Prikaži potpunu verziju : memorija
nighthawk
22.2.2006, 23:51
Imam SMART memoriju od 256 MB, ploca je ASUS P4S8X-X, procesor Celeron 2.4 GHz. Kada testiram memoriju programom MemTest greske se javljaju na svakih minut-dva, a nekad i cesce. Vrlo cesto mi se javlja plavi ekran, obicno kada se ucitava neka igra. Da li je problem samo u memoriji i kako mogu da vidim da li je ploca ispravna? Da li postoji neki program za testiranje northbridga?
Tu definitivno nešto ne valja, moraćeš da testiraš neku drugu memoriju, možda nisi dobro podesio bios, a možda samo memorija nije lepo utaknuta:confused:
Probaj testiraš memoriju sa programom Gold memory ( http://www.goldmemory.cz/gm668.zip ) A jel ti memorija ranije lepo radila?
mitrovskiigi
23.2.2006, 20:33
Evo sta ces da uradis:
Upadni u Bios i loaduj Default vrednosti, posle toga pusti memtest pa ako prodje preterao si ga s overklokovanjem. Ako ne prodje uzmi od nekog druga memoriju pa je testiraj na tvom racunaru i obrnuto tvoju memoriju na njegovom racunaru.
Postoji velika verovatnoca da memorija i ploca jednostavno nisu kompatibilne. Ako je test na njegovom kompu Ok tvoja memorija je OK a ako njegova memorija na tvom kompu nije OK onda trazi drugog krivca - plocu ili eventualno procesor (previse si ga overklokovao i sl).
nighthawk
23.2.2006, 22:19
Memorija je lepo utaknuta, to sam proveravao nekoliko puta, svi kontakti su cisti, bios mi je trenutno podesen na default, a ranije sam dizao frekvenciju FSB-a na 101 (100 default) jer mi je tako kompjuter stabilnije radio!? To je bilo kada je napon mreze uvek bio 225-230V, a sada kada je napon nizi 210-215 V morao sam da vratim na default. Da li bi se isplatilo da uzmem Transcend memoriju, cuo sam da ima dozivotnu garanciju?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.