PDA

Prikaži potpunu verziju : memorija

nighthawk
22.2.2006, 23:51
Imam SMART memoriju od 256 MB, ploca je ASUS P4S8X-X, procesor Celeron 2.4 GHz. Kada testiram memoriju programom MemTest greske se javljaju na svakih minut-dva, a nekad i cesce. Vrlo cesto mi se javlja plavi ekran, obicno kada se ucitava neka igra. Da li je problem samo u memoriji i kako mogu da vidim da li je ploca ispravna? Da li postoji neki program za testiranje northbridga?

Oliver
23.2.2006, 1:33
Tu definitivno nešto ne valja, moraćeš da testiraš neku drugu memoriju, možda nisi dobro podesio bios, a možda samo memorija nije lepo utaknuta:confused:

Hard2geT
23.2.2006, 9:33
Probaj testiraš memoriju sa programom Gold memory ( http://www.goldmemory.cz/gm668.zip ) A jel ti memorija ranije lepo radila?

mitrovskiigi
23.2.2006, 20:33
Evo sta ces da uradis:
Upadni u Bios i loaduj Default vrednosti, posle toga pusti memtest pa ako prodje preterao si ga s overklokovanjem. Ako ne prodje uzmi od nekog druga memoriju pa je testiraj na tvom racunaru i obrnuto tvoju memoriju na njegovom racunaru.
Postoji velika verovatnoca da memorija i ploca jednostavno nisu kompatibilne. Ako je test na njegovom kompu Ok tvoja memorija je OK a ako njegova memorija na tvom kompu nije OK onda trazi drugog krivca - plocu ili eventualno procesor (previse si ga overklokovao i sl).

nighthawk
23.2.2006, 22:19
Memorija je lepo utaknuta, to sam proveravao nekoliko puta, svi kontakti su cisti, bios mi je trenutno podesen na default, a ranije sam dizao frekvenciju FSB-a na 101 (100 default) jer mi je tako kompjuter stabilnije radio!? To je bilo kada je napon mreze uvek bio 225-230V, a sada kada je napon nizi 210-215 V morao sam da vratim na default. Da li bi se isplatilo da uzmem Transcend memoriju, cuo sam da ima dozivotnu garanciju?