhz sa tom 7600GT je par frejmova, mozda plafon 5%, ako i toliko. sto se mene tice to nije vredno rizika, posto je karta vec sada ozbiljno klokovana. kad zastari karta ni tih 5% joj nece pomoci, a sad dok radi posao tih 5% joj nije neophodno. to je moje razmisljanje.
To i ja kazem, ali njih dvojica tvrde da je moguce da je kartica na 700/1700Mhz brza od one na 650/1600Mhz 25%.:confused:
Mr. Garrison
26.9.2006, 23:32
malo sutra...
malo sutra...
I takav modovani 7600GS DDR3 je brz kao default 7900GT.Opet malo sutra.;)
I takav modovani 7600GS DDR3 je brz kao default 7900GT.Opet malo sutra.;)
po 3d mark skoru da po igrama verovatno ne ali postaje brzi mnooooogo od defaulta a bogami brzi malo manje od mnoooooogo od 7600gt-a cinjenica i tacka :)
inace vas dvojica ste vrh likovi (nhf btw) jedan amd fan koji kupuje karticu vec pola godine i uporno brani nesto sto je dokazano sporije od neceg drugog koje opet fanaticno brani ovaj drugi i misli da ako je povoljno kupio middle range karticu da ne moze da bude sporija od jos jeftinije middle range kartice hehe pa zato sam ja i pisao sve ono sto sam pisao ranije (secate se sigurno dugacki postovi o tome da ako se hoces dobro igrati moras stalno raditi upgrade kartice) evo ponovo se to potvrdilo:7600gt se ne isplati zbog 7600gs bliss-a isto kao sto se i 7900gt ne isplati zbog 7900gs-a i isto sto se x1900gt ne isplati zbog x1900xt 256mb itd...i tako u krug i doveka valjda vam je jasno :)
po 3d mark skoru da po igrama verovatno ne ali postaje brzi mnooooogo od defaulta a bogami brzi malo manje od mnoooooogo od 7600gt-a cinjenica i tacka :)
inace vas dvojica ste vrh likovi (nhf btw) jedan amd fan koji kupuje karticu vec pola godine i uporno brani nesto sto je dokazano sporije od neceg drugog koje opet fanaticno brani ovaj drugi i misli da ako je povoljno kupio middle range karticu da ne moze da bude sporija od jos jeftinije middle range kartice hehe pa zato sam ja i pisao sve ono sto sam pisao ranije (secate se sigurno dugacki postovi o tome da ako se hoces dobro igrati moras stalno raditi upgrade kartice) evo ponovo se to potvrdilo:7600gt se ne isplati zbog 7600gs bliss-a isto kao sto se i 7900gt ne isplati zbog 7900gs-a i isto sto se x1900gt ne isplati zbog x1900xt 256mb itd...i tako u krug i doveka valjda vam je jasno :)
He,he.10% veci klokovi i 25% vece performanse.Cela matematika pade u vodu.
Rekoh, karticu sam kupio pre skoro 6 meseci kad Bliss nije ni postojao, a i da jeste ne bih ga uzeo jer sam jeftino platio svoju karticu.Bliss je sada 130e a ja sam karticu platio 150e pre 6 meseci shto je samo 20e razlike.Ako cemo tako mogao bih i ja da modujem karticu. Ona bez moda radi na 650/1650, preko (josh) nisam ni probao, pa verovatno sa modom moze lagano preko 735/1700.
Mr. Garrison
27.9.2006, 1:09
nemojte se pogadjati sa Mhz-ima, nije ovo pijaca.
@ivke:
kakve veze ima sto kupujem karticu pola godine? inace, uvek sam znao da cu 99% kupiti kartu krajem godine, a onda su se pojavljivale interesantne ponude u medjuvremenu, pa tako samo sto nisam kupio X1800XT i zeznuo bih se, jer cu za dosta manje para imati uskoro podjednako brzu karticu, koja i manje trosi...a objektivno u medjuvremenu mi nije ni trebala jaca kartica od X800GTO jer nisam igrao neke zahtevne igre. da mi je bila frka svakako bih kupio X1800XT, pa makar bacio pare na novo napajanje.
sve ono sto si pricao je naravno jasno. ja cu uskoro kupiti karticu i sa njom svakako necu moci da pikam Crysis u 12x10 na max. detaljima. sve ja to znam...
btw. nisam AMD fan i ne branim nista sto je sporije.
@Garson Ajde da se ukljucim u pricu posta sam bio dosta odsutan.Kao prvo nikad nisam rekao da se 10% klokom dobija 25% perfromansi vise.Svakako, ne znam da li si primetio da na ovim G73 kartama brzina najvise zavisi od GPUa, a ne od Mem kako neki su tvrdili.Mozda se tih 50mhz cini bedna u odnosu na 400mhz kloka memorije ali dosta je vece ubrzanje teranjem GPUa nego mem.
@Mr.Garison Ehhh da je samo 5% za tih 50.Ja sa 450 i 500 teram sasvim drugacija podesavanja u NFS:MW.
@Garson Ajde da se ukljucim u pricu posta sam bio dosta odsutan.Kao prvo nikad nisam rekao da se 10% klokom dobija 25% perfromansi vise.Svakako, ne znam da li si primetio da na ovim G73 kartama brzina najvise zavisi od GPUa, a ne od Mem kako neki su tvrdili.Mozda se tih 50mhz cini bedna u odnosu na 400mhz kloka memorije ali dosta je vece ubrzanje teranjem GPUa nego mem.
Kao prvo, hvala na nepotrebnim informacijama koje vec znam.;)
Nisam ni rekao da si ti rekao da je 25% vishe performansi ali tako rezultati u 3D Marku 03 govore.A vec sam rekao da 3D Mark nema veze sa zivotom.
Nikad nisam tvrdio da se sa vecim klokom memorije vishe dobija.Uvek sam tvdrio da je takt GPU-a bitniji i to vazi za gotovo sve kartice.
I na kraju, 10% veci takt GPU-a moze da u teoriji donese linearan rast performansi tj. plafon 10% a nikako 25%.
Ma nema na cemu, reko da te podsetim:D ;) .
Ne kazem da si ti rekao da mem vaznije nego tako se pricalo ali ajde.Niko ovde nije ni pominjao 7600GSmod=7900GT.Mislim i debil bi zakljucio.Ovde je cilj price bio samo da je 7600GS podjednako dobar kao i 7600GT(sto se tice oc).I da vam kazem jos nesto na nekom forumu(msi ili asus)bilo je receno da GS nema skart GPU vec je 100% isparavan nego je samo downclockovan,druga mem i manje voltaze.Zbog toga je jeftiniji i zbog drugog PCB a neki proizvodjaci imaju isti PCB za GS kao i za GT.
Mr. Garrison
29.9.2006, 18:56
@Bol:
ne valja ti ta karta :) ja sa X800GTO teram MW sve na max, samo AA na pola :)
(AF na max.) imam oko 30fps u proseku. znaci, na granici sam :)
Nisi ti rekao da je 7600GS mod=7900GT ali Ivke jeste.Evo:
hehe u sustini si u pravu ali malo "igranja" grafitnom olovkom i unimerom ovu karticu stavljaju rame uz rame sa 7900gt-om na defaultu sto je za ulozenih 130e itekako isplativ rizik koga skoro pa i nema to jest nema nikakvog lemljenja i sl. sto je mnogo opasnije.
@ Garisson Ali ja teram to u 50 a sa klokom imam 65+:D .Za mene nije ispod 50 igrivo:D .I meni sve na max 4xAA, AF , sve....Salim se, sa takvim podesavanjima kloknuta ide oko 45-55fpsa.
@Garson Ivke valjda zna bio je tamo.Bem li ga ne verujem da je bas rame uz rame ali bi trebalo da je ovo izmedju 10-20% brza.
E el ste provalili, nema vise 7600GS DDR3 na Gainwardovom oficijalnom sajtu.Videli ljudi koju frku napravili pa je povukli:D :D .Sad ima samo neka njesra sa 2.8ns.
@Garson Ivke valjda zna bio je tamo.Bem li ga ne verujem da je bas rame uz rame ali bi trebalo da je ovo izmedju 10-20% brza.
Ja znam da 7600GS mod na 735Mhz nije ni blizu 7900GT sem mozda u 3D Marku.
Pa i ja kazem to.Kakve veze imaju mhzi kad ova ima vise pajpova.
Pa i ja kazem to.Kakve veze imaju mhzi kad ova ima vise pajpova.
Pa da, pajpovi, i 256 bita memorijska magistrala.Samo shugavi 3D Mark i to budjava verzija 03 moze da pokaze da je 7600GS mod blizu 7900GT.
E el ste provalili, nema vise 7600GS DDR3 na Gainwardovom oficijalnom sajtu.Videli ljudi koju frku napravili pa je povukli:D :D .Sad ima samo neka njesra sa 2.8ns.
pa razlog je ocigledan:) rasprodata je ko alva
Pa da, pajpovi, i 256 bita memorijska magistrala.Samo shugavi 3D Mark i to budjava verzija 03 moze da pokaze da je 7600GS mod blizu 7900GT.
pa ja sam i rekao u 3d marku inace i proizvodjaci g. kartica kad "reklamiraju" svoje proizvode odmah u prvi plan stave skor 3d mark-a tako da je doticni program itekako referentan i za kraj pomiri se s tim tako modovana brza je od tvoje kartice bar 20-25% sigurno potpisujem :) ne znam ni ja kako ali tako je isto kao sto i ludacki klokovane 7300gt sa ddr3 mem. u sli-ju tuku 7900gt 560/1700 skoro svuda sem u 3d mark-u 2005 znaci imaju stabilniji/veci min fps a ajd tu sad izracunaj razliku u pajpovima i magistralu :)
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=909855&postcount=1
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=911494&postcount=27
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=914044&postcount=51
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=915063&postcount=63
znaci javio se covek sa oc-ovanom 7900gt i priznao da 2x7300gt radi bolje od njegove karte mogao bi i ti konacno da priznas da zestoko modovani i oc-ovani gs radi 20-25% brze od tvog gt-a ;)
mad_skillz
29.9.2006, 21:53
a u srbiji inache svi imaju para da izvode te gluposti i modove naravno s'mogucnoshcu da ne krene nishta naopako, jer naravno svaki mesec mogu sebi da kupe 2 komada 7300GT , neka ja cu se zadovoljiti da kupim 7900GS i da je klokujem koliko mi treba , a slobodno neka se prijavljuju likovi da imaju 10k+ skor u 3D Mark-u 05 sa sli 6600GT hladjene technim azotom , mene to ne dotiche uopshte , chak i to ludachko klokovanje ima svoje granice...
pa razlog je ocigledan:) rasprodata je ko alva
pa ja sam i rekao u 3d marku inace i proizvodjaci g. kartica kad "reklamiraju" svoje proizvode odmah u prvi plan stave skor 3d mark-a tako da je doticni program itekako referentan i za kraj pomiri se s tim tako modovana brza je od tvoje kartice bar 20-25% sigurno potpisujem :) ne znam ni ja kako ali tako je isto kao sto i ludacki klokovane 7300gt sa ddr3 mem. u sli-ju tuku 7900gt 560/1700 skoro svuda sem u 3d mark-u 2005 znaci imaju stabilniji/veci min fps a ajd tu sad izracunaj razliku u pajpovima i magistralu :)
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=909855&postcount=1
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=911494&postcount=27
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=914044&postcount=51
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=915063&postcount=63
znaci javio se covek sa oc-ovanom 7900gt i priznao da 2x7300gt radi bolje od njegove karte mogao bi i ti konacno da priznas da zestoko modovani i oc-ovani gs radi 20-25% brze od tvog gt-a ;)
Ha, ha, 25%.Najlakshe je reci :"Radi , ali ne znam kako."
Ti bi trebao da priznash da se klokom maksimalno moze dobiti linearno povecanje performansi, znaci 10% veci klok-10% vece performanse.A 25%, to je smeshno.
Ovo da je 2x7300GT brzi od 7900GT nije smeshno nego je teatralno.Kako ispade 2 kartice u SLI-ju ne rade dva puta brze od jedne nego 3-4 puta.
Pa el si provalio koliko su klokovane, a kao takve su negde blizu 7600GT.Dakle 2x7300 je verujem brze od 7900GT.Taj DDR3 7300 je mnogo lud, pazi samo klokove od 730/1900!!!!!To je mnoogo vise od defaulta, pa samim tim i treba da se ocekuje barem 30-40% ubrzanja od ovog oca.
@mad To nije nista ludacki, ja posteno ne volim azot ili takve stavri ali ovo je veoma lako.Naravno procitas malo po netu i mozes da radis.Gde ces lakse nego s olovkom.Ne znam kako ti nameravs da klokujes GSa ali video sam na netu da se i on opasno kolkuje(doduse vmod).
Pa el si provalio koliko su klokovane, a kao takve su negde blizu 7600GT.Dakle 2x7300 je verujem brze od 7900GT.Taj DDR3 7300 je mnogo lud, pazi samo klokove od 730/1900!!!!!To je mnoogo vise od defaulta, pa samim tim i treba da se ocekuje barem 30-40% ubrzanja od ovog oca.
Ja tamo videh 600/1600 shto je dosta sporije od 7600GT.A i 2x7600GT je u rangu default 7900GT eventualno malo brze.
Pogledaj najnoviji tred.To su stigli na najnovijem BlissSesionu.Znaci karta je katastrofa, memorija bez ikakvog haldjenja je stigla ovoliko.Nema veze to, a i samo da ti kazem da sam video test da su dve 7600GS u porseku 5% sporije od 7900GT.Kako li onda ide 7600GT u SLI ne znam.Samo jesam siguran da dve 7300GTmod biju 7900GT.
Pogledaj najnoviji tred.To su stigli na najnovijem BlissSesionu.Znaci karta je katastrofa, memorija bez ikakvog haldjenja je stigla ovoliko.Nema veze to, a i samo da ti kazem da sam video test da su dve 7600GS u porseku 5% sporije od 7900GT.Kako li onda ide 7600GT u SLI ne znam.Samo jesam siguran da dve 7300GTmod biju 7900GT.
Ja videh da je 7600GT SLI plafon 10% brzi od 7900GT.Svi pominju mod 7300GT i 7600GS kartica.A mod 7900GT?
Ja videh da je 7600GT SLI plafon 10% brzi od 7900GT.Svi pominju mod 7300GT i 7600GS kartica.A mod 7900GT?
Ne drzi me za rec ali mislim da je Ivketova na testu bila malo klokovana.Naravno da moze i 7900 da ide dosta sa klokom ali to nije fazon.Meni je bzvz da teras kartu od 300e nego uzmi nesto dzabaka pa ga furaj. itkodje ja sam video da 7600GT SLi ide i do 20% brze od 7900Gt.Ocigledno smo gledali druge tetsove.
Zipovano zbog velicine.Pogledaj ovde, 2x7600Gt tacno izmedju GT i GTX.A negde stize i GTX.
Whatever.
I 7900GT je gre'ota ne overklokovati ako kupish default 7900GT.Vecina radi opushteno na 550Mhz bez ikakvih pencil modova.
Pa naravno, ko to ne bi uradio.Nego videh ja eVga 7900GT valjda KO ili CO izdanje ovde u Srbiji za 300e.Cinimi se malo je to, svakako bih uzeo nju bez obzira i da je CO jer samo bih da imam eVga.Koliko su bile 7900Gt i 1800xt kada si ti uzimao kartu??
Pa naravno, ko to ne bi uradio.Nego videh ja eVga 7900GT valjda KO ili CO izdanje ovde u Srbiji za 300e.Cinimi se malo je to, svakako bih uzeo nju bez obzira i da je CO jer samo bih da imam eVga.Koliko su bile 7900Gt i 1800xt kada si ti uzimao kartu??
Ja sam mogao da uzmem i eVGA 7600GT 600/1600 ali kartica je bila po izgledu referentni 7600GT pa sam uzeo MSI 7600GT dual slot.
7900GT je bio oko 280$ i vishe a X1800XT 256MB je bio veoma povoljan oko 250$.Hteo sam njega ali nisam imao dodatnih 70$.:(
Posle par meseci cena mu je spala prvo na 240$ pa na kraju na 200$.:( :(
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.