PDA

Prikaži potpunu verziju : Tutorial o pravljenju trenera

allokin
4.6.2008, 1:51
Najbolj je u notepa

By alokin1995 from www.sk.rs/forum/

Tutorial o pravljenju trenera za igrice
---------------------------------------

PREGLED
-------
1 UVOD
|-- 1.1 Nabavka
|-- 1.2 Promenjive
|-- 1.3 Jos malo za uvod
2 TSearch
|-- 2.1 Izgled i mogucnosti
|-- 2.2 Vrste promenjivih
3 Trainer Maker Kit
|-- 3.1 Izgled i mogucnosti
|-- 3.2 Dugme (Button)
4 Minesweeper
|-- 4.1 Traganje
|-- 4.2 Trener
5 KRAJ
|-- -1 EOF

1 - UVOD
--------

1.1 - Nabavka
--------------
Za pocetak trebas da skines Trainer Maker Kit i TSearch koje cu koristiti kasnije. www.timsvault.com

1.2 - Promenljive
-----------------
Svaki program ima promenjive, 'kontejnere' koji imaju svoju adresu i sadrze neku vrstu po
dataka, ono sto ti obicno znas kao zivote, helt, itd. Tvoj zadatak je da ih pomocu
TSearch-a pronadjes i ubacis u svoj trener.

1.3 Jos malo za uvod
--------------------
Obicno nije potrebno mnogo vremena da se otkriju promenljive u igricama ali kod nesto ve
cih moze da oduzme mnogo vremene i zato je strpljenje veoma vazno, a ponekad dobro dodje
i malo znanja iz Assembly jezika ali sad necu zalaziti u to.

2 - TSearch
-----------

2.1 Izgled i mogucnosti
-----------------------
Izgled je veoma lak i prihvatljiv. Ici cu po redu:

Open Process - Otvara neki program kako bi mogao da cita iz njega
Mala lupa (Init new search) - Zapocinje novo traganje
*
Druga mala lupa (Search next) - Nastavlja traganje
*
Treca, precrtana mala lupa (Reset search) - Prekida trenutno traganje
Takodje postoji ova veoma korisna stvar - cuvanje i citanje tablica sa adresama
promenjivih koje si nasao

2.2 Vrste promenjivih
---------------------
Kako ne bi zauzimale bespotrebne kilobajte RAM memorije postoje promenjive manjeg i veceg
kapaciteta (za ovo nisam bas siguran ali je otprilike tacno):

1 bajt - 0 do 256
2 bajta - 0 do 65554
'Float' - Za brojeve sa decimalom (0.54, 43.231, 0.003, itd.)
4 bajta, 8 bajtova i 'Double' su za veoma velike brojeve (Mozda samo u kalkulatorima)

Veoma je vazno odrediti ovo pre nego sto se zapocne traganje.

3 - Trainer Maker Kit
---------------------

3.1 Izgled i mogucnosti
-----------------------
Kada se pokrene imas izbor da ucitas postojaci projekat ili da zapocnes novi.
Postoji mnogo mogucnosti u TMK-u ali ja cu pomenuti samo najosnovnije.
Desnim klikom na prozor desno videces 'Properties', tu mozes da podesavas kako ce da izg
leda glavni program.

3.2 Dugme (Button)
--------------------
Ona u stvari cine trenera zanimljivijim i korisnijim. Dugme moze da sluzi za mnogo toga,
kao izlaz, da prikaze poruku, da se klikne.. ALI najzanimljivije od svega je to sto moze
da menja vrednosti u promenljivima, to je ono sto si cekao, zar ne? :)

Napravi jedno dugme pomocu neke od slika gore i klikni desni klik --> properties. Tu moze
da se menja slika dugmeta, tekst, boja, sve ono zanimljivo za korisnika ali ti hoces tab
FCT. Imas neke od osnovnih opcija ali sta je ovo POKE? Tu podesavas kako ce se promeniti
vrednost. Ako kliknes dugme 'Freeze' onda to znaci da ce se vrednost zalediti i nece moci
da se menja u igri, a u suprotnom mozes da stavljas da se poveca, smanji ili da podesis
vrednost tako sto ces da desnim klikom na dugme udjes u 'Write memory actions' i tu
kliknes 'Wiz'.

----------------------------------------------------------------------
|Action to perform Type of value Address Value |
|--------------------------------------------------------------------|
|WRITE VALUE BYTE Adresa promenljive Vrednost |
|ADD WORD koju ces |
|SUBSTRACT DWORD da stavis |
|LOCK FLOAT |
| DOUBLE |
----------------------------------------------------------------------

Kada sve podesis klikni 'Apply' i opet 'Apply' i dugme ce raditi kako si mu napisao.

4 - Minesweeper
---------------

Verujem da je to bilo dosta objasnjavanja i teorije, doduse povrsnog ali tako je kako je.
Idemo dalje, sada cemo probati da promenimo vreme u igrici 'Minesweeper'. Idi na
'Start menu' --> 'Run' i ukucaj 'winmine',izaci ce Minesweeper i onda ukljuci i TSearch.

4.1 Traganje
------------
Za pocetak trebas da ubacis Minesweeper-a u TSearch kako bi mogao da tragas, klikni na
'Open Process' i klikni na 'winmine.exe', sada mozes da tragas. Prvo moras da zapocnes
igru kako bi pocelo vreme da tece, ali pre toga prebaci u TSearch.
Klikni lupicu i stavi 'Exact value', 'Type' 1 bajt i 'Value' 0. Zasto? Zato sto znas
tacnu vrednost - 0, a ona je ispod 256 stoga je jedan bajt. Klikni 'Ok' i dobices
milione rezultata ali nemoj da te to razocara, imas jos da trazis. Sada vrati u igru i
klikni bilo koje polje da zapocnes vreme, vrati se brzo u TSearch i klikni drugu lupu.
Stavi 'Has increased' zato sto se vreme povecava (logicno, lol) i stisni 'Ok'. Ponovi
to nekoliko puta dok nedobijes malo rezultata sa nekim koji ide tik uz vreme.
Duplo-klikni na njega i pojavice se desno u 'Cheat' listi. Stavi mali smesak u kvadrat,
to znaci da je vrednost zaledjena. Sada vrati u igru i videces da se vreme ne mice!!
Sada mozes da sacuvas tu listu (cisto radi vezbe).

4.2 Trener
----------
Bio sam previse lenj za ovo, mozda cu nekad zavrsiti ali sa onim sto sam napisao mislim
da je dovoljno da sam ga napravis.

5 - KRAJ
--------
Nadam se da si barem nesto korisno iz ovogo naucio. Izvinjavam se ako si zensko za musko
obracanje (^^). Za kritike, pohvale, pljuvanje i komentare postoje elektronski mejlovi,
a u ovom slucaju moj je: HLJEBIVODA@MOBSTERS.COM

-1 EOF
------

Quercusmaster
4.6.2008, 10:46
Ja koristim Tsearch vec godinu dana, i sa njim sam hakovao(da tako kazem) skoro sve igre koje imam, pocev od Windows-ovih, pa sve do Crysis-a, ali nikada nisam koristio TMK jer sam uvek cuvao adrese koje nadjem, pa mi nije ni trebao, ali sad cu da probam!:D

allokin
4.6.2008, 14:02
Ja sam napravio jedan hamsterball trener sa TMK i ispao je dobro.

Btw, ovaj tutorial se najbolje vidi kada se kopira u notepad.

Svrbisha
4.6.2008, 14:58
moze neko da mi objasni sta je trener i za sta sluzi posto nisam upucen?:to_care:

allokin
4.6.2008, 15:01
Trener je program koji menja neku vrednost u igrici, zivot, helt, municiju, stagod. Ovo je uputsvo kako on da se napravi.

PC-gamer
7.6.2008, 20:06
dal neko zna kako u T-search-u pronadjem vrednost u igri WWE 2007 strenght poena?:confused::confused::confused:!

Quercusmaster
7.6.2008, 20:41
dal neko zna kako u T-search-u pronadjem vrednost u igri WWE 2007 strenght poena?:confused::confused::confused:!

Au, pa ti samo jedno te isto......:)
Nisam igrao to na kompu, tako da ti mogu reci samo okvirno: Ako ti ne pise broj tih Strenght poena(kao u npr. MoHA), trazi onako kako sam ti objasnio u onoj drugoj temi gde si postavio isto ovo pitanje, a ako ti pise broj strenght poena(kao npr. GTASA), ako je taj broj manji od 260, trazi na 1bite i Exact Value, a ako je veci, onda na 2bite i Exact value, uostalom imas tutorial u ovoj temi...

PC-gamer
7.6.2008, 21:22
a dal znas kako preko VB(Visual Basic) da napravim neograniceno energije u MOHAA :n-hang:

Quercusmaster
7.6.2008, 21:28
a dal znas kako preko VB(Visual Basic) da napravim neograniceno energije u MOHAA :n-hang:

Sto sad u Visual Basicu, kada ti je u Tsearch-u, po meni, lakse....

xsalex
8.6.2008, 0:03
T-search i TMK ti je kao da sjedneš u auto i ideš na more ,a ako to budeš radio u VB ti je kao da ideš pješke na more :D ako misliš na izradu finalnoga .exe fajla onda prvo koristiš TMK i to tek kada pronađeš sve adrese sa Tsearch pa nije toliko teško čim sam prvi put ovo pročito odma sam sve svatio.... laganoze

PC-gamer
13.6.2008, 10:48
A kako da:confused:napravim trainer za sitne igre:nov_guita>ROCK'N ROLL!!!

allokin
13.6.2008, 11:17
Pa ****te ovo ti je tutorial, ako ti nesto konkretno nije jasno, kazi.

Nalazenje vrednosti u svim igricama je isto!