Prikaži potpunu verziju : 3870 vs 9600GT
Nikola Milosavljevic
21.4.2008, 18:36
Uzecu ovih dana jednu od ove dve karte. U zivotu sam promenio prilican broj kartica i nekako sam privrzeniji ati-ju, a i lepsi mi je nekako. kapiram da su im performanse prilicno slicne, ali nisam siguran sta raditi. komp. koristim za igranje (u razumnoj meri) ali i za ostale stvari (pomalo crtanja i obrade slika). interesuje me i to, o kojim realnim cenama se konkretno radi u bg-u, jer itsvet i sl. nekako nisu bas merodavni.
U Beogradu i jedna i druga mogu da se nađu za nekih 130-140e (ponegde i za koji euro manje). Što se brzine tiče, tu su negde, negde je brža jedna, negde druga i pritom razlika nije velika, tako da nema tu neke teške dileme ili ozbiljnije greške (samo da te ne oderu, jer ima mesta gde neke od kartica koštaju i po 170e). Ako ti trebaju informacije o konkretnim firmama, dobićeš ih na PM.
Naravno ATi 3870
Ima širu memorijsku magistralu, ima manji proces izrade, ima DDR4 memoriju, podrzava dx10.1 ps4.1...
i skuplji je... to si zaboravio.
a kako to ima vecu memorijsku magistralu?
Hteo sam napisati širu... :)
Neces pogresiti ni sa jednom od te dve, ali ja bih se pre opredelio za Radeon HD 3870.
Kartica je nekako mocnija, DDR4,Dx10.1, kuler lepse izgleda:D
Hteo sam napisati širu... :)
Pa nema shiru, iste su, 256 bita.
Uh Sorry, mislio sam da ima 384bit-a :boodala:
Ja glasam za atija 3870 jer ga posedujem :D
Half-Life boy
21.4.2008, 19:33
Evo i ja se dvoumim koju od ove dve kartice da uzmem.
Malo sam naklonjen ATI-ju ali ipak...
Najvise me zanima razlika u potrosnji kartica jer i to utice na odnos cena/performanse kad se gleda duzi period.
ima DDR4 memoriju
Neces pogresiti ni sa jednom od te dve, ali ja bih se pre opredelio za Radeon HD 3870. ...DDR4...
To što poseduje DDR4 memoriju i nije neka prednost, jesu viši taktovi, ali su veće i latencije memorije, tako da su performanse u realnom radu veoma slične sa DDR3 sa zategnutijim latencijama!To što je DDR4 samo podiže cenu!
Realno, treba uzeti kartu koja je najjeftinija koju nađeš!
ALI...kao fan nVidia-e, moja preporuka ide najjeftinijoj 9600GT, a to je Palit-ov model!!!;)
Svi ste udarili na 3870 zbog Dx 10.1 koji ne donosi ama bas nista vec je obican marketinski shit koji je ATi napravio da bi nekako privukao kupce!
Mada, upravu ste da je 3870 brza, ali overklokovanje je na nVidijinu stranu!
Svi ste udarili na 3870 zbog Dx 10.1 koji ne donosi ama bas nista vec je obican marketinski shit koji je ATi napravio da bi nekako privukao kupce!
O DX10.1 neću ni da govorim, marketing kao i sa DDR4 memorijom, samo da se uzme više para!!!:mad:
Half-Life boy
21.4.2008, 19:51
Pa kad smo kod overklokovanja, moze i HD3850 da se klokuje i bude brza kao 3870.
Evo i ja se dvoumim koju od ove dve kartice da uzmem.
Malo sam naklonjen ATI-ju ali ipak...
Najvise me zanima razlika u potrosnji kartica jer i to utice na odnos cena/performanse kad se gleda duzi period.
9600gt manje trosi, a i jeftinija je.
tesko da je brza, tu su podjednake, negde je prednost na strani atija, negde na strani nvidije. ali ako se pogleda cena, onda je 9600gt bestbuy
sto se tice izgleda, meni je nv mnogo elegantnija sa ovim single slot colling resenjem, za razliku od atijevog hladnjaka. ali nekome je to lepse, ukusi su razliciti.
Partybreaker
21.4.2008, 20:32
Ako bi zeleo da sacuvas koju kintu i da overclockujes uzmi Palit 9600GT. U suprotnom 3870. E sad, ima jos jedna caka, NVidia je bolja u AA, pa ako ti to znaci opredeli se za nju. Mada su razlike stvarno smesne i ja bih svakako isao na jeftiniju varijantu...
Half-Life boy
21.4.2008, 21:13
9600gt manje trosi, a i jeftinija je.
Nasao sam neki dan 9600GT za 120E ali je posle 2 dana nije bilo na lageru.
sto se tice izgleda, meni je nv mnogo elegantnija sa ovim single slot colling resenjem, za razliku od atijevog hladnjaka. ali nekome je to lepse, ukusi su razliciti.
Pa i 3870 postoji u verziji sa singleslot hladjenjem.
pa postoji i 9600gt sa dual slot hladjenjem.
O DX10.1 neću ni da govorim, marketing kao i sa DDR4 memorijom, samo da se uzme više para!!!:mad:
Check this out:
http://www.rage3d.com/articles/assassinscreed/index.php?p=1
sasha vukelic
21.4.2008, 21:31
mrtva trka...
...ali glas za 9600GT jer je i sam imam ;) tacnije: toliko mi se svidjela da sam kupio dvije :D
Check this out:
http://www.rage3d.com/articles/assassinscreed/index.php?p=1
Hm, samo bolje AA performanse ili tako neshto ali nV svakako bolje radi AA i AF tako da po meni slaba vajda od DX10.1 ako je ovo uopshte tacno.:opanachke
:kreza: LEADTEK Winfast PX9600GT 512MB DDR3/Dual Dual-Link/ DVI/ HDTV/256-bit 10,977.12
PALIT VGA - DNXGF9600GT512B256HTD 10,202.24
:n_klanja::n_klanja::n_klanja:
Hm, samo bolje AA performanse ili tako neshto ali nV svakako bolje radi AA i AF tako da po meni slaba vajda od DX10.1 ako je ovo uopshte tacno.:opanachke
Čuj "samo" :) Pa penali za AA kod Radeona su toliko veliki da je to sramota :) ako se pojavi više DX10.1 igara, onda ćemo i mi moći da igramo sa AA :)
Kad se pojave te igre te karte ce biti verovatno slabe za tako nesto na zalost :kreza: mozda u pocetku ali sumnjam......
Čuj "samo" :) Pa penali za AA kod Radeona su toliko veliki da je to sramota :) ako se pojavi više DX10.1 igara, onda ćemo i mi moći da igramo sa AA :)
Teshko ce se one tako brzo pojavljivati, josh nema pravih DX10 igara a kamoli DX10.1.
Kad se pojave te igre te karte ce biti verovatno slabe za tako nesto na zalost :kreza: mozda u pocetku ali sumnjam......
Tacno tako.
Nikola Milosavljevic
22.4.2008, 10:11
momci, a sta mislite ako se odlucim za 3870 sa ddr3 memorijom, koja je par desetina evrica jeftinija, da li cu isto toliko izgubiti na performansama.
GIGABYTE GV-RX387512H ATI Radeon HD3870 512MB DDR3, Zalman HDTV, 256 bit 11.000
I da li je ova Zalman verzija bolja, od one sa dual slot kulerom (koja mi se mnooogo svidja) i koja ide na ver. sa ddr4 memorijom
Znaci, sad mi se umesala Gigabyte 8800gt 512ddr3 sa Zalmanom za tacno 13.000, i izgleda da cu nju da uzmem jer mi se jako svidja cena, sta mislite??? danas ili eventualno sutra uzimam.
Odlucio sam se za ovu 8800, sutra stize, recite mi eventualno koju verziju drivera za vistu 32 da skinem (dugo nisam imao nvidiu) hvala.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.