PDA

Prikaži potpunu verziju : Cvet KOMPJUTERA


Oggy
10.11.2005, 2:19
Pa kada se sekcija foruma vec ovako zove, ko od clanova pamti izlazenje ove rubrike? Tj. kojih od tekstova iz te rubrike su vam se najvise dopali i nasmejali vas?

Trenutno mi na pamet padaju 2 teme:

Prva je igra sa vise zavrsetaka, u kojoj kao mladi igrac morate plasirati svoju low-budget igru na trziste, svi klinci iz kraja su se na nju nalozili, a vama se uopste ne svidja narocito. Ja sam zavrsio uceci masinac/asembler kao lud, dok nisam potpuno poludeo dok mi je u ocima pisalo Game Over :) Pored toga, jedan od zavrsetaka je i dolazak Svarcenegera na vasa vrata koga ste unajmili za igru, koji je potpuno nezadovoljan vasim odabirom zanra: simulacija pljuvanja na prepone :D. I kada stignete skoro do kraja, postoji opasnost da vas ubiju lopovi koji pljackaju radnju u kojoj vi kupujete Amigu... zaista teska prica za uspesan zavrsetak, iako pise da je dovoljno logicno razmisljati :)

Druga prica je vezana za otkrivanje galaksije koju nastanjuju igraci. Svaki je evoluirao za odredjenu vrstu igara, pa tako mozemo procitati o fizionomiji, nacinu zivota i razmnozavanja igraca arkada, simulacija letenja, i avanturiste. Mnogo dobrih stosova, poput opstanka, prepuno odlicnih ideja, ali zbog prilozenih slika mislim da je prevod iz nekog drugog casopisa?

I ah, da, setio sam se. Kako je rubrika Poke Cake dobila svoje ime. Haha, tu sam se bukvalno valjao po podu. "Poke poke s grozdjicama, ljesnjakom i rizom" :D

offtopic: secam se i kada su prvi put opisivane RIFTS rpg igre, koliko sam se ja tada nalozio na te stvari. Odmah sam poceo sa realizacijom svoje igre, naravno, nikada nisam stigao da je zavrsim..

bobi
12.11.2005, 15:08
Cvet kompjutera je bio remek delo, i mislim da bi trebalo da ga vrate.

Secas se studenta V?

Trenutno mi na pamet padaju 2 price.

Prva je u kojoj se budi, uzima sa police najnoviju igru, i krene da je instalira na '95.
Nakon uspesne instalacije, kompjuter trazi da se restaruje, nasta se lik samo prezrivo nasmesi i u stilu:"Jok ti ces mi kazes", posegnu za shut down-om.
Nakon restarta, igra naravno nije radila.
Da ne duzim... pokusava da podesi igru svim mogucim nacinima, dok na kraju sa besom ne nasrnu na kuciste, i da nije bilo njegovog druga, ostao bi bez kompjutera.
Sta da radim, ovako kad ja ispricam deluje jadno, ali prica u originalu je stvarno fenomenalna.

Drugi tekst je bio o razbijanju tadasnje vrlo mocne masine (mislim da je bio I na 166mhz).
Hteli da vide koliko je racunar "Jak", pa uzeli ovi iz SK-a, mashinu od sponzora i poceli da je razbijaju, sto sam ja kao Amigista sa odusevljenjem citao (stvarno je bio u pravu jedan moj drug kada je rekao da su Amigasi poput sekte).

Ah da, tu je i tekst o kompjuterskim bleferima, mozda najbolji tekst u SK-u koji sam citao ikada.Ne bih da smaram nikog, ali bi bilo lepo da ponovo objave taj tekst, makar da ga prikazu ovde na forumu.

Eto, sad dok pisem nesto razmisljam...
Bilo bi mozda lepo da na sajtu prikazu sve tekstove cveta kompjutera.
Ili jos bolje, da ovde na forumu otvore stranicu u kojoj bi citaoci mogli da pisu i da glasaju za najbolje tekstove, koji bi izasli u sledecem broju SK-a.

Razmislite...

Oggy
14.11.2005, 3:52
Ne mogu ovako da se setim svih tih tekstova, mnoge verovatno nisam ni citao. Evo jos nekih starijih koji mi padaju na pamet:

Amiga i sedam kompjutercica - amiga je kraljica, patuljci su ostali racunari, a valjda je PC zla vestica... :)

Na lepom plavom Dunavu... Nesto o profesoru na casu koji proziva klinca, a ovaj mu odgovara pozivajuci se na muziku iz Elite-a.

O nekom hakeru sa nekim turbo programom za ucitavanje... dosta kratko, ne secam se bas dobro poente niti sam je razumeo :(

Ma ima jos. Sto ti kazes, tesko je prepricati takve tekstove. Mislim da ne bi bilo lose prekucati vecinu tekstova Cveta Kompjutera i okaciti kao topic.. Pitanje je ko bi i da li bi to mogao da uradi...

voodoo_
14.11.2005, 14:56
Mogu da skeniram Cvetove iz nekoliko matorih SK-ova pa da okačim...

bobi
15.11.2005, 22:01
Mogu da skeniram Cvetove iz nekoliko matorih SK-ova pa da okačim...

Stvarno bi i mogao...
...Postovao bi to

sirNemanjapro
16.11.2005, 1:00
Ja bih ti to rado hostovao na svojim serverima. :)

VojaM
16.11.2005, 13:25
Ja bih ti to rado hostovao na svojim serverima. :)
Pripazi na odredbe o kopirajtu, ne odnosi se to samo na tekstove iz SK nego i na bilo šta što bi eventualno skenirao ili prepisao od nekud.

U konkretnom slučaju, ne bi smeo da objavljuješ bilo šta iz bilo kog broja SK na sajtu, osim ako dobiješ pismenu dozvolu od SK-a. U dogovoru sa SK-om preciziraju se uslovi pod kojim eventualno nešto možeš da objaviš.

Podrazumeva se da uvek na vidnom mestu i jasno napišeš odakle si nešto preuzeo.

Što se tiče SK-a, adresa sa dogovor je adresa redakcije (pogledaj link "Kontaktirajte nas" u dnu svake stranice foruma)

Highlander
16.11.2005, 15:06
Pa onda vi objavite nesto! Mogle bi da prodju Pedjine slike, tekstovi... ma sve!
:]

sirNemanjapro
16.11.2005, 18:20
More da se nosite u Paracin!

Sta vise Vi pa Vi!:mad:

Osvestite se! Zivite u Srbiji! Ako mi padne cef imam da uzmem sve brojeve da iskeniram i zakacim na net! Pa me tuzite!:mad:

Zaista ste poceli da %$^*te. Naravno da bih stavio copyright, zasto bih ja radio na Vasu stetu??? Mnogo ste... Uf...

Marko_L
16.11.2005, 19:35
Osvestite se! Zivite u Srbiji! Ako mi padne cef imam da uzmem sve brojeve da iskeniram i zakacim na net! Pa me tuzite!
Pa nema potrebe da te tuže, dovoljno je da prijave krađu, a policija je dužna da reaguje.
Zaista ste poceli da %$^*te. Naravno da bih stavio copyright, zasto bih ja radio na Vasu stetu??? Mnogo ste... Uf...
Nije dovoljno da staviš copyright, moraš da imaš pismenu dozvolu.Uostalom, čovek ti nije rekao da ne možeš da dobiješ dozvolu, već da se javiš redakciji radi dogovora, što znači da bi je verovatno dobio.Mada, posle ovakvog tvog nastupa, ja ti je ne bih dao pa da si još toliki.

VojaM
16.11.2005, 20:00
More da se nosite u Paracin!

Sta vise Vi pa Vi!:mad:

Osvestite se! Zivite u Srbiji! Ako mi padne cef imam da uzmem sve brojeve da iskeniram i zakacim na net! Pa me tuzite!:mad:

Zaista ste poceli da %$^*te. Naravno da bih stavio copyright, zasto bih ja radio na Vasu stetu??? Mnogo ste... Uf...
Takva su pravila igre.

Rekoh ti već, možeš da radiš (pišeš, ponašaš se) kulturno, po pravilima i sve će biti u redu.

A možeš da se buniš ko Grk u 'apsu, svađaš, bogoradiš, jadaš i demonstriraš pravedni gnev, ali to će na kraju biti na tvoju štetu.

Cambiel
25.11.2005, 18:46
I sta bi.. gde su ti cvetovi...

Ja se secam i onog sa drzacem za kafu, i kad je liku nestalo boje na monitoru ("E NEMA VISE ZUTE ! NESTALO! DOBICEMO SUTRA!)...

hi hi hi...

Sve sama remek-dela...

VRATITE NAM CVET!

sirNemanjapro
25.11.2005, 20:33
Marko_L
srecom od tebe necu ni traziti :p

Uostalom ako neko procita ceo post videce da ja nikada nisam zeleti da naudim SK i uopste ne znaci da ih ne bih zvao da vide gotovu stvar.:eek:
Ako im se ne bi svidelo ili ako bi trebao copyright onda... skinuo bih, verovatno.

Marko_L ne pitaj se u ime SK. Hvala.

Marko_L
25.11.2005, 21:04
Uostalom ako neko procita ceo post videce da ja nikada nisam zeleti da naudim SK
Ako neko pročitati ceo post, taj misliti ti Tarzan.

Patton
25.11.2005, 21:12
Ja se secam nekog texta o igracima... igraci simulacija, igraci avantura, igraci pucacina... totalno blesavo :) Dalje secam se texta "Blefom u kompjuterski svet" koji je isao u pet brojeva zaredom. Valjda je bio i neki text o instaliranju "Battle Isle"-a, pa je i to stavljeno u CK. Opsti smor od kako nema te rubrike :o

bobi
27.11.2005, 22:04
Opsti smor od kako nema te rubrike :o

A Administratori se i dalje ne izjasnjavaju povodom toga da li ce vratiti Cvet.

Aj' bre vratite ga...

Pozdrav...

Sasa
28.11.2005, 0:07
Napisi dobar duhovit tekst i bice objavljen, nikakav problem ;).

Harvester
28.11.2005, 1:50
Najbolje od onoga čega se sjećam je instaliranje Battle Isle 3 ("V. je izvršio i ovo naređenje, pri tom se glasno zapitavši da li on treba da izvršava naređenja računara ili obrnuto...") i onaj staaaaari Petrovićev tekst sa Blagom Kesundžane.

sirNemanjapro
28.11.2005, 2:39
Ja bih ti to rado hostovao na svojim serverima.
Ako neko pročitati ceo post, taj misliti ti Tarzan.
Marko_L molim te da :cool: OK?
Nemoj se hvaliti svojom logikom.

Marko_L
28.11.2005, 3:13
Zezam se bre malo :) Šta si odma na kraj srca :D

Oggy
28.11.2005, 3:14
Jeste, zaboravio sam na onaj tekst kada se instalira Battle Isle, ili sta vec bese... zar to nije bio bas opis? Ne secam se :o

Harvester
29.11.2005, 2:11
Ne, bila je baš rubrika Cvet kompjutera. Viktor je trebalo da opiše tu igru, ali zbog "problemčića" navedenih u tekstu, to je uradio neko drugi. Čini mi se da se opis igre nalazi odmah uz Viktorov tekst :)

bofi
4.12.2005, 15:39
Cvet kompjutera je stvarno bio zakon.
Ja se sećam kada lik zove i kaže slomio mi se držač za kafu na mom kompjuteru i sedela sam za mašinom šila sam - tj. kada riba misli da po mišu treba da se gazi. U svakom slučaju trebalo bi da se vrati rubrika cvet kompjutera.

skynet
19.1.2006, 23:55
Evo i mog prvog teksta na ovom forumu :icon_lol:

Bilo bi lepo kad bi te tekstove reprintovali, ili jos bolje, postavili na sajt, pa da mozemo da ih citamo i da se podsetimo starih dana.

Pozdrav svima...

Oggy
20.1.2006, 6:14
Pa bilo bi dobro vratiti tu rubriku, ali ona ne bi mogla biti stalna jer zavisi od inspiracije autora... u principu ona i dalje postoji, samo sto se jako retko pojavljuje. Nju je na neki nacin zamenila Kuzmina rubrika i njemu stvarno svaka cast za toliki serijal tekstova koji retko zvuce kao da su pisani na silu. Pored toga, Iznogud u starom Gameru je bila fenomenalna rubrika slicnog stila.

skynet
20.1.2006, 16:25
Kad si vec pomenuo Kuzmu, stvarno, svaka mu cast. Pogotovu za tekst iz broja 1/2006. Inace, da se vratim na temu. Mislim da za sada nema potrebe vracati rubriku sa nekim novim tekstovima. Kuzmini tekstovi na neki nacin zamenjuju tu rubriku, ali bi bilo dobro, kada bi reprintovali stare tekstove iz "Cveta kompjutera". Ako vec nema prostora u SK-u, onda bi barem redakcija SK-a mogla da se smiluje i da te stare tekstove postavi na sajt.

bobi
20.1.2006, 17:01
Ako vec nema prostora u SK-u, onda bi barem redakcija SK-a mogla da se smiluje i da te stare tekstove postavi na sajt.

Vec smo pominjali i to, ali ocigledno je da ih mrzi... doduse i mene mrzi da napravim arhivu reklama i dzinlova na poslu, pa kad bi nam riknuo hard ne znam sta bi radio... :)

urbazon
4.2.2006, 2:26
Meni je najupecatljivija bila ona prica "otishao si, sarmu probao nisi!" :)
Ah, da, i ona sa Isusom i simulacijom zivota! :))
Mada, iskreno, iako sam imao jako veliki 'apetit' za Cvetom kompjutera, nisam znao da ima toliko prica! Dajte, ljudi, objavite te price negde, sta je to, par stotina kilobajta! :))

forsaken
20.3.2006, 0:04
Taj tekst o tipovima igrača nije njihovo autorsko delo, preuzeli su ga čini mi se iz amiga play-a (što je i pisalo na kraju teksta). :confused:

Nego, meni je najdraži bio cvet iz sveta igara 4 u kome su na duhovit način opisali celu redakciju ("...kada svetlost redakcijskih neonki padne pod određenim uglom, dolazi do refleksije od proćelavog temena simpatičnog bradonje, Vojislav Mihajlović težak je kadar našeg lista..."). Pozdrav Vojo :dedica:

Bilo je dobrih i sa operatorom diferenicjala, prodavcima zeka itd.
Stvarno bi bila dobra ideja da se neki od njih ponovo objave na SK prezentaciji.

Obi-wan
21.5.2006, 4:02
mislim da je rubrika bila i bice neprevazidjena i posto sam dovoljno mator mogu da kazem i da sam se nazalost (na srecu) i nagledao slicnih gluposti
BTW jel i rubrika ROM I RAM spadala u ovo ili jok ???:confused:

ezenkiel
27.7.2006, 11:45
Ali, opis Battle Isle-a .....

" ....... uspio je da nabode opciju "Begin Battle" /ili nešto slično, zaboravio sam/. Usledila je bitka čiju žestinu inače miroljubivi WIndows nije mogao da podnese, te je ekspresno izletio u DOS. ....."

Neuro
30.7.2006, 3:41
Aman ljudi, nekad bilo, sad se pominjalo. Radio ne radio, svira ti radio. Od Vardara pa do Triglava... Nekada davno kada su skoro svi bili bezbrižni, kada maltene nije bilo ozbiljne konkurencije, bilo je i volje i prostora za ovakve stvari. Sada je gola egzistencija u pitanju - koga u redakciji bole uhvo za želje veterana. Bitno je da se izađe u susret željama aktuelnih konzumenata, da se što više firmi oglasi, da remitenda bude što manja... Kapitalizam, bre! Otuda i članovi redakcije kao Kuzmanović imaju ulogu plemenskog vrača - odražavaju bledi duh prošlosti. Niti je, niti će ikada više biti kao pre. Što se pre pomirite sa tim, biće manje bolno...

Teva
30.7.2006, 11:47
Ahm sve to stoji ali jel citas ti neki drugi casopis o Kompjuterima osim SK-a?
Ocigledno ne....
Mozda ih kupis ali ih ne procitas...
Poenta je u tome sto svaki od tih casopisa sadrzi Smesnu Stranu tj. neku stranu sa smesnim situacijama ili stamparskim greskama uzmimo PC Press zadnja strana.....
Dakle hocu da kazem da bi trebalo malo da se unese vedrosti u SK,da ne bude puki profesionalizam,da bude nesto smesno,vedro.....
Otkad nema CK-a tu je bio Qzma i neki opis neke xtra glupe igra(jos uvek se secam Cmelikovog opisa igre Soldner ".....igra ostavlja gorak ukus u ustima,kao da ste pojeli hamburger od lude krave....")ali otkad je izasao WoW qzma je zarobljen u svet warcrafta i kada proviri u real world krene da pljuje po Telekom-u eventualno odvali nesto smesno,a tamo gde je trebalo da bude opis neke uzasno lose igre sada su reklame.....

Ok razumem ja marketing i te gluposti ali SK je poceo polako da gubi "dusu" zbog toga...Gubi stari smek zbog koga su mnoge generaije pocelel da ga citaju i koje su zahvaljujuci njemu i dalje ostale uz SK.....

Neuro
30.7.2006, 12:40
@ Teva
Naravno da pratim razne časopise, tamo negde od sredine osamdesetih, ali izgleda da me nisi baš najbolje razumeo. U prethodnom postu sam bio blago ironično-sarkastičan, te sam rekao isto što i ti samo malo drugačije upakovano...

mvasic
17.8.2006, 14:57
Malo kasna reakcija, ali...

Ovo je forum casopisa "Svet Kompjutera". Znaci ako bi urednici casopisa (koji su aktivni na forumu) postovali tekstove iz ranijih brojeva, to ne bi bila piraterija.

Molba za doticne urednike: postujte nam stare Cvetove kompjutera, odnosno omogucite nekome da to uradi. Lepo bi bilo i da napravite post sa Pedjinim karikaturama.

Vecinu Cvetova (najbolje) je pisao Nenad Vasovic, koji je i dalje u casopisu.

Simke
17.8.2006, 18:53
Malo kasna reakcija, ali...

Ovo je forum casopisa "Svet Kompjutera". Znaci ako bi urednici casopisa (koji su aktivni na forumu) postovali tekstove iz ranijih brojeva, to ne bi bila piraterija.

Molba za doticne urednike: postujte nam stare Cvetove kompjutera, odnosno omogucite nekome da to uradi. Lepo bi bilo i da napravite post sa Pedjinim karikaturama.

Vecinu Cvetova (najbolje) je pisao Nenad Vasovic, koji je i dalje u casopisu.

prepoznao sam kod tebe jednu osobinu, kao da si počeo da čitaš otpozadi...
često imam naviku kada uzmem neki časopis da prvo prelistam nekoliko zadnjih strana...
ali potom ipak krenem iz početka.

dakle, pošto je o svemu ovom već pisano i postoje teme tamo negde na početku foruma u prvim sobama, preporučujem ti da počneš da listaš od početka...

možda sam mogao da ti postavim linkove ali da ti ne kvarim zadovoljstvo pronalaženja... snaći ćeš se već.

kligero
21.8.2006, 12:34
jedno lepo jutro u mom dvoristu na zlatiboru uz SK...:)

SirDuck
11.3.2007, 1:35
Ovo sam malocas video :D
6640
:rofl:

Oggy
11.3.2007, 1:43
i jel se ta poruka onda racuna ili ne :D

[Imzadi]
1.4.2007, 17:14
i jel se ta poruka onda racuna ili ne :D

Ne :)

Zato što se ne računa broj poruka u brbljaonici... Zamisli koliki bi broj poruka imali članovi koji redovno dopunjuju teme kao što su vicevi, koji superheroj leži u vama itd. :) I to je odlična fora, podržavam ;)

SirDuck
1.4.2007, 18:48
Au bre, pa ja pola poruka ostavih tamo :D
Vidim ja nesto sporo raste brojka ispod nicka :), nisam znao za to.

Ocelot
17.4.2007, 0:54
Da je WW2 bio RTS, izgledao bi ovako:

http://www.strategypage.com/humor/articles/military_jokes_20057151.asp

hacker_aca
25.4.2007, 20:16
Testiranje svoje podsvesti! Na meni je stavrno delovalo. :)

Podsvjest (http://www.hurikani.com/sale/podsvjest.HTM)

SirDuck
25.4.2007, 22:16
Testiranje svoje podsvesti! Na meni je stavrno delovalo. :)

Podsvjest (http://www.hurikani.com/sale/podsvjest.HTM)

Hmm, nisam znao da sam tolko opsednut :paranoia: :D

Ocelot
26.4.2007, 19:28
I smešno i žalosno u isto vreme.

http://img77.imageshack.us/img77/6272/wowmountqu5.th.jpg (http://img77.imageshack.us/my.php?image=wowmountqu5.jpg)

Dio37
26.4.2007, 19:30
I smešno i žalosno u isto vreme.



Sve je dobro sto se dobro svrsi. :kreza:

CENTROPEN
14.5.2007, 12:07
Dali mene pamćenje vara ili je negde pre 90-tih u S.K. postojala rubrika "crni biseri"::icon_scra ?Nešto kao objavljivanje najstrašnijih pisama čitalaca?...Baš ću da proverim kad budem spremao podrum...:)

genius
14.5.2007, 12:27
Sve je dobro sto se dobro svrsi. :kreza:

Motiv vise da SK Forum gild nafarmuje vecu kolicinu zlata (za svaki slucaj) :p

Veliki brat
14.5.2007, 13:13
biti opsednut je opasnohttp://www.sk.co.yu/forum/www.metacaffe.com

Wolverine
14.5.2007, 14:44
Stvarno, ne bi bilo lose da stavite opet CVET (bar na forumu)! Da se i mi mladji "edukujemo"!!!

Ocelot
18.5.2007, 18:07
Ov je možda trebalo da ide u modove. :D

http://farm1.static.flickr.com/208/466733432_888d3d9cf1.jpg

zero cool
12.6.2007, 8:52
Hi, I am an Albanian virus but because of poor technology in my
country, am not able to do anything with your computer. Please be
so kind to delete one of your files and then forward me to other
users.


Regards,
The Albanian Virus

zero cool
12.6.2007, 8:53
WINDOWS - SYSTEM SLOWLY LOADS

System slowly loads..
System slowly loads..
Illegal function call,
Space on C: is low..
If you want it all to work,
just write it on your own..
System slowly loads..

There's an error in the code..
It's making it explode..
Take a long holiday,
let your fingers play..
It's not as easy as it sounds
with an index out of bounds..
There's an error in the code..

Love your PC, man..
Love your PC, man..
Put the keys under your hands,
Make them understand..
You've got to check your mail,
The network mustn't fail..
Love your PC, man..

System slowly loads..
System overload..
Illegal function call,
Space on C: is low..
If you want it all to work,
just write it on your own..
System slowly loads..
System slowly loads..
System slowly loads..
System slowly loads..

JovanK
12.6.2007, 9:10
Prica o Djuri Tastaturi
Znatel' pricu o Djuri Tastaturi
Meni su je poslali na mejlu
Kazu da je brzo pis'o
Nije mrd'o, nije dis'o
Diskutanta takvog vise nema... (pripalim)

Otac mu je bio los softveras
Hranio je djurekana jedinca
Mati mu je bila crna
Hitra kao sumska srna
Crna bese boja njenog lica... (uzdah)

Imao je nekol'ko pi-sija
Jedan leptop u veceu da se nadje
Internet je zajahao
Kad je treb'o nije stao
Bez tog cuda zivet' nije znao... (psovka)

Surfao je bez prestanka
Nema noci, nema danka
A da nije isheklao koju
Surfao je, braco draga
od nemila do nedraga
Isurfao Djuro pamet svoju
Misa im'o, macku im'o nije... (sta ces)

Dio37
3.9.2007, 17:36
Valjda moze ovde.

http://egomania.nu/gates.html

Ako neko ima Excel 95, stvarno bi mogao da proveri da li je ovo istina.

_Maximus_
9.10.2007, 23:27
Citao sam do pola. Ne zelim da znam dalje. Koja satanizacija, samo da li je istina?!

Highlander
15.10.2007, 16:35
Valjda moze ovde.

http://egomania.nu/gates.html

Ako neko ima Excel 95, stvarno bi mogao da proveri da li je ovo istina.

Koliko mnogo gluposti na toliko malom mestu...:rofl:

Miki-Car
25.6.2008, 11:16
Al' takodje, ako se primeni gemotrein (hebrejski metod slovno-brojevne kalkulacije), w = vav = 6, therefore www = vav vav vav = 666

Taho da su nas Jevreji presle pre xy godina :D

Djordje Turjacanin
18.11.2008, 19:54
Odavno ova tema nije upateovana ooo..to se mora ispraviti:
Evo nekoliko korisnih savjeta za vaš računar:
Ukoliko vas računar nervira jednostavno ičupajte kabal iz zida
Da biste brže skidali sa Rapid-Sharea tokom downloada fajla većeg od 70 mb(ovo pogotovo važi za one sa slabom konekcijom) pritisnite dugme restart na kućištu kada fajl dođe na polovinu.
Ukoliko poželite da imate crni desktop u comand promptu ukucajte komandu con/con
Ako hoćete da dobijete potpunu zaštitu od virusa skinite program Win32.DeSTr0Y3R.Win.Xp i pokrenite ga(provjereno radi)
I za kraj:Ako hoćete hakujete nečiji komp jednostavno na adresu ip_protocols@live.co.uk ukucajte svoju IP adresu i IP adresu kompa koji zelite da hakujete. IP ce te saznati na ovaj nacin skinete sa neta program koji se zove Virus.Collector i pokrenete ga i samo odaberete racunar sa liste.
Nadam se da sam vam pomogao u ovome tutorialu:D:D:n_klanja::rofl::rofl:
Nije valjda neko pomislio da je ovo istina:rofl::rofl::rofl:

su27killer
11.12.2008, 2:32
Obratite paznju na treci pasus gornjeg desnog teksta na strani 88 broja 11/2008, ono jeste da musice idu na ..... ali opet :D

MICROCOMP DOORS
11.12.2008, 20:15
Testiranje svoje podsvesti! Na meni je stavrno delovalo. :)

Podsvjest (http://www.hurikani.com/sale/podsvjest.HTM)
wоw.yahoo!кликтао сам ТАБ и ЕНТЕР и ушло ми у јаху...а мислио сам да га мрзим...

hacker_aca
11.12.2008, 21:39
Mislim da te nisam ništa skapirao. :) Može malo da pojasniš šta si hteo da kažeš?

MG-RAY
23.12.2008, 11:06
Koliko mnogo gluposti na toliko malom mestu...:rofl:

Pa... Ne bas... Nasao sam Excel95...i... Take a look... :opanachke

Mada, nisam uspeo da prodjem kroz skriveni prolaz... Sve radi malo... prebrzo...

Inace, verovatno je Easter Egg...

http://img122.imageshack.us/img122/9589/excellze0.th.png (http://img122.imageshack.us/my.php?image=excellze0.png)

MICROCOMP DOORS
24.12.2008, 17:36
Mislim da te nisam ništa skapirao. :) Može malo da pojasniš šta si hteo da kažeš?

pa kliktao sam TAB i ENTER tamo jer je rekao da moze sve da se klikce i uslo mi u yahoo.

hacker_aca
24.12.2008, 19:44
Verovatno ti je prebacio na bookmark kada si pretiskao TAB... A možda je i neko drugo objašnjenje, nemam pojma. :)

G@Rtn3R
24.12.2008, 19:55
wоw.yahoo!кликтао сам ТАБ и ЕНТЕР и ушло ми у јаху...а мислио сам да га мрзим...

Verovatno ti je prebacio na bookmark kada si pretiskao TAB... A možda je i neko drugo objašnjenje, nemam pojma. :)

Sta ce mu yahoo u bookmarks ako ga mrzi... to nijesu cista posla :dzavo:

hacker_aca
25.12.2008, 0:35
Pa ima nekih sajtova koje ni ja ne volim ali ih ne brišem iz "bukmarska". Može da zatreba jednog dana. :)

next
20.1.2009, 12:43
http://www.therightfoot.net/mystuff/whatever/swf/bubblewrap.swf

http://www.zefrank.com/byokal/kal2.html

:rolleyes::cool:

Oggy
21.1.2009, 4:38
http://www.therightfoot.net/mystuff/whatever/swf/bubblewrap.swf

http://www.zefrank.com/byokal/kal2.html

:rolleyes::cool:

Dobri linkovi :kreza: Ono sa busenjem zastitnih baloncica je bilo opisano u Fan Flash-u :) ®, doduse u nesto drugacijoj verziji :)

oluja
4.8.2009, 10:35
http://www.interbent.com/how-to-make-use-of-old-computer-hardware/

:ciao:

todos
4.8.2009, 11:59
Ubedljivo najbolji ostrač, tj. tocilo od HDD. Dali se vrti na 7200 ili 5400 o/min.?
Takođe i pekač za hleb od kućišta štampača je extra!:D

petrixs123
12.12.2009, 23:37
ko je na forumu napisao za motor da je dvokotačno međunožno prdekalo sa dvostrukim guzoodmaralom.SVAKA MU CAST.:aplauz:
:n_klanja::n_klanja::n_klanja:

Beagle
14.12.2009, 19:46
ko je na forumu napisao za motor da je dvokotačno međunožno prdekalo sa dvostrukim guzoodmaralom.SVAKA MU CAST.:aplauz:
:n_klanja::n_klanja::n_klanja:

todos, ko bi drugi :to_care:

Pandemonium
23.12.2009, 11:32
Windows 7 may lead to a murder (http://www.cracked.com/blog/using-windows-7-may-lead-to-murder/)

Djordje Turjacanin
28.12.2009, 22:12
Čoveče ovo pošalji Bulmi!!!!

M.C.
28.12.2009, 22:34
Nego pročitajte poslednji komentar, nekima kapiranje nije jača strana. :)

Gradimir
14.6.2010, 19:25
Da malo probudimo temu, evo par Google easter eggova:

1.Ukucajte reč Recursion, uvek će te dobiti "Did you mean Recursion" i kada kliknete na to ponovo će izbaciti isto...

2.Značenje života: ako u Google ukucate answer to life, the universe and everything, videćete kalkulator i broj 42. Isto tako, kada u google ukucate once in a blue moon, dobićete 1.16699016 × 10-8 hertz

federer
16.6.2010, 17:19
Odavno ova tema nije upateovana ooo..to se mora ispraviti:
Evo nekoliko korisnih savjeta za vaš računar:
Ukoliko vas računar nervira jednostavno ičupajte kabal iz zida
Da biste brže skidali sa Rapid-Sharea tokom downloada fajla većeg od 70 mb(ovo pogotovo važi za one sa slabom konekcijom) pritisnite dugme restart na kućištu kada fajl dođe na polovinu.
Ukoliko poželite da imate crni desktop u comand promptu ukucajte komandu con/con
Ako hoćete da dobijete potpunu zaštitu od virusa skinite program Win32.DeSTr0Y3R.Win.Xp i pokrenite ga(provjereno radi)
I za kraj:Ako hoćete hakujete nečiji komp jednostavno na adresu ip_protocols@live.co.uk ukucajte svoju IP adresu i IP adresu kompa koji zelite da hakujete. IP ce te saznati na ovaj nacin skinete sa neta program koji se zove Virus.Collector i pokrenete ga i samo odaberete racunar sa liste.
Nadam se da sam vam pomogao u ovome tutorialu:D:D:n_klanja::rofl::rofl:
Nije valjda neko pomislio da je ovo istina:rofl::rofl::rofl:
Ovo da staviš na Facebook grupu i prije svega staviš da radi 100% i da pozoveš sve prijatelje,svi bi ušli.Ajde probaj to učiniti pa nam daj link da se naslađujemo.

Djordje Turjacanin
18.6.2010, 12:37
Najgore je to u tim grupama da ne moraš biti ni član sve se vidi a oni tamo moljakaju da pozovete sve prijatelje.

Gradimir
18.6.2010, 14:44
Najgore je to u tim grupama da ne moraš biti ni član sve se vidi a oni tamo moljakaju da pozovete sve prijatelje.

Zapravo, na stranicama moraš biti član da bio vidio neki sadržaj ako autor i malo zna fbml.

lazar
12.10.2012, 21:23
nisam znao gde da ubacim ovu sliku pa rekoh ovde : https://lh3.googleusercontent.com/-dFA0mz1auBE/UHhs4RbsoqI/AAAAAAAAAYQ/POruRlglKVA/s641/win+win+001.jpg ..malo je losi kvalitet slike , ali se moze pogledati u oktbarskom izdanju .. akcijska cena veca od normalne.

JohnnyNT
12.10.2012, 22:03
Šta je čudno, akcija da sebi zarade više love... :D

Sass Drake
15.11.2012, 17:16
Ovaj link nisam našao u ovom potforumu. :rofl:

http://www.sampioni.com/hr/Legenda.htm

srksi
19.12.2015, 21:52
Ljudi be, sto zagasiste ubavu temu!
Ovo mozda bas nije za cvet kompjutera, al aj da ozivimo temu

Posle dosta vremena i zamajavanja sa starim kompjuterom na kom keva gleda spanske serije sa jutuba, meni konacno prekipi zapinjanje i mucenje da obezbedi vise od 10 frejma, moj stari athlon xp 1800+, koji je nekada besprekorno pustao sve do 720p bez problema, i ja uzmem olovku(tastaturu) u ruke i napisem poruku googleu u stilu : You suck, leave programming and go to market to sell paprika

Interesantno, posle neznam tacno, nedelju dve mozda, bez ikakve moje intervencije i prckanja, framerate na youtubu pocne da radi tecno u punih 25 fps :alealeee: