Prikaži potpunu verziju : USB not recognized
marko1986
18.2.2006, 22:36
Kada ukljucim bluetooth u USB koji se nalazi na prednjoj strani kucista pojavljuje se sledeca poruka usb device NOT RECOGNIZED.U cemu je problem,kako da ga otklonim
Pa, ne prepoznaje ga, što znači da treba da instaliraš drajvere za njega.
Jesi li dobio CD uz njega?
Kada ukljucim bluetooth u USB koji se nalazi na prednjoj strani kucista pojavljuje se sledeca poruka usb device NOT RECOGNIZED.U cemu je problem,kako da ga otklonim
Јеси л' проб'о да нешто друго утакнеш у тај front usb?
Мени су они паметањаковићи из сервиса погрешно повезали каблове за front usb па ми је стално показив'о сличну поруку кад би' утак'о било који уређај.
Na moje front USB-e može da se poveže samo nešto što ima sopstveno napajanje.:(
Možda je crk'o! Meni je win prijavljivao identičnu poruku kad mi je prs'o fleš. Probaj ga na drugom portu ili kompu. Ako je isto, onda je prs'o:( Nikako ne može da bude do drajvera, jer bi onda win startovao wizard za instalaciju drajvera a ne "Not recognized"
Kada ga ukljucim u plocu prijavljuje ga kao USB device bluetooth i radi, ali napred nece, u bios-u je podeseno na 6 usb 4 na ploci i dva napred, lampica na uredjaju svetli
Pogrešno ti je povezan front USB panel. One žice su slične tako da lako može da se desi da ih je taj koji je nameštao pomešao. Važno je da ti uređaj radi a ovo možeš i sam da rešiš ako baciš pogled u knjižicu od ploče i malo čačkaš po kućištu.
Moguce je da nije lepo povezano OK hvala u svakom slucaju
Moguce je da nije lepo povezano OK hvala u svakom slucaju
Да био био сигуран, утакни у front usb било који други уређај, попут миша, ако опет не ради знаш шта је у питању :)
kakvi ste vi papci, ako nije dobro povezano nebi se nista desavalo !!!
Skoknite malo do BIOS-a pa cekirajte opcije za USB na enabled !
То сам и ја у почетку мислио, ал' није тако.
Кад сам у октобру купио комп они у сервису су то лоше повезали и кад би' утак'о неки уређај у front usb пријавио би неку грешку.Пре нека 2 месеца одн'о сам комп у сервис, средили су и сад ради без проблема.
Skoknite malo do BIOS-a pa cekirajte opcije za USB na enabled !
Nesmo papci:dzavo: Ako pomešaš 2 žice koje služe za prenos podataka (od 4 koliko ih ima USB), tj. one dve za send/receive, win će prijaviti uređaj, ali ga neće prepoznati. Tada se javlja gore navedena greška i naravno kad uređaj crkne:boodala:
Kojim redosledom treba da idu kod mene je: crvena,zuta,zelena crna u gornjem redu ima jedan pipak (5-ti)on je slobodan dole 4
treba da postoje oznake na njima, koja je koja... kao i na ploči...
a u uputstvu koje si dobio uz ploču svakako postoji crtež i objašnjenje gde koja žičica ide...
znači sve se svodi na čitanje... ;)
mislim da te je Rocker već uputio na to! Poslušaj ga.
Kojim redosledom treba da idu kod mene je: crvena,zuta,zelena crna u gornjem redu ima jedan pipak (5-ti)on je slobodan dole 4
Najbolje je da vidiš u knjižici koju si dobio uz ploču. Na konektoru od front USB-a su sitnim slovima obeležene žice. Boja ne mora ništa da znači jer može da se razlikuje od one koja eventualno piše u uputstvu. Samo pogledaj u knjižicu, vidi kako je koji pin obeležen, pronađi istu slovnu oznaku na kablu i bocni ga tamo. Mogu da ti nacrtam kako su pinovi raspoređeni kod mene na ploči. Ovaj raspored bi trebalo da bude univerzalan, ali nisam siguran. BTW, koju ploču imaš?
marko1986
24.2.2006, 23:27
Ploca je MSI kt4v ali nemam knjizicu izgubio sam je
Ploca je MSI kt4v ali nemam knjizicu izgubio sam je
Evo ti link za uputstvo http://www.msi.com.tw/program/support/manual/mnu/spt_mnu_detail.php?UID=362&kind=1 mada ima oko 7mb
skinuo sam upustvo povezao i sad radi hvala na pomoci
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.