Prikaži potpunu verziju : Koji je bas dobar mis za levoruke?
Samo zbog toga ne mogu da kupim nesto tipa MX Revolution ili Razer! :mad:
Zasto ne naprave svaki model za levoruke ljude! To je diskriminacija!!!
Inace, pomozite mi. Koji je dobar mis za mene?:) Cena mi nije toliki problem.
Verujem da se isti misevi izradjuju i za levake, ali u mnogo manjem broju,jer levaka nema bas mnogo u odnosu na desnjake, e sad druga je stvar sto se kod nas mozda nemoze naci......
Verujem da nije rec o nikakvoj diskriminaciji, nego je jednostavno neisplativo zbog malog procenata levaka...inace godinu dana sam radio u prodavnici-servisu za racunare i niko nije trazio miseve za levake...tako da nisu ni narucivani....
Meni je sestra levak i u opste joj nije problem koristiti klasican mis, stim da se softverski zamene levi i desni klik...tako da zamene funkcije..
Meni iskreno smeta da koristim mis za desnjake jel mi treba za rad u 3D Max-u i Ediusu. A koji bi za mene bio dobar i precizan mis?
MilosTintor
23.5.2008, 15:15
bole tebe uvo.... tebi treba samo mis za levoruke! A meni treba elektricna gitara za levoruke!:kreza:
Ako si uspeo da shvatis i ja sam levak ali koristim obican mis.... verujem da mis za levoruke nebih ni mogo koristiti pogubio bih se skroz :D.
bole tebe uvo.... tebi treba samo mis za levoruke! A meni treba elektricna gitara za levoruke!:kreza:
Ako si uspeo da shvatis i ja sam levak ali koristim obican mis.... verujem da mis za levoruke nebih ni mogo koristiti pogubio bih se skroz :D.
:opanachke Mozda si upravu. U svakom slucaju meni treba neki malo precizniji mis, preduslov je da bude bezican. Imam sada neki bezicni Logitechov od 25 evra, neki iz serije za lap-topove.
Probaj Razer diamondback simetrican je tako da je pogodan i za levake a o kvalitetu i preciznosti da ne govorim , fura 3 godine i ko nov je.
EDIT : E jbg nevideh da ti treba bezicni :(.
Ja koristim klasican simetrican mis iako sam levoruk. Cak ni funkcije nisam zamenio, tako da se svi cude tome. Znaci ako sednem za tudji racunar, samo prebacim mis na levu stranu i nastavim dalje rad.
Mario Pavićević
23.5.2008, 17:22
Pa gitaru za levoruke je makar lako naci.A i ako ne nadjes ni okrenuti zice nije neka nauka a i bices u Hendriksovom fazonu;)
avtobus on the run
18.6.2008, 11:42
kao prvo ne kaze se "LEVAK" ( :kreza: ) vec "LEVORUK" ( ;) ), levak je levak=idiot=budala! :rofl:
ja sam levoruk (a ne levak) i koristim normalan mis ko i vecina levorukih ljudi, jednostavno ne razum te kako ti sad treba mis za levu ruku!? :eek:
stvar je u tome sto kako se prvi put naucis tj sa kojom rukom prvi put uzmes mis u ruku tako i nastavis, meni sad neko da da mis za levoruke, ja ne bi mogao nista da radim!
fazon je da i ako koristis kuci taj mis to je ok, ali stvorices si probleme kad sednes za neki drugi racunar???
primer:
radim u autocad-u, kuci, na poslu,pa racunari od kolega (jedno 5 razlicitih racunara) i ne vredi da ga podesavam kako meni odgovara (precice, funkcije na ekranu) vec moram da koristim default podesavanja jer na kraju ispadne frka gde se sta nalazi na svim tim razlicitim racunarima (na poslu, kod kolega , kuci, itd...), namestim na svojim racunarima kuci i na poslu kako mi odgovara i to je ok, ali kad moram da radim na bilo kojem drugom racunaru gubim se tj gubim vreme na trazenje precica ili raznih gluposti zato sto je taj racunar drugacije podesen!
PREDLOG: drzi se ti lepo obicnog misa kao i do sad, nista dobro ti nece donjeti da se sad prebacis posle toliko vremena!
kao misli mis za levu ruku?????
Pa nisam siguran da li si upoznat ali neki (citaj bolji) misevi su ergonomski oblikovani i na trzistu se tesko nalaze oni za levoruke ljude(npr kako bi mx revolution koritio levoruk)
HaveBreak
18.6.2008, 11:58
Najbolji je Logitech MX610 LeftHand Laser Cordless,a kosta negde oko 40 eura
kao prvo ne kaze se "LEVAK" ( :kreza: ) vec "LEVORUK" ( ;) ), levak je levak=idiot=budala! :rofl:
ja sam levoruk (a ne levak) i koristim normalan mis ko i vecina levorukih ljudi, jednostavno ne razum te kako ti sad treba mis za levu ruku!? :eek:
Slazem se, i desnoruki mogu da budu levaci. Levonje. :a_bleh: Za sebe smatram da sam levoruk, naravno i uvek zlobno skotrljam ovaj komentar kada neko primeti: "pa ti si levak"? Levak ti tata. :dzavo:
Inace, sto se miseva tice, to je stvar navike ali ako covek ima potrebu da ga menja, necemo zalaziti u razloge (na primer, ako mu je posao takav da veci deo dana sedi za racunarom i klika po koje cemu :) ). Meni je dovoljan, sto kaze todos, simetrican, najobicniji pacov. Cak ne koristim ni CP opciju za left-handed. ;) Jednostavno, tako sam navikao.
Verujem da nije rec o nikakvoj diskriminaciji, nego je jednostavno neisplativo zbog malog procenata levaka...
Kakvih levaka? Da, rec je o diskriminaciji kao sto je svaki belac od Teksasa do Karoline je govorio da je ovo svet belih! He, demokratija. :rolleyes: Ja kazem: ovo je svet desnorukih. Hajde, uhvati se za bilo koju kvaku oko sebe levom rukom pa mi reci kako lezi u saci?
Najbolji je Logitech MX610 LeftHand Laser Cordless,a kosta negde oko 40 eura
Ovaj model sam i ja gledao, i dosta je dobar. Mislim da bi sluzio mojim potrebama sobzirom da radim u Illustratoru, Fleshu i 3d studiju.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.