Prikaži potpunu verziju : Ne treba nam graficka :D ?!!?!
http://en.expreview.com/2008/05/12/intel-upgrade-gpu-have-no-benefit-to-users/
Pocelo je prepucavanje, prvo nam ne treba jaci CPU sad ne treba graficka. Sta je sledece, ne trebaju nam uopste kompovi :D ?
Bryan Fury
12.5.2008, 11:59
Sve zavisi od potreba. Meni je i integrisana gf6150 više nego dovoljna. ;)
Jos da procesor moze sam da potera sve igre sa maximum detalja...:rolleyes:
http://en.expreview.com/2008/05/12/intel-upgrade-gpu-have-no-benefit-to-users/
Pocelo je prepucavanje, prvo nam ne treba jaci CPU sad ne treba graficka. Sta je sledece, ne trebaju nam uopste kompovi :D ?
Posto nemam vremena da se igram :( meni je u potpunosti logicna ova Intelova tvrdnja...
Ja ne mogu da otvorim ovaj link, vec ga bukmarkuje kao RSS feed (i naravno, nema nishta).
Pa evo licni primer. Radim u 3ds max-u i donedavno sam imao 7300GT. Sada imam 8800GTS 512 OC i sto se tice rada u Max-u, gledanja filmova itd. nema nikakve razlike ili zanemarljivo male. Naravno kad su igre u pitanju razlika je nebo i zemlja, ali samo zbog igara sam i uzeo jacu graficku. Znaci, da nisam neki igrac ne bih ni razmisljao o novoj grafickoj.
u potpunosti se slažem sa ovom tvrdnjom ja baš i ne igram igrice,pa se i ne ložim na što bolji GPU,da izvuče HD video i to je sve što tražim od GPU a to može i GF 8400 :D
Partybreaker
12.5.2008, 14:38
Nema toliko programa koji ce da opterete graficku karticu kao sto to moze da uradi igra. Dakle NVidia i ATI profitiraju uz pomoc igara. A kako PC (nazalost) polako izumire kao igracka konzola, zbog sve vise naslova za XBox, PS3, PSP, Wii itd., tako i velike kompanije polako gube zelju za pravljenjem necega sto im se ne isplati... Mada cisto sumnjam da ce biti ovako surovo...
Nema toliko programa koji ce da opterete graficku karticu kao sto to moze da uradi igra. Dakle NVidia i ATI profitiraju uz pomoc igara.
Ukoliko ne računamo neke profesionalne namene (na koje otpada vrlo mali procenat računara) nema uopšte programa koji mogu da opterete grafičku karticu sem igara. GeForce i Radeon kartice se i nude kao igračka rešenja, eventualno (ali samo u najnižem tržišnom segmentu) kao kartice za 2D rad i gledanje filmova umesto integrisane grafike na pločama koje integruše nemaju. Nikada i nisu pravljene za drugo i reklamirane drugačije. Ovi si napisao kao da je neka prevara u pitanju ("Ariel profitira na prljavom vešu. Sramota!" :D).
A kako PC (nazalost) polako izumire kao igracka konzola, zbog sve vise naslova za XBox, PS3, PSP, Wii itd., tako i velike kompanije polako gube zelju za pravljenjem necega sto im se ne isplati... Mada cisto sumnjam da ce biti ovako surovo...
Ovo nije tačno - 2007. je po ostvarenom profitu bili najbolja godina u istoriji PC igara (http://www.tomsgames.com/us/2008/02/20/gdc_long_live_pc_gaming/). Industrija je ostvarila profit za oko 12% veći u odnosu na 2006. uprkos izraženoj pirateriji (po nekim procenama u svetu na svaku prodatu originalnu kopiju igre dolaze dve ili čak tri piratske).
Mislim da Intel samo pokušava da propagandom malo potkopa tržište na kome ne može da bude konkurentan. Naravno da onaj ko ne igra igre nema potrebu za jačim grafičkim karticama, ali to pravilo ionako važi sve ove godine. Sa druge strane, ko igra igre pre će uložiti novac u novu karticu nego u procesor (mada je i on bitan). Otkrivanje tople vode. :cool:
Partybreaker
12.5.2008, 17:25
Ukoliko ne računamo neke profesionalne namene (na koje otpada vrlo mali procenat računara) nema uopšte programa koji mogu da opterete grafičku karticu sem igara. GeForce i Radeon kartice se i nude kao igračka rešenja, eventualno (ali samo u najnižem tržišnom segmentu) kao kartice za 2D rad i gledanje filmova umesto integrisane grafike na pločama koje integruše nemaju. Nikada i nisu pravljene za drugo i reklamirane drugačije. Ovi si napisao kao da je neka prevara u pitanju ("Ariel profitira na prljavom vešu. Sramota!" :D).
Ja sam u tom delu analizirao zapravo post galeba koji govori da nije osetio bitnu razliku izmedju 7300GT i 8800GTS OC u 3DS Max-u... Ne govorim da se radi o bilo kakvoj prevari, daleko od toga, vec samo da sa grafickom od 50 evra mozes da radis sta god hoces (gledas HD sadrzaj, radis u 3DS Max-u itd.) sem da se igras. E posto graficke od 50 evra ne donose bogzna kakve pare, rekao sam da je glavni profit od mainstream i high-end kartica uz pomoc kojih se ljudi sasvim fino igraju. Logicno zar ne?
Ovo nije tačno - 2007. je po ostvarenom profitu bili najbolja godina u istoriji PC igara. Industrija je ostvarila profit za oko 15% veći u odnosu na 2006. uprkos izraženoj pirateriji (po nekim procenama u svetu na svaku prodatu originalnu kopiju igre dolaze dve ili čak tri piratske).
Mislim da Intel samo pokušava da propagandom malo potkopa tržište na kome ne može da bude konkurentan. Naravno da onaj ko ne igra igre nema potrebu za jačim grafičkim karticama, ali to pravilo ionako važi sve ove godine. Sa druge strane, ko igra igre pre će uložiti novac u novu karticu nego u procesor (mada je i on bitan). Otkrivanje tople vode. :cool:
Ne kazem da PC industrija nazaduje. Jednostavno sam uporedjivao PC i konzole. Konzole se mnogo brze razvijaju u zadnje vreme, i sve je vise naslova za njih. Pogledaj samo najave igara za konzole i za PC... Odnos je ~3:2 u korist konzola... Gledajuci samo PC normalno da napreduje, mada mi se sve vise cini da ga odrzavaju u zivotu MMORPG igre... Verujem (i nadam se) da je to trenutno tako, i da ce se situacija promeniti.
Predrag Stankovic
27.5.2008, 23:21
hehehe, ne treba nam CPU
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/05/27/nvidia-gpu-hearts-intel-cpu
hehehe, ne treba nam CPU
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/05/27/nvidia-gpu-hearts-intel-cpu
Taman neka Intel počne da pravi grafičke čipove (i kartice, oni bi verovatno išli bez partnera) a nVidia svoju liniju procesora. Pa sledeći put kad neko na Forumu pokrene raspravu Zeleni vs Plavi vs Crveni (nVidia vs Intel vs AMD), neće se znati da li se radi o procesorima, grafici ili čip-setu. :D :to_care:
lijenština
12.6.2008, 22:29
Intel je kivan na nVidiju i obrnuto. Podmecu jedni drugima grafikone i slajdove u tockove. :D Kao zrtve su, za sada SLI i nV cipsetovi, a ubuduce cemo videti...
Ih samo kad bi bio veci izbor Nv chipsetova za Intela i kad bi se bolje klokuvalo na njima ...
Kupis konzolu i ne treba ti ni CPU ni GPU ni jedan PU (Procesing unit) ... dobar izbor PS3. :D:D:D:D:D
pa PS3 je super samo sto ti treba 500e za konzolu + 300E za monitor + 50e za svaku igru + jos za dodatnu opremu.... pa sad ti vidi...
NjegovaWisost
17.6.2008, 23:03
Slažem se sa Nikolom, s tim što je moje mišljenje da će za par godina opet PC biti na tronu što se igara tiče, čisto da malo konzole zastare... Naravno, onda će da se pojave nove konzole i tako u nedogled...
donator99
17.6.2008, 23:29
Ovo je Intelov marketinski odgovor na Nvidijinu kampanju u kojoj objasnjavaju kako da se pravilno raspodele sredstva kako bi se sklopio optimalni racunar.
Osim toga, Nvidia gura svoju CUDA platformu, uz pomoc koje pokusava da svoje GPU-ove pretvori u nesto slicno CPU-ovima, dakle, u procesore koji ce biti u mogucnosti da izvrse sirok spektar procesorskih zadataka, i nece biti ograniceni na mali broj matematickih kalkulacija kao danasnji GPU-ovi.
Nesto nalik na IBM-om Cell, koji je nesto izmedju CPU-a i GPU-a.
@Wisost
Grafik =|= kvalitet igre ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.