Prikaži potpunu verziju : problem sa grafikom
Alexandar
17.2.2006, 17:46
instalirao sam igru vietcong 2 i pri pokretanju igre dobijam poruku da si pixelshader i vertexshader oba verzije 2.0 zahtevani. ja ih ocigledno nemam a ne znam ni sta je to pa bih zamolio za malu pomoc. moje neko misljenje je da je slaba graficka ali bih voleo cuti misljenje nekoga iskusnijeg. ako sam opet u pravu da li postoji neko resenje (ako je softversko onda po mogucstvu besplatno) a da se ne menja graficka karta
konfiguracija je sledeca
intel 2.533MHz
asus p4pe2x
GeForce4 MX44 8XGP 64MB
512MB
verzija direktX-a je 9.0c
Ja mislim da ti graficka ne podrzava te shadere.Pokusaj da ih iskljucis za tu igru pomocu programa 3D Analyzer,mozda ce grafika biti losa ali ce raditi kako tako posto ti ostatak konfiguracije nije los...
Dusan Despotovic
17.2.2006, 18:46
Prijatelju vreme ti je da menjas grafikuu..Toliko:eek: :eek:
Prijatelju vreme ti je da menjas grafikuu..Toliko:eek: :eek:
Pa covek je lepo pitao da li postoji neko resenje a da ne mora da menja graficku!Najlakse je preporuciti novu komponentu ali nemamo svi para za bacanje!!!
instalirao sam igru vietcong 2 i pri pokretanju igre dobijam poruku da si pixelshader i vertexshader oba verzije 2.0 zahtevani. ja ih ocigledno nemam a ne znam ni sta je to pa bih zamolio za malu pomoc. moje neko misljenje je da je slaba graficka ali bih voleo cuti misljenje nekoga iskusnijeg. ako sam opet u pravu da li postoji neko resenje (ako je softversko onda po mogucstvu besplatno) a da se ne menja graficka karta
Pogodio si! Jeste grafička. Tvoj MX ne podržava shadere i sa njom ne možeš igrati igre sa shaderima, (većinaom noviji naslovi godinu dana u nazad). Moraćeš da menjaš grafičku nema drugog rešenja. Najjeftinija kartica sa shaderima je 9200 SE ili GF FX5200.
Alexandar
17.2.2006, 19:01
pa dobro pare nisu problem, para nema, sacekacu pa mozda se i nadje neko resenje posto je igrica jako dobra,
phoenix[illusion]
17.2.2006, 23:11
pa dobro pare nisu problem, para nema, sacekacu pa mozda se i nadje neko resenje posto je igrica jako dobra,
Ej bre nisi ti nesto pobrkao:eek: !
Igrica je totalna propast!Vece sra.nje nisam video!
Bolje ostavi tu igru sa strane i uzmi neku bolju!
Najjeftinija kartica sa shaderima je 9200 SE ili GF FX5200.
Ovo mu nece pomoci, jasno kaze shaderi verzije 2.0. Kod mene sa Radeonom 9100 nije radila (logicno), sa Geforce 6600GT radila je bez problema.
Najjeftinije resenje je 6200.I to onaj sa 64-bitnom magistralom.Cena je vrlo niska-mislim da nije veca od 60 evra.Razlika ce biti ogromna.Posto imas ubogi GeForce4 MX44 8XGP 64MB ovo ce ti doci kao preporod.Ma sta drugi rekli.
Alexandar
18.2.2006, 23:16
instalirao sam i brothers in arms - road to hill 30 i nju pokrenem ali u trenutku kad treba da pocnem da igram imam samo taman ekran, cuje se prateca muzika, cujem i zvuk kad pomeram strelicu po ekranu, dakle na slepo.
kako da podesim 3d analyzing, koje opcije treba da cekiram:opanachke
I Brothers in arms traži pixel shader. Nema druge nego da menjaš karticu. Nemoj da se zezaš i da kupiš radeon 9200 (SE pogotovo) ili FX 5200. Iako imaju pixel shader sporije su od tvog MX. Kupi bar neki 6200 ili ako nađeš neki zaostali 5700 ili atijev 9600. To ti je min za neko solidno igranje.
instalirao sam i brothers in arms - road to hill 30 i nju pokrenem ali u trenutku kad treba da pocnem da igram imam samo taman ekran, cuje se prateca muzika, cujem i zvuk kad pomeram strelicu po ekranu, dakle na slepo.
kako da podesim 3d analyzing, koje opcije treba da cekiram
Ti ne čitaš postove koje ti ljudi pišu?! Tvoj MX nema shadere i ti tu ništa ne možeš da uradiš. Nema shadera, nema igranja.:ciao:
Najjeftinije resenje je 6200.I to onaj sa 64-bitnom magistralom.Cena je vrlo niska-mislim da nije veca od 60 evra.
Lepo je čovek reko da nema para a ti mu predlažeš kartu za 60 evra. Nek proda MX-a i za +10 evra uzme neki 9200 ili 5200 za ne daj bože. Bar će moći da pokrene neke naslove koji ne rade sa MX-om.
NjegovaWisost
19.2.2006, 1:38
KAKO ONDA OBJAŠNJAVATE ISTU IGRU NA GF2MX? Ne kapiram da ne može.................................. Doduše uz znatno redukovan vizuelni izgled.
kako da podesim 3d analyzing, koje opcije treba da cekiram:opanachke
Eksperimentisi malo sa tim programom,nesto ce sigurno upaliti...
Mislim da ti je u ovom slucaju potreban patch.
Alexandar
19.2.2006, 15:48
posto se jako slabo razumem u hardver, a primetio sam da ima grafickih sa oznakama AGP i PCI-E,
e sad znam da moja maticna ima taj AGP slot, a da li moja maticna (ASUS P4PE2-X) podrzava graficke karte sa oznakama PCI-E, mislim da li se ona stavljaju u klasicne PCI slotove
cisto da bih znao pri kupovini karte
posto se jako slabo razumem u hardver, a primetio sam da ima grafickih sa oznakama AGP i PCI-E,
e sad znam da moja maticna ima taj AGP slot, a da li moja maticna (ASUS P4PE2-X) podrzava graficke karte sa oznakama PCI-E, mislim da li se ona stavljaju u klasicne PCI slotove
cisto da bih znao pri kupovini karte
Наравно да твоја плоча (http://yu.asus.com/prog/spec.asp?m=P4PE2-X&langs=29) НЕ подржава PCI-E графичке јер нема PCI-E слот.Већ годинама се графичке не стављају у ''класичан'' PCI слот.Ево мало о дотичном стандарду (http://www.piratesunited.com/modules.php?name=News&file=article&sid=38)
Узми Radeon 9550 128-bit за око 65 евра и готово.
Alexandar
19.2.2006, 19:32
ok, hvala svima
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.