Prikaži potpunu verziju : Dial Up u Srbiji
Zanima me kolika je brzina u raznim delovima Srbije ako se prstupa preko modema kod mene je 38.6kbps da li je to neki prosek ili minimum?Odgovorite:odoK:
Kod mene je konstantno 52,0 kbs.
Kod mene u Krusevcu je stalno izmedju 42 i 47.Medjutim ima i dana kada je 52kbps.Ali meni je stara centrala pa zato stalno varira.
Mene je jedno vreme bila 50,6 Kbps,a onda mi je pre 3-4 meseca spala na 37,2 i evo ne menja se do sada.U pocetku nisam mogao da verujem kako sporo ide,ali sad sam se malo navikao(naucio se strpljenju).Jos trazim resenje i pokusavam da vratim onu staru brznu,ali bez uspeha. :(
Guardian_of_light
15.2.2006, 16:58
ja imam digitalnu centralu ali mi ne ide preko 44k , to je maximum .... a 40 je prosek ....
sreca da uvek posecujem ista mesta pa mi sve stoji u cache-u , tako da ne moram mnogo da chekam da ucita ......
:opanachke
Mene je jedno vreme bila 50,6 Kbps,a onda mi je pre 3-4 meseca spala na 37,2 i evo ne menja se do sada.U pocetku nisam mogao da verujem kako sporo ide,ali sad sam se malo navikao(naucio se strpljenju).Jos trazim resenje i pokusavam da vratim onu staru brznu,ali bez uspeha. :(
PCM multiplekser na telefonskoj liniji?
Highlander
15.2.2006, 22:37
Kod mene je uglavnom 45.2 kb/s a ponekad kad mi je uključen Winamp, ili neki drugi program onda 44.0.
@VojaM
Jos nisam cuo za slucaj da je neko bio na "normalnoj" centrali, pa da su mu posle nekog vremena zbudzili PCM. Obicno je suprotno; korisnik ludi, pa ga iskljuce sa PCM-a.
@Highlander
Kakve veze imaju programi sa brzinom ostvarene konekcije?
Kod mene je uglavnom 45.2 kb/s a ponekad kad mi je uključen Winamp, ili neki drugi program onda 44.0.
Kakve veze WInamp ima sa dial-upom???
Kakve veze WInamp ima sa dial-upom???
Hej! Ja sam prvi pitao? :dedica:
Nego, znas sta... u Windowsu me vise nista ne cudi :D
@VojaM
Jos nisam cuo za slucaj da je neko bio na "normalnoj" centrali, pa da su mu posle nekog vremena zbudzili PCM. Obicno je suprotno; korisnik ludi, pa ga iskljuce sa PCM-a. Čuo sam za mnogo primera. Taman provuku novi kabl, prebace ljude na nove centrale i razdvoje dvojnike, kad se ispostavi da nisu računali N (gde N teži beskonačnosti) ispod žita priključenih korisnika na rezervne parice, PCM-ove, pa čak sam u svojoj kući imao i slučaj da su kombinovani PCM-ovi sa dvojničkim kutijama (ludo za Internet, zar ne?). Onda se ti što su ostali kratkih rukava (a uglavnom su budžovani) bune, pa se ekspresno ubaci pokoji PCM. I tako taman kreneš da uživaš u dobroj vezi s provajderom, kad, šipak.
Naravno, ima i drugih mogućnosti da se pokvari veza, recimo da se iz nekog razloga pokvare ili promene protokoli za vezu izmedju centrala ili da se nešto desi s kablovima u zemlji. I najgluplja stvar, da se nešto desi sa telefonskim i modemskim kablovima u samom stanu.
Čuo sam za mnogo primera...blablabla... I tako taman kreneš da uživaš u dobroj vezi s provajderom, kad, šipak.
Jezivo!
PS: A ovo je bila tvoja 666-ta poruka. Jezivo na kvadrat! :dzavo: :)
Imam dial-up (ko i 80% Srbije be mogucnosti za ADSl), i sa kojim sam generalno do pre dva dana bio zadovoljan, download mi je bio konstantnih 5KB/s, ali...
Sada mi se net uzasno usporio, treba mu ceo minut verifikuje username i password, a konekcija je upola sporija.
Virusa nema (kaze Nod), nema ni sumnjivih procesa u taskmanu. koristim i Zone Alarm
Modem je conexant 56k (imam ga godinama), centrala je digitalna, a veza spora sta da radim?
Bryan Fury
24.9.2007, 20:39
Jesi li probao drugog provajdera? Probao download sa nekog brzog servera (npr. rapidshare)? Da ti nije pošta (majstori) nešto čačkala u ulici/blizu tvoje kuće?
...sta da radim?
Zovi tehničku podršku!
Probao sam nekoliko pospaid brojeva, razlike nema, samo se na neke brze loguje.
Tehnicka podrska...nista od toga reci ce da nije do njih i to je sve. Najverovatnij je neki nadrimajstor zeznuo :n-cc2:
Ipak ti njih zovi i pitaj. Dužni su da ti daju neku informaciju... a svakako imaju tačnije podatke nego mi na forumu, zar ne?
Srlandand
24.9.2007, 21:22
Meni je uglavnom 50,06kb, ponekad padne i do 32kb, a nekad skoci i na cak (:)) 53,2kb.
Meni je uglavnom 50,06kb, ponekad padne i do 32kb, a nekad skoci i na cak (:)) 53,2kb.
Sve zavisi ko je provajder, i koliko imaju slobodnih linija za dial up. Naravno bitnu ulogu igra i koliko je korisnika u trenutku kada se ti povezes na internet online prijavljeno kod njih.
Bryan Fury
24.9.2007, 21:25
Ako ti je pošta kojim slučajem instalira PCM uređaj na liniju... pozdravi se sa protokom. Ne mora da znači, ali možeš da pitaš/proveriš.
ForceMan
10.10.2007, 18:30
Meni je u proseku 46kb/s, ali javlja mi se jedna nelogičnost:
Imam dva kompa sa modemom na jednom mi je internet 46/s, a na drugom retko prelazi 9kb/s preko dana.
Isti provajder, isto korisnčko ime.
Pa se petam da se tu nije umesala neka viša sila ili možda nesto još gore?
Kod mene često piše 52kbps a ne ide više od 26.6kbps. Mislim da informacije koje pokazuju ona dva "monitorčića" nisu tačne. Inače uvijek kasnim jedan mjesec sa plaćanjem telefonskog računa. Kad dobijem novi, ja platim onaj prethodni. Pri tom mi se dešava uvijek početkom mjeseca, znači u periodu od izdavanja novog računa pa dok ne platim onaj prethodni da brzina padne toliko da je nemoguće koristiti internet. Ne znam da li provajder može smanjiti brzinu dial up-a ali meni se to dešava redovno u zadnjih 7-8 mjeseci.
nighthawk
12.10.2007, 22:03
Nis 54.6, Zajecar (Beli Breg) bivalo je 27-50 na staroj centrali, od kada je postavljena nova nisam isprobavao.
@noisy
to je otprilike maksimalna brzina, da bi imao uvid u brzinu tokom vremena otvoti task manager, pa karticu networking. Radi zgodnijeg pregleda klikni na Options pa odcekiraj Auto Scale. Budi zadovoljan ako je prosek 40%. Moras nesto da skidas da bi merio protok, ako nista ne radi TM ce pokazivati da nema protoka.
MladenIsakovic
12.10.2007, 22:39
Super, ljudi, ja mislio to do mene, jer....
....imam 2 modema, Connexant HCF interni i neki externi modem, i do proletos Connexant piči oko 4 kB/s download, ovaj externi i do 5 'ladno; od proletos pa negde do avgusta meseca i jedan i drugi 3.5-4 Kb/s, ali od septembra pa do dan danas ni jedan ni drugi pri downloadu ne mogu da prebace 3 Kb/s
, retko nekad Connexant ode do 3.3 ali brzo spadne ispod toga, bez obzira na to šta downloadujem. Ista situacija i iz Windowsa i iz linuxa. Često se dešava da i po 2 minuta nema protoka, ma strašno je, gore nego ikad. Moja centrala full digitalna, nema PCM niti dvojnika, al' je isturen stepen, pa nema ADSLa. Obećali su mi proletos da će biti do jeseni, al' evo jesen uveliko, međutim još ništa, kažu "odloženo do daljnjeg". Očigledno što je više korisnika ADSL-a, mi na dialupu ćemo sve teže imati pristup netu, plašim se da dogodine nećemo moći ni email da pošaljemo
http://www.benchmark.co.yu/forum/images/smilies/brickwall.gif
Ok, mene zanima kakva je ono Telekomova usluga DialUp per minut sa brojem 042/500 500. Koliko se terifira i dal pucaju veze?
Sve što je trebalo da uradiš je da potražiš oficijelni sajt Telekoma na Internetu, i onda pregledaš ponudu, odnosno pronađeš konkretnu Dial Up uslugu (http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Usluge.aspx?ac=solo&br=6). Nije bilo potrebe zbog ovoga otvarati posebnu temu...
btw. piše se tArifirati.
DobroslaV
10.1.2008, 18:07
Meni ide oko 50.6 kbps.Na mom ludom bivsem modemu sam dao komandu atx i postavio max. port speed 921.6 kbps.Kako ide :D(samo pise,ali je fora kad neko vidi tooliki protok u Banji Koviljaci,odmah bi ovo izaslo u Politikinom Zabavniku u rubrici "Verovali ili Ne"!)
meni je prije bilo 4-6. iako jednom je bilo 120 kbps.
nighthawk
10.1.2008, 22:41
meni je prije bilo 4-6. iako jednom je bilo 120 kbps.
Po ko zna koji put - ta brzina koja ide preko 56 uopste nije prava brzina. Neka stvar koju hocete da skidate krene da se skida onog momenta kad klinete na link, a potrebno je nekoliko sekundi da odredite gde ce to da bude snimljeno. Za to vreme download ide u pozadini posle se fiktivno vidi velika brzina koja brzo pada na realnu vrednost. U redjim slucajevima se skida kompresovani fajl, a prikazuje se brzina kao da je fajl nekompresovan, meni je recimo jednom islo brzinom od preko 20 KB/s, sto je 160kbps. Ali stvarna brzina protoka ne moze da bude veca od 56 kbps, jednostavno modem ne moze vise.
Meni uvek 45.2 kbs,provajder beotel.Nadam se uskoro nekom cable netu jer mnogo skace po zivcima dial-up!!!!Mnogo kosta a malo pruza.
Meni se uglavnom krece tu oko 50.6kbps,ali recimo desava se regularno da u odredjenom trenutku dodje do time-out-a u protoku,po 40-50 sekundi uopste nema protoka a ponekad i duze,a ponekad kad to zakrcenje potraje veza pukne.
Da li je to samo do provajdera ili ima veze i sa drugim faktorima?
Recimo kad igram sah na yahoo i kad dodje do prekida sve figure se zaustave i onda posle otprilike 1 min.odjednom se jako brzo ispomeraju sa zakasnjenjem cim prestane zakrcenje.
Ovo pitam zato sto jako puno vremena provodim na netu i placam visoke racune i kad se svi ti trenuci kad nema protoka saberu verovatno nije mala brojka,a ja sve to vreme kad nema protoka placam jer sam na netu.
Znaci to je slicno kao ono kad placas grejanje kao da si ga imao 30 dana u mesecu a imao si ga mozda 26.
Zanima me jer normalno da se to desava ili mozda kod mene nesto nije u redu,mozda sa modemom ili tako nesto?
nighthawk
12.1.2008, 17:07
ali recimo desava se regularno da u odredjenom trenutku dodje do time-out-a u protoku,po 40-50 sekundi uopste nema protoka a ponekad i duze,a ponekad kad to zakrcenje potraje veza pukne
Ovo skoro sigurno nema veze sa provajderom (probaj drugog provajdera). Radi se o losoj telefonskoj vezi. Kablovi su verovatno stari nekoliko godina ili decenija, izolacija je popustila, voda ulazi unutra, i ko zna sta se jos desava. Modemi su prilicno osetljivi na smetnje, ove stvari je manje vise desavaju svima. Moze da bude i da su tebi kablovi losi, proveri ih.
Nego kako mislis regularno, svaki dan u isto vreme, odredjeni vremenski interval posle povezivanja na net ili sta? Ovaj odgovor sam zasnovao na pretpostavci da se ti prekidi desavaju nasumicno, a ako to nije slucaj onda moze da bude do provajdera.
Nego kako mislis regularno, svaki dan u isto vreme, odredjeni vremenski interval posle povezivanja na net ili sta?
Pravo da ti kazem nisam obratio paznju da li se desava stalno u isto vreme ali rekao bih da je nasumicno svaki dan po 10 i vise puta ali znam da se najvise desava u periodu 19.00-23.00 kad je pretpostavljam vreme kada ima najvise ljudi na netu i tada mi se najsporije otvaraju stranice a da ne pricam o tome da dok ide download probam da otvorim neku stranicu,mogao bi i da odem kod komsinice na kafu dok se otvori.
Ali najvise me nervira zbog saha, protivnik ostane samo sa kraljem na tabli i taman da ga matiram kad ono ne mogu da povucem potez,nema protoka i ode mi vreme "sorry white you lose" :n-cc2:
Skoro uvek mi pise 46kb/s, nekad i 49, ali retko. Sad trenutna brzina je 46,6kb/s. Dzabe sve to kad mi je centrala analogna. Jedino sto mogu da skinem fajl do oko 20MB velicine i u principu nema problema sa tim.
vecinom 52.0kbps, ali stize i do cak 54.0kbps..
veza je stabilna, veoma (skoro da nikad ne puca), zadovoljan sam uslugom (jer trenutna ne mogu da predjem na nista bolje), i idem preko verata...
a od juna stize ADSL i kod mene!!!
Po ko zna koji put - ta brzina koja ide preko 56 uopste nije prava brzina. Neka stvar koju hocete da skidate krene da se skida onog momenta kad klinete na link, a potrebno je nekoliko sekundi da odredite gde ce to da bude snimljeno. Za to vreme download ide u pozadini posle se fiktivno vidi velika brzina koja brzo pada na realnu vrednost. U redjim slucajevima se skida kompresovani fajl, a prikazuje se brzina kao da je fajl nekompresovan, meni je recimo jednom islo brzinom od preko 20 KB/s, sto je 160kbps. Ali stvarna brzina protoka ne moze da bude veca od 56 kbps, jednostavno modem ne moze vise.Smejao sam se kad sam ovo video na mom PCu pre neki dan. Brzina je u pocetku bila oko 5KB da bi se kod skidanja poslednjeg megabajta kretala oko 25-30KB (nije bio trenutan skok vec je trajao neko vreme).
Firefox bug, windows bug, inffo_net bug, modem bug... whatever... Bar sam se lepo ismejao i na kratko divio moci nasih telefonskih linija.
Uzgred, poslednjih dana mi je konekcija i 54.6Kbps a uglavnom je 52Kbps.
Nije nikakav bag, već kompresija između tvog i ISPovog modema. Sve što se može kompresovati, ići će brže od 5KB, a ono što se ne može kompresovati (kompresovano se ne može naknadno kompresovati) će ići sa max brzinom od 56k.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.