PDA

Prikaži potpunu verziju : AGP brzina


asim
10.4.2008, 23:15
Kako se može promijeniti ova AGP brzina i da li se to uopšte isplati te da li je rizično. Probao sam to naći u Biosu ali bezuspješno. Podaci o čipsetu su sljedeći, a ako još neki podatak zatreba tu sam:

Chipset Chipset Properties: Motherboard Chipset Intel 82440BX/ZX In-Order Queue Depth 4 CAS Latency 3T RAS To CAS Delay 2T RAS Precharge 2T Memory Slots: DRAM Slot #1 64 MB (SDRAM) DRAM Slot #2 128 MB (SDRAM) DRAM Slot #3 64 MB (SDRAM) AGP Properties: AGP Version 1.00 AGP Status Enabled AGP Aperture Size 64 MB Supported AGP Speeds 1x, 2x Current AGP Speed 1x Fast-Write Not Supported Side Band Addressing Supported, Enabled Chipset Manufacturer: Company Name Intel Corporation Product Information http://www.intel.com/products/browse/chipsets.htm (http://www.intel.com/products/browse/chipsets.htm) Driver Download http://support.intel.com/support/chipsets/index.htm (http://support.intel.com/support/chipsets/index.htm) Problems & Suggestions: Problem Current AGP speed is lower than maximum supported. This may cause performance penalty.

VojaM
11.4.2008, 10:21
Pa, ako sam dobro video, tvoja ploča podržava AGP x1 i x2. Moguće da ti je u BIOS-u podešeno x1, a navodno može x2.

Ali nemoj uvek da se previše uzbudiš na ono što ti programi tipa Sandra kažu. Ponekad čipset teoretski podržava dve brzine AGP slota, ali je ploča napravljena tako da daje samo onu manju, ili je takav BIOS.

U svakom slučaju, nije nikakav problem postaviti maksimalnu moguću brzinu AGP slota - ako grafička kartica ne podržava tu brzinu, AGP će se automatski usporiti.

Ako u BIOS-u ne nađeš opciju za povećavanje brzine AGP slota, slobodno zanemari ovo što ti je savetovano.

asim
11.4.2008, 22:49
Nigdje u BIOS-u nisam našao opciju da mogu promijeniti tu AGP brzinu.
Mislio sam da neko poznaje ovu grafičku i da zna šta treba napraviti.
Ipak hvala

Freško
11.4.2008, 23:40
Bilo kako bilo čak i da ti ploča podržava promenu brzine AGP slota nećeš se leba najesti (naigrati) sa tom pločom i tom grafičkom tako da i nema svrhe da uopšte nešto čakaš u vezi toga veru mi :dedica:

:ciao:

asim
12.4.2008, 21:13
Nisam ni imao u planu praviti od ovoga neku opasnu mašinu. Samo sam mislio da se malo "poigram", odnosno da vidim da li se nešto može napraviti i da se malo uvježbam.
Ipak hvala.

el_corona
12.4.2008, 22:03
Probaj da nadje tu opciju u drajverima od graficke kartice. Mozes i preko Riva Tunera, ako ti je zasivljena ocija onda ploca ne podrzava promenu brzine AGP slota vec to zavisi od graficke kartice. Ako Fast-Write nije podrzan onda ti nista ne znaci veca brzina. Riva tuner moze da skines sa www.guru3d.com

asim
28.4.2008, 22:53
Evo moje sheme moje matične ploče pa možda neko vidi nešto što ja ne vidim.

NjegovaWisost
29.4.2008, 5:40
Evo moje sheme moje matične ploče pa možda neko vidi nešto što ja ne vidim.

Sudeći po ovim specifikacijama, vjerovatno imaš AGP 2x. MAda realno, ne vidim zašto uopšte i čačkaš to, AGP je odavno zastareo, i ako ti treba 20 puta brži kompjuter da pokreneš novu igricu, to što ćeš učiniti da ti treba 19 puta jači, ništa ne čini