PDA

Prikaži potpunu verziju : problem sa mysql

barjaktar
21.4.2008, 13:30
Ugh!

Zauzeo sam neki prostor na nekom od free hostera (000webhost) i zelim da nabacim dzumlu :). Problem se javlja kada dodjem do koraka 4, tj. baze podataka. Pokaze mi sledecu gresku:

Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

Ja sam napravio MySQL bazu na serveru i kada mi zatrazi, ja kucam to ime, medjutim, eto sta se desava.

Help?

P.S. Ime servera je valjda moj root folder na serveru? A korisnicko ime kucam standardno - root, dok mi sifru ostavljam praznu. Da li je problem u necemu od ovog?

barjaktar
21.4.2008, 14:23
Hm, cini mi se da sam grijesio u osnovi. Palo mi je napamet (eureka:boodala:) da napravim korisnika u svojoj bazi podataka pa da umjesto onog "root" (koji je inace default pri instalaciji dzumle na localhost) ukucam username tog korisnika. Medjutim, iako sam bio zadivljen sopstvenim otkrovenjem, ono nije urodilo plodom jer mi se javlja ista poruka. Onda sam prorovio po dokumentaciji i nasao da je server name: srv8. E sad, sta mi to znaci? U doticno polje sam kucao to srv8 sa pomenutim korisnickim imenom i odgovarajucom sifrom, ali isto...

Ideje...?

barjaktar
21.4.2008, 15:32
Eh, kad sve moram sam...

Uglavnom rijesio sam instalaciju, sad me maltretira prokleti control panel (verzija je 1.5.2). Ja sam mislio da ce to biti tu, kao kada je u pitanju pokretanje joomla na virtualnom serveru, medjutim nema ga. Ili ga ja ne vidim? Da li to treba posebno instalirati?