Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : "Kineski Matriks"

Guliver
8.11.2005, 22:34
na tv eu sam nedavno gledao neku emisiju o filmovima i chuo i video da je u tom filmu kineskom matriksu ne mogu da se setim naslova ima u stvari ceo film je skoro sa specijalnim efektima na osnovu trilera mogu vam reci da i nije tako loshe postoji josh jedan film koji je slicno radjen ali isto ne mogu da se setim :confused: :confused: :rolleyes: :eek: :cool: :)

Reloader
8.11.2005, 23:25
Nisam te bas shvatio...
Da ne mislis na Animatrix? :)

Johny Atos
8.11.2005, 23:54
Ne animatrix, bash novi film, video sam i ja reklamu na tv samo ne znam na kom programu... Its a must see (film, ne reklama :D). :)

Kole
9.11.2005, 0:51
Da nije u pitanju "japanski Matrix" tj Casshern?

Guliver
9.11.2005, 12:30
moguce nemam pojma

Magneto
9.11.2005, 15:20
Da bit će da je japanski, koji je prilično osrednje produkcije i za današnje standarde sa ipak mršavim audio/vizuelnim efektima...

g3n0c1d3
12.11.2005, 23:31
Da, da.. video sam reklamu na TV PINK-u, iskreno ne mogu da se setim kako se film zove, ali imam osećaj da će biti njesra :)

Suicide samurai
15.11.2005, 11:43
ja sam gledao onaj kineski matrix sa ping-pong mechom :D
E to je Matrix :p

sirNemanjapro
15.11.2005, 12:46
Ma ljudi to su bili neki Srbi koji su se prerusili u Kineze.

Ko je drugi mogao da proizvede onaj sto za ping pong! Eeee!:eek:

Ronin
11.1.2006, 15:28
Jedina dva japanska filma koja znam sa Matrix elementima jesu:
Casshern http://www.imdb.com/title/tt0405821/

i Returner http://www.imdb.com/title/tt0339579/ (izuzetno dobar film)

holodoc
27.2.2006, 0:46
Ma svaki japanski i kineski film je kopija Matrixa.:tapsh:

Pogledajte bilo koji kung-fu film (a neznam da umeju bilo šta drugo da snime osim naravno Godzille:) ) i videćete da skaču ko skakavci i izvode vratolomije od kojih se čoveku zavrti u nogama.

Apostol
3.3.2006, 3:10
Ako je Kesern u pitanju,taj ne vredi ni trake na kojoj je snimljen.Djubre od filma,kratko receno...

bvitnik
21.3.2006, 19:08
Ma svaki japanski i kineski film je kopija Matrixa.:tapsh:

Pogledajte bilo koji kung-fu film (a neznam da umeju bilo šta drugo da snime osim naravno Godzille:) ) i videćete da skaču ko skakavci i izvode vratolomije od kojih se čoveku zavrti u nogama.

Veoma se varaš, da si ovo isto napisao na nekom drugom mestu gde se pojavljuju ljudi koji imaju makar malo znanja o Japanu i japanskoj kulturi, dobio bi neviđeni šut u but. Poznata je činjenica da su braća Vahovski (Wachovsky, tvorci Matrix-a) bili inspirisani upravo japanskim ANIMIRANIM filmovima gde u prvi red spada Ghost in the Shell (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=465). Takođe je originalno planirano da ulogu Trinity igra jedna poznata japanska glumica, ali se iz nekog razloga to nije dogodilo. Znači Matrix je kopija nečeg što je već postojalo a ne obrnuto. Što se tiče Casshern-a (pretpostavljam da je to film koji se pominjao), pa nisam ga lično odgledao, mada po rečima ostalih ljudi predpostavljam da je film srednje žalostan (kao i veći broj azijskih filmova po mom mišljenju) ali uvek postoje i izuzetci. Returner sam gledao i mislim da nije vredan gledanja koliko je loš. Još jedna stvar holodoc, nemoj da mešaš Japance i Kineze i Japansku i Kinesku kinematografiju, razlika je ogromna.

Nillaith
22.3.2006, 0:58
^ slazem se sa bvitnikom.

Takodje je (manje) poznato da su braca Wachovsky maznuli scenario (originalni naziv je bio 'Trece oko' ili 'Sesto culo' ili nesto slicno) jednoj devojci koja ih je tuzila u vreme kada je Revolutions izasao - i dobila parnicu (iliti pare :P)

Jos mi reci da je taj "Kineski Matrix" Final Fantasy VII: Advent Children i onda stvarno... :P

Andross
22.3.2006, 16:34
Kao sto su vec rekli mozda je cessern.Ili nije?

nesonjacc
22.3.2006, 22:53
Apsolutno se slazem na temu japana.
Pogledajte samo Japanske(originalne) verzije filmova The Ring i Darkwater- mnogo bolje od holivudske brace( aistovremeno i dokaz o tome ko koga kopira)
A o japanskoj Predodredjenosti za SF da i ne govorim

Sto se kvaliteta efekata u nekom filmu tiche to je jednostavno pitanje budzeta

iMa_NeKo_PljUgU
26.4.2006, 1:44
Returner sam gledao i mislim da nije vredan gledanja koliko je loš.
Mozda je kasno za ovaj post, ali... Obrazlozi, zasto je Returner Losh film. Ja sigurno necu reci da treba da dobije oskara, ali zasluzuje bar da se pogleda.