Prikaži potpunu verziju : Windows 98 nece da se ugasi?!
U cemu je fora? Imam instaliran windows 98 na kompu.
Kada zavrsim sa radom i pokusam da ugasim kompjuter on se jednostavno restartuje a pritom je namestena opcija shut down!
Zasto se to desava?:confused:
Da li sam mozda obrisao neki fajl u windowsu ili je nesto drugo u pitanju?
Ako neko zna odgovor neka mi pomogne da to sredim da ne snimam ponovo ceo windows:(
Mozda je neki spyware !? Imao sam taj problem na Win 2000. Skeniraj sa Ad-Aware i Spybot-om i obrisi sve sta nadju. Meni je to resilo problem. ;)
The Finest Serbian Since '82
13.2.2006, 1:54
Ako neko zna odgovor neka mi pomogne da to sredim da ne snimam ponovo ceo windows:(
Nece ti pomoci reinstal :(
na poslu imam jedan komp sa WIN98 kome se takodje desavalo da nece da se ugasi(ponekad se desi i restart). Probao sam da resim problem reinstalacijom, ali nista:( :( :( . Opet isto. Onda mi je posle nekog vremena, jednostavno prestao to da radi i lepo se gasi. Neznam tacno sta je od ovoga pomoglo: nove drajvere sam stavio, koristio Windows Autophacher... uglavnom sad lepo radi.
P.S. mozda nesto znaci, ali imam nesternu AMD+VIA kombinaciju, sa ATI karticom. Moguce da tu mozda lezi neki problem, ali nisam siguran
& kom mene nije bio spyware, jer komp nikad nije imao konekciju ka netu(a i skenirao sam antispyware-om)
kod mene nije bio spyware, jer komp nikad nije imao konekciju ka netu(a i skenirao sam antispyware-om)
Virus ili spyware se ne mora dobiti samo kad je komp povezan na net,meni se desavalo da se virus nalazi na CD-u(sakriven kod ostalih programa).
Osim ako samo nisi čeprkao po sistemskom delu, uzrok nije u obrisanom fajlu. Proveri podešavanja u biosu jer je vrlo moguće da je uključena opcija auto-wake up ili neka slična njoj, u zavisnosti od tvoje ploče. Pretraži bios i onemogući takvu opciju.
The Finest Serbian Since '82
13.2.2006, 17:56
Virus ili spyware se ne mora dobiti samo kad je komp povezan na net,meni se desavalo da se virus nalazi na CD-u(sakriven kod ostalih programa).
Upravo zato sam i napisao da sam skenirao komp antispyware-om
Kod mene je bio sličan slučaj i ispostavilo se da je problem u firewall-u.Čim sam ga isključila sve se sredilo. Pošto ti nemaš Internet konekciju verovatno nemaš ni takav program, ali je moguće da ti smeta neki drugi aktivni program, pa pokušaj da pronađeš koji.
Magneto je upravu:n_klanja: Nešto si sigurno čprkao u biosu sa wake up om najverovatnije ti se pali zbog modema!:dedica:
U cemu je fora? Imam instaliran windows 98 na kompu.
Kada zavrsim sa radom i pokusam da ugasim kompjuter on se jednostavno restartuje a pritom je namestena opcija shut down!
Zasto se to desava?:confused:
Da li sam mozda obrisao neki fajl u windowsu ili je nesto drugo u pitanju?
Na Microsoftom sajtu imaš nekoliko pečeva koji popravljaju stvar u takvim slučajevima. Idi, probadji i instaliraj.
A što se to dešava? Nekad kada imaš lokalnu mrežu, nekad kada koristiš raznorazne "tvikere", a nekad iz čista mira. U svakom slučaju, to je poznat problem na W98.
probaj da drzis dugme na kucistu de se pali,tako ja gasim kad nece iz wina xp-a
mozda je malo glupo da predlozim cupanje iz struje :D :D :D ,tako moj brat gasi
ali to nevalja!! :icon_evil tako da samo ako bas moras :paranoia:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.