PDA

Prikaži potpunu verziju : VirtualDJ

Otherside
27.5.2008, 0:02
E zop Imam VirtualDJ 5.0 a nemam .mp3 Encodera i nemogu da snimam mixeve u .mp3 nego u samo glupi .wav 3-5 minuta mi je zadnji put uzelo oko 27 MB Da li neko zna kako da osposobim .mo3 Encoder ?

PDarko
27.5.2008, 2:54
WAV je kvalitetniji od MP3. Ne znam što ti smeta.:confused:

galebns
27.5.2008, 9:12
Ako se dobro secam mislim da ni ne moze odmah u mp3 da snima, vec prvo u wav pa ti onda u nekom drugom programu konvertuj u mp3 (Audiograbber npr). Tako sam bar ja radio svojevremeno. Sem toga, mozda bi i "seckalo" pri snimanju ako bi istovremeno i snimao na HD i kompreosavo u mp3, mada sa ovim dual korovima i kvadovima mozda i ne bi.

archmage333
27.5.2008, 9:25
Ako se dobro secam mislim da ni ne moze odmah u mp3 da snima, vec prvo u wav pa ti onda u nekom drugom programu konvertuj u mp3 (Audiograbber npr). Tako sam bar ja radio svojevremeno. Sem toga, mozda bi i "seckalo" pri snimanju ako bi istovremeno i snimao na HD i kompreosavo u mp3, mada sa ovim dual korovima i kvadovima mozda i ne bi.

Ne sećaš se dobro. VDJ toliko dobro snima mp3 da sve zvuči čak i bolje nego ono što si čuo dok si radio mix. Posle slušaš, i ne veruješ koliko sve glatko zvuči...
Ja čak snimam sa uključenim browserom i masivnim downloadom, a nemam neki jak kompjuter.
Neki (snobovi) bi čak rekli da je jadan :)

Zato ponekad čujem neke gluposti za vreme miksa (rezultat preopterećenosti) koje VDJ sasvim uspešno zaobiđe u mp3 zapisu.
Ne mogu dovoljno da nahvalim njegov mp3 recording.
Ipak, VDJ ima brojne druge mane koje ga svrstavaju u kategoriju polu-igračaka,
Nadam se da će uskoro biti ispravljene.

Koje vi to verzije imate kad ne mogu da snimaju direktno u mp3?
Ja se ne sećam ni jedne koja nije mogla. :confused:

Otherside
27.5.2008, 12:56
U mene je AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.02 GHz :D i 2 GB DDR 2 800 MHZ:opanachke Pa ne verujem d će biti problema a uključi gore CPU metar da ti okazuje u VDj koliko je CPU zauzet.

archmage333
27.5.2008, 16:34
Kažem ti, nema problema ni na slabijim kompjuterima. Nego ... kako to da ne možeš da snimaš mixeve u .mp3 ??

Pa sam VDJ nudi opciju i bit-rate od 24-320kbps.
Meni stoji na 192kbps.
Pristojno i za kuću i za upload
(da čuju ljudi kakav si ti di-džej, je li?)

Spawn BG
27.5.2008, 17:54
Možda ne može, ako nije "registrovao" ili registrovao program. :D
A možda bi pomoglo kopiranje lame_enc.dll sa neke lokacije gde ga ima u odgovarajući folder VDJ-a:confused:

archmage333
27.5.2008, 18:19
Daa.. sećam se da sam ja nešto slično radio... lame_enc.dll sam kopirao, iz ko zna kog razloga... Ko će sve da popamti..
VDJ se dosta teško namešta ... ima milion ne baš jasnih settingsa i dok ne "ubodeš"... ne valja. Kad ubodeš, snimi settings u fajl i .. ne diraj!

Otherside
27.5.2008, 20:16
A šta je lame_enc.dll Gde se nalazi ?

PDarko
28.5.2008, 4:10
A šta je lame_enc.dll Gde se nalazi ?

LAME (http://lame.sourceforge.net/index.php) je besplatan i jedan od najboljih (neki čak i kažu najbolji, ali ja nism dovoljno stručan da o tome sudim) mp3 encodera koji se mogu naći na tržištu. Uglavnom se koristi kao plug-in (lame_enc.dll) kod programa koji obrađuju zvuk i njčešće se nalazi u folderu plugins.

archmage333
28.5.2008, 8:32
Koji je najbolji encoder totalni je rebus. Možeš da čitaš na tu temu 10 sati opet ti neće biti jasno. A uvo je uvek subjektivno. Ono što ti je juče zvučalo super, danas je sh*t, i obrnuto.
Lame je dosta zastupljen encoder, to je istina.
Meni mp3 ispod 192kbps često loše zvuči. Mada i to zavisi od produkcije i snimka.

PDarko
28.5.2008, 16:12
Meni mp3 ispod 192kbps često loše zvuči. Mada i to zavisi od produkcije i snimka.
A još više od opreme.

archmage333
3.6.2008, 13:43
Komparativno, na istoj opremi. :rolleyes::rolleyes:

MC WyYt ?1
26.12.2009, 14:45
Imam sledeci problem,na koji nisam nailazio sve dok nisam bio prikljucen na net...Naime,od kako sam uzeo ADSL,izbacuje me program,s greskom `protection error 16`...e sada,znam ja da je to zbog toga sto sam program `registrovao`...Na internetu sam nasao razne fore da prilikom instalacije iskljucim internet,blokiram VirtualDJ nekim firewallom da `izadje` na net,i iskljucio sam opciju AutoUpdate u programu VirtualDJ...napominjem da mi se to desava i u 5,i 6 verziji..Kako da mi radi normalno da kazem,ak opostoji resenje...Probao sam i da izvadim i sve kablove iz kucista od rutera,ali opet isto,izbaci me posle 10 sec...

--ComputerBoy--
26.12.2009, 17:37
Kod mene snima najnormalnije. Pokusaj da skines kodeke ili nadjes noviju verziju.
Na kraju krajeva, kad snimis, skini besplatni Format Factory i konvertuj u mp3. ;)

MC WyYt ?1
26.12.2009, 17:45
Kod mene snima najnormalnije. Pokusaj da skines kodeke ili nadjes noviju verziju.
Na kraju krajeva, kad snimis, skini besplatni Format Factory i konvertuj u mp3. ;)

a za moj problem,nemas resenje?

--ComputerBoy--
26.12.2009, 20:05
Sta je ovde nejasno?
Mislio sam na Video kodeke (klite codec pack ili XP codec pack, na primer) ili da skines noviju verziju Virtual DJ-a. To je mozda i resenje drugog problema. ;)

bebeys
11.6.2010, 10:59
ljudi, kako da namjestim preslusavanje na virtual DJ, tj, na laptopu sa integrisanom zvucnom?
Znaci, hocu da imam preslusavanje na slusalicama, za vrijeme reproduckije, jel ima negdje neki tutorial?