Prikaži potpunu verziju : Program za merenje FPS-a
Da li neko zna neki program koji moze da meri broj frejmova u sekundi (FPS) u igrama i da bude univerzalan (da radi u vecini igara) ali po mogucstvu u toku igre?
Fraps (http://www.fraps.com/download.php)
Ako ti je Ati grafika skini programcic ATI Tray Tools.Meni radi i bas mi se svidja kad vidim koliko frejmova u svakom trenutku ima.stoji u gornjem desnom uglu.Kad je ispod 25 pocrveni,a kad je iznad pozuti.Inace uporedo sam ga pustio sa Mark 05 i laze za jedan.Kad je na marku 10 kod njega je 11 itd.Neznam dali moze da radi na konkurentskoj grafici.;)
Ja imam nVidiu.Pokusacu sa Frapsom...
Skini fraps,i malko se poigraj na craczspideru i imaces full verziju. U probnoj varijanti ti je ograniceno snimanje videa iz igre,i stoji ti zig fraps u cosku ekrana
Fraps je super za to...Ali moras da odlucis kada pustas test,jer recimo u meniju imas u pojedinim trenutcima 99fps a pri loadovanju 1...Ali ipak dobijes otprilike tacna rez....
Skinuo sam Fraps i radi super,ali nema ziga u cosku,samo broj frejmova (sto je dobro,naravno)...
Lucifer_King®
13.2.2006, 15:22
I ja sam koristio fraps ali na moje iznenadjenje,zauzima mnooogo ram-a,tako da su mi opale performanse u igrama,a samim tim i frame rate.
I ja sam koristio fraps ali na moje iznenadjenje,zauzima mnooogo ram-a,tako da su mi opale performanse u igrama,a samim tim i frame rate.
Ja sam probrao igre sa frapsom i bez njega i nisam primetio pad performansi (a iako ga je bio bio je zanemarljiv)...
I meni su opale performanse zestoko,ali moras da se naviknes.
Toliko mi je bio zauzeo RAM-a da sam jedva mogao da igram RTW koji je inace odlicno radio.
pa gledajte fraps zauzima oko 70mb rama kada je igrica pokrenuta, ako se sav ram napuni i predje se na virtual ram onda performanse opadaju.
NjegovaWisost
14.2.2006, 21:58
Neke igre imaju i sopstveni FPS brojač...
Lucifer_King®
14.2.2006, 23:24
Neke igre imaju i sopstveni FPS brojač...
Kao na primer...
phoenix[illusion]
14.2.2006, 23:32
Kao na primer...
Koliko mi se cini Quaqe4!
Duze vreme koristim Fraps 2.5.5 i nema nikakvih problema sa memorijom.
Mr. Garrison
15.2.2006, 1:44
da, zauzima celih 10-15MB. to sebi moze da priusti i siromah sa 256MB rama :D
Samo pokretanje ne zauzima mem. barem ne mnogo,ali snimanje avi gameplay-a da,na slabim masinama ne preporucujem...Meni je Nfs MW radio sa nekih 25 fps kada snimam avi u punoj rez. a bez snimanja ide dosta vise frame rate...
Mr. Garrison
15.2.2006, 2:42
to jeste. kad se ne snima, nista ne smeta, a kad se snima - snima se jedan lep slide show :D
Pa dobro to je vec druga prica.Ja sam i onako hteo da ga koristim samo za frame rate a tada skoro uopste ne utice na perfrmanse...
Da li postoji jos neki program... bilo kakav?
Predrag Stankovic
6.6.2007, 22:26
Sta ce ti drugi program za to, Fraps rula, ali mozes i da probas D3DGear (http://www.d3dgear.com/) mozda je manje zahtevan od Fraps-a
Cackao sam se sa Frapsom pa nece da mi se upali dok ne stavim novi win...
Probao sam D3DGear i nije los, ima kao malo vise opcija za podesavanje od frapsa (ne znaci da su korisne opcije), radi ok, probao sam ga sa LFS(koji ima sopstveni fps brojac), D3D malo sporije update-uje fps
Fraps je lepsi, bolji i besplatan...
ovo je najstariji post sa frapsom koji sam pronašao :)
kako da pokrenem registrovanu verziju frapsa? kad je instaliram uopšte neće da se pokrene dok neregistrovana može bez problema.
uninstaliram free, očistim registry sa tune up-om instaliram registrovanu i opet neće
Verovatno nije dobra ta "registrovana" verzija, probaj neku drugu (jel trebaju navodnici:opanachke).
<Rio_da>
10.10.2007, 21:37
ovo je najstariji post sa frapsom koji sam pronašao :)
kako da pokrenem registrovanu verziju frapsa? kad je instaliram uopšte neće da se pokrene dok neregistrovana može bez problema.
uninstaliram free, očistim registry sa tune up-om instaliram registrovanu i opet neće
Ako si imao free pa stavio "registrovanu" verziju nece ti raditi fraps dok ne reinstaliras Win... znam iz iskustva... kad reinstaliras Win stavi "registrovanu" verziju i radice bez problema...
e to mi ne pada na pamet, bar ne još...
nema potrebe za navodnicima regularna "registrovana" verzija, bez kreka bez seriala običan instalacioni fajl :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.